Oyun içi geliştirilmesi gereken konular hk.

1Sabah

Üye
Herkese merhaba,

Daha önceden oyun içinde birkaç konu hakkında önerilerde bulunmuştum bunlar o dönemde çok tepki alsa da şimdi gerçekleşmiş olduğunu görüyorum. O dönem oyunu bırakmıştım.

Bunlardan ilki ruh bağı sisteminin kaldırılmasıydı ve kaldırılmış. Şimdi oyuna tekrar döndüm ve gördüğüm önemli eksikleri bu başlık altında belirtiyorum.

1-) Oyun içinde solo oyunculara hiç yer yok. Bu durumun oyuncu sayısına negatif etkisi oluyor. Bir oyuncu tek başına farm atabilmeli, ve geçirdiği saatler boyunca kendine fayda katabilecek bir şeyler yapabilmeli. Oyunda tek başına ne exp kasılabiliyor ne farm yapılabiliyor ne de pk yapılabiliyor. Harcadığınız zaman emek para, kazandığınızdan çok fazla. Bu politika çok yanlış bir politika. Zamanla oyuncu sayısının düşmesine sonra da 0 lanmasına yol açacaktır. Partiye muhtaç bırakarak oyuncu sayısı artmaz. Bilakis parti bulamayan oyuncular teker teker oyundan sıkılır kopar sonra da oyuncu kalmaz. Oyun içi coin drop miktarları en az 2x artırılmalı. Narun tower gibi özel haritalarda özel droplar düşmeli daha fazla xp gelmeli. Herşey her yerde aynı olacaksa o haritalar moblar neden var? Neden yapıldı?

2-) Oyun içi içerikler artırılmalı. Oyunda gerçekten yapacak bir faaliyet yok ve bu durum oyunda geçirilen saat süresini ciddi anlamda düşürmektedir. Oyun yönetiminin 1. önceliği ve politikası içerik artırma üzerine olmalıdır.

3-) İtemlerin etkisi daha fazla belli olmalı. İyi item ve kötü item farkı net bir şekilde belli olmalı. Yoksa herkes görev itemleriyle takılmayı seçer ve bu durum oyun içindeki mücadelenin yok olmasıyla sonuçlanır. Ve yine bireysel oyuncuların hevesini kıracaktır.

4-) Parti içi yazışma v.b. artık olmaması gereken hatalar biran önce düzeltilmeli.

5-) Oyun içi coin enflasyon artırılmalı. Oyun ekonomisi aşırı derecede durgun. İnsanlar pot basmaya korkuyor. Bu pahalı gb politikasından vazgeçilmeli. Bu oyun insanlar oyun oynasın diye var, korkarak pot bassın diye değil.

6-) İtem upgradelere ara formlar getirilmeli. İtem çeşitliliği az seviyede. Takılara upgrade gelmeli ve Silah ve Zırhlar için ara upgrade seviyeleri gelmelidir.

Umarım dikkate alınır. İyi forumlar herkese.

Crafter DendroctonuS

Üye
şşşşş knk sessiz ol sustururlar ha aman diyim :D birazdan biri gelip kendi listesinden ctrl+c ve peşine buraya gelip ctrl+v yapacak

Alkoer

Üye
Şuan yazdığınız maddelere katılıyorum.

Fakat soulbound konusuna kesinlikle katılmıyorum. Soulbound kalkınca diğer oyundaki pazarcı tayfa geldi buraya.

Soulbound konularında defalarca tartıştık sistem yüzünden item alım-satım yapılmıyor fiyatlar düşüyor dediniz şimdi fiyatlar gördünüzmü? 10gb lik item 1gb oldu.

Şimdi diğer oyunda kalıplaşmış kitle buraya rahatça gelip parayı basıp bizi eziyor.

1Sabah

Üye
Şuan yazdığınız maddelere katılıyorum.

Fakat soulbound konusuna kesinlikle katılmıyorum. Soulbound kalkınca diğer oyundaki pazarcı tayfa geldi buraya.

Soulbound konularında defalarca tartıştık sistem yüzünden item alım-satım yapılmıyor fiyatlar düşüyor dediniz şimdi fiyatlar gördünüzmü? 10gb lik item 1gb oldu.

Şimdi diğer oyunda kalıplaşmış kitle buraya rahatça gelip parayı basıp bizi eziyor.
Selamlar,

Hocam bence fiyatların düşmesinin altında yatan sebepler şu şekilde:

Birincisi itemlerin fiyat/performans olarak düşük olması. Örneğin oyunda 5.000 TL ederi olan bir item'ınız olduğunda oyunda o verimi alamıyorsunuz. Etkisi kısıtlı kalıyor. Yani itemınız çok olsa da hiç olmasa da 1 v 2 atamıyorsunuz hiçbir zaman. Ki aslında hayata uygun bir örnek değil bu. Gerçek hayatta bile iyi bir satranç ustası yeri gelir 3 kişiyle aynı anda vs atabilir, veya iyi bir asker 3 tane standart askere bedeldir. Fakat oyunun mekaniklerinde ve bonuslarında bu mümkün değil. Bu da bir hevesle item dizen insanların daha sonra karakteri bozup satmasıyla sonuçlanıyor. P2W olayına pek girmek istemiyorum ama makul olan bu değil. Unique itemli bir karakterin yeri gelir 3-4 tane görev itemleri giyen karakterleri aynı anda alabilmesi gerekir.

Hocam serbest piyasa ekonomisi her yerde geçerli maalesef. Hayatla savaşamayız. Kimisi itemini oyun içi emekle dizer, kimisi zamanı yoktur parayla dizer. Parayla dizen kişi de emek harcamıştır ve o emeği gelir buraya yatırır. Bu sayede oyunda emek harcayan insanların fiili, gerçek hayatta emeğinin bir karşılığı oluşturulmuş olur. Yani siz dungeondan bir unique item düşürdüğünüzde gerçek hayatta 3.000 TL karşılığı varsa oluşuyorsa bu, o insanların sayesindedir. Oyun tamamen kapalı devre olmuş olsaydı burada günde 5-10 saat harcayan insanlar haricinde kimse oyunu oynayamazdı, bu da oyuncu sayısını %60-70 düşürürdü.

Yapılması gerekenler bellidir. Bunu her şeyden önce bir oyun yönetmiş biri olarak ve aynı zamanda finans uzmanı olan biri olarak yazıyorum.

Oyun coin enflasyonu ciddi anlamda artırılmalıdır. Oyundaki itemlerin etki değerleri artırılmalıdır. Bu sayede bireysel veya parti oyuncularının herkesin önü açılmış olur. İtemlere ara upgrade getirilerek varyasyonlar çoğaltılmalıdır. İtemler değerli ama alım satım yok, talep yok bu da durgunluğa sebep oluyor.

Saygılar.

Alkoer

Üye
Selamlar,

Hocam bence fiyatların düşmesinin altında yatan sebepler şu şekilde:

Birincisi itemlerin fiyat/performans olarak düşük olması. Örneğin oyunda 5.000 TL ederi olan bir item'ınız olduğunda oyunda o verimi alamıyorsunuz. Etkisi kısıtlı kalıyor. Yani itemınız çok olsa da hiç olmasa da 1 v 2 atamıyorsunuz hiçbir zaman. Ki aslında hayata uygun bir örnek değil bu. Gerçek hayatta bile iyi bir satranç ustası yeri gelir 3 kişiyle aynı anda vs atabilir, veya iyi bir asker 3 tane standart askere bedeldir. Fakat oyunun mekaniklerinde ve bonuslarında bu mümkün değil. Bu da bir hevesle item dizen insanların daha sonra karakteri bozup satmasıyla sonuçlanıyor. P2W olayına pek girmek istemiyorum ama makul olan bu değil. Unique itemli bir karakterin yeri gelir 3-4 tane görev itemleri giyen karakterleri aynı anda alabilmesi gerekir.

Hocam serbest piyasa ekonomisi her yerde geçerli maalesef. Hayatla savaşamayız. Kimisi itemini oyun içi emekle dizer, kimisi zamanı yoktur parayla dizer. Parayla dizen kişi de emek harcamıştır ve o emeği gelir buraya yatırır. Bu sayede oyunda emek harcayan insanların fiili, gerçek hayatta emeğinin bir karşılığı oluşturulmuş olur. Yani siz dungeondan bir unique item düşürdüğünüzde gerçek hayatta 3.000 TL karşılığı varsa oluşuyorsa bu, o insanların sayesindedir. Oyun tamamen kapalı devre olmuş olsaydı burada günde 5-10 saat harcayan insanlar haricinde kimse oyunu oynayamazdı, bu da oyuncu sayısını %60-70 düşürürdü.

Yapılması gerekenler bellidir. Bunu her şeyden önce bir oyun yönetmiş biri olarak ve aynı zamanda finans uzmanı olan biri olarak yazıyorum.

Oyun coin enflasyonu ciddi anlamda artırılmalıdır. Oyundaki itemlerin etki değerleri artırılmalıdır. Bu sayede bireysel veya parti oyuncularının herkesin önü açılmış olur. İtemlere ara upgrade getirilerek varyasyonlar çoğaltılmalıdır. İtemler değerli ama alım satım yok, talep yok bu da durgunluğa sebep oluyor.

Saygılar.
finans uzmanlığınıza lafım yok fakat oyun uzmanlığı konusunda sınıfta kalırsınız.

oyun içi trade dahi olmayan 30milyon kopya satan oyunlar var. oyun min fiyatı 20eu sanırsam (d3) siz hesaplayın toplam kazancı.

benim soulbound dan verdiğim örneği kendiniz yayıncı arkadaşlarıa bakarak görebilirsiniz. soulbound varken ben normal oyuncu olarak kafa kafaya yarışıyordum arkadaşlarla. bende de travel set ve epic küpe-yüzük vardı. soulbound kalktığı anda arkadaşlar epic - uniq pendant aldı. şimdi ben nasıl yarışayım bu adamlarla.

ne kadar uzman olursanız olun oyunu TL olarak değerlendirmeyin. BU BİR OYUN DUR. Sözlüğü açıp bakın anlamı nedir diye.

10 saat emek veren adamla 1dk emek vermeden TL ile sizi geçen adam nasıl eşit olabilir ?

Lütfen oyunu finansal yatırım amacı olarak görüp buna göre değişiklik istemeyin.

39 yaşındayım diğer oyunu 2004 çıkışından itibaren yoğun oynadım ve 5 sene kadar sürdü oyunun TL finansçıların eline geçmesi. RoW ise daha ilk yılını doldurmadan TL amaçlı bir platforma dönüştü.

lütfen elinizi vicdanınıza koyup donuşun.

Lady

Üye
Örneğin oyunda 5.000 TL ederi olan bir item'ınız olduğunda oyunda o verimi alamıyorsunuz. Etkisi kısıtlı kalıyor.
Şu sözden sonra çokta yorum yapmaya gerek yok ama neden bir oyun eşyası 5000 TL ? Neden bu kadar uçuk fiyatları bir oyun eşyası için veriyorsunuz. Sonrada sitem ediyorsunuz. Zaman harcamışlar, emek vermişler ve bunun bir karşılığı olmalıymış falan filan. Bu fiyatları oluşturan yapımcı değil oyuncunun ta kendisi. Bir eşya sınırlı sayıda var diye kafalarına göre fiyat biçiyorlar sonra neden benim eşyam verimsiz. Almayın, gerçek para ile eşyalara büyük paralar dökmeyin. Ha dökecekseniz, keyif yapacaksanız da sonra forumlarda ben bu kadar para döktüm şimdi de eşyamın daha güçlendirilmesini istiyorum demeyin. Buna hakkınız yok. Bu bir oyun ve oyunu eğlenmek için oynarsın.

GizliPriest

Üye
Solo farm atabilen tek ben olduğumu düşünmüyorum solo farm var yapabilirsen.

Alkoer

Üye
Şu sözden sonra çokta yorum yapmaya gerek yok ama neden bir oyun eşyası 5000 TL ? Neden bu kadar uçuk fiyatları bir oyun eşyası için veriyorsunuz. Sonrada sitem ediyorsunuz. Zaman harcamışlar, emek vermişler ve bunun bir karşılığı olmalıymış falan filan. Bu fiyatları oluşturan yapımcı değil oyuncunun ta kendisi. Bir eşya sınırlı sayıda var diye kafalarına göre fiyat biçiyorlar sonra neden benim eşyam verimsiz. Almayın, gerçek para ile eşyalara büyük paralar dökmeyin. Ha dökecekseniz, keyif yapacaksanız da sonra forumlarda ben bu kadar para döktüm şimdi de eşyamın daha güçlendirilmesini istiyorum demeyin. Buna hakkınız yok. Bu bir oyun ve oyunu eğlenmek için oynarsın.
Çok güzel söylemişsiniz buna hakları yok fakat oyunu kazanç sağlama amacıyla değişik yerlere çekmeye çalışan çok oyuncu var.

Suç kesinlikle oyuncuda. Özellikle diğer oyundan kalma bir hastalık olarak bizim oyuncu kitlesi herşeyi TL ye endeksliyor.

Benim birçok tartışmaya girdiğim yayıncı arkadaşlar hep bana soulbound un kalkmasının faydalarını anlattılar. Ama soulbound kalkınca ilk iş TL ile uniq pendant aldılar.

JohnPlane

Üye
ya arkadaş pazarcılar tüm işe yaricak takıları topluyorlar takı upgrade gelicek diye piyasanın anasını ağlattılar inşallah takı upgrade 2024 te gelirde şunların elinde patlar.

ziebenbk

Üye
Solo oyuncu gayet de farm atabiliyor. Ancak level kasamıyor ki o da partiye bağlanmış ki bence gayet makul.

Soulbound ile alakalı da birkaç şey söylemek istiyorum. Oyuna Başlayalı 1 ay oldu o yüzden buradaki sistem tam olarak nasıl işliyor bilmiyorum ancak bu oyun eşyalara upgrade yapılan bir oyun. Diğer mmorpglerde item düşer ve takarsınız, soulbound olur. Itemın upgrade i yok, haliyle yanması vs. İhtimali de yok. Diğer oyunlarda günlük/haftalık dungeon/raid var. Belli bosslardan belli itemler düşer. Bu oyunda böyle bir durum söz konusu değil. Oyundaki bosslar tüm servera ortak. Diğer oyunlarda ise gruba özel. Bu oyundaki zindanları bahsettiğim şeyle bir tutmayın lütfen, farkları çok bariz.

Görev itemi normal item karşılaştırması için de görev dagger ile sunshard arasında %30 fark var. Sunshard ile de golden snake arasında %15 hasar farkı var. Gayet makul farklar ki bu değerler sadece +7ler için. Parayı basıp +8 aldığınızda, %20-30 arası avantaj sağlamış olacaksınız.

priesttt

Üye
5. madde kendi içinde çelişkili, çöp farmıyla 2m i yarım saatte kasarsın onla da alırsın 1k premium potunu. gb değerli olması iyi

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt