Oyun ağızıyla kuş tutsa yine insanları memnun edemez

Nafib

Üye
İlk açıldığı zamandan beri keyif alarak oynuyorum oyunu foruma baktığımdaysa herkes kedi istediği olsun bir an önce olsun istiyor. Millet her moba tek atmak her iteme yanmadan artı basmak her vs yi tek atıp kazanmak tek turda gbler kıtlamak istiyor. Arkadaşlar salın artık şikayet etmeyi emeğinin karşılığını aldığını düşünüyorsan devam et düşünmüyorsan bekle oyun istediğin gibi olunca gelir devam edersiniz. Elbet oyuna yenilik gelecek hep aynı kalmayacak ama bunun yapılması sorunsuz olmaya çalışması elbette biraz vakit alacak az sabırlı olun. Siz böyle yaparak oyun neymiş diye araştırıp başlamayı düşünen insanlarında önünü kesiyorsunuz. Bu başlıkları gören insan oyuna başlamaz yeni oyuncu olmazsa da şu ana kadar verdiğin emekte boşa gider.

MaRaKeSH

Üye
eline sağlık kardeşim. kötüyü eleştirmekle olmuyor iyiyi de eleştireceksin. eleştiri yaparken karalama yapmasa arkadaşlar adamlar bakıyolar zaten. hazırcılığa o kadar alışmışızki. yarın yeni server açılsın 100/70 i yeni serverda yeniden başlar emin ol.

_Annatar_

Üye
Bence burada oyunu oynayan kitlenin yaklaşımı önemli. Birçok kişi oyunu oynarken vermiş olduğu premium, market ürünü, kozmetik, scroll, pot vb. ürunlere harcadığı parayı farm atarak geri kazanmasi gerektiğini düşünüyor ki bence esas yanlışlık burada başlıyor.
En azından kendim için soyleyebilirim ki ben oyuna harcadığım parayı, oyunu oynamak için verdiğimi düşünüyorum. Dolayısıyla bu parayı oyun içinden geri kazanmalıyım diye bir beklentim yok. O parayı veriyorsam zaten bu harcamayı oyun oynamak için yapmışım demektir benim için dönüp arkama bakmam.
Oyun içerisinde para vererek aldığım hizmetleri kullanarak zamanım oldukca farm atarım, drop alırsam karakterimi güçlendiririm. Drop alamazsam güçlendiremem. Ancak günün sonunda para verdiğim şeyin karşılığını almış olurum çünkü o parayı oyunu oynamak için vermisimdir. Kendi keyfime göre zamanımı oyun oynayarak geçirmişim demektir ki bu da oyun oynamanın esas amacıdır benim için... Zaman geçirmek.
İnsanlar malum oyunun saçma sapan para kazanma gibi bir sistemine o kadar alışık ki her oyundan aynı şeyi bekliyor.
Daha basit bir örnek ile diyelim ki o sırada fiyatı ne kadarsa bir oyun satın aldınız.(oyun türü önemli değil çünkü adı üstünde oyun bu) Diyelim ki GTA5...
Oyuna verdiğiniz parayi bir şekilde geri almayı bekler misiniz? Yoksa parayı oyunu oynamak için aldığınızı bilir misiniz?
Yeterince uzattım sonuca geleyim. Oyunda oyuncu kaynaklı birçok şikayet ve problemin önüne geçilmesi için bence oyuncuların neye para verdiklerini idrak etmesi gerekiyor.
Aynı veya farklı düşünen herkese saygı ve selamlarımı sunarim.

murolity

Üye
İlk açıldığı zamandan beri keyif alarak oynuyorum oyunu foruma baktığımdaysa herkes kedi istediği olsun bir an önce olsun istiyor. Millet her moba tek atmak her iteme yanmadan artı basmak her vs yi tek atıp kazanmak tek turda gbler kıtlamak istiyor. Arkadaşlar salın artık şikayet etmeyi emeğinin karşılığını aldığını düşünüyorsan devam et düşünmüyorsan bekle oyun istediğin gibi olunca gelir devam edersiniz. Elbet oyuna yenilik gelecek hep aynı kalmayacak ama bunun yapılması sorunsuz olmaya çalışması elbette biraz vakit alacak az sabırlı olun. Siz böyle yaparak oyun neymiş diye araştırıp başlamayı düşünen insanlarında önünü kesiyorsunuz. Bu başlıkları gören insan oyuna başlamaz yeni oyuncu olmazsa da şu ana kadar verdiğin emekte boşa gider.
Hayırdır karakterini yada itemini mi satacaksın da başlığı gören insan oynamaz diyorsun ve bundan korkuyorsun ? Ne yapalım insanlara yalan mı söyleyelim ? Bu oyunda hiç sorun yok çıkın çıkın gelin çok keyif alacaksınız yalanını mı söyleyelim ? Zindan var çok güzel her 5 denemde kesin bir item alıyorsun diye yalan mı söyleyelim ? Oyunda para kasmak kolay gel 1 ay oyna bütün itemlerini dizersin diye yalan mı atalım ? Craft sistemi çok güzel kendi itemlerini oluşturman için materyelleri topla sonra al eline silahını çık pk ya yalanını mı atalım ? Ne demişti şair bizim itlerimiz bile haram yemezken sen bize yalan söyleyin diyorsun. Yalanın senin olsun insanları kandırmakta senin olsun uzak dur yeter

MaRaKeSH

Üye
Hayırdır karakterini yada itemini mi satacaksın da başlığı gören insan oynamaz diyorsun ve bundan korkuyorsun ? Ne yapalım insanlara yalan mı söyleyelim ? Bu oyunda hiç sorun yok çıkın çıkın gelin çok keyif alacaksınız yalanını mı söyleyelim ? Zindan var çok güzel her 5 denemde kesin bir item alıyorsun diye yalan mı söyleyelim ? Oyunda para kasmak kolay gel 1 ay oyna bütün itemlerini dizersin diye yalan mı atalım ? Craft sistemi çok güzel kendi itemlerini oluşturman için materyelleri topla sonra al eline silahını çık pk ya yalanını mı atalım ? Ne demişti şair bizim itlerimiz bile haram yemezken sen bize yalan söyleyin diyorsun. Yalanın senin olsun insanları kandırmakta senin olsun uzak dur yeter

kardeşim sen neden kendine görev çıkarıyorsun ki destek olmuyorsan köstek de olma yeter kim sana yalan söle dedi bizde farkındayız bir çok şeyin dünya 1 günde mi kuruldu sanıyosun milyar yıllar geçti düzeldimi bişey neyin peşindesiniz alacaklı gibi

SecreD

Üye
Herkes istediği gibi olsun istiyor kısmına %100 katılıyorum.

mmtakiff06

Üye
%80 kismina kadar doğru kardeşim özellikle yeni bir oyun için verdiğimiz emekler ve bekleyişler için insanimiz çok aceleci. bir çok arkadaşım level kasıyor çok mutlular eski günlerini hatırlıyorlar fakat oyunun bazi kısmı ise hergün 70 cap gelsin +7 item geçmiyor. Zindanlar drop atmiyor. Mob çok vuruyor. Daha neler neler artik bu mesajlar baymaya başladı. Ben oyunun yavaşça gelişmesinden ve yavaşça zevk ve tad alınmasından yanayim umarim yöneticilerde öyle düşünüyordur. Herşey yavas yavas olsa diyorum.

Muffiin

Üye
%80 kismina kadar doğru kardeşim özellikle yeni bir oyun için verdiğimiz emekler ve bekleyişler için insanimiz çok aceleci. bir çok arkadaşım level kasıyor çok mutlular eski günlerini hatırlıyorlar fakat oyunun bazi kısmı ise hergün 70 cap gelsin +7 item geçmiyor. Zindanlar drop atmiyor. Mob çok vuruyor. Daha neler neler artik bu mesajlar baymaya başladı. Ben oyunun yavaşça gelişmesinden ve yavaşça zevk ve tad alınmasından yanayim umarim yöneticilerde öyle düşünüyordur. Herşey yavas yavas olsa diyorum.
oyuna item o bu ıvır zıvır eklemekten önce şu crashlere çare lazım bir yerden bir yere ışınlanmaya korkar olduk oyunu severek oynuyorum ama o kadar çok sorunu var ki hangisini diyelim bence 70 capmiş itemmiş bunlar dert değil oyun artık çileden çıkarıyor cristal etkinlğine tıklıyoruz geri sayı mbitiyor alıp almadığına dair bir bildirim vermiyor 10 dakika bekliyoruz içeri alıyor bazen 15 dk bekliyoruz almıyor herkes döner ekmekçi oyunda kimse boş konuşmasın gerçek parayla gb 4 tl değilde 1 tl olsa oyunda user kalmaz bunu herkes biliyor hayır user çok onlar gitsede user çok diyen varsa gitsin kendini kandırsın DEath valleyde pk atarken bile hep aynı partyler pk atıyor biraz dikkat edin bos varsa heryer kalablaık çünkü herkes drop ve paranın peşinde o drobu alıp satacak ev geçindirecekler işin özeti oyun parasının Türk lirası karşılığı olmasa kendi kendimize oynarız kimseyi kandırmayalım :D

Alkoer

Üye
Bence burada oyunu oynayan kitlenin yaklaşımı önemli. Birçok kişi oyunu oynarken vermiş olduğu premium, market ürünü, kozmetik, scroll, pot vb. ürunlere harcadığı parayı farm atarak geri kazanmasi gerektiğini düşünüyor ki bence esas yanlışlık burada başlıyor.
En azından kendim için soyleyebilirim ki ben oyuna harcadığım parayı, oyunu oynamak için verdiğimi düşünüyorum. Dolayısıyla bu parayı oyun içinden geri kazanmalıyım diye bir beklentim yok. O parayı veriyorsam zaten bu harcamayı oyun oynamak için yapmışım demektir benim için dönüp arkama bakmam.
Oyun içerisinde para vererek aldığım hizmetleri kullanarak zamanım oldukca farm atarım, drop alırsam karakterimi güçlendiririm. Drop alamazsam güçlendiremem. Ancak günün sonunda para verdiğim şeyin karşılığını almış olurum çünkü o parayı oyunu oynamak için vermisimdir. Kendi keyfime göre zamanımı oyun oynayarak geçirmişim demektir ki bu da oyun oynamanın esas amacıdır benim için... Zaman geçirmek.
İnsanlar malum oyunun saçma sapan para kazanma gibi bir sistemine o kadar alışık ki her oyundan aynı şeyi bekliyor.
Daha basit bir örnek ile diyelim ki o sırada fiyatı ne kadarsa bir oyun satın aldınız.(oyun türü önemli değil çünkü adı üstünde oyun bu) Diyelim ki GTA5...
Oyuna verdiğiniz parayi bir şekilde geri almayı bekler misiniz? Yoksa parayı oyunu oynamak için aldığınızı bilir misiniz?
Yeterince uzattım sonuca geleyim. Oyunda oyuncu kaynaklı birçok şikayet ve problemin önüne geçilmesi için bence oyuncuların neye para verdiklerini idrak etmesi gerekiyor.
Aynı veya farklı düşünen herkese saygı ve selamlarımı sunarim.
Oyunumuz free to play dir. Acaba ne anlam çıkarıyorsunuz burdan?

Premium ve bütün mağaza öğelerini alayım item düşerse düşer mantığı nedir? Kumarhanemi burası?

Oyunu belli bir saat oynarsın belli bir item düşürüp karakterini güçlendirirsin. Çok oynayan çok güçlenir mantık budur.

_Annatar_

Üye
Oyunumuz free to play dir. Acaba ne anlam çıkarıyorsunuz burdan?

Premium ve bütün mağaza öğelerini alayım item düşerse düşer mantığı nedir? Kumarhanemi burası?

Oyunu belli bir saat oynarsın belli bir item düşürüp karakterini güçlendirirsin. Çok oynayan çok güçlenir mantık budur.
Aslında aynı şeyden bahsediyorum ben de. Oyun zaten free to play. Ekstra alınan oyun içi ürün ve hizmetler bana ufak tefek kolaylıklar ve faydalar kazandırıyor. Ancak benim gözümde bu demek değil ki o ekstraların parasını oyun icin farm vs ile cikarabilmeliyim. Oyun içi farmın benim için tek amacı oyun içi karakterimi güçlendirmek. Ha ben 3 saat oynarım x kadar drop alırım karakterimi x kadar güçlendiririm, sen 15 saat oynarsin 3x-5x drop alırsın karakterini bir o kadar güçlendirirsin. Ama bence, tekrar belirtiyorum "bence" oyunun amacı oyunu oynamak olmalı. Oyundan gerçek hayatıma çıkarmayı amaçladığım tek kazanç keyifli vakit geçirmektir. Gün gelir bu amacı gerceklestiremiyorsam zaten o oyunu bırakırım, keyif alacağım, zamanımı harcayacagim baska bir oyun oynarım.

Alkoer

Üye
Aslında aynı şeyden bahsediyorum ben de. Oyun zaten free to play. Ekstra alınan oyun içi ürün ve hizmetler bana ufak tefek kolaylıklar ve faydalar kazandırıyor. Ancak benim gözümde bu demek değil ki o ekstraların parasını oyun icin farm vs ile cikarabilmeliyim. Oyun içi farmın benim için tek amacı oyun içi karakterimi güçlendirmek. Ha ben 3 saat oynarım x kadar drop alırım karakterimi x kadar güçlendiririm, sen 15 saat oynarsin 3x-5x drop alırsın karakterini bir o kadar güçlendirirsin. Ama bence, tekrar belirtiyorum "bence" oyunun amacı oyunu oynamak olmalı. Oyundan gerçek hayatıma çıkarmayı amaçladığım tek kazanç keyifli vakit geçirmektir. Gün gelir bu amacı gerceklestiremiyorsam zaten o oyunu bırakırım, keyif alacağım, zamanımı harcayacagim baska bir oyun oynar

Ben de oyundan para kazanalım, çok para harcayan adam çok drop alsın demiyorum.

Ama mantıken premium almayan adamın bile oyunu oynadığı süre içinde pot parasını çıkarması ve item alabilmesi lazım. Karakterini güçlendirebilmesi gerekir.

Dropların yetersiz olduğunu düşünüyorum. Ben kendim zindandan drop almadım. Günde 3-4 saat oynayınca kastığım para pota gidiyor.

Cash la pot almaya başladım şimdi coin elimde kaldı. Yani oyun sizi mecbur ediyor cash ile pot almaya.

Dediğiniz gibi oyuncu para vermeye mecbur olmadan güçlenemiyorsa oyunu bırakır. Nitekim oyuncu sayısı şuan belli. En önemli evente 3k oyuncu tıklıyor. Fuarda yapımcı 30-40k oyuncu var demişti.

Nafib

Üye
Başkan ne karakter nede item hiçbirşey satmadım satmayıda düşünmüyorum elime geçen tüm parayla anlamsızca yanacağını bile Bile eğlencesine + basıyorum benim keyif anlayışım bu oyun amacımda arkadaşlarla vakit geçirmek biz 3 arkadaş girdik bu oyuna sonra bir kaç kişiyle daha tanıştık şuan hep beraber oynuyoruz pot parası çara giydirecek item parası olsun pk atıp eğlenelim kafasındayım gb ne kadar ona bile bakmadım hiç sana soruyorum gb ne kadar ? Bu oyunu arkadaşlarımla oynayıp kaliteli zaman geçiriyorsam ölmesini istemem ölmemesi için de yeni oyuncunun lazım olduğunu düşünmem seni rahatsız etmiş anladığım kadarıyla ya başka oyundan gelip burda karalama yapıyorsun yada oyunu gelir kaynağı olarak görüyorsun. Benim için valorant nasıl bir oyunda yada lol Buda öyle bir oyun görsel için para veririm vaktimi güzel geçiriyorsa gerisi hikaye. Kin nefret ve çıkar düşünceni tanımadığın insanlarla özdeşleştirmemeni umuyorum iyi forumlar.

Burak YAKUT

Üye
ben sadece job dengesi isitoyrum geri kalan herşey güzel :D

Alkoer

Üye
ben sadece job dengesi isitoyrum geri kalan herşey güzel :D
Job dengesi nasıl mümkün olabilirki dostum.

Futbolda 11 kişininde atak ve defans yeteneklerinin dengeli olduğunu düşünsene.

Mmorpg dediğimiz çok oyunculu rol yapma oyunu.

Asas dediğin suiskastçi dir. Pk da iyi farmda o kadar iyi değildir haliyle.

Priest malum rahip demek. Kendini dualarla ilahilerle güçlendirip famrda iyi. Etrafındakilere buff heal de iyi.

Tüm sınıflar pk ve farmda eşitmi olsun size göre?

NeyimLanBen

Üye
Job dengesi nasıl mümkün olabilirki dostum.

Futbolda 11 kişininde atak ve defans yeteneklerinin dengeli olduğunu düşünsene.

Mmorpg dediğimiz çok oyunculu rol yapma oyunu.

Asas dediğin suiskastçi dir. Pk da iyi farmda o kadar iyi değildir haliyle.

Priest malum rahip demek. Kendini dualarla ilahilerle güçlendirip famrda iyi. Etrafındakilere buff heal de iyi.

Tüm sınıflar pk ve farmda eşitmi olsun size göre?
Sence job dengesi derken priest 500 mage 500 warrior 500 adaş 500 vursun hiç biri 501 vurmasinmi demek istemiş arkadaş :) job dengesi var diyen priest oynuyodur ve priestin nerfinden korkuyordur açık net

Archantos

Üye
Sence job dengesi derken priest 500 mage 500 warrior 500 adaş 500 vursun hiç biri 501 vurmasinmi demek istemiş arkadaş :) job dengesi var diyen priest oynuyodur ve priestin nerfinden korkuyordur açık net
Bence olay job dengesinden ziyade. Takılar ve statlardan alınan bonusların atağa yansımaması diye düşünüyorum. STR , DEFANS , MAGİC statları ve bonusları gayet net çalışıyor ama diğerleri adına aynı şeyi söyleyemeceğim malesef düzeltilmesi gereken oranlar bunlar olabilir.

birol2003

Üye
Job dengesi diye bir şeyin olması mümkünmü sizce arkadaşlar, her job kendine göre artıları eksileri olan karakterlerdir, silah/takı ve giysi, ayrıca skill ve stat dağılımı ile bu benzersizleştirilebilir. Solo PK ya göre özel karakter istenmesi saçma bir talep, dengeyi oyuncu kurar parti kurar, yok benim atağım şu buna şu kadar vuruyorum o bana bu kadar vuruyor, böyle milimetrik hesapla mmorpg mi oynanır, işin crit değeri var, resisti var, elemental damagesi var, vuruş yüzdesi var, siz matematiksel olarak her şey eşit istiyorsanız mmorpg ler bu işe uymaz açıp mario oynamanız lazım, denge işini solo pk da tutturmanızın yanyana iki bilgisayarda deneseniz dahi mümkünatı yok, işin içinde network paketinin erişimi var, karşındaki makro kullanıyor olabilir, pedal kullanıyor olabilir, pc si seninkinden hızlıdır, senden yarım saniye önce vurmuştur, v.s. .vs.

Takım olarak oynamayı tecrübe edip oynamayı öğrenin, knightonline ile mukayese etmeyi bırakın o oyun şu anki akıllı tvlere bile yükleseniz çalışır grafik ağırlıklı olmadığı için hiç bir sistem gereksinimi yok denebilir, ama row biraz üst seviye pc gereksinimi duyuyor, pek çoğunuzun en düşük ayarlarda oynamayı (bende aynı şekilde) tercih ettiğinizi görüyorum, bazılarıda görüntü iyi olsun diye ayarları yükseltiyor ama sistemi bunu karşılamıyor. Ekranda gördüğünüz aksiyon olayı bir iki saniye önce oluşmuş olabilir ama siz yeni görüyor olabilirsiniz.

Oyuncu sayısı hergün değişiyor, yeni gelenler var, bırakanlar var, ara verenler var, ikinci üçüncü karakterini kasanlar var. pek çok kişi 65 oldu farm slotları dolu durumda piyasa iteme ve paraya doymuş durumda bu nedenle ürün fiyatları düşüyor ki bu gayet normal. Ama oyunda ticaret yapan kişiler normal olarak rahatsız, hele hele gerçek paralar verip item alan kişiler çooook rahatsız çünkü zarar ettiklerini düşünüyorlar.

Arkadaşlar bu bir gayrimenkul oyunu yada borsa oyunu değil o nedenle yatırım gibi görüp para verirseniz günün sonunda zarar edersiniz, eğlence için harcadığınız paranın geri dönüşünü beklemek üzer insanı.

Hem priest karakteri hemde mage ile oynayan birisiyim birde tıfıl okçum var hepsinin lvl leri farklı, lvl lerine göre partide bulabiliyorum, yaratıkta kesebiliyorum, inatçı olursam yümüzü güldürecek itemde düşürebiliyorum, klanımla birlikte farm yaptığımızda bir gün olmasa ertesi gün itemimizi alıyoruz, pk yapsak ırklar arası oyuncu dengesi sağlanmamış olsa bile her gün puanımızı yükselterek çıkıyoruz, çok bunalırsam kapatıp film/dizi izliyorum.

Yani kimse kimseyi zorla oyunda tutmuyor ben keyif alıyorum oyundan oynadığım arkadaşlarımın da keyif aldığını biliyorum, forumda oyundaki problemleri yansıtan oyuncular zaten problemlerini dile getiriyorlar, ama bir kesimin amacı problemden öte knightonline yapısını birebir buraya taşıttırmak için ciddi çaba sarfediyorlar, bir kısmı provakasyon amaçlı gelip başlık açıyor ve yorum yapıyor neden yaptıkları gün gibi ortada.

Yavaş yavaş bu kitle elenecek, ROW'un bir oyun olduğunu bilip öyle davranan bir kesim kalacak geride,

Oyun zaten ufak ufak gelişimini gösterir, her değişimde çatlak sesler çıkar onlarda zamanla seslerini keser, her kesimi mutlu etmenin henüz bilimsel olarak çözümü bulunmamıştır.

Ağlayanlar hala buradalarsa ROW u onlarda sevmiş demektir, reklamın iyisi kötüsü olmaz. Kimse oynamadığı, rahatsız olduğu, beğenmediği, sürekli aşağıladığı, ara verdiği bir oyunun resmi forum sitesine girip yorum yapmaz bunu unutmayın :) herkesin bir amacı vardır.

İyi oyunlar dilerim

Alkoer

Üye
senin keyfine göremi denge olsun ? priest sadece hizmetçi olsun ? asas her alanda en iyi ?

job dengesi isteyen adam okçu oynayan adamdır. makro ayarlar 3-5 her alandan en iyi olmak ister.

NeyimLanBen

Üye
Ben job dengesi benim dediğim gibi mi olsun demişim kardeşim , priest olduğun belli

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt