Oyunda klavyeden uzaklaşan oyuncular için sizce birşey düşünülmeli mi?

ERNC

Üye
afk farmı bence oyunu bitiren etkenlerden biri şahsi görüşüm takibi. bir oyuncu 10 15 saat oyun oynarken diğeri afk farm ile bu oyuncunun yaptığı yapabiliyorsa burada sorun var demektir rise online ekibi eminim ki bunu göz önünde bulunduracaktır. otomatik etlentiler bir çok insanın işine geliyor ama o zaman herhangi bir mantık kalmıyor oynamak için, bir çok kişinin amacı ticari kar olduğu için afk farmını ve otomatik eklentilere tabi ki olumlu bakacaktır. Eğer bu tarz bir sistem olacaksa bu minimum düzeyde olmalı herkes bunu tercih etmemeli oyun aktifliği için bu önemli.

Jägermeister

Üye
Afk kalındığında belirli bufflar gelebilir, mesela günde 1 saat oynayabiliyorsundur, gün içinde karakteri açık bırakıp her afk kaldığın saat için geri geldiğinde kullanabileceğin exp bonusu vs olabilir.

LunasCar

Üye
İleride oyun içi yardımcı bir özelliğin gelmesi olursa ücretsiz olacağını duymuştum. İlerleyen zamanlarda netleşir

Uçan Zürafa

Üye
Malum oyuna göre bir değerlendirme yapmak istiyorum.

Şimdi malum oyunda otomatik atak vb. bir sistem baştan beri olmadığı için koxp gibi 3. parti yazılımlar oldukça hızlı türedi paralısından parasız olanına kadar. Bence AFK kalan ya da kalacak olan oyuncular için böyle bir sistem en baştan yapılmalı ki 3. parti yazılımların türemesinin önüne geçmek daha kolay olsun.

May Payne

Üye
BDO lifeskill tarzı olursa yerinde bir karar olur ancak karakter geliştirmede birebir etki eden faktörler olmamalı kesinlikle. Taxi olayı bile tembelliğin göstergesidir bana göre. "Vaktimiz yok, biz ne yapacağız peki?" şeklinde gelen sorulara ise akşamları 2-3 saatliğine yapılacak aktiviteler olarak; "Resident Evil 3'te Nemesis'ten kaçabilir, Nemesis'i bıçaklayıp yaralamaya çalışabilir, internette okey çevirebilir, GTA V'te polis merkezini basabilir, orduyu alarma geçirene kadar insanları eze eze ilerleyebilirsiniz örneklerini verebilirim. Yani MMORPG mantığı, akşamları 2-3 saat pc başında geçirilerek oynanacak oyunlar değiller demek isterim. Biraz ukalaca yazmış olabilirim ama anlatmak istediğimi aktarmışımdır diye düşünüyorum. Ne kadar emek, o kadar afiyetle emeği yemek!

Resquection

Üye
Gerek yok. Küçük pus destekleriyle yakalanabilecek eklentiler gelirse kısıtlı vakit geçiren kişiler için daha iyi olur.

Libitina

Üye
Klavyeden aylaaaaaaaarca uzak kalacak oyuncular düşünülmesin hayır. Oto oyun mantığı olacaksa 1 ay içinde atıyorum maksimum 10 gün yapabilsin bunu. Çok ihtiyaç duyulursa eğer bu şekilde daha uygun olur.

Son düzenleme:

anil

Üye
BDO lifeskill olayi hoştu, bazılarını oto yapmak mümkündü. Balıkçılık gibi. Aktif yapınca daha iyi getirisi oluyordu ama afk olarak yapınca da ufak tefek kar sagliyordu. Bunun gibi düşünebilir.

Benzer aktiviteler olabilir ama exp kasmak gibi şeylerin afk yapilamamasi taraftarıyım. Hatta BDO'nun bu sistemi bile bir yandan hoşuma gitmiyordu çünkü oyunda çok şey vardı ve çıktığın an geride kalıyordun, her an bir şeyler yapman gerekiyordu :)

Tekitekurin

Üye
BDO lifeskill olayi hoştu, bazılarını oto yapmak mümkündü. Balıkçılık gibi. Aktif yapınca daha iyi getirisi oluyordu ama afk olarak yapınca da ufak tefek kar sagliyordu. Bunun gibi düşünebilir.

Benzer aktiviteler olabilir ama exp kasmak gibi şeylerin afk yapilamamasi taraftarıyım. Hatta BDO'nun bu sistemi bile bir yandan hoşuma gitmiyordu çünkü oyunda çok şey vardı ve çıktığın an geride kalıyordun, her an bir şeyler yapman gerekiyordu :)
Yani tabiki %50 getiri düşürme mantığı iyi, yada bir yemek yemelik vakitte aktif olabilecek bir durumda olabilir.
İşte 10 dakika sonra durması gibi sallıyorum yani :D

anil

Üye
Yani tabiki %50 getiri düşürme mantığı iyi, yada bir yemek yemelik vakitte aktif olabilecek bir durumda olabilir.
İşte 10 dakika sonra durması gibi sallıyorum yani :D
Evet kısıtlama da olabilir. Belli bir süre sonra durması ya da durmasını sağlayacak bir sistem entegre edilebilir. Böyle denge sağlanabilir

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt