Öneri Oyun içinde yaşadığım sorunlar ve öneriler

doganfatih

Üye
Oyunu oynarken ara ara yaşadığım sorunları yazıya döküyorum. Ancak kendi fikirlerimide dile getirdim. Bi bakarsanız belki işinize yarayan şeyler olabilir.

iyi çalışmalar..

Nick: Ozaii

-kamp değiştirince pm lerin yazışmaların kaybolması sorunu var.
-kamp değiştirince bazen ok gidiyor görüntüsü olsada hasar vermiyor relog atmak gerekiyor.
-kamp değiştirince oyuna girince her hangi bir yerden bir yere ışınlanınca. karakterin gözüne kadar zoomlayıp başlatıyor ekran. bide tepeden bakış. nasıl bakış açısıyla bıraktıysam öyle kalsa güzel olur.

-sağ tık friends ekleme hatası. (friends olarak karşı tarafın onaylaması garip olmuş)

-karaktere sağ tıkladıktan sonra açılan pencerelerin esc ile kapatılamaması

-sol alttaki chatten nick lere sağ tıklayınca pm açılmaması

- @ işareti ile karakter nicki yazınca pm atılamaması (chat kısmındaki whisper in hala ne işe yaradığını anlamadım)

-haritanın tam ekran açılmaması
-haritada karakterin yerinin belli olmaması
-haritada mob veya npc seçip sadece o mobu veya npc yi göstermemesi
-haritada bölgelerin belirlenmemesi. hangi ayna nereye gidiyor. yada orası neresi (aynaların isimleri ezberlenmediğinden)
-quest ler bölümünden görev npc sinin yerinin belirtmemesi ve haritadan anlaşılmaması. (belirleyebilirsek direk o ışınlanma aynası ile oraya gideriz. sürekli haritann bi ucundan bir ucuna yürüyoruz)

-kanat varken c ye basınca uçmak yerine yere oturması

-pazarlar. bazen takır takı açıyor pazarları. bazen sanki bütün pazarlar kilit.
-pazarda sol tık sağ tık yaptıktan sonra açması gerekiyor. ancak pazarı sol tıkla yakalayamıyor çok dar bir açı bırakmışsınız. ama değişik bir şekilde pazarı sağ tıklayınca pazarcıyı seçiyor. tekrar sağ tıklayınca açılmıyor. sol altta merchant opened by .. on 00:00:00 pm ! yazıyor ama açmıyor. pazarı açtı mı açmadı mı belli değil. ayrıca başkası tutuyorsa bunuda belirtmesi lazım

-Pazar görünümü çok göz görüyor. önümdeki pazar değilde ilerideki pazarları gösteriyor ve sonra kaybolup ötekine geçiyor item seçemiyor gözleri yoruyor. Aynı anda 10 tane pazar gözükmesi avantaj gibi gözüksede avantaj değil tamamıyla sorun. sadece önümde durduğum pazarın gözükmesi yeterli. Hem oyunda kasmada yapmaz. grafik yoğunluğunu azaltır.
-Dorion gibi kalabalık bir yerde oyunda kasmama olması için kanat peri ve matta görünümlerini engelleyebilirseniz güzel olur. yada kullanıcı tercihi ile kapatılabilir olması.

-TOWN! lütfen town attığımızda bizi iki ışınlanma aynasının ortasına atsın. tabi daha sonra oyuncu sayısı arttığında 'RAMAS' npc sinin göbeğine atabilir.
-town atınca zıplayarak inmesi anlık kasmaya neden oluyor
-town attıktan sonra pazar veya etraftaki karakterler kademe kademe yükleniyor

-Narun tower haritasında ışınlanma aynaları kimi zaman seçilmiyor. üst kata geçmiyor.
-Narın tower bölgesindeki ışınlanma aynası bugta kalıyor. sürekli seçili gözüküyor. altımdaki seçtiğim mobun yerini gösteren şerit orada sürekli açık kalıyor.aynada sürekli seçili şekilde sarı gözüküyor
-rush bastığımda veya skil attıgımda manam canım full olsada sol tepede anlık mana bari yarıya inmiş gibi efekt verip sonra 50 mana azalmış bar görünümüne geri dönüyor.

-Dash skilini kendime yada her hangi bir karaktere attıktan sonra karşıdaki karakterde skill efekti parlayana kadar beklemez hareket edersen dash karşı tarafa gitmiyor. (alışkanlıktan ötürü skill elimden çıktıktan sonra direk hareket ediyorum ama dash gitmiyor)

-Vanish skili ? bastığım gibi görünmez olmam lazım. yine skil elimden çıktıktan sonra aktif hale gelmesi gerekirken geçikme oluyor. bu yüzden az canla moblardan kaçarken kaçtım sanıp 3 5 kere yatmışlığım vardır.

-priest buff attığında yanımda olmasına rağmen buff aldığım can eksik olarak duruyor. total canla beraber yükselmesi lazımken. canım 1100 ve full iken 1000 buff aldıysam 1100/2100 oluyor. 2100/2100 olması gerekirken

-party görünümleri çok yer kaplıyor gibi geldi. biraz daha minimalize olabilir
-Party başkanı simgesi nicke çok yakın biraz mesafe bırakılabilirse daha iyi olur
-karakterleri ayıran party simgeleri biraz daha farklılık gösterilip daha anlaşılır güzel bir görsel kullanılabilir.
-party üyelerinin yerlerini değiştirme özelliği getirilebilir.

-clan isim rengi acilen değiştirilebilir. mavi olmasından ötürü çoğu yerde okunmuyor ve KALINLIĞINI biraz daha arttırabilirseniz daha rahat okunabilir.
(AYRICA HANGİ TONAJDA YAZIYONUZ BİLMİYORUM AMA ''MAVİ'' RENGİN TONAJI ÇOK KÖTÜ. Oyunda emanet gibi duruyor. itemlerin üstündede karakterlerin üstündede tamamıyla kötü. ''RENK PSİKOLOJİSİ VE TASARIMDA RENKLERİN UYUMU'' gibi geniş konular var bu renkler konusunda
-clan isminin başında ve sonundaki işaretler msn kullanıcıları gibi olmuş. kaldırılsa güzel olur.

-herhangi bir npc yi B ile seçtikten sonra sağ tıklamaya çalıştığımda önümde en ufak bir karakterin parçası kanadı denk gelirse tıkladı saymıyor açmıyor npc yi.

-ışınlanma aynalarının dibinde iken B ye bastığımda en yakın npc yi değilde ışınlanma aynasınıda seçmesi güzel olur. kalabalık ortamlarda ayna seçilemiyor.
-Aynayı sol tıkla seçtikten sonra aynaya sağ tıklamaya çalışırken dibinde pazar varsa. o pazarcıyı seçiyor. bi senkronizasyon sorunu var.
-ışınlanma aynaslarına tıkladığımda aynaya belli bir mesafe varken karakteri durduruyor aynaya uzak kalıyor. dibine kendin yaklaşıp aynanı arkasına tıkladığında aynaya sürterek kayarak arkaya geçmeye çalışıyor.

-okçuda ok skili mobun ayak bölgesine doğru ilerlediğinden her hangi bir engebede skil boşa düşüyor.

-hangi mobun z ye aldığı çok belli olmuyor.
-z deki mobun ismi ekranın üstüne sıfır. bi tık aşağı indirilebilir.

-bankaya koymaya çalıştığım itemler koyduğum yere değilde sanki sağ tıklamışım gibi sırayla başta sona diziliyorlar
-banka 144 alanlık yer ayırmışsınız bu çok az. en az 200 olması gerekir.
-rpr tokmağı görsel olarak çok küçük biraz büyütülebilir.
-rpr yaptığımda sadece üstümdeki itemleri rpr yapıyor. inventory deki itemler rpr yapılmıyor. normal tıklamışım gibi item seçilip bırakılıyor.
-rpr durabilitenin altında yüzdesinin gözükmeside iyi olablir.

-upgrade scroll ların görüntüsü biraz güzelleştirilebilir hangisi hangisi belli değil. kalitesine göre yeşil mavi şeklinde gitmişsiniz. kağıdın yazı renginide o şekilde ayarlayabilirsiniz.

-skill açıklamaları çok kısa biraz daha açıklayıcı ve belirtici olabilir. ne ne işe yarıyor deneme yanılmasını yapmakla uğraşmamak lazım
-kolye ve küpe görüntüsünü biraz daha birbirinden farklı yaparsanız ayırt etmesi kolay olur.
-görev çubuğu ve bastığımız skiller üst üste biniyor. silmeye çalıştığın skili silemiyorsun

- Giriş ekranındaki intro yu atlarken id pass kısmına geçememe sorunu

-U daki clan bölümünde mesaj kısmına mesaj yazamama. üyeler için ad soyad telefon yaş gibi şeyler

-Reflex bow parmak boyunda olmuş. boyutunu düzeltirseniz güzel olur

-Seeking party. party arama özelliğinin gelmesi lazım kim pt de de kim istiyor belli değil
-yüklenme ekranları tam bir katliam yav. sanki oyuna sıfırdan giriyoruz.

-Otomatik göreve gitmemiz için yaptığınız şey gerçekten muazzam. ama bazen sıfıra sıfır almışsınız gidiş yolunu. mob takılıyor bazı bölgelerde. bi el atarsanız müsait bir zaman güzel olur.

-AÇILIR PENCERELER. anvil olsun inventory olsun görevler olsun çok keskin ve net basit ve sade. bunlar biraz daha görsel olarak düzeltilebilir. emanet gibi duruyorlar

-İSİMLER dorionda herkes beyaz gözüküyor. gözükmesin abi :) adam karşı ırksa farklı renk olsun bilelim.

-Death valley de aynı ırkta olduğum adamın ismine tıkladığımda yukarıda çıkan can barı isim kısmında ismi kırmızı gözüküyor. düzeltilmesi lazım. düşman ırk görüntüsü veriyor

-VİNTABAR sırtında koca yük taşıyıp ölümüne çalıştırılan gariban köle. Tokmağı vurmaya devam edebilir (hurafeciler için malzeme lazım. tokmak şurdayken basın item geçiyor ben şurda bastım geçticiler için.) ancak etrafına yaydığı mavi ışık sadece tokmağı vurduğunda çıksa güzel durur. onun haricinde tezgahın üzerindeki sarı ışık ve etrafta dönen mor işareti tam bir karmaşa. SADECE İTEM BASILDIĞI ZAMAN IŞIK ÇIKMASI GÜZEL OLUR. item basıldığında tezgahta sarı ve ya kırmızı yeterli olur. sürekli olduğunda bizden önce basan adamın item yandı mı geçtimi bilemiyoruz. en büyük hurafemiz olmadan olmuyor.

-Seri şekilde item basmak için itemi basıp hemen vintabar ı kapatmaya çalışıyoruz ancak tekrardan npc seçme sorunu karşımıza çıktığından seçemiyoruz.

-Karakterlerin ayırt edilememe sorunu kim warrior kim asas kim mage kim okçu belli değil. dibimize kadar girip silahını görünce anlıoruz

-Zıplama ? herşey iyi hoş güzelde. Death Valley de towndan yarım inip nova atmak yada towndan yarım inip ok sıkmak hepsi gitti. towndan adım aattgın an adamların kucağına atlıyorsun. burada bi düzenleme yapılabilir. town etrafında kademe kademe atlama yapılabilir.

-Z ye 6/6 canlı bişey geliyor. mob lara atak yapamıyoruz. z dende çıkmıyor. sanki dibimde gibi. skil de gidiyor ama hasar yok nereye gittiğide belli değil

-Tüm jobların 45'te Mortagar içinde bir kağıtla skilli var ancak bizim okçunun styx'imizden kimsenin haberi de yok ?

- Costume 3 ve 5 aynı görünüme sahip bi değişiklik farklılık yok.

-Inventory de ağırlık sorunu. Öncelikli olarak pot cart curt ağırlıkları çok fazla. onun dışında ağırlığım çok dediğinde çöpe pot atıyorum yada bankaya koyuyorum. ancak ağırlık değeri azalmıyor. öyle bekliyorum 3 5 dk azalsın diye.

-Pot aldığım zaman üstümdeki ağırlık sayısı değişmiyor. kaçtane alacağımı bilmiyorum. deneme yanılma ile alıyorum. bu ağırlığın anlık olarak güncellenmesi özelliğini düzeltmelisiniz.

-Potların tekrar basılma süresi sanki uzun geldi. bot yetiştiremeyip moblara ölüyorum sürekli.

- Shout chat çalışmıyor. sadece yazı rengini boyuyor. özelliği olan heryerde okunma olayı aktif değil. death towndayım adam daha harpy lerin orada değil yazdığım ona gitmiyor3

-Camp 1 den camp2 ye geçtiğinde ofline gözükme sorunu. arkaşa pm atıcam offline yazıyor. keza clanda görünen isimlerdede farklı camptalarsa offline yazıyor. Aynı şekilde dorion, death valley, lunaskar nerde olursan ol. herkes farklı sunucu gibi. ofline gözüküyor

-3 lü 5li ok. mobla karşı karşıyaayken güzel güzel vuruyor. mobun içine girince 5li okun 2 si vuruyor. Ayrıca biri 200 vururken biri 50 vurmasın. şunu bi dengeleyin hepsi eşit vursun.

-sol tıkla pazarcıyı seçmeden sağ tıkla direk pazarın açılması sorunu. yoldan geçen birini sol tıkla seçip sağ tık pm atmaya çalışıyorken pazar açılıyor

- RPR işareti. Rpr işaretinde silah yanıyor ama gögüslük işareti var. neresi yanıyorsa oranın yandığını gösteren güzel bir görsel iyi olabilir. Ayırca çok yukarıda göze hitap etmiyor

-Pet rengi değiştirilebilir. kırmızı renk death valley de düşman algısı yaratıyor

-Apost slotu olmakla birlikte çoğu slotta okçu skiller failed veriyor ve damage atamıyoruz. exp kasamıyoruz

-Archer 36 skili %250, 60 skili bloodwind %320 damage yazıyor. ancak ikiside aynı hasarı veriyor moba. düzeltirseniz seviniriz

Son düzenleme:

doganfatih

Üye
Diğer konularada göz gezdiriyorum adamlar sorun bildiriyor. haliyle sorun bildirirken istek şikayet yada sinir olduğu şeyi dile getiriyor. Her sorulan soruya her söylenen şeyede 'Alfa dır normaldir. Alfa gereği öyle olur' gibi salak salak şeyler yazmayın. Sorunlar dile getirilir çözüm üretilir. Siz sanıyorsunuzki yapımcılar sabah akşam girip oyunu oynuyor açık arıyor. Belki onların çok hoşuna giden bir özellik kullanıcılar tarafından hiçte hoş karşılanmadı yada karşılanmayacak. Her yazılım işinde test ekibi vardır. Burada da test ekibi kullanıcılar. Birileri oyunu oynayacak sorun yaşayacak ve yaa alfadır herkeste bu sorun vardır boşver gitsin mi diyecek. Daha güzel bir oyun oynamak için gördüğü farkına vardığı hataları dile getirecekler. Ekipte bu sorunları kontrol edicek gerekli düzenlemeleri yapacak. ELEŞTİRİCEKSİN Kİ GELİŞSİN !

bigceto

Üye
bu konu sabitlensin arkadaş müthiş tespitler yapmış.+1

doganfatih

Üye
Z ye 6/6 canlı bişey geliyor. mob lara atak yapamıyoruz. z dende çıkmıyor. sanki dibimde gibi. skil de gidiyor ama hasar yok nereye gittiğide belli değil

Ekli dosyalar

• 1.JPG
    1.JPG
    145.8 KB · Görüntüleme: 48

Etzhel

Üye
Cok guzel tespitler valla helal olsun konuyu yukarda tutalim bunlar onemli seyler

doganfatih

Üye
ara ara düzenle butonundan yeni hataları ekleme yapıyorum. sizde gördükleriniz yoruma atarsanız onlarıda ekleriz

Msg17

Üye
+111111 Hepsine katıldığım yalnız tek tek yazmaya üşendiğim sorunları yazmışsın. Bu konu sabitlenip hepsi tek tek halledilirse oyun Alfadan Betaya geçer.

doganfatih

Üye
Oyunun konuyla ilgileniyor olması ve hataları birer birer düzeltiyor olması sevindirici bişey.
iyi çalışmalar..

yusufkilic

Üye
Harfler çok küçük anlamak çok zor herkes çok iyi bilgisayarlarla oynamıyor

JaxSui

J
Z ye alınan mob ya da karakterin etrafındaki yeşil ve kırmızı halka çok belirsiz. Motifsiz düz olsa ve kırmızının Farklı bir tonu olsa ya da bir kaç renk koyup oyuncuya bunu opsiyonel yapsalar daha iyi olur. Ayrıca seçilen mobun üzerine bir ok bir ünlem işaret vs koysalar seçme şansımız daha çok olur.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt