Öneri Önerim var ama nasıl olur bilemedim ?

enescelik

Üye
Herkese merhaba,

Takip ettiğim kadarıyla mümkün mertebe oyunda para ödeyenle ödemeyen arasında uçurum derecesinde fark olmayacak. Bu pus itemleri süreli oluyor bildiğim kadarıyla. Ben sadece akşamdan akşama oynayabileceğim mesela. Full pus olmak istiyorum (tabiki bizlere pus itemlerinin uçuk olmadığı müjdesini göz önüne alarak) ama kullandığım kadarıyla süresi bitse daha yararlı olmaz mı ? 30 günlük premium alıyorum veya bir eşya alıyorum diyelim. neden 22 saatini oynamadığımda bitsin ki. Belkide bu düzen böyle gelmiş ama değiştirilebilir. Bu sayede herkes pus alabilir aslında. ROW ekibininde geliri dahada artmış olur bence. Benim düşüncemde olan insanlar vardır diye düşünüyorum. İyi çalışmalar diliyorum

lMrYusuFl

Üye
Dediğin gibi olsa keşke çok güzel olur.. Şu zamana kadar hiçbir oyunda böyle birşey olduğunu hatırlamıyorum. Keşke Rise Online bir ilki gerçekleştirse..

enescelik

Üye
dediğin gibi olsa süper olur ama az para kazanırlar :D
Hiç sanmıyorum. Düşünelim şimdi nasıl olacağını. Online süresi boyunca harcansa büyük bir çoğunluk alır bu bir.
İkincisi ise bu oyunda malum pazar kurulur veya afk kalınacak birşey yapılır. Bu süre içerisindede harcanır premium veya pus süreleri. Ben sadece 2 saat online oluyorum diyorum ama afk kalınacak zamanları hesaba katmadım. Birde böyle düşünürseniz ROW firması içinde faydalı olacaktır. Diğer türlü sömürü düzeni gibi geliyor.

dediğin gibi olsa süper olur ama az para kazanırlar :D
Ayrıca tutulan oyunlar gibi skin muhabbetiylede para kazanabilirler. görüntü değiştirmek için sürekli birşeyler üretirler elbet meraklısı olur birisinin alır. Pubg mesela...
Neredeyse her hafta etkinlik yapıp, kıyafettir, silah skinidir birşey yapıp satıyorlar, satılıyorda. Tabi bunların süresiz olması tercihimdir :) . Üstad yeterki birşeyler üretilsin, para her türlü kazanılır.

Ghan41

Üye
Bu önerini dünyada en çok oynanan ve milyon dolarlık bütçelerle ve gelirlerle yönetilen mmorpg oyun yapımcıları bile uygulayamazken, o şirketle kıyasla çok daha küçük bir girişim olan bir şirketten beklemek çok acımasız olur. Senin hesabınla günde 4 saat oynasan 180 günde bir oyun içi içerik satın alacaksın. Bırak oyuna daha fazla yatırım yapmayı mevcudu bile koruyamazlar senin mantığınla.

enescelik

Üye
Bu önerini dünyada en çok oynanan ve milyon dolarlık bütçelerle ve gelirlerle yönetilen mmorpg oyun yapımcıları bile uygulayamazken, o şirketle kıyasla çok daha küçük bir girişim olan bir şirketten beklemek çok acımasız olur. Senin hesabınla günde 4 saat oynasan 180 günde bir oyun içi içerik satın alacaksın. Bırak oyuna daha fazla yatırım yapmayı mevcudu bile koruyamazlar senin mantığınla.
anladım dostum. Peki Pubg gibi oyunlar nasıl ayakta kalıyor ? Süresiz onca itemler veriliyor. Para kazansınlar elbet ama sömürerek olmasın. haksızlık değilmi ben 2 saat için 22 saatlik hakkımı çöpe atayım.

Ghan41

Üye
anladım dostum. Peki Pubg gibi oyunlar nasıl ayakta kalıyor ? Süresiz onca itemler veriliyor. Para kazansınlar elbet ama sömürerek olmasın. haksızlık değilmi ben 2 saat için 22 saatlik hakkımı çöpe atayım.
O tarz oyunların devasa bir oyuncu kitlesi var. Sirkülasyon çok. Ayrıca oyun içi süresiz kıyafetler pek tabi olabilir, belki bu oyunda da örneklerini görebiliriz. Ancak o kıyafetler de sadece skin diye tabir ettiğimiz görsellik harici fonksiyonları olması gerekir. Örnek vermek gerekirse store'dan aldın diyelim süresiz kıyafet, bunu parçalayıp oyun içi işine yarayacak başka bir elemente dönüştürebilmen lazım. Ancak buna da bir sınır getirilmeli tabi p2w olmaması açısından.

Oyunu sadece gireyim çıkayım zevkimi alayım diye düşünmemek lazım. Normal hayatta en ufak bir hizmet aldığınızda parasını ödemekle mükellefsiniz. Oyun içinde aynı şey geçerli aslında. Seviyorsan ve iyi vakit geçirdiğini düşünüyorsan para da harcamalısın makul ölçülerde ve bütçene göre. Bu aslında bir nevi destek olmak gibi oluyor. Sen destek oldukça oyun daha da gelişir ve senin daha iyi vakit geçirmeni sağlar.

Ben hem oyuncuyu hem de şirketi üzmeyecek bir denge kuracaklarını düşünüyorum. Piyasada global ölçekte başarılı olan mmorpg oyunları belli. Hepsine bakılır iyi yönleri alınıp uygulamaya konulur. Oyun zaten Tl üzerinden fiyatlandırılacağı için oyuncuyu maddi anlamda yormaz.

anil

Üye
Dediğin oyuncu açısından faydalı bir şey ama maalesef yapımcı tarafında uygulanabilirliği yok. Ben de mesela günde 1-2 saat anca oynarım, bu şekilde olunca senede birkaç kez ancak oyuna para vermiş olurum. Bu da haliyle büyük gelir kaybı :)

Wasabi

Üye
Dostum benimde dükkan sahibi keşke geceleri için benden para almasa :D
Aynen dediğin gibi. Evi kiralıyorsun bir ay kullanım hakkı sende ister sürekli evde otur istersen hiç uğrama ama kirasını vermen gerek. Reel düşünmek lazım. Yapımcılar taş mı yesin. Para kazan ki oyun gelişsin. Yoksa ne anlamı var. Para kazanmayan yatırım ölü yatırımdır ve fazla ayakta durmaz. Hama giren terleyecek ağa kimse kusura bakmasın.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt