Hangi dünyanın en çok oynanan mmorpg leriymiş onlar hani şu para isteyenler. 1 oyun dışında tüm BÜYÜK mmorpgler sadece 1 kereliğine oynu satın almanızı isterler olayı çarpıtmayalım. He bu arada türkiyede çok oynanan külüstür adı lazım değil oyunu kastediyorsan o BÜYÜK mmorpgler arasından değil bil istedim.Konu hakkında fikrinizi söylediğiniz için teşekkür ederim. Premium şartı p2win demişsiniz. Oyunu oynayabilmek için belli bir giriş ve oyun süresi almak p2win sayılmaz. Keza dünyanın en çok oynanan mmorpg oyunlarına bakarsanız belli bir oyun süresini satın alarak oynayabiliyorsunuz. Mesele oyun süresi dahilinde farklı bir harcama yapmadan karakterinizi güçlendirip oynayabilmeniz ile alakalı. Rise Online oyun mantığı olarak p2win yapıdadır. Bunun yanı sıra harcama yapmayan oyuncuları da oyun dengesi içerisinde barındırıyor. İtem alınıp satilabilen her oyun p2win içerir. Bunu şuradan anlayabilirsiniz. Bugün sıfırdan başlayan bir oyuncu senin sahip olduğundan fazlasına yeterli harcama ile sahip olabiliyor mu? Cevap evet. Demekki p2win zaten oyunda var. Doğru soru şu olacak. Premium yada oyun süresi alan bir oyuncu belli aşamalardan geçmeden örnek olarak zindan yada meslek geliştirmeden seninle aynı seviyede olamıyorsa evet bu oyun p2win değildir.
Bp konusuna gelirsek zindan sisteminin düşük drop oranını arttırmak için 30 hesapla en üst seviye zindana giren oyuncunun işin özelinde cebini doldurmakta fazlasini düşünmediğine inanıyorum. Leveling aşamasında tabiki zindanlar açık olabilir ama oyundaki en üst seviye zindanlar yani şuan için hell zorluk seviyesi kapalı olursa bu oyuncular belki 29 hesabi silecek. Bunun zararını yine biz çekiyoruz 1 hesapla düşürdüğün eşya 30 hesap sahibleri yüzünden degersizlesiyor. Şimdi şunu diyenler olabilir sende 30 hesapla gir. Bu bir oyun. Her zaman söylediğim gibi birden çok bilgisayarı hesabı olan oyuncuların diğer oyunculara üstünlük sağlamamasi lazım. Adam 30 hesaba item dizip oynamak isterse tabiki özgürdür fakat 30 hesapla zindan girip 30 bilgisayarla pazar kurup bana ks atıyorsa benim itemimin değerini dusuruyorsa bu hoş bir deneyim olmaz. Umarim anlatabildim.
Hocam siz şu noktada yanılıyorsunuz:İnsanlar bu oyunları hayrına mi yapıyor sanıyorsunuz ? Bugün en çok oyuncuya sahip mmorpg listesine bakın. Oyun satın almayı ve aylık oyun süresi almayı p2win sanıyorsunuz galiba. Bahsettiğiniz külüstür oyunun konumuzla pek ilgisi yok. Daha önce fazla mmorpg deneyimleme şansınız olmamış olabilir. Sizin için açıklama getireyim.
Pay to win : kazanmak için öde
Bahsettiğim oyunlarda para ile sadece kozmetik öğe alabilirsiniz. Onun haricinde oyun parasının alınması satılması yasak ve doğrudan hesap kapatma cezası uygulanır. Aynı şey taksi uygulamaları ve armor edindirme için de geçerli.
Sizin bahsettiğiniz aylık ödemeyi p2win olarak düşünmekse o zaman dünyada p2win olmayan oyun yok. Eğer değilse ve hala p2win ne bilmiyorsanız gidin yeni bir oyun hesabı açın sonra sonra dorionda 50 GB para ile karakterinizi 5 dk da dizebiliyormusunuz onu deneyin. Eğer ben parayı bulamadım yada parayla item alamıyorum derseniz siz haklisiniz. Ufkunuzu külüstür oyundan yada onun muadili oyunlardan uzaklaştırın.p2win ve MMO hakkında hiçbir fikriniz olmadan oynadığınız 2 3 oyunla bana üst perdeden cevap yazmadan önce konu hakkınızda bir miktar bilgi edinmenizi tavsiye ederim. İyi forumlar.