Öneri Oyun içeriği ve hitap edilen kitle

HazyShade

Üye
Bu öneri şiddetli bir şekilde önerdiğim bir konu olmamakla birlikte yazmadan rahat edemediğim bir konu. Oyunun bir çok temel eksiği varken göz ardı edilebilir şeyler yazacağım ama benim için kıymetli.
Oyun 2023 yılında %99 Türkiyedeki oyunculara, bundan 5 yıl sonra da muhtemelen %90 Türkiyede ya da yurtdışında yaşanan Türk dilini konuşan oyunculara hitap edecek.
Oyunu çinliler yapıyor olsa bir çok Çin kültürü motifi eklenmiş olurdu. Aynı şekilde batı ve uzak doğu oyunlarında fazlasıyla kültürel yansımalar görüyoruz. Bayramları seyranları hep batı ya da uzak doğu kültürüne göre.
RiseOnline'a karşı birçok eleştiride, aidiyet hissiyle sahiplenerek savunuyoruz, Türkler tarafından yapılan oyun, Geliştiricisi bizden vs...

Fakat bunun karşılığını oyun içerisinde neredeyse hiç göremiyoruz.
Dorionda Clan bayrağından tutunda craft yapılan yemeklere kadar ben bu oyunun Türkiyeden çıktığını her detayda görmek istiyorum.
Bana ne antik bilmem kimin heykellerinden, bana ne üzümden şarap yapıp sonra dana burgunyon yemeği yapmaktan (hem biz zeytin yağlı yaparız ne şarabı)

rh2rxhe.jpg
p19phht.jpg

Oyunda domuz yerine dağ keçisi neden kullanmıyoruz. Kim bize domuz ve domuz derisi kullanmadın diyecek ki. Koy dağ keçisini, ceylanı, geyiği (stag var zaten)

Bize ne bacon-wrapped aspargus, ne rezil bir yemektir bu. Turşu koy abi, domates biber samırsak turşusu, lahana karnı-bahar turşusu... Üzümle şarap yerine sirke yaptır. Sonra koy tuşuya. her baktığında kullandığında dişin kamaşsın. Türk oyunu oynadığımı hissedeyim.
tw2ekqx.jpg

Bize dair oyunun hiç bir köşesinde bir motif bir detay bulamıyoruz. ( Menemeni akıl edip koyanın elinden öperiz)
Yanlış anlaşılmasın "as bayrakları as as" moduna felan girin istemiyoruz. Oyunu geliştiren ekip neden kendi özünden bir şeyler katmıyor, güzel bir eser var ortada ama müessire dair hiç bir detay yok. Tepeden birileri sizi bu konuda engelliyor mu? Bizim oyunumuzsa bu, kendi özünüzden bir şeyler katın lütfen.

Başka milletten birisi gelipte domuz eti yemeği yok turşu diye birşey koymuşunuz ben bu oyunu oynamam demeyecektir. Kendi arkadaş grubum adına tam olarak sizi desteklediğimizi bilin. Bizden bir şeyler katın şu oyuna.

hizeN

Üye
Merhabalar.

Fikirleriniz ve önerileriniz için çok teşekkür ederiz. Oyunda Türk motifleri görmek isteğinizi çok iyi anlıyorum.

Fakat,

Oyunumuzun tamamen hayali oluşturulmuş bir evren ve hikaye üzerinden tasarlandığını söylemeliyim. Sizin de dediğiniz gibi belli bir süre sonra belki de çoğu ülkeye yayılacak bir oyunda sadece bizim milletimize ait tasarımlar ve motifler kullanmak belki bu yayılmaya negatif etki yaratabilir. Sizin sunduğunuz fikirleri ben de oyun içinde ara ara düşündüm. Ama Türk kültürü ile şuan ki oyunumuzun arasında bağlantı kurabilmek için çok büyük güncellemeler ve geliştirmeler yapılması gerekir. Hatta şöyle ki bahsettiğiniz uzak doğu temalı oyunların tamamı sıfırdan bu amaçla tasarlanıp oluşturuluyor. Belki de bu konuda ilerleyen dönemlerde belli güncellemeler ve eklentiler gelir, ki umarım olur çünkü ben de oyun içerisinde bize ait motifler, tasarımlar görmek isterim.

Siz değerli oyuncularımızla kat edeceğimiz daha çok yolumuz var. İnanın ki her şeyin başındayız. Birlikte geliştirip büyüteceğiz.

Son olarak Jr. Mod görevime yeni başlamış bir oyuncu ve forumda çoğu aykırı konuyu açmama rağmen şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki yöneticiler gerçekten fikirlerinize önem veriyor ve bunların üstüne ciddi anlamda beyin fırtınaları yapılıyor.

Teşekkürler.

HazyShade

Üye
Hayali evrende domuz olabiliyor da dağ keçisi olmaz mı ?
Şarap olabiliyor, domuz etli bilmem ne olabiliyor da Sirke ve Turşu olamıyor mu ?
Oyunun hikayesini, konseptini felan değiştirmeye gerek yok ki bu durumda. Domuz eti/derisi yerine dağ keçisi eti/derisi diyeceksin olacak bitecek. Yemeğe domuz etli nalet değil de turşu diyeceksin.

Ha yok illa biz özümüzden hiç birşey katmayıp, başkasının kültürünü işlemeye devam edecez deniliyorsa, biz de bilelim farkı yok bu da o da hepsi aynı diyelim. Boşuna kendimizi paralayıp savunmaya geçmeyelim.

hizeN

Üye
Hayali evrende domuz olabiliyor da dağ keçisi olmaz mı ?
Şarap olabiliyor, domuz etli bilmem ne olabiliyor da Sirke ve Turşu olamıyor mu ?
Oyunun hikayesini, konseptini felan değiştirmeye gerek yok ki bu durumda. Domuz eti/derisi yerine dağ keçisi eti/derisi diyeceksin olacak bitecek. Yemeğe domuz etli nalet değil de turşu diyeceksin.

Ha yok illa biz özümüzden hiç birşey katmayıp, başkasının kültürünü işlemeye devam edecez deniliyorsa, biz de bilelim farkı yok bu da o da hepsi aynı diyelim. Boşuna kendimizi paralayıp savunmaya geçmeyelim.

Sevgili @HazyShade ben fikirlerinize her üyemizde olduğu gibi önem veriyorum. Bu konuda şüpheniz olmasın. Oyunumuz şuanda geliştirme aşamasında bunu hepimiz biliyoruz. Ekip şuanda mevcut problemlerin üstünde çalışıyor. Gelişmeye ve büyümeye devam ettikçe emin olun bu verdiğiniz önerilerin çoğu değerlendirilip mümkün olduğu taktirde oyuna entegre edilecektir. Fikirleriniz önemsenmiyor gibi bir düşünceye lütfen kapılmayın.

Ben hem bir oyuncu hem de mod olarak fikirlerinizi değerli buluyorum ve eklenirse güzel olur. Notlarım arasına ekleyeceğim. Konuyla ilgili özel olarak belirtmek istediğiniz fikirlerinizi özel mesajdan da seve seve kabul ederim.

İyi forumlar.

HazyShade

Üye
Hocam mod olmuşun hayırlı olsun diyelim.
Yeni mod olmanın heycanını anlayabiliyorum. Bizim beklentimiz, uzun uzun cümleler değil. Fikirlere değer verildiğini vurgulamaya da gerek yok, öyle olmasa neden burada yazayım...
Sen şöyle bir tarz benimse diğer mod arkadaşlardan farkın olsun;

İlk konuya cevabın;
Kesinlikle katılıyorum ( öyle hissettiğini zaten belirtmişin, kendi düşünceni belirtmen çok iyi) Benim aklıma ilk gelen de Binekler arasında Anadolu Pars'ına benzemese de Tekir isimli bir bineğin olması çok hoş. (gerçekten konuyu anladığını can alıcı bir cümleyle koy ortaya.) Oyunun konseptinde kopmadan bu tür detayların eklenmesi için bende takipçi olacağım... (son olarak oluru neyse onu de bitirici vuruşu yap).

Meramını anlatmak isteyen uzun uzun yazar ama sen kısa tut, net ve açıklayıcı cümlelerle işi bitir. Gelişmeye büyümeye devam ettikçe hep beraber bla bla olacaz felan bunlara gerek yok.
Artık aramızdan birisi mod ve geliştirici ekibin ensesinde boza pişirecek diye rahatlayalım biz de.

Alkoer

Üye
Merhabalar.

Fikirleriniz ve önerileriniz için çok teşekkür ederiz. Oyunda Türk motifleri görmek isteğinizi çok iyi anlıyorum.

Fakat,

Oyunumuzun tamamen hayali oluşturulmuş bir evren ve hikaye üzerinden tasarlandığını söylemeliyim. Sizin de dediğiniz gibi belli bir süre sonra belki de çoğu ülkeye yayılacak bir oyunda sadece bizim milletimize ait tasarımlar ve motifler kullanmak belki bu yayılmaya negatif etki yaratabilir. Sizin sunduğunuz fikirleri ben de oyun içinde ara ara düşündüm. Ama Türk kültürü ile şuan ki oyunumuzun arasında bağlantı kurabilmek için çok büyük güncellemeler ve geliştirmeler yapılması gerekir. Hatta şöyle ki bahsettiğiniz uzak doğu temalı oyunların tamamı sıfırdan bu amaçla tasarlanıp oluşturuluyor. Belki de bu konuda ilerleyen dönemlerde belli güncellemeler ve eklentiler gelir, ki umarım olur çünkü ben de oyun içerisinde bize ait motifler, tasarımlar görmek isterim.

Siz değerli oyuncularımızla kat edeceğimiz daha çok yolumuz var. İnanın ki her şeyin başındayız. Birlikte geliştirip büyüteceğiz.

Son olarak Jr. Mod görevime yeni başlamış bir oyuncu ve forumda çoğu aykırı konuyu açmama rağmen şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki yöneticiler gerçekten fikirlerinize önem veriyor ve bunların üstüne ciddi anlamda beyin fırtınaları yapılıyor.

Teşekkürler.
Müslüm Baba nın fotoyu koymuşun profile önce ordan vurdun bizi sonra üslubunla yazdığın yazılarla.

Ama mod olunca yapay zeka modu cevaplar gecikmedi gördüğüm kadarı ile.

İşten kalan vakitte oyun oynamasam sırf mod olunca nasıl talimatlara uymak gerekiyor öğrenmek için mod başvurusu yapardım kesin. Çok merak ettim nasıl iş talimatı var acaba.

Kusura bakma yazdığım postlara bakarak görebilirsin, eleştiri yapılması gereken yerde en sert eleştiri, tebrik edilmesi gereken yerde en içten tebriklerimi sunarım.

RickSancheZz

Üye
çok takılınılacak bir konu gibi görmüyorum ama oyunun sürekli geliştirildiğini görüyoruz, ilerde eklenebilir, olumsuz yaklaşılacağını düşünmüyorum

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt