Öneri Oynanış ve Kozmetik Önerileri

DonQuixoteR

Üye
Merhabalar,

Ben 18 yıl piyasadaki MMORPG oyunlarının %80 ini oynamış birisiyim. Bunu bir çok farklı sistemi deneyimlemiş olduğumu belirtmek için söyledim.

Öncelikle oyuna kesinlikle kask görünümünü kapatıp açma özelliği gelmesini tavsiye ederim. Bu kostümler için de geçerli. Kask takılıyken item özelliklerini kullanacağız fakat karakterimizde görünmeyecek. Belki saatlerimizi karakter düzenleme ekranında geçiriyoruz ama oyuna girdiğimiz zaman 5 dk sonra bir kask elde ettiğimizde bu emeklerimiz kask görünümü arkasında perdelenmiş oluyor bu durum hiç hoş değil.

Kostüm görünümleri farklı kostümler ile kombinasyon yapılabilmeli. Örneğin bir kostümün gövde görünümünü alabilirken farklı bir kostüm kaskını takabilmeliyiz. Bu görünüş özgünlüğü ve görüntü çeşitliliği oluşturur.

Silahlara atılan efsun ve statlar özgün olmalıdır. Bir oyuncu görünüşünü ve hasarını beğendiği silaha ister flame ister curse isterse de lightning atabilmelidir. Ayrıca silahlara efsun slotları açılarak ek özellikler eklenebilir olmalıdır. Örn: 12 str, 12 dex, rogue a karşı %5 hasar artırımı vs. Aynı özellik zırhlar için de getirilmelidir. Bu oyunun item dayatmasını ortadan kaldırarak oyunculara bir çok seçenek sunar ve çeşitlilik sağlar. Tüm sınıflar kopyala yapıştır karakterler olmaktan çıkmış olur.

Karakterler belirli bir süre oyunda vakit geçirdikten sonra hemen hemen birbirlerinin birer kopyası olurlar. Bunun önüne geçmek için oyuna ruh taşı özelliği getirilerek, bu ruh taşlarına istenilen özellikler basılabilir ve ruh taşı seviyeleri artırılabilir. Örnek vermek gerekirse, 3 tane saldırı yönlü 3 tane savunma yönlü ruh taşı eklenerek, saldırı taşlarına; stat puanları, hasar puanları, canavarlara karşı hasar artışı eklenebilir, savunma yönüne de defans, hp, mp veya canavarlara karşı savunma eklenilebilir olmalıdır. Her karakter kendine özgü bir kombinasyon belirleyerek kendini bir yönde geliştirebilmelidir.

Oyuna saldırı peti getirilebilir. Bu peti sadece pve haritalarında kullanılabilir hale de getirebilirsiniz. Güzel bir çeşitlilik sağlar.

Oyuna yeni bambaşka sınıflar ekleyebilirsiniz. Mesela Druid sınıfı getirilerek doğanın güçlerini kullanan ve yanında bir evcil hayvan geliştirerek onunla birlikte kombo saldırılar düzenleyebilen bir karakter yeni bir heyecan katacaktır.

Oyuna kervan sistemi getirerek oyuncularınıza farklı bir para kazanma yöntemi kazandırabilirsiniz. Belirli haritalarda kervan oluşturan oyuncu veya oyuncular bu nesneleri bir tüccardan satın alıp uzak bir tüccara daha karlı satabilecekler. Bu kervanlara diğer oyuncular saldırabilecek ve yağma yapabilecekler bu da kervan sisteminin karlı olduğu kadar riskli de olmasını sağlayacak ve denge korunacak.

Kişiler kendilerine belirli haritalarda ev inşa edebilmeli ve bu evde kendilerine depolama alanı kazandırabilecek, evini dekore edecek, büyütecek, evinde yeni nesneler oluşturabilecek. Böylece oyunda nesneler değer kaybetmeden sürekli kullanılabilirliği artacak.

Çok uzun olmaya başladı bu konuyu burada sonlandırmak istiyorum. Her bir tavsiye ve öneri, farklı oyunlarda mevcut olan ve en çok tutulan özelliklerdir. Bunları bir araya getirmek, global piyasanın en sağlam oyunu olma yolunda atılabilecek en büyük adımlardır diye düşünüyorum.

Öneri eklemek isteyen arkadaşlar yorumlarda ekleyebilir, ben de aklıma geldikçe bu yorumun altına ekleme yapacağım. Her bir konu tartışılıp daha iyi hale getirilebilir.

DonQuixoteR

Üye
Ayrıca balıkçılık şuan için neredeyse işlevsiz durumda. Balıklar npc lere belki 3-5k arası satılabilir hale gelebilir. Veya en üst seviye balıkçılık yeteneği %1 şansla nesne market itemi drobu atabilir. Bu tarz içeriklerle canlandırılabilir diye düşünüyorum.

DonQuixoteR

Üye
Oyuna arena sistemi getirilerek aynı seviyedeki oyuncular bir arenaya ışınlanır ve burada bireysel dövüş müsabakası yaparlar. Kazanan oyuncu arena puanı toplar. Puanlara göre arena sıralaması oluşturulur. Aylık olarak arenada şampiyon olan kişilere bir sonraki ay şampiyon belirlenene kadar bir ünvan verilebilir. Böylece klanı olmayan veya yalnız oynamak isteyen oyuncular da yeteneklerini gösterebilir ve keyif alabilir. Ayrıca arena sıralamasına girmek isteyen oyuncular arasında da bir rekabet ortamı oluşacağı için bu arena ticaret piyasasını da canlandırır.

Hate

Üye
Bahsettiğin weapon effect gelecek üzerindde çalışılıyor:
1665994549481.png

Taş ruh basma dediğin olay rünlü itemler geldiğinde gelecek.
Oyuna yeni bir mage çeşidi gelecekti o bile unutuldu.
Ev değil clan adası geleceği söylendi.
Kostüm gizleme bu patch ile gelecektir artık gelmeli kapalı betadan beri istiyoruz gelecek deniyor gelmiyor..
Senin adına sevindim zaten üzerinde çalışılan şeyleri beklenti olarak edinmek kısa vadede seni mutlu edecektir.

DonQuixoteR

Üye
Beni uzun vadede de mutlu eder. Sonuçta yakın zamanda oyuna eklenirse geliştirilmesi için çalışmalar da daha önce başlar. Kendi ülkemizin oyun geliştiricilerinin her zaman ileri gitmesi ve gelişmesi beni mutlu eder. Belki ileride bambaşka daha gelişmiş oyunlara da imza atarlar.

Crushbane

Üye
Ayrıca balıkçılık şuan için neredeyse işlevsiz durumda. Balıklar npc lere belki 3-5k arası satılabilir hale gelebilir. Veya en üst seviye balıkçılık yeteneği %1 şansla nesne market itemi drobu atabilir. Bu tarz içeriklerle canlandırılabilir diye düşünüyorum.
Katılmamak elde değil. Bence oyunda zaten balıkçılık yok. Şöyle bir sistem var solucan alıyorsun karşılığında postadan işe yaramaz balıklardan geliyor gibi birşey. Emek yoksa değer de yok. Afk tutulan balıktan ne beklenilebilir ki ? Bunu aktife çevirseler ozaman bir anlamı olacak ilerde umuyorum yapılır.
1. önerim: Gelmiş geçmiş en iyi oyun wow'dur. 15-20 sene önce balıkçılığı oyununa koymuş bugün hala aynı sistemi devam ettiriyor. Kopyalanabilir.
2. önerim: Eğer o sistem ya da benzerinin tasarımı zor ise, şu an balık tutarken bir kutucuk çıkıyor. O kutucuk ekranda rasgele şekilde belirir (çünkü hep aynı yerde çıkarsa makroyla falan tutulmasın diye) 1-2 sn gibi bir süresi olur mesela tıklarsın tutarsın ya da kaçar. Mevcut sistemde ufak bir oynamayla bile balıkçılık aktif hala getirilebilir ve elimizde yeni bir meslek olur ve oyuna derinlik katılmış olur.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt