Okçu karakterle ilgili alıp veremediğiniz nedir?

Sisyphos

Üye
Okçuya rush 1 %75 hız verip asas a rush 2 %100 hız vermenizde ki mantıklı sebep nedir acaba ? Okçu da ne hız bırakmışsınız ne atak ne de dayanıklılık... Söyler misiniz bunun neresinde adalet var? Neredeyse solo hiç bir karakteri kesemeyen okçu parti olarak çıktığından tek meleyi kestiğinde mi güçlü oluyor? Nedir bu okçu karakterle alıp veremediğiniz? Bu kadar nerf atılması doğru mu? Eğer doğru diyorsanız bence okçu karakterini kaldırın herkes melee oynasın rahatlayalım. Ne dersiniz?

okçu karakterin şu an ki durumunu kısaca şöyle özetleyebilirim. Hani çita ceylan sürüsü görür ya aralarından hangisini yesem diye düşünmeden koşar zaten yetişeceğini biliyor. Aynen o mevzu var okçuda. Kaçamıyor kovalıyamıyor vuramıyor dayanamıyor ve sonunda da tek yiyip çita tarafından öldürülüyor. Parti olarak çıkan okçuları görünce melee şunu söylüyor:

Ya bu nedir arkadaş okçu çok güçlü nerf atın şunlara diyip sizde nerf atıyorsunuz. (8 vs 1 de ne kadar güçlü olduğunu hesap edebiliyorsun helal olsun yerli einstein :) ) Solo da hangi karakteri kesebildiğini hesap etmeden nerf üstüne nerf atmışsınız. (Kesebiliyorsa tabi :) ) Birileri bişey dediği zaman çoğunlukta olsalar bile siz mantıklı olanı yapmak durumundasınız yönetim olarak tavrınız bu olmalı. Bir karakteri dibe vurup güçsüz bırakmak değil. Şu seviye de okçu oynanabileceğine inanıyorsanız diyecek sözüm yok aynen devam neler olacağını hep birlikte görelim.

BEARFACT

Yönetici
Game Master
Okçuya rush 1 %75 hız verip asas a rush 2 %100 hız vermenizde ki mantıklı sebep nedir acaba ? Okçu da ne hız bırakmışsınız ne atak ne de dayanıklılık... Söyler misiniz bunun neresinde adalet var? Neredeyse solo hiç bir karakteri kesemeyen okçu parti olarak çıktığından tek meleyi kestiğinde mi güçlü oluyor? Nedir bu okçu karakterle alıp veremediğiniz? Bu kadar nerf atılması doğru mu? Eğer doğru diyorsanız bence okçu karakterini kaldırın herkes melee oynasın rahatlayalım. Ne dersiniz?

okçu karakterin şu an ki durumunu kısaca şöyle özetleyebilirim. Hani çita ceylan sürüsü görür ya aralarından hangisini yesem diye düşünmeden koşar zaten yetişeceğini biliyor. Aynen o mevzu var okçuda. Kaçamıyor kovalıyamıyor vuramıyor dayanamıyor ve sonunda da tek yiyip çita tarafından öldürülüyor. Parti olarak çıkan okçuları görünce melee şunu söylüyor:

Ya bu nedir arkadaş okçu çok güçlü nerf atın şunlara diyip sizde nerf atıyorsunuz. (8 vs 1 de ne kadar güçlü olduğunu hesap edebiliyorsun helal olsun yerli einstein :) ) Solo da hangi karakteri kesebildiğini hesap etmeden nerf üstüne nerf atmışsınız. (Kesebiliyorsa tabi :) ) Birileri bişey dediği zaman çoğunlukta olsalar bile siz mantıklı olanı yapmak durumundasınız yönetim olarak tavrınız bu olmalı. Bir karakteri dibe vurup güçsüz bırakmak değil. Şu seviye de okçu oynanabileceğine inanıyorsanız diyecek sözüm yok aynen devam neler olacağını hep birlikte görelim.

Daha öncede bu tarz konular açılmıştı aynı cevabı ileteyim.
Öncelikle bir veya birden fazla insanın söylediği her şeyi doğru veya yanlış olarak değerlendirmemiz gerekiyor çünkü tek pencereden bakamayız. Yapılan öneri/istek mantıklıdır, mantıksızdır o bir sonraki konu.
Bizim için Erken Erişim sürecinde Archer ve Assassin yakın yetenek grubu içerisinde 2 farklı sınıf bu nedenle Rush 1 ve Rush 2 yeteneklerini ürettik.
İlerleyen dönemde bu değişir mi, nereye evrilir şu an bunu söylemek zor.

Sisyphos

Üye
Daha öncede bu tarz konular açılmıştı aynı cevabı ileteyim.
Öncelikle bir veya birden fazla insanın söylediği her şeyi doğru veya yanlış olarak değerlendirmemiz gerekiyor çünkü tek pencereden bakamayız. Yapılan öneri/istek mantıklıdır, mantıksızdır o bir sonraki konu.
Bizim için Erken Erişim sürecinde Archer ve Assassin yakın yetenek grubu içerisinde 2 farklı sınıf bu nedenle Rush 1 ve Rush 2 yeteneklerini ürettik.
İlerleyen dönemde bu değişir mi, nereye evrilir şu an bunu söylemek
insanların taleplerini değerlendirmeyin demedim zaten. Tek pencereden bakın da demedim. Ama birşeyi değerlendirirken en başta uygulamanız gereken kriter adalettir. Kendi içinde farklı iki sınıf olabilir. Bu birini dibe vuracağınız anlamına mı geliyordu? Değişiklik yapalım derken tam bir adaletsizlik yaratılmış. Bir melee ye karşı okçu dayanabiliyor mu? Vurabiliyor mu? Kaçabiliyor mu? Kovalayabiliyor mu? Bu soruların hangi birine cevap aradınız bu nerf leri atarken?
Adam okçu oynamayı ve oynayanları sevmediği için bir grup oluşturmuş nerf atın diye sizde atmışsınız. 8 vs 1 atıyor okçu çok güçlü diyor mantıklı geliyor mu size?

platoon0x

Üye
hocam x onlineda öyleydi diye burada da öyle olacak diye bir şey yok, hiçbir savaş tabanlı oyunda oyunun en yüksek menzilli okçu karakteri aynı zamanda en hızlı karakteri olamaz, üstüne üstlük en dayanıklı çarlarından birisi hiç olamaz fakat buna değinmiyorum bile, daha aşinaysan lolden örnek vereyim lolde hiper taşıyıcı adc lerin aşırı hızlı ve aşırı tank olması gibi bir şey bu durum, suikastçıyla aynı hızda olsun, dövüşçü kadar tank olsun, ebesinin nikahından vursun, hadi ya

Balerion

Üye
hocam x onlineda öyleydi diye burada da öyle olacak diye bir şey yok, hiçbir savaş tabanlı oyunda oyunun en yüksek menzilli okçu karakteri aynı zamanda en hızlı karakteri olamaz, üstüne üstlük en dayanıklı çarlarından birisi hiç olamaz fakat buna değinmiyorum bile, daha aşinaysan lolden örnek vereyim lolde hiper taşıyıcı adc lerin aşırı hızlı ve aşırı tank olması gibi bir şey bu durum, suikastçıyla aynı hızda olsun, dövüşçü kadar tank olsun, ebesinin nikahından vursun, hadi ya
Söylenilenler kelimesi kelimesine doğru ama rise'da suikastçi de tank. Adam full defans takı takıyor, silahının istedigi kadsr dex'e veriyor gerisi hp. Anormal olan bu.

Olması gereken
-Suikastçi: çok kırılgan, bir seferde çok yüksek damage vurup uçan kaçan sınıf.
-Warrior: yüksek def hp, görece düşük, seri stabil hasar.
-okçu: ya yavaş hareket edip canı defansı ortanın üzerinde olur ya da kırılgan olup uçup kaçma özelliklerine sahip olur. Bir iki kritik skili haric hasarı düşük olur, uzaktan vurma avantajını kullanır.

Rise'da
-Warrior: olması gerekenden çok da faklı değil
-Suikastçi: warriorla kapışır seviyede hp ve defans, seri şekilde çok yüksek hasar, uçup kaçar, bunun üstüne bir de dibinize ışınlanır he bide görünmez olur.
- Okçu: düşük defans düşük hp düşük hasar, tutmayan kritik, uçma kaçma da yok.

edit: aslinda bu kadar izah etmeme de gerek yok. Yapın okcunun 60 skilini true damage. Ben de vereyim 200 dex gerisi hp, vitality set, 30'ar def küpe yüzük takayım. 6 k hp, 1.1 k defans ile milletin arasina girip 3lu 5li de atarim, uzaktan ayni damageyi de vururum. Minörle o hpyi indirtmem, yatacak gibi olursam da stepback atarım okçu ortalama 500 vuruyorsa aynı vurmaya devam eder. Ondan sonra isteyen buyursun slide yapsin. Hatta bunu yapsınlar isterlerse rush 1i de kaldirsınlar, okçu sw ile gezsin hiç fark etmez.

Asastaki durum aynen böyle. Adalet diyorsaniz okçuyu da boyle yapın da görelim.

Son düzenleme:

_F_G_

Üye
Her sınıfın oyuncularının tam oturtamadığı şeyler var. Kime sorsan kendi derdini anlatyor. 85 level cap ile eminim bir çok sorun çözülecektir.

Balerion

Üye
Her sınıfın oyuncularının tam oturtamadığı şeyler var. Kime sorsan kendi derdini anlatyor. 85 level cap ile eminim bir çok sorun çözülecektir.
Aynen reyis herkes dertli. asas karakterim var lunaskar townundan protean toenundaki herkese alanla tek atamıyorum çok sıkıntı.

Asasa towndan towna alanla tek atma skili getirilmeli yoksa bırakıcam

Son düzenleme:

Masterclown

Üye

Yazdıklarına katılıyorum. Bence yapılması gereken şey, serverin okçuları olarak toplanıp bir char dizelim, okçu olmayan herkes gelip bir denesin, uzaktan 300-400 vurunca uzaktan vurmuş mu sayılıyormuş görelim :) Serverda yok diye biliyorum ama basılan ilk vixen +9'u bu chara koyalım, +8 imperial set dizelim, assassin's set dizelim sonra insanlardan bu charı denemelerini isteyelim. Muadiline sahip diğer tüm classlardan ve alt classlardan daha etkisiz kalmayacaksa 20 yıllık oyunculuğumu bırakacağım :)

Okçunun tekli skilleri tabii ki çok fazla vurmamalı, vuramaz, tüm dengeleri alt üst eder, herkes okçu olur pk biter, evet buna katılıyorum. Durum böyleyken yapılan son değişiklik olan 5li 3lü güçlendirmesi de mantıklı, bir şekilde okçuların rakiplerine yakın olmasını gerektiren bir oyun tarzına doğru bir ilerleme ama olaya bir de şu açıdan bakalım. Bir okçunun Death Valley'de yaşayabileceği senaryoyu bir gözden geçirelim:

--> Rakibi kesebilmek için rakibe yaklaşır.
--> Senaryo 1: Rakibi keser ve yoluna devam eder.
--> Senaryo 2: Rakip kendisini keser ve towndan tekrar çıkar.
--> Bu iki senaryo dışında herhangi bir senaryo aklına gelen varsa cevaplayabilir ben olası durumları yine de yazıyorum.

--> Hayali senaryo 1: Okçu rakibine CC efekti olan bir kaç skillini atar. Tutturursa kill alabilme oranı artar. Tutturamazsa zaten bu skiller düşük damage vuracağından kesmek istediği oyuncu direkt olarak önde başlayacaktır. Sonrasında ister 5'li 3'lü ister 5'li tekli skille oynasın. Denk bir rakip oyuncuyu kesme ihtimali ciddi anlamda düşüktür.
--> Hayali senaryo 2: Okçu risk almadan uzaktan uzaktan şansını dener. Attığı her 3 skill eğer tutturabilirse rakibin bir potuna denk gelir. 3 skillde bir pot alamayan denk bir oyuncu bulmak da imkansıza yakındır. Priestin vs. olmadığı senaryodan bahsediyorum.
--> Hayali senaryo 3: Okçu bir rakibe yakalanır, uzaklaşmaya çalışarak hasar vermeyi dener. 2 dakika cooldown'ı olan stepback skillini ustaca kullanır, canını bir nebze toparlar fakat yine de hem hasar verip(durarak vurduğundan ve asıl hasarını rakibin dibinde vermesi gerektiğinden) ne canını tam olarak toparlayabilir ne de kaçabilir. Öylece free np olarak gezmeye devam eder.

Dostlar 60 saniye, 90 saniye, 120 saniye gibi saçma sapan cooldown'ı var olan skillerden bahsetmiyorum bile. Son olarak okçunun kalabalık bir pkda yapabileceklerine bakalım:
Tek senaryo: Bir şekilde ölmeden rakip priestin dibine girebilip 5'li 3'lü ile el düşürmek. Bunun dışında ne bir rakibi hızlıca eritebilir ne kaçabilir ne de başka bir şey yapabilir.

Rush 2 skilli varken bile bir warrior, priest gibi sınıflardan durarak hasar vurması sebebi ile kaçarak oynaması pek mümkün değilken, rush 1 skilli ile herhangi bir şey yapabilmesi mümkün değildir, uzun lafı kısası okçu için 2 seçenek var, rakibin direkt olarak yakınına girip öldürmek ya da bunu denerken ölmek. Bu durum okçunun oyun tarzı denen bir şeyinin olmadığının kanıtıdır.

Dipnot: Çok nadir bir şekilde PvP alanına çıkıyorum, sebepleri de yukarıda belirttiğim gibi. Çıkarsam da kimse benden görünmezlik gösteren skilli, Cure veya minör beklemesin, 56 assassination vermek zorundayım, rush 2 olmadan çıldırıyorum çünkü :)

Sonuç: Hiçbir okçu direkt olarak damage buff beklememektedir. Amacımız kimse bize yanaşamadan onları öldürebilmek değil fakat en azından bu alt sınıfı oynayan arkadaşlara PvP oynarken en azından birkaç tane daha keyif verebilecek, stratejik olarak uygulanabilecek, bir farklılık katabilecek oyun çeşitliliği gelmesidir çünkü bu haliyle bu sınıf PvP haritasında var olabilir bir durumda değildir.

Extra Sonuç: Bu oyunda başka hiçbir sınıf 8v1 düşünülmezken bu okçuyu yargılarken 8v1 düşünülmesinin sebebini gerçekten psikolojik olarak merak etmekteyim. 8 karakter bir karaktere vurup da öldüremiyorsa zaten kimse kusura bakmasın da o sınıfı oynayan kişinin aklından şüphe edilmeli :)

Extra Dipnot: Mushroom ??? WTF??? :)

İyi forumlar.

Balerion

Üye
Yazdıklarına katılıyorum. Bence yapılması gereken şey, serverin okçuları olarak toplanıp bir char dizelim, okçu olmayan herkes gelip bir denesin, uzaktan 300-400 vurunca uzaktan vurmuş mu sayılıyormuş görelim :) Serverda yok diye biliyorum ama basılan ilk vixen +9'u bu chara koyalım, +8 imperial set dizelim, assassin's set dizelim sonra insanlardan bu charı denemelerini isteyelim. Muadiline sahip diğer tüm classlardan ve alt classlardan daha etkisiz kalmayacaksa 20 yıllık oyunculuğumu bırakacağım :)

Okçunun tekli skilleri tabii ki çok fazla vurmamalı, vuramaz, tüm dengeleri alt üst eder, herkes okçu olur pk biter, evet buna katılıyorum. Durum böyleyken yapılan son değişiklik olan 5li 3lü güçlendirmesi de mantıklı, bir şekilde okçuların rakiplerine yakın olmasını gerektiren bir oyun tarzına doğru bir ilerleme ama olaya bir de şu açıdan bakalım. Bir okçunun Death Valley'de yaşayabileceği senaryoyu bir gözden geçirelim:

--> Rakibi kesebilmek için rakibe yaklaşır.
--> Senaryo 1: Rakibi keser ve yoluna devam eder.
--> Senaryo 2: Rakip kendisini keser ve towndan tekrar çıkar.
--> Bu iki senaryo dışında herhangi bir senaryo aklına gelen varsa cevaplayabilir ben olası durumları yine de yazıyorum.

--> Hayali senaryo 1: Okçu rakibine CC efekti olan bir kaç skillini atar. Tutturursa kill alabilme oranı artar. Tutturamazsa zaten bu skiller düşük damage vuracağından kesmek istediği oyuncu direkt olarak önde başlayacaktır. Sonrasında ister 5'li 3'lü ister 5'li tekli skille oynasın. Denk bir rakip oyuncuyu kesme ihtimali ciddi anlamda düşüktür.
--> Hayali senaryo 2: Okçu risk almadan uzaktan uzaktan şansını dener. Attığı her 3 skill eğer tutturabilirse rakibin bir potuna denk gelir. 3 skillde bir pot alamayan denk bir oyuncu bulmak da imkansıza yakındır. Priestin vs. olmadığı senaryodan bahsediyorum.
--> Hayali senaryo 3: Okçu bir rakibe yakalanır, uzaklaşmaya çalışarak hasar vermeyi dener. 2 dakika cooldown'ı olan stepback skillini ustaca kullanır, canını bir nebze toparlar fakat yine de hem hasar verip(durarak vurduğundan ve asıl hasarını rakibin dibinde vermesi gerektiğinden) ne canını tam olarak toparlayabilir ne de kaçabilir. Öylece free np olarak gezmeye devam eder.

Dostlar 60 saniye, 90 saniye, 120 saniye gibi saçma sapan cooldown'ı var olan skillerden bahsetmiyorum bile. Son olarak okçunun kalabalık bir pkda yapabileceklerine bakalım:
Tek senaryo: Bir şekilde ölmeden rakip priestin dibine girebilip 5'li 3'lü ile el düşürmek. Bunun dışında ne bir rakibi hızlıca eritebilir ne kaçabilir ne de başka bir şey yapabilir.

Rush 2 skilli varken bile bir warrior, priest gibi sınıflardan durarak hasar vurması sebebi ile kaçarak oynaması pek mümkün değilken, rush 1 skilli ile herhangi bir şey yapabilmesi mümkün değildir, uzun lafı kısası okçu için 2 seçenek var, rakibin direkt olarak yakınına girip öldürmek ya da bunu denerken ölmek. Bu durum okçunun oyun tarzı denen bir şeyinin olmadığının kanıtıdır.

Dipnot: Çok nadir bir şekilde PvP alanına çıkıyorum, sebepleri de yukarıda belirttiğim gibi. Çıkarsam da kimse benden görünmezlik gösteren skilli, Cure veya minör beklemesin, 56 assassination vermek zorundayım, rush 2 olmadan çıldırıyorum çünkü :)

Sonuç: Hiçbir okçu direkt olarak damage buff beklememektedir. Amacımız kimse bize yanaşamadan onları öldürebilmek değil fakat en azından bu alt sınıfı oynayan arkadaşlara PvP oynarken en azından birkaç tane daha keyif verebilecek, stratejik olarak uygulanabilecek, bir farklılık katabilecek oyun çeşitliliği gelmesidir çünkü bu haliyle bu sınıf PvP haritasında var olabilir bir durumda değildir.

Extra Sonuç: Bu oyunda başka hiçbir sınıf 8v1 düşünülmezken bu okçuyu yargılarken 8v1 düşünülmesinin sebebini gerçekten psikolojik olarak merak etmekteyim. 8 karakter bir karaktere vurup da öldüremiyorsa zaten kimse kusura bakmasın da o sınıfı oynayan kişinin aklından şüphe edilmeli :)

Extra Dipnot: Mushroom ??? WTF??? :)

İyi forumlar.
Hocam kısa bir yorumum olacak.

Okçunun tek pk şansı olarak nitelendirdiğiniz dibine girip 3lü 5li atma olayı = tokmaklı priestlerin cf'de önden koşup zırt diye ölüp free np olması...

Bu iki durum arasında hicbir fark yok. Gerçekten şu oyunda hiçbir şansı olmayan, hiç fırsat verilmeyen tek job okçu.

Sisyphos

Üye
herşey tamam da lol ne alaka ? :) birbiriyle yakından uzaktan alakası olmayan iki farklı oyun türünden bahsedip oynadığın asas karakterini haklı çıkarmaya çalışman seni gülünç duruma düşürüyor :) Benim bahsettiğim şey adalet. Belli ki okçu oynamamışsın hiç 8 vs 1 okçular seni kesince "Nerf atın şu a.... okçularına nedir bu ya bu kadar vurur mu böyle kaçar mı" diyen tayfadan olduğuna emin oldum şu yorumunla :) hiç okçu oynamamış biriyle daha fazla yazışmaya gerek yok. Eminim okçu class ını kaldırın da demişsindir gm lere :)

Masterclown

Üye
Şu posta okçu arkadaşlar neden gelip yorum atmıyor meraklar içerisindeyim :D

_F_G_

Üye
Okçu ile suikastçı sınıfına farklı bir denge gelebilir. Yeni yeteneklerde bunu bekliyorum.

Opus Magnum

Üye
Okçular açık ara oyunun en ezik jobudur. Utility tarzı bir yönü de yok.

Az önce 3 tane okçu takıldı peşime 300 400 vuruyorlar. Oğlum sizin günahınız ne, gidin OP asas varken okçu mu oynanır DV de?

Platinumblack

Üye
Şu posta okçu arkadaşlar neden gelip yorum atmıyor meraklar içerisindeyim :D
Zamanında ne destanlar yazdım önceki yama notlarında. Sonra uzunca süre ara verdim geldim gördüm ki gırtlak dolu charım hala bir halt becerememekte. Ayrıca @Masterclown arkadaş hayali senaryoları gerçekten çok hayali. Okçu ile vs atan biri etrafında slide atmaya başlasın 5li 3lü olmuyor o 3 lü 2li oluyor. Ben asasın attığı damage den şikayetçi değilim bu arada. İtemli ise gelsin kessin hiç bir sözüm yok ama adamın itemleri benim itemlerimin yanında oyuncak gibi kalırken adamı kesemiyorum. Neden çünkü ice ya da lr 3-5 defa falan tutmuştur bu zamana kadar ya da adam öne atılır (skillin adını bilmiyorum) kaçar. Ben demiyorum okçu tank olsun okçu şunu yapsın okçu bunu yapsın. Sadece oyunda her job un belli zafiyetleri ve güçlü yanları olsun denge budur zaten. 3 pt okçu oyunun başında terör estirdiği için 400-400 vuruyorum. Ben solo oynamaktan keyif alıyorum belki. 3-4 pt mage aynı anda bir yere novasını boşaltsın bakalım kaç sayfa bp kalkıyor. Kusura bakmayın da 4 parti adam üstünüze koşarken bir zahmet terör estirsin. Koyun bakalım 24 (2şer priest her partide olacak şekilde) tane asası ne oluyor. Sunulan saçma argümanlar yüzünden okçu bu halde. 32 tane adamın içine girip kill i alıp sağsalim çıkmayı bekleyen adamlar yüzünden okçu bu halde. Çok fazla okçu ekip bu yüzden bıraktı ya da bozdu itemlerini. Bu adamların charları da boş charlar değildi 2k apsi olan falan charlar vardır bunların içinde. Neyse boşa nefes tüketmeyin arkadaşlar gerek yok ticket da atsanız buradan yazsanız da olay da çıkarsanız boşa. Buff adı altında atılan Levent Kırca'nın zamcığı gibi bir buffcık atıldı...

Platinumblack

Üye
Okçular açık ara oyunun en ezik jobudur. Utility tarzı bir yönü de yok.

Az önce 3 tane okçu takıldı peşime 300 400 vuruyorlar. Oğlum sizin günahınız ne, gidin OP asas varken okçu mu oynanır DV de?
Dur lan ne yapıyorsun 300-400 falan deme yarın 100-150 vurmaya başlarız :D :D

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt