İstek Oyun Parası

GastroGavad

Üye
Sevgili oyun yönetimi bu konuya bir açıklık getirirse sevinirim. Oyun parası nın pot almaya yetmeyecek kadar az kazanılması can sıkıcı ve bunu dile getiren insanlara saldırgan tavırlarla mesaj atan arkadaşlar var. Fanatiklik yapmanın anlamı yok hatta bunu dile getirdiğimiz de bize çeşitli itamlar da bulunuluyor. Yok para kasıp satacakmışız.
Bu konuya açıklık getirmek adına Bilal e anlatır gibi anlatıyorum arkadaşlar dikkatli dinleyin. Oyun yönetimi beta da bunu dengeleyecektir mutlaka diye düşünüyorum

Diyelim ki 60 seviyeye kasmak istiyorum görevleri vs. yaparak ve 60 seviyeye ulaştığım da 100m kastım ya da 10m kastım bu nu tl karşılığı satmak istedim
sizce 100m i mi yoksa 10m i mi satmak istersem daha çok tl kazanırım. (((Cevap 100m diyenler ekonomik okuryazarlık öğrensinler şiddetle ing kadar önemli bir meseledir))))
Neden derseniz bir ürün e talep var ise ve talep sürekli artıyorsa ürünün fiyatı yükselir buna arz talep dengesi denir. Buna örnek olarak bir ürün den 10 tane var ve isteyen 100 kişi ise fiyatı yükselir. Veya bir ürün ne kadar az ise o kadar değerlidir. altın mı elmas mı değerli ??

Veya upgrade sc 2.5m 10m e 4 tane 100m e 40 tane alırım. bu da para az ise item basmak daha zor olacağın dan item fiyatlarını yükseltir. Yani 100m e 40 tane alıp istediğim itemi basacakken 10m e 4 tane alarak basamayacağımdan daha fazla 10m satın almam demektir. 100m in de 10m in de 10tl olduğunu düşünelim yukarıda bahsettiğim 60lwl senaryosuna göre aynı adette sc almak için 10 katı para vermem gerektiği anlamına gelir bu- burada dikkat edilmesi gereken 60 seviyeye geldiğim de elim de olan 100m ve 10m yani süre,
benim 1 saatte eşit koşullar da elde ettiğim 10m ve 1m in tl karşılığı aynı olur ancak oyun için de 1m ve 10m e aynı sayı da eşya alamazsınız.

Daha da örneklendirmek gerekirse pot alacak parayı kasamazsanız pus dan pot alırsınız bu da 0tl ile elde edebileceğiniz pot a tl vererek ulaşmanız anlamına gelir.
Başka bir örnek ekran kartları üzerinden vereyim çıktığı gün 6.500 tl olan rtx 3070 bu gün 15.000 tl den fazla neden ? kart aynı kart, sebebi basit almak istiyorsunuz ancak piyasa da yok ((yani talep var ama arz yok)) bu da elin de bulunanların fiyatı yükseltmesine sebep oluyor.
Yani ben ne kadar zor para kasarsam tl karşılğı o kadar yüksek olur arkadaşlar. Bir şeye ulaşmak ne kadar zor ise değeri o kadar artar.

Malum oyuna bakalım 2008 de citin +7 200m di şimdi 20m , ama, 2008 de gb fiyatı 5tl di şimdi 100tl kaba bir hesap la item fiyatı 10 da 1 e düşmüş ancak gb fiyatı 20 kat artmış. yani item iki kat daha pahalı aslın da yani ozaman 10tl ye aldığınız çitin şimdi 20tl olmuş eee peki 12 yıl da çitin miktarı artmadı mı ? muhakkak artmıştır , peki fiyatı neden katladı ? Bunun sebebi coin drobunun düşmesi ile coin fiyatlarının gördüğünüz üzere artması dır. Yani insanların citin e ulaşması kolaylaştı ve citin fiyatları düştü ancak coin e ulaşması aşırı zorlaştı ve fiyatı arttı , bununla birlikte coin e ulaşma fiyatı citin in artış hızını katladığın dan birim olarak değeri düşşse de tl karşılığı olarak artmış bulundu.
Neyse çok kafa patlatmaya gerek yok bunu dengelerler en azından pot alırız upgrade yapamasak da çabulcu gibi gezmeye alışığız :D

Umarım anlatabilmişimdir. Anlamayanlara daha detaylı da anlatırız sorun değil , biz burada para kasıp satmaya değil insanların sömürülmesini engellemeye çalışıyoruz oyundan gelecek 3 kuruş a muhtaç değiliz. Gider borsa da yatırım yaparım pc basın da 100tl için 10 saat harcayacağıma...

Piliriqatigiinniq

Üye
c4fbb7281125_tur_picture_20180130_14461999_14461963.jpg

yvangquay

Üye
okuyamadım durumumuz yoktu ama sanırım gold kasıp gerçek parayla satmak zorlaşmış gibi bir şey demişsin. eğer öyleyse demek ki oyun doğru yolda. günlük sigara parasını oyundan çıkaracaklar gelmesin düzgünce oyunumuzu oynayalım.

GastroGavad

Üye
okuyamadım durumumuz yoktu ama sanırım gold kasıp gerçek parayla satmak zorlaşmış gibi bir şey demişsin. eğer öyleyse demek ki oyun doğru yolda. günlük sigara parasını oyundan çıkaracaklar gelmesin düzgünce oyunumuzu oynayalım.
Hayır kardeşim anlamamışsın, okumakla alakalı da değil ben ekonomi okumadım veya finans, ancak ekonomik okuryazarlık çoook önemlidir. basit şekilde dahi öğrensen faydasını görürsün internetten dahi bilgilenebilirsin. Oyun için demiyorum sadece genel olarak hayatın da paraya ve ekonomiye bakış açın değişecektir.

Mello1993

Üye
Adam diyor ki sen 10 m yi 10 tl ye alıp 5 bin tane pot mu almak istersin ya da 100 m yi 10 tl ye alıp 10 katı daha fazla pot mu almak istersin

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt