İstek Okçu animasyon seriliği

RoXriTe

Üye
Herkesin bilip kimsenin bir şey yapmadığı bir diğer konu okçunun macro ile standartından çok daha seri ok atması. Ben priest oynuyorum vurduğum skilin 0,5 bekleme süresi olmasına rağmen ben bir skill vurana kadar okçu bana iki skill vuruyor. Okçunun hiç eli hareket etmiyor ama atak yapıyor. Belki maliyetli bunu düzeltmek ve bu yüzden el atmıyorlar bilemiyorum ancak bu hiçte adil değil. Kesemeyeceği yaratığı yada oyuncuyu animasyonun vermiş olduğu serilik ile kesebiliyorlar. Diğer konu ise okçu dibine girmedende okların hepsinin sana isabet etmesi. Nereyse 5 metreye kadar oklar dağılmıyor ve hepsi hedefe gidiyor. Şimdi okçular priestlere priestler okçulara sallayıp duracak bu konu hakkında. Konuyu hiç oraya buraya şuraya çekmeyin sorunlar düzelsin herkes rahat oyun oynasın.

Moderatör tarafında düzenlendi:

levbom

Üye
okcu 100 vursada herkez rahatlasa yaw zaten 2100 ap ile okcu 500 550 vuruyor. Bp asas ve warriora yakalanınca ölüyoruz hatta mageler bile staffla birebirde okcuları kesmeye başladı yakından tek vurdukları skill 3 5 kombosu onuda sıfırlasınlar kaldırıp atalım okcu charları sizde rahatlayın bizde rahatlayalım arkadaş. ne okcuymuş ya.

RoXriTe

Üye
okcu 100 vursada herkez rahatlasa yaw zaten 2100 ap ile okcu 500 550 vuruyor. Bp asas ve warriora yakalanınca ölüyoruz hatta mageler bile staffla birebirde okcuları kesmeye başladı yakından tek vurdukları skill 3 5 kombosu onuda sıfırlasınlar kaldırıp atalım okcu charları sizde rahatlayın bizde rahatlayalım arkadaş. ne okcuymuş ya.
Yanlış anlama var dostum. Ben nerf yesin demedim standartın çok üstünde macro ile hareket ediyor diyorum. Herkes gibi var olan standartta hareket etmesi gerektiğini savunuyorum.

CrystalMaidenDota

Üye
3-5 oklarının isabeti çok az şuan. Bir bp 5metre uzağımda sabitse evet yarı yarıya tutuyor oklar ve el de düşürebiliyor. Ama uzun menzilli bi kılıçla mızrakla dönmeye başlarlarsa 5li okun 2si. 3lü okun 1i tutuyor. Oyunu bilen bi adamı kit ice tutmazsa okçunun solo kesme ihtimali yok. Asasların kırık bi hızı var şuan karakter 1tane ok tuttramıyor çok hızlı döndüklerinde.

Alkoer

Üye
Olayın sırrı makroda. Animasyon iptali okçu için en önemli konu. Elle saatlerce kombo yapıyorum diyen adam yalan söyler. Yayıncı arkadaşları izliyorum adam chat e bişey yazacak olsa klavyesinden çatır çutur ses geliyor ama nedense 3-5 kombo yaparken tık yok.

Zindan da partinize düşen okçuyu takip edin çok seri vurursa mesaj atın "makroyu kapat" yazın. Bakın nasıl yavaşlıyor :D

levbom

Üye
Yanlış anlama var dostum. Ben nerf yesin demedim standartın çok üstünde macro ile hareket ediyor diyorum. Herkes gibi var olan standartta hareket etmesi gerektiğini savunuyorum.
vallahi hocam bizde deniyoruz +7 arch swordlu bp +8 vixenli okçudan daha seri vuruyor ve daha hızlı düşürüyor doriondaki kuklaları. o yüzden gördüğün yada zannettiğin kadar hızlı değil. makroda açsa ellede yapsa skillin atılma hızının ötesine geçemiyorsun. şuan okcuda tek işe yarar şey 3lü beşli onun içinde yaratıgın içine kadar yürümesi lazım. rpr hızını düşünürsek ortalama 15dkda bir rprye gitmesi lazım ok atış hızınıda düşünürsen 30 40dk filan sürüyor oklarının bitmesi handikapı çok fazla zannettiğin kadar seri değil. teke tekte 1 okcunun adam kestiği görülmemiştir. çok rahat kaçabilirsin çünkü sana 400 400 vuracak. ama beni yakalayan bpden hızlı koşmama rağmen zor kaçıyorum. hele birde debuff atarsa kaçamıyorum bile.

Balerion

Üye
Priest oyunun ilk 6 ayına hükmetti. İnanılmaz damageler vurdu geçti, şu an priestin nerfli hali okçunun bufflı halindanden daha fazla vuruyor. Dps hala priestte daha yüksek. Okçu yeni düzeltmişlen başka yerini bozsunlar istiyorsunuz. Biri muhtemelen sana farmda kutu vermedi sen de gelip bu başlığı açtın, muhtemelen bunun haricinde hicbir mukayesen olmadı, peki. Bende priest warrior ve okçu karakter var son güncellemede ücünün de dps değerinin dengeli olduğunu söyleyebilirim.

RoXriTe

Üye
Priest oyunun ilk 6 ayına hükmetti. İnanılmaz damageler vurdu geçti, şu an priestin nerfli hali okçunun bufflı halindanden daha fazla vuruyor. Dps hala priestte daha yüksek. Okçu yeni düzeltmişlen başka yerini bozsunlar istiyorsunuz. Biri muhtemelen sana farmda kutu vermedi sen de gelip bu başlığı açtın, muhtemelen bunun haricinde hicbir mukayesen olmadı, peki. Bende priest warrior ve okçu karakter var son güncellemede ücünün de dps değerinin dengeli olduğunu söyleyebilirim.
Kimse kutu filan almadı elimden. Ben nerf yesin demiyorum animasyon hızı diğer karakterler ile aynı olsun diyorum. Priest 1 skill vurana kadar okçu 2 skill vuruyor. Neden vuruyor çünkü macro ile failed yemeden karakter elini oynatmadan atak yapıyor. Bende de okçu var ancak bu adil değil. Gerçekleri söylemek zorundasınız adil bir oynmak için. Ben adil oyun istemiyorum diyorsan o senin bileceğin iş

Balerion

Üye
Kimse kutu filan almadı elimden. Ben nerf yesin demiyorum animasyon hızı diğer karakterler ile aynı olsun diyorum. Priest 1 skill vurana kadar okçu 2 skill vuruyor. Neden vuruyor çünkü macro ile failed yemeden karakter elini oynatmadan atak yapıyor. Bende de okçu var ancak bu adil değil. Gerçekleri söylemek zorundasınız adil bir oynmak için. Ben adil oyun istemiyorum diyorsan o senin bileceğin iş
Hocam haksızlik ediyorsunuz, ve bence yanıldıginız noktalar var. Okçu süre sınırı olmadsn vuruyor diye bir şey yok ki. Okcunun cooldownu yok ama animasyon suresi var. Bu süre 450 milisaniyedir. Bunun altında bir sürede animasyon keserseniz failed verir. Peki priestin skill cooldownı kaç, 400 milisaniye değil mi? Yani mesele makro ise priest daha seri vuruyor. 2skillden birinde r de vuruyor. Priestin 2 skill 1 r vurduğu sürede okcu 8 ok atıyor. İki denk itemli çarda bunların hasarı birbirine epey yakin. Ayrıca okçu o serilikte 5li de atmıyor, ikinci vuruşu 3lü ve r'den az 3 ok çok da vurmuyor. Dpsye bu açıdan bakıldiğinda okçu bir tık geride kalıyor priestten. Ayrıca okçuda mevzu cd değil animasyon suresi olduğu için, dv ve blood valley gibi fps'nin düştügu yerlerde 3lü 5li vurmanız imkansiz hale geliyor. Diger joblards böyle bir sorun söz konusu değil.

Özet olarak isterlerse okçuya da 400 ms cooldown süresi getirsinler okçunun işine gelir, blood walleyde 3lü5li atamama sorunu cözülür belki daha bile iyi olur. Mevcut durumda dps dengesizligi yok, okcu bekleme süresinden bağimsız atak yapıyor diye bir şey de yok.

N3v3N

Üye
Macroysa sorun; dps ayni kalacak şekilde 3-5 skillerini tek skil yaparsın.

8li ok atsın 1sn CD süre olsun. Warrior gibi yapmasınlar o zmn 1sn de 5 li atar :D

Priest içinde 0.8sn yapılır skill. Dps e göre hasar arttırılır.

Assasin da yeniden duzenlenmesi gerekir. 2.5 sn de 3 Skill + 3R atilmamali.

Balerion

Üye
3 5 okların isabet mesafesi çok uzak düzenleme şart.
Hocam 5liyi geç 3lü okun isabet etmediği mesafeden mage stafla mele damage vuruyor iyi misin? Bak teker teker söyliyim mageeee staflaaa vuruyor, aynıııı menzildeeen okçuuu 3lünüüün ikisinii isabeeet ettiriyooor. Onu görmeyip okçuya mı takıldın? Eğer mob büyükse ok isabet oranı yüksek ama mob alanı küçük ise iki adım fark olsa 5lü ok tutmuyor. Zaten moblar yürüyor. 5li oku sadecece bosslara ve golem gibi büyük canavarlara rahat vurabiliyorsun, başka türlü 5li ok tuttrmak zor.

Bazı mobların mele atak menzili 5li okun tutma menzilinden daha uzun, Ogre sana baltasıyla vururken o mesafede sen 5li vuramıyorsun anlıyor musun bunun ne demek olduğunu? OGRE'nin VURDUĞU MENZILDEN OKÇU 5'lisi TUTMUYOR.

Hakikaten okçuyu kapatsınlar da rahat edelim

Alkoer

Üye
Hocam haksızlik ediyorsunuz, ve bence yanıldıginız noktalar var. Okçu süre sınırı olmadsn vuruyor diye bir şey yok ki. Okcunun cooldownu yok ama animasyon suresi var. Bu süre 450 milisaniyedir. Bunun altında bir sürede animasyon keserseniz failed verir. Peki priestin skill cooldownı kaç, 400 milisaniye değil mi? Yani mesele makro ise priest daha seri vuruyor. 2skillden birinde r de vuruyor. Priestin 2 skill 1 r vurduğu sürede okcu 8 ok atıyor. İki denk itemli çarda bunların hasarı birbirine epey yakin. Ayrıca okçu o serilikte 5li de atmıyor, ikinci vuruşu 3lü ve r'den az 3 ok çok da vurmuyor. Dpsye bu açıdan bakıldiğinda okçu bir tık geride kalıyor priestten. Ayrıca okçuda mevzu cd değil animasyon suresi olduğu için, dv ve blood valley gibi fps'nin düştügu yerlerde 3lü 5li vurmanız imkansiz hale geliyor. Diger joblards böyle bir sorun söz konusu değil.

Özet olarak isterlerse okçuya da 400 ms cooldown süresi getirsinler okçunun işine gelir, blood walleyde 3lü5li atamama sorunu cözülür belki daha bile iyi olur. Mevcut durumda dps dengesizligi yok, okcu bekleme süresinden bağimsız atak yapıyor diye bir şey de yok.
Bende itemli 75 priest ve sadece elinde +7 hearthseeker olan 65lv okçu var.

65lv solo zindanı kafa kafaya bitiriyorum. Sağlam makrolu adam priesti rahat ezer.

Balerion

Üye
Bende itemli 75 priest ve sadece elinde +7 hearthseeker olan 65lv okçu var.

65lv solo zindanı kafa kafaya bitiriyorum. Sağlam makrolu adam priesti rahat ezer.
Hocam makul bir kıyaslama okmamış zindanda upuzun bir yol yürüyorsunuz ve okçu daha hızlı yürüyor.
Zindanlar levele göre farklı güçte moblar ihtiva ediyor.
100 bin liralık asas dizin, görev itemli, +8 leather setli bpden daha hızlı bitiremez zindanı, o zaman asası bufflayalım mı diyeceğiz? Ya da okçuya müthiş bir nerf atıp 5li ok'a 0,8 saniye cool down getirsek ve yine de okçu zindanı aynı anda bitirse yetmez okçuyu daha da nerfleyelim mi diyeceğiz?

Alkoer

Üye
Hocam makul bir kıyaslama okmamış zindanda upuzun bir yol yürüyorsunuz ve okçu daha hızlı yürüyor.
Zindanlar levele göre farklı güçte moblar ihtiva ediyor.
100 bin liralık asas dizin, görev itemli, +8 leather setli bpden daha hızlı bitiremez zindanı, o zaman asası bufflayalım mı diyeceğiz? Ya da okçuya müthiş bir nerf atıp 5li ok'a 0,8 saniye cool down getirsek ve yine de okçu zindanı aynı anda bitirse yetmez okçuyu daha da nerfleyelim mi diyeceğiz?
Dostum 10lv farkı ve 20gb+ item farkı olan 2 sınıfı örnek verdim. İki sınıflada 65lv solo zindana girdim. Zindan da lv inize göre mob gelmiyor. Hangi zorluk seviyesine girdiyseniz o

Okçu tabiki hızlı gidiyor ama sadece koşma hızı bu farkı yaratmıyor. Priestle full item 0.5sn cd li 280manalık skill vuruyorum. Üstünde görev itemi olan elinde 40m lik ok olan 65lv okçu kafa kafaya olmamalı. Bence çok aşırı güçlü okçu.

Örnek 75lv benim gibi 20gb+ itemli okçu benden 2dk erken bitirse o zaman derim koşma hızı sayesinde oluyor. Sınıflar dengeli derim.

Balerion

Üye
Dostum 10lv farkı ve 20gb+ item farkı olan 2 sınıfı örnek verdim. İki sınıflada 65lv solo zindana girdim. Zindan da lv inize göre mob gelmiyor. Hangi zorluk seviyesine girdiyseniz o

Okçu tabiki hızlı gidiyor ama sadece koşma hızı bu farkı yaratmıyor. Priestle full item 0.5sn cd li 280manalık skill vuruyorum. Üstünde görev itemi olan elinde 40m lik ok olan 65lv okçu kafa kafaya olmamalı. Bence çok aşırı güçlü okçu.

Örnek 75lv benim gibi 20gb+ itemli okçu benden 2dk erken bitirse o zaman derim koşma hızı sayesinde oluyor. Sınıflar dengeli derim.
Kaydettiğiniz süreler nedir hocam bugün ben de deneyeyim. Benim 50 gb itemli okçu orta itemli priden 1-2 dk önce bitiriyor o da koşma süresiyle alakalı. Hatta ben de süreleri kaydedeyim söyleyeyim.

Bir nokta daha var bu kıyası haksız yapan; priestle pot basıp geçmiyor oyuncular, durum heal atıyor. Atak yapmadan evvel canavara malice atıyor. Bunlar hep süreyi uzatıyor. 20 kere heal atsanız süreyi 1.5 dakika uzatırsınız. Priyle pot basmayı deneyin isterseniz bir de

Alkoer

Üye
Kaydettiğiniz süreler nedir hocam bugün ben de deneyeyim. Benim 50 gb itemli okçu orta itemli priden 1-2 dk önce bitiriyor o da koşma süresiyle alakalı. Hatta ben de süreleri kaydedeyim söyleyeyim.

Bir nokta daha var bu kıyası haksız yapan; priestle pot basıp geçmiyor oyuncular, durum heal atıyor. Atak yapmadan evvel canavara malice atıyor. Bunlar hep süreyi uzatıyor. 20 kere heal atsanız süreyi 1.5 dakika uzatırsınız. Priyle pot basmayı deneyin isterseniz bir de
65lv zindan da priestle sadece wumbat isimli moba torture atıyorum. Diğer moblarda 2-3 mobda bir 2k heal alıyorum.

65lv okçu 9dk civarında bitiriyor. 75lv Priest 11dk.

Yayında gördüğüm arkadaşlar gibi makrom olsa en az 2dk erken bitirir okçu.

Sizin gözleminize göre denge olabilir ama bana göre okçu çok çok önde.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt