Herkese selamlar,
Öncelikle iyi forumlar. Malûm gelen güncelleme ile okçuların bazı yeteneklerine Buff, bazı mekaniklerine ise Nerf getirildi. İyi bir analiz ile 80 SkilL' inin 73 ile aynı vurması ve 73 Skill' inin + olarak kör etme yeteneği ile 80 Skill' inden daha iyi olduğunu fark edip, 80 Skill' ini olması gerektiği hasara, aynı şekilde 85 Skill'ine de dengeleme getirdiğiniz için ekibim adına size çok teşekkür ederim.
Bizler, oyunun en büyük okcu klanlarından biriyiz, oyunun başından beri 10'larca arkadaşımız ile oyunu aktif şekilde neredeyse sadece okçu oynuyoruz. Ancak son gelen güncelleme ile 3' lü 5' li Skill'lerinin mesafesinin kısılmasıyla birlikte, maalesef okçular sadece Z + Skill oynamaya mecbur bırakılmıştır.
Burada 10' larca fotoğraf ya da video paylaşabilirim. Keza bunlara gerek olduğunu düşünmüyorum. Çünkü: En basit örnekle bir Warrior, BP ya da mage ile arenaya bir okçu olarak geçip, sonrasında ise onun hasar verdiği uzaklıkta siz de 3' lü 5' li atmayı denediğinizde, sadece 1 okun değdiğini göreceksiniz.
Maalesef farklı oyunlardaki gibi, Assassin karakterler kadar hızlı koşma ya da mana çekme gibi yetenekler, okçu sınıfında bulunmuyor. Bu durumdan dolayı sizden ricam: Herhangi bir karşılaştırma yapmadan durumu yorumlamanız.
Herhangi bir job, çevremizde dönüp bize Skill' leriyle hasar verirken yapabileceğimiz tek şey beklemek(ya da 3'lü 5'li ile 200, tekli ile sabit bir hızda 550 600 vurmak). Burada ne karakterimizdeki eşyanın bir önemi ne de karşı tarafdaki oyuncunun yeteneği ya da karakterindeki eşyaları söz konusu. Sizce doğru olan bu mudur?
Her iki tarafında yeteneklerini konuşturarak birbirlerinin açığını araması ve karakterinin eşyalarına göre de başarılı ya da başarısız olması bir kıstas olmamalı mıdır?
Şuan yapılan 3' lü 5' li combonun uzaklık kısıtlamasının, bizlere olduğu gibi tüm joblara da eksisi olacaktır.
Artık okçular 2-3 kişi ya da solo olarak takılmayacak, tamamen Z + Skill oynayacaklardır. Bu sistem, hem okçuların oyun zevkini bitirip tek düze haline getirecek, aynı zamanda karşıdaki joblarında bıkması, isyan etmesi anlamına gelecektir. Çünkü, okçular tek ya da 2-3 kişilik partilerle iş yapamadığından 8 kişilik partilerle oynayacak, diğer joblar ise Z Skill ile tekli ok atan ve yakınlaştıkları zaman kaçan okçu partiler ile PK' dan çok daha az zevk alacaktır.
Her halukarda, tüm oyuncular için bu 3' lü 5' li ok muhabbeti can sıkıcı bir durumdur.
Olayı tüm perspektiflerden değerlendirdiğimi düşünüyorum, şimdi gelelim öneriye.
3' lü 5'li okun mesafesi evet, eskiden bir sorundu bunu kabul ediyorum. Ancak şuanda çok büyük bir sorun ve yukarıda da açıkladığım gibi kelebek etkisiyle de yeni sorunları doğurmakta.
Peki nasıl olmalı? Aslında çözüm çok basit. Birebir karşılaştığımda bir oyuncu ile(Asa vuran bir mage, Assasian, Warrior ya da BP) bana hasar verebildiği(range) en uzak noktada 3 ok, dönme(Dönerek vurduğunu varsayalım) ivmesinde hata yaptığı zaman(daha da yakınlaştığı an) ise 5 li oku yiyecek şekilde ayarlanmalı. Yani iyi oynadığı zaman, beni kesebilmeli, ancak hata yaptığı zaman ise ben cezasını kesebilmeliyim. Buradaki bahsettiğim koşulları, ortalama aynı eşya seviyesine sahip iki karakter olarak düşünün lütfen.
Bizler bu oyunu PVP sistemi için oynuyoruz, bunu biliyorsunuz. Lütfen sesimizi duyun. Ne bizleri mağdur edin, ne de diğer job'ları oynayan oyuncu arkadaşları.
Sevgilerle, Arius.