Oyuna Girince PC ResetLeniyor...

Acnologia

Üye
Oyuna Girer Girmez Aradan 3 Dk geçince PC komple ResetLeniyor Buna Bir Çözüm Bulun

Anakart MSI BM450-A-PRO
İŞlemci Ryzen 5 5600
ramler 2x8 16 Gb Hyperx Furry 3600 MHZ
Ekran Kartı MSI Gaming X RTX 3060 V12 12 GB
NVM2 M2 Ssd samsung 960 Evo 1 TB
Sıvı Sogutma color master 240 V

Şarapçıoğlu

Üye
Isınma problemi gibi duruyor. Oyunu açtıktan sonra işlemci ve ekran kartı sıcaklık değerleri kontrol etmelisiniz bence.

Scortin

Üye
işlemcinin turbosunu kapatırsan bir nebze yardımcı oluyor ısınma sorununa

Darktower

Üye
O sistemde donanımsal olarak ısınma sorunu yaşacağını sanmıyorum. Ama donanımı test etmek için, başka bir oyun daha deneyebilirsin. Eğer bu tarz güncel ve ağır bir oyunda da sorun yaşıyorsa, donanım tarafını da kontrol edin.

Yazılımsal bir sorun diye düşünüyorum. Windows update, ekran kartı ve anakart sitesinden BIOS ve diğer sürücü güncellemelerini yapın. Ayrıca oyunu launcher üzerinden onarmayı ve güç seçeneklerini sıfırlamayı da deneyin lütfen.

Acnologia

Üye
diger oyunlarda hiç problem yok sadece bu oyunda var sorun
O sistemde donanımsal olarak ısınma sorunu yaşacağını sanmıyorum. Ama donanımı test etmek için, başka bir oyun daha deneyebilirsin. Eğer bu tarz güncel ve ağır bir oyunda da sorun yaşıyorsa, donanım tarafını da kontrol edin.

Yazılımsal bir sorun diye düşünüyorum. Windows update, ekran kartı ve anakart sitesinden BIOS ve diğer sürücü güncellemelerini yapın. Ayrıca oyunu launcher üzerinden onarmayı ve güç seçeneklerini sıfırlamayı da deneyin lütfen.

anil1991anil

Üye
Buradaki sıcaklık ekran kartının sıcaklığı. Soldaki sembollerden üzerinde ritim işareti olan monitör sembolüne tıkla. Açılan pencerede barı aşağı doğru indir. Cpu temp yazısını göreceksin. Onun sıcaklığını kontrol et derim.

anil1991anil

Üye
Sıcaklıklarında sorun yok. Arkadışın dediği gibi yazılımlarını güncelle. Ekran kartı, anakart ve gerekirse buna pek gerek olacağını düşünmüyorum ama: bios... Belki bir yerde çakışma oluyor olabilir. Yazılımlarda bir çakışma uyumsuzluk olursa yapabilir böyle sorun. Başka ağır oyunlarda bir problem yoksa donanım kaynaklı bir sorun yoktur. Klasik bir söylem ama oyunu kaldırıp yeniden kurmak da sorun çözebilir belki.

Ries

Yönetici
Game Master
Problem muhtemelen biosunuz güncel olmadığından kaynaklanıyor.

Anakart modelinizin sürümünü bios ekranından öğrendikten sonra en güncel versiyonu ile uyumlumu diye kontrol edin.

Uyumlu değilse biosu güncellemeniz sonrası problem çözülecektir.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt