Öneri Oyuncular test surecine dahil olsun

GOAT

Üye
Selamlar,

Bir yazilim gelistiricisi olarak ne kadar empati kurmaya calissam da son guncellemeyle birlikte gelen hatalar oyunu sikintili bir doneme sokmustur. Bunu oyuncular gormekte ve yonetimde kabul etmelidir.

Bu kadar buyuk bir projede elini nereye atsan kesinlikle bir yerlerde sorunlar cikacaktir. Yapilan bir degisiklik hic dusunulmeyen bir modulde sorunlara yol acabilir ve bi gayet normaldir. Ustelik projenin surekli canlida olmasi gerektigini dusununce baski ve stres hat safada olmasi da, normalde yapilmayacak hatalara sebebiyet verebilir.

Fikrimce gelistirme kismindan cok test kisminda sorunlarimiz mevcut. Guncelleme yayinlandiktan sonra canavarlarin olmemesine sebebiyet vermek, duzgun-duzenli-kapsamli test yapmamanin sonucudur diye dusunuyorum.

onerim sudur ki,
Belli bir oyuncu kitlesini tester olarak kullanmak. Oyuna deger veren, turk urunu oldugu icin gurur duyan ve yatirim yapan kisilerden olusabilir. Ekip ve sirket olarak nasil bir politikaniz var bilmiyorum ama oyunun gelisimini gormek isteyen oyunculari bu surece dahil etmeniz gerektigini dusunuyorum. Tester suncusunu duzenleyin ve belli hesapalr giris yapabilirsin. Canavar kessin, pt kursun, savas haritasina ciksin. Kisaca yeni guncellemeyi ilk onlar oynasin ve hatalari-goruslerini bildirsin.

Hatalar sorunlar illa ki olacak, ama buyuk sorunlari gozden kacirmanin bedei agir olur. Kaybettigini geri kazanamayabilirsin.

umarim yapici bir elestiri ve guzel bir oneri olmustur sizler icin

mumkunse bu konuyla ilgili ekipten bir developer in fikirlerini belirtmesini isterim

tesekkur ederim,
İyi oyunlar & forumlar.

Son düzenleme:

zodyaq321

Üye
Kesinlikle bu patch lerin öncelikle test sunucusunda detaylı incelemeler sonrasında canlıya alınmasından yanayım. Fakat bunu ekip halledebilmeli ve buna yönelik çalışanlar alınmalı. Aksi takdirde oyuncular kendi çıkarları doğrultusunda bazı bug ve açıkları iletmeden kendi faydaları doğrultusunda kullanabilirler

ReginaMeis

Üye
Katılıyorum. Ben de yazılım mühendisiyim. Oyun duyurulduğundan beri takip ediyorum. Official forum açılmadan önce, fan forumunda çok fazla öneride bulunmuştum. Keza alfa ve betasında da oynayıp, yüzlerce düzenleme geri bildiriminde bulundum. Ne yaptığını bilen bir oyuncu test kitlesiyle beraber, yeni çıkacak güncellemenin test sunucularında önce bir test etkinliği yapılmalıdır ki genele çıkmadan önce güncelleme sorunlarını bulabilelim. Bunun için başvuru anketi açılabilir. Eğitim durumu, bilgisayar özellikleri, online olma süresi vs. bilgiler alındıktan sonra, 100 kişilik bir test ekibi ile çok daha sağlıklı güncellemeler çıkacağını düşünüyorum. Fakat bu güncellemeleri, test ekibi test ederken, kesinlikle forumda konusu açılmış olmalı. Yoksa gelecek yenilikleri bir grubun diğerinden önce bilmesi, art niyetler doğuracaktır diye düşünüyorum. Dikkate alınmalı bu öneri.

fstab

Üye
Bence burdaki asil olay 30 dakika dedik geçen seferde ki gbi olmasın diye acele ettiler ve sonuc, bu öneriye karşıyım insanlar bir acik bulup bildirmeden lehine kullanabilirler buna güvenemezsin

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt