Ne alaka? Oyunu yapmaya dün mü başladılar? 1.5 senedir betada ve betasında bile bundan daha fazla içerik vardı.Yeni çıkmış olması?
hocam 1.5 sene içerisine sadece tasarımsal yonden bakıyorsun bunun sunucu ve yazılım yonlarıde oldukça fazla zaman harcıyor (ben yazılım geliştiricim ) o yuzden bir bakıma işimlede ilgili oldugu için çok net yazıyorum programlama sureci ile beraber dusurnursen bu çok uzun bir zaman değil. Betadan bu yana bir çok şeyin eklenmiş veya cıkarılmış olmasıda muhtemelen optimizasyonu cok etkilediği içindir diye tahmin ediyorum. Stabil bir oyun çıkarmak için bu süre cok kısa.Ne alaka? Oyunu yapmaya dün mü başladılar? 1.5 senedir betada ve betasında bile bundan daha fazla içerik vardı.
Farkındaysanız orada "oyun 1.5 senedir yapılıyor" yazmıyor. Oyun 1.5 senedir betada, oynanabilir içeriği, bu şu an gördüğümüz çin işkencesi kısmı 1.5 senedir mevcut zaten. Yapımına ne zaman başlandığını bilmiyorum.hocam 1.5 sene içerisine sadece tasarımsal yonden bakıyorsun bunun sunucu ve yazılım yonlarıde oldukça fazla zaman harcıyor (ben yazılım geliştiricim ) o yuzden bir bakıma işimlede ilgili oldugu için çok net yazıyorum programlama sureci ile beraber dusurnursen bu çok uzun bir zaman değil. Betadan bu yana bir çok şeyin eklenmiş veya cıkarılmış olmasıda muhtemelen optimizasyonu cok etkilediği içindir diye tahmin ediyorum.
İçerik ve özellik sayısı arttıkça aynı sunucu içerisindeki oyuncu sayısı da benzer oranda düşer. İstemci paket gönderir sunucu paketi karşılaştırır ve işler. Paket çeşitliliği arttıkça sunucu yorulur, senkron işlemlerin sayısı artarsa tek çekirdek üzerinde artan yük gecikmelere yol açar.Ne alaka? Oyunu yapmaya dün mü başladılar? 1.5 senedir betada ve betasında bile bundan daha fazla içerik vardı.
Dostum çok bilgili kafana göre bu oyundaki tek içeriğin aynı yaratığı milyonlarca kez kesmek olmasının tek sebebinin oyunun yeni olması ve clientin kaldıramayacak olması mı diyorsun? Betada olan dungeonlar sırf bu yüzden yok yani.İçerik ve özellik sayısı arttıkça aynı sunucu içerisindeki oyuncu sayısı da benzer oranda düşer. İstemci paket gönderir sunucu paketi karşılaştırır ve işler. Paket çeşitliliği arttıkça sunucu yorulur, senkron işlemlerin sayısı artarsa tek çekirdek üzerinde artan yük gecikmelere yol açar.
Oyun geliştirmek modeli al oyuna ekle bitti gitti değil. Hayır madem bu kadar bilgilisiniz sürekli eleştirebilecek kadar, iş başvurusunda bulunun, deneyiminiz de bilginizle sabitse alırlar sizi çekidüzen verirsiniz oyuna.
Clientin değil sunucunun. Hocam dediğim gibi siz daha bilgilisiniz, CV'nizi gönderin, inceleyip alsınlar sizi. Ben de isterim farklı içerikler görmek. Dehanızı kullanarak bilgisayar sistemleri arasındaki iletişimde çığır açın biz de hayranlıkla izleyelim. Saygılar...Dostum çok bilgili kafana göre bu oyundaki tek içeriğin aynı yaratığı milyonlarca kez kesmek olmasının tek sebebinin oyunun yeni olması ve clientin kaldıramayacak olması mı diyorsun? Bu kafanla başarılar dilerim. Benim zaten işim, gücüm, çok şükür ülke ortalamasının üstünde bir gelirim var. Sen bu kafayla başvur o işe.![]()
Açıkçası şu yorum oyunun durumunun arkaplanını özetliyor bence. Ekibin bir yerinde MMO'lardan anlayan, bir şeyler yapmak isteyen insanlar var fakat onların üstlerinde 2002'de oynadığı oyunun nostaljik etkisinden kurtulamamış, "Aga internet kafeye gidiyorduk bir günde 40 leveldan 41 oluyorduk ne güzeldi be" diyerek andığı günlerin sıkıcılığını fark edemeyen, para sağlayıcı dayılar var. Sabır diliyorum o arkadaş(lar)a.Yakın zamanda dungeon odaları tek tek açılmaya başlanacak sanırım. Daha önce yazılım ekibinden biriyle bir görüşme yapmıştım. Kendisi oyunun PvE içeriğini çok farklı boyutlara taşımak istediğini söyledi. Başaracağına inancım tam. Şu an için oyunun ilk açılışında bazı şeyleri frenlemek durumunda kaldılar. Örnek olarak level. Onu da şu an exp event açarak, bir sorun olmadığını gördüklerinden dolayı olacak ki başlattılar. Yakında level kasmak bu kadar zulüm olmayacağını anlayabiliyorum. Yerinde bir eleştiri. Ancak biraz daha zamanı var.
Burda yapılan eleştiri işin teknik kısmını bilmeden yapılıyor tabiki bende dahil. Bende teknik kısmı bilmiyorum ama beta sürecinde varolan etkinlik ve özelliklerin oyunun şuan ki halinde olmaması çok canımı sıktı gerçekten. Sizin sunucu teknik bilginize dayanarak birşey söylersem ben oyunun en az betadaki halinde olmasını isterdim. Tabiki bunun için daha fazla kapasitede sunucu gerekiyorsa bu yapılmalıydı. Şuan birçok insan oyuna maddi destek sağladı bence sunucu kısmına destek verilip dediğiniz gibi sunucu yükü karşılayabilecek seviyeye gelebilirdi.İçerik ve özellik sayısı arttıkça aynı sunucu içerisindeki oyuncu sayısı da benzer oranda düşer. İstemci paket gönderir sunucu paketi karşılaştırır ve işler. Paket çeşitliliği arttıkça sunucu yorulur, senkron işlemlerin sayısı artarsa tek çekirdek üzerinde artan yük gecikmelere yol açar.
Oyun geliştirmek modeli al oyuna ekle bitti gitti değil. Hayır madem bu kadar bilgilisiniz sürekli eleştirebilecek kadar, iş başvurusunda bulunun, deneyiminiz de bilginizle sabitse alırlar sizi çekidüzen verirsiniz oyuna.
Burda yapılan eleştiri işin teknik kısmını bilmeden yapılıyor tabiki bende dahil. Bende teknik kısmı bilmiyorum ama beta sürecinde varolan etkinlik ve özelliklerin oyunun şuan ki halinde olmaması çok canımı sıktı gerçekten. Sizin sunucu teknik bilginize dayanarak birşey söylersem ben oyunun en az betadaki halinde olmasını isterdim. Tabiki bunun için daha fazla kapasitede sunucu gerekiyorsa bu yapılmalıydı. Şuan birçok insan oyuna maddi destek sağladı bence sunucu kısmına destek verilip dediğiniz gibi sunucu yükü karşılayabilecek seviyeye gelebilirdi.
En başta söyledim hâlâ da söylüyorum. Oyuncuları çok fazla dinlememek lazım. Discord'da "biz exp kasacağız, zor olsun, kolay olmasın, dungeona ne gerek var? Verin bizi slotu 82 trilyon kere keserim, biz farm yaparız, günlük görev saçmalığı olmasın, raid ne ki dekisoft gibi bir şey mi?" şeklinde binlerce yorum gelince, yönetimde ilk başta oyunu bu şekilde evredi. Ancak onlarda fark etti, aslında böyle bir yolun yanlış olduğunu. Düzelecektir. Biraz daha sabır.Açıkçası şu yorum oyunun durumunun arkaplanını özetliyor bence. Ekibin bir yerinde MMO'lardan anlayan, bir şeyler yapmak isteyen insanlar var fakat onların üstlerinde 2002'de oynadığı oyunun nostaljik etkisinden kurtulamamış, "Aga internet kafeye gidiyorduk bir günde 40 leveldan 41 oluyorduk ne güzeldi be" diyerek andığı günlerin sıkıcılığını fark edemeyen, para sağlayıcı dayılar var. Sabır diliyorum o arkadaş(lar)a.