OKÇU ! (Eleştirel)

doganfatih

Üye
Galiba siz oyunu yaparken karakterleri warrior asas mage priest olarak düşündünüz alfa testini açacakken arkadaşlardan bi tanesi ''aaa okçu lan okçu.. okçuyu unuttuk..'' demiş ve siz son anda okçu karakterini oyuna dahil etmişsiniz gibi.
-24 lvl de 3lü ok açtım 51 lvl im hala aynı hasarı vuruyor. şaşırtıcı bişey. farm yapamıyor slot dönemiyor damage atamıyor. skil combosu olmuyor. adamlar 1500 2500 arası hasar verirken biz fix 300 400 vuruyoruz. 36 skili en muazzam skili güya oda 500 vuruyor amaaa o kadar seriki(!) sorma gitsin çat çat çat çat anında 5k damage atıyoruz.
-Silahlar işlevsiz 50 ataklı silahla 99 atacklı silah aynı hasarı veriyor arasında gözle görülür bir fark yok. (hoş hasar düzgün olsa belki gözle görülür bi fark olabilir)
-Crossbow çoook yavaş sıkıyor sanki karakter kaldıramıyor silahı o derece yavaş.
-AYRICA HARİTA ÇOK GEREKSİZ ENGEBELİ, AŞIRI FAZLA ENGEBE VAR. HER OK ''YERE'' ÇARPIYOR. moba vurmak için dibine girmem lazım. dibine giriceksek okçu neden var ?
-Oklar gözükmüyor hiç belli değil saçma birer efektleri var. Ok gidiyor mu çarptı mı yolda başına bi iş mi geldi hiç belli değil. sağ alta bakıyoz hasar var mı yok mu diye. (Hoş çoğu zamanda sağ altta skill atma yazısı gelsede mana gitse bile okçu damage atmıyor. bu bugta bambaşka sorun)
-Mekanik olarak yaydan çıkıyor olması lazım ama ok benim 3 adım önümde hayatına başlıyor. biraz daha seri çıkması lazım okun. görüntü olarakta bi tık karaktere yakın
-Mouse combosunu yaparken (Tekli ok skili için. 3lü 5li ye hiç girmiyorum bile). mouse sol tuşundan sonra skile bastıgımda karakterin direk durup skill atması lazım ama bizimki 1 2 adım daha atıyor. tam tersi şeklinde skili attıktan sonra ok yaydan çıktığında mouse ile ilerletebilmem lazım ama sorun okun gözükmemesi. ezbere yapıyorsun comboyu 'ok çıkmıştır yaydan heralde' diye (Mouse combo yu biraz daha geliştirmeniz lazım)
-Bakın okçuda asas warrior gibi fiziksel hasar üzerine kurulu bi karakter. Nasıl ki asas bana 1k vuruyorsa (ortalama olarak) benimde ona yakın hasar vurmam lazım. Keza warrior için hadi defi fazla bana ortalama 1k vuruyorsa benimde en kötü 700 vurmam lazım ama 200 200 vuruyorum. 1 clan okçu gezip 100 100 hasar atıp pk mı atıcaklar ?

*Evet alfa testi yapıyorsunuz hatalarınızı görmeye çalışıyor bunun üzerine oyunu ve oynanışı daha iyi hale getirmeye çalışıyorsunuz çok iyi anlıyorum AMA böyle yapacağınıza okçuyu hiç yapmasaydınız daha iyiydi.

+ Ne yazılırsa yazılsın okçu üzerine. ne kadar yorum fikir dile getirilirse getirilsin. Alfa beta ofical gelsin yine oynanmicak kadar rezil olacaktır inanıyorum. bunuda buraya bırakıyorum. offical açıldıktan 1 ay sonra postu hortlatıp oyunu silerken ss yi atacam.

Son düzenleme:

GİL-GALAD

Üye
Dostum bak ne güzel önerilerini yazmışsın, oyunun alfa sürecinde olduğunun ve tüm sınıfların dengelerinin ölçülmeye çalışıldığının da farkındasın ancak ''Alfa beta ofical gelsin yine oynanmicak kadar rezil olacaktır''
sözünü sana söyletecek ne yaşandı. Bugüne kadar bu ekip ne dediysek değerlendirmeye aldı ona göre yeni düzenlemeler yaptı.Ha ne dediysek değerlendirip yardımcı oldular ama ben yine de negatifi olacağım dersen de önce bir önerini sun bakalım nasıl bir dönüş alacaksın insanlar ne düşünecek ondan sonra bu olumsuz cümleleri kur. Yapıcı olmak zorunda değilsin ancak bozucu ve köstek olmayalım lütfen.

Nisshe

Üye
Galiba siz oyunu yaparken karakterleri warrior asas mage priest olarak düşündünüz alfa testini açacakken arkadaşlardan bi tanesi ''aaa okçu lan okçu.. okçuyu unuttuk..'' demiş ve siz son anda okçu karakterini oyuna dahil etmişsiniz gibi.
-24 lvl de 3lü ok açtım 51 lvl im hala aynı hasarı vuruyor. şaşırtıcı bişey. farm yapamıyor slot dönemiyor damage atamıyor. skil combosu olmuyor. adamlar 1500 2500 arası hasar verirken biz fix 300 400 vuruyoruz. 36 skili en muazzam skili güya oda 500 vuruyor amaaa o kadar seriki(!) sorma gitsin çat çat çat çat anında 5k damage atıyoruz.
-Silahlar işlevsiz 50 ataklı silahla 99 atacklı silah hasarı arasında gözle görülür bir fark yok. (hoş hasar düzgün olsa belki gözle görülür bi fark olabilir)
-Crossbow çoook yavaş sıkıyor sanki karakter kaldıramıyor silahı o derece yavaş.
-AYRICA HARİTA ÇOK GEREKSİZ ENGEBELİ AŞIRI FAZLA ENGEBE VAR. HER OK ''YERE'' ÇARPIYOR. moba vurmak için dibine girmem lazım. dibine giriceksek okçu neden var ?
-Oklar gözükmüyor hiç belli değil saçma birer efektleri var. Ok gidiyor mu çarptı mı yolda başına bi iş mi geldi hiç belli değil. sağ alta bakıyoz hasar var mı yok mu diye.
-Mekanik olarak yaydan çıkıyor olması lazım ama ok benim 3 adım önümde hayatına başlıyor. biraz daha seri çıkması lazım okun. görüntü olarakta bi tık karaktere yakın
-Mouse combosunu yaparken (Tekli ok skili için. 3lü 5li ye hiç girmiyorum bile). mouse sol tuşundan sonra skile bastıgımda karakterin direk durup skill atması lazım ama bizimki 1 2 adım daha atıyor. tam tersi şeklinde skili attıktan sonra ok yaydan çıktığında mouse ile ilerletebilmem lazım ama sorun okun gözükmemesi. ezbere yapıyorsun comboyu 'ok çıkmıştır yaydan heralde' diye (Mouse combo yu biraz daha geliştirmeniz lazım)
-Bakın okçuda asas warrior gibi fiziksel hasar üzerine kurulu bi karakter. Nasıl ki asas bana 1k vuruyorsa (ortalama olarak) benimde ona yakın hasar vurmam lazım. Keza warrior için hadi defi fazla bana ortalama 1k vuruyorsa benimde en kötü 700 vurmam lazım. 1 clan okçu gezip 100 100 hasar atıp pk mı atıcaklar ?

*Evet alfa testi yapıyorsunuz hatalarınızı görmeye çalışıyor bunun üzerine oyunu ve oynanışı daha iyi hale getirmeye çalışıyorsunuz çok iyi anlıyorum AMA böyle yapacağınıza okçuyu hiç yapmasaydınız daha iyiydi.

+ Ne yazılırsa yazılsın okçu üzerine. ne kadar yorum fikir dile getirilirse getirilsin. Alfa beta ofical gelsin yine oynanmicak kadar rezil olacaktır inanıyorum. bunuda buraya bırakıyorum. offical açıldıktan 1 ay sonra postu hortlatıp oyunu silerken ss yi atacam.
Dostum Asas 2 Skill atana kadar sen 10 tane ok atıyon hepsini 2 k atsan Okçular oyunun tanrısı olur

Mystic

Yönetici
Game Developer
Merhaba

Forum ve ticket olarak rapor edilen tüm sorunlarınızı dikkatli şekilde inceliyoruz. Sandığınızın aksine değişimleri görmeniz için official sürümünü beklemenize gerek yoktur. Önümüzde ilk 3-4 patch ile birlikte okçuların çok zayıf kalan yönlerini iyileştirmiş olacağız. Henüz alfa sürecindeyiz, sınıf dengeleri adına birçok eksiğimiz olabilir. Yukarıda da bunun bilincinde olduğunuzu söylemişsiniz zaten. Biz sadece elimizden gelenin en iyisini değil, daha fazlasını da yapmaya çalışıyoruz. Bu süreçte biraz daha sabırlı ve anlayışlı olmanızı rica eder, keyifli oyunlar dilerim.

Sisyphos

Üye
Merhaba

Forum ve ticket olarak rapor edilen tüm sorunlarınızı dikkatli şekilde inceliyoruz. Sandığınızın aksine değişimleri görmeniz için official sürümünü beklemenize gerek yoktur. Önümüzde ilk 3-4 patch ile birlikte okçuların çok zayıf kalan yönlerini iyileştirmiş olacağız. Henüz alfa sürecindeyiz, sınıf dengeleri adına birçok eksiğimiz olabilir. Yukarıda da bunun bilincinde olduğunuzu söylemişsiniz zaten. Biz sadece elimizden gelenin en iyisini değil, daha fazlasını da yapmaya çalışıyoruz. Bu süreçte biraz daha sabırlı ve anlayışlı olmanızı rica eder, keyifli oyunlar dilerim.
Bugüne kadar oyuncusuna değer veren bir ROW ekibi gördük bundan sonra da bunun böyle devam edeceği kanaatindeyiz. Gerekli iyileştirmeleri yapacağınızdan şüphemiz olmamakla birlikte adalet konusunda da size olan güvenimiz tamdır.
Saygılarımızla...
ChosenMortals - ChosenMortalsArcher clan

platoon0x

Üye
umarım böyle kalır kolsuz maymun jobu okçuyu kimse görmek istemiyor

SiyaH

Üye
-Silahlar işlevsiz 50 ataklı silahla 99 atacklı silah hasarı arasında gözle görülür bir fark yok. (hoş hasar düzgün olsa belki gözle görülür bi fark olabilir)
-AYRICA HARİTA ÇOK GEREKSİZ ENGEBELİ AŞIRI FAZLA ENGEBE VAR. HER OK ''YERE'' ÇARPIYOR. moba vurmak için dibine girmem lazım. dibine giriceksek okçu neden var ?
-Oklar gözükmüyor hiç belli değil saçma birer efektleri var. Ok gidiyor mu çarptı mı yolda başına bi iş mi geldi hiç belli değil. sağ alta bakıyoz hasar var mı yok mu diye.
-Bakın okçuda asas warrior gibi fiziksel hasar üzerine kurulu bi karakter. Nasıl ki asas bana 1k vuruyorsa (ortalama olarak) benimde ona yakın hasar vurmam lazım. Keza warrior için hadi defi fazla bana ortalama 1k vuruyorsa benimde en kötü 700 vurmam lazım. 1 clan okçu gezip 100 100 hasar atıp pk mı atıcaklar ?

Kardeş öncelikle şuan ki alfa beta sürecinde farklı sorunlar ile ilgileniyorlar. Kapalı beta sürecinde demageler ayarlanacak diye düşünüyorum. Official de böyle olucagini gerçekten düşünüyosan çok büyük yanılıyorsun. Evet demage oranı okcularda hem silahlarda hemde karakter olarak düşük. Ayarlanır illaki sabır ve zaman gerekiyor.

tatar889

Üye
bende okcu actim sonra hemen asasa cevirdim cunku kasilmiyor hasar dusuk ve moblar cok hareketli ya skilleri 70 skili gibi yapmalari lazim yada moblar cok fazla hareket etmemesi lazim buna bir cozum gelse iyi olur

GİL-GALAD

Üye
bende okcu actim sonra hemen asasa cevirdim cunku kasilmiyor hasar dusuk ve moblar cok hareketli ya skilleri 70 skili gibi yapmalari lazim yada moblar cok fazla hareket etmemesi lazim buna bir cozum gelse iyi olur
okçuyla ilgili çalışmalar yapıldı yeni patch'de bi bak istersen.

Masterclown

Üye
Sevgili dostlar herkese merhabalar öncelikle.

Yukarıda arkadaşın belirtmiş olduğu konuların bazılarına katılmakla beraber bugün gelen bir güncelleme ile Crossbow silahlar bowlar gibi saldırı yapabilir halde, o değişikliği de görmüş bulunmaktayım.

Öncelikle konuya Game Developer'ın cevap vermiş olması güzel, demek ki konu Known Issues çerçevesinde.

Bu oyuna geliş amacım Knight Online'da bulamadığımı bulabilmek vs. de değil bu arada bunu belirtmiş olayım. Ayrıca umarım da tüm mekaniklerini Knight Online gibi yapalım gibi bir kafaya girmezsiniz yapımcılar ve geliştiriciler olarak.

Yukarıda bazı arkadaşlar okçu sınıfından nefret ettiklerini belirtmişler fakat ben ve benim gibi bazı arkadaşlar da inanır mısınız Warrior class'ını sıkıcı bulup okçu sınıfını zevkli bulabiliyoruz. Yani bu oyunu sadece Warrior ve melee sınıfları oynasın istiyorsanız, ortalıkta Hack'n'Slash tarza zibilyon tane oyun var ve çoğunda da okçu yok. Ki kişisel olarak ben sadece ve sadece okçu sınıfını oynamak için bu oyunu test ediyorum. Uzun lafın kısası okçuyu berbat yapın zaten kimse oynamıyor mantığı kesinlikle yanlış bir tavırdır bunu belirtmek isterim.

Son olarak da şunu ekleyeyim. Kendim de okçuyu 60 level civarına getirebilirsem ayrı bir post paylaşacağım sınıfla ilgili görüşlerimi, biliyorum ki class balance konusunu official'a kadar bolca konuşup üzerinde düzenleme de yapacaksınız, zira insan oyuna girip tüm sınıflardan kötü olduğunu gördüğünde, hee demek ki burada da berbat bir class olacağız diyor.

Umarım başarılı bir alpha, beta ve official süreci yaşarsınız.

dexwaz

Üye
Sevgili moderatörler okçu karakterde 36. skillden 60 a kadar olan boşluğa bakmanızı rica ediyorum. işe yarar hiç bir skill yok!.
ayrıca triple ok skili neden 36. skillden az vuruyor ? Daha fazla olması gerekmez mi ? Damage atamıyorum okçuyla!!!!

ZBASSS

Üye
Tüm jobların 45'te sundries içinde bir kağıtla skilli var ancak bizim styx'imizden kimsenin haberi de yok bu arada.
Bunu unutmuşsun.

doganfatih

Üye
Merhaba

Senin bu yazına binaen ara ara girip güncellemelerini takip ediyorum. 3 4 patch e düzelir demişsin bişeyler anlatmışsın. Daha sonra mod ların betada düzeltmeler yapılacak falan filan demişler. Oradan konuyu idrak edemeyen engelli arkadaşlardan 'yok joblar arası denge alfada mı olur' falan filan cevapları geliyor boş boş.
Anladığım kadarıyla siz alfada yapabildiğimiz düzeltmeleri yapalım modunda çalışıyorsunuz. Ama nasıl çalışıyorsunuz çözemiyoruz idrak edemiyoruz.
Konu okçunun veya joblar arası dengenin düzeltilmesi değil. Job skillerinin tutarsız olması.
Okçunun 5li oku ve 3lü okunun her biri tekli ok bazında hesaba katılır. Güncelleme yapmışsın. Senin 5li okta okun tanesi 80 vururken 3lü okta tanesi 110 vuruyor.
36skili %250 - 60 skili %320 - 70 Skili %360 damage olarak gözükmesine rağmen aynı vuruyorlardı. Sonra düzeltme geldi 70 skilini buff ladınız. Sonra oradan 2 tane warrior ağladı skili geri düşürdüğünüz (Tabi bide joblar arası dengeye betada bakılacak deniyordu. Siz bozuk olan skili düzeltip vurabilir hale getirince diğer joblar bir iki ağladığında nasıl hemen geri nerflediniz ? çok şaşırtıcı gerçekten betalık hareket)
Dex de çalışmıyor. Alfada mı bakarsın betada mı bakarsın orası sana kalmış. (Full dexle 180 dex arasında karşı ırka vururken ortalama 80 90 damage fark oluşuyor)
Oyuna girip test ettiğinizi, birde kendiniz baktığınızı falan düşünmüyorum. Burası belki sana az çok fikir verebilir. Bunlar doriondaki Big Training Dummy lere verilen damageler. Oransal olarak bakmanı tavsiye ederim. gerçi hoş karşı ırka vururken de fark etmiyor bu rakamları baz alabilirsin.

damageee.JPG

Bunu da hala destekliyorum.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt