İstek Oyun Gelişiminin çok ağır olması

huseyin35

Üye
Evet bu tarz konular açıldıkça genelde şöyle yazıyorsunuz optimizasyon çalışıyoruz, tüm ekip şuna seferber oldu buna seferber oldu vs.

Arkadaş ekipler mi eksik ekipler mi plansız?

1 ekibini koy sürekli optimizasyon çalışsın
1 ekibini koy sürekli grafik iyileştirme animasyon çalışsın
1 ekibini koy sürekli zindan geliştirme map hazırlama yapsın

Ama ben sizlerde gördüğüm kadarıyla eski futbol gibi bir topa 20 kişi basıyor. Arkadaş forvet niye topa basıyor herkes görevini yapsın iş planlanmasında yönetimde eksiklik mi var tecrübesizlik mi var acaba merak ediyorum

Aziz

Üye
Evet bu tarz konular açıldıkça genelde şöyle yazıyorsunuz optimizasyon çalışıyoruz, tüm ekip şuna seferber oldu buna seferber oldu vs.

Ama ben sizlerde gördüğüm kadarıyla eski futbol gibi bir topa 20 kişi basıyor. Arkadaş forvet niye topa basıyor herkes görevini yapsın iş planlanmasında yönetimde eksiklik mi var tecrübesizlik mi var acaba merak ediyorum
Animasyon ekibi farklı, grafik iyileştirme farklı bir olay. Birisi animasyon yapıyorsa, level designersa o konuya el atabilir. Level designer değilse zaten nasıl yapacak? Keza animasyon tarafı benim bildiğim farklı. Zindan geliştirme map tasarlayan kişi zaten level designer oluyor. O zaten haritalarla uğraşıyordur. Bildiğim kadarıyla bu işi Uğur (Zuhanna) yapıyor. Optimizasyon ise fxler, assetlerin yediği ram miktarı vb. basit ve hiç bitmeyecek bir iştir. Bugün Lost Ark bile 2014 yılından beri optimizasyon yapmaya devam ediyor. :) Bir ayda bitecek bir iş değil, hele bir zaman içerisinde bitecek iş olmadığı zaten aşikar. Bugün yeni bir dungeon geldiği an onun da optimizasyonu yapılmak zorunda.

Ayrıca yazılım ekibi ayrı çalışır, bahsettiğin kişiler ayrı çalışır. Ofiste nasıl bir planlama var bilmiyoruz. Plansız olduklarını da düşünmüyorum. Herkesin eline bir iş paylaşımı mutlaka yapılıyordur.

Ody

Üye

Ya kusura bakma dostum da siz kendinizi ne sanıyorsunuz ? Bakkala bile böyle saçma sapan yorum yapamazken bu kahve ağzıyla o onu yapsın bu bunu yapsın koyun mu güdüyorsun sen ? Yönetimin işi çooook ama çok zor

Nodar

Üye
Firma 3 ayrı ekibin ücretlerini ödeyebilecek güçte mi diye soran kimse yok tabii. Destek olacaksanız bütçe konusunda mail ile iletişime geçin.

SchwarzjokeR

Üye
22 gün oldu oyun açılalı en insaf be ne gelişim ağırlığından söz ediyorsun. Usko da fire drake geldiğide lagdan dcden bilmem kaç gün oyunda hareket edemedik. Burda günde 1 bilemedin 2 crash yiyorum lag hiç olmuyor neredeyse 1.sunucu hariç. Daha yeni açılmış ki official bile değil ERKEN ERİŞİM(hataların olabileceğini kabul edip girilen bir süreç) halindeyken her şeyin mükemmel olmasını istemek garip. Resmi açılışta devam eder bu tarz şeyler oturup eleştiririz. Şu süreçte olan hatalar hariç neredeyse kesintisiz bir oyun deneyimi sunuyorlar bizlere ben açıkçası bazı sorunlar hariç yönetimin şu ana kadar başarılı bir grafik izlediğini düşünüyorum.

Marceline

Üye
Daha tam hazır olmadığını bile bile çoğu oyuncu destek olsun diye presini çekti extrasınıda çekti oyuncu oyunculuğunu yapıyor zaten hatta yerinde eleştirilerini de. Ayrıca tam hazır olmadığını bile bile çektiler preleri ama bu kadar da önemli şeylerin sıkıntılı olacağını zannetmiyordu kimse basit ama önemli bak. Hiç kimse de haddini falan aşmıyor bakıyorum toplasam 10 kişi savunuyor her eksik şeyi kör olmak lazım heralde eleştiriye gelemiyorsanız engelleyin eleştiren arkadaşları.

Gorakrısky-Mehmet

Üye
Daha tam hazır olmadığını bile bile çoğu oyuncu destek olsun diye presini çekti extrasınıda çekti oyuncu oyunculuğunu yapıyor zaten hatta yerinde eleştirilerini de. Ayrıca tam hazır olmadığını bile bile çektiler preleri ama bu kadar da önemli şeylerin sıkıntılı olacağını zannetmiyordu kimse basit ama önemli bak. Hiç kimse de haddini falan aşmıyor bakıyorum toplasam 10 kişi savunuyor her eksik şeyi kör olmak lazım heralde eleştiriye gelemiyorsanız engelleyin eleştiren arkadaşları.
Ark yaptığı eleştiri değil yalnız dikkat edersen eleştiri bu şekilde olmaz en baştan başlayıp eleştiri nasıl yapılmalı onu öğrenmesi lazım

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt