Oyunda Yapılan Değişikliklerin Oyunculara Açık Bir Şekilde Duyurulmaması

platoon0x

Üye
Oyunun çoğu yönden bazı oyunlardan fazlasıyla esinlendiğini biliyoruz fakat yönetim ekibi olarak ta bazı beceriksizlerin kötü yönlerini almanıza gerçekten gerek yok. Kullanıcılarına değer veren ve şeffaf olduğunu iddia eden bir şirket olarak oyunda wormden çıkan potun oranını bile değiştirseniz kullanıcılara yama notlarında bunu açıklamanız gerekiyor. DV deki mobların coin oranı düştü ve bunu net bir şekilde belirttiniz (her ne kadar oyuncular fark ettikten çok sonra olsa da) fakat neredeyse tüm slotlardaki %50 ile %80 e kadar olan item drop rate azalmasını neden açıklama gereği duymuyorsunuz? İnsanlar keşfetmeden ve influencerlar içerik çıkarmaya başlamadan önce saatte 3 4 tane "hand axe of minotaur" eşyası atan "dread cyclops" slotu şuan 1-2 saatte 1 tane filan atıyor. DV deki ve haggardaki çoğu elite item atan mob için bu geçerli. Herkes her şeyin farkında fakat kimsenin de bu durumdan ve bilgisizlikten hoşnut olduğunu sanmıyorum.

DRAGONMAN

Üye
İlgi bilgi ve şeffaflık unsurları oyuncular için hassas bir konu bi kısım çabuk gelişirken öte yandan farm için çaba sarfetmesi ve bunun karşılığını almak istediğinde rekabet ortamında istediği sonuca ulaşırken bazı durumlardan bi haber bırakılması bi yönden gizli kapaklı adaletsizliğe yol açabiliyor ne yazık ki.

sz240mon

Üye
Kesinlikle haklısın. Death Valley dışındaki drop oranı zaten düşüktü, şimdi sıfıra yaklaşmış durumda. Bu durum, halihazırda seviye almış çoğu kişiyi adeta Death Valley bölgesine sıkıştırdı. Fakat, orada da drop düşürüldü ve şimdi buna bir de kuru kalabalık eklendi. Aşırı PK sebebiyle kimse doğru düzgün yaratık keserek drop alamıyor.

Bu tür konularda şeffaf olmakta yarar var ki, bir değişikliğin yaratacağı kaosu erkenden raporlayalım.

DRAGONMAN

Üye
Şeffaflık konusu benim ön gördüğüm yöneticilerin insafına kalmış biraz sanki bazı içerikleri tam manası ile dile getirirken bazı yeniliklerden bahsetmek istemiyorlar ve user kendi görsün ve keşfetsin istiyor ama üstüne düşülmesi gereken bazı konuları her daim oyunculardan haberdar etmek zorundalar

BlackAlistar

Üye
Forumda bilgi veren insanlar görev yapmaya basladılar yönetim bu konuda şikayetleri dinliyor çok hızlı şekilde foruma ağırlık verildi bunun için teşekkürler. Ama hala biraz sıkıntılar var bende aşağıda biraz eleştiri yapacağım yeri gelmişken.

droplar hakkında şikayet eden arkadaslar için :
olması gereken zaten bu oyunucların elindeki esyalar eriyene kadar yeni dropların zaten açılmaması gerekiyor. Bu şikayet edilecek birşey değil.

Bilgilendime hakkında:
sitem etmekte haklısınız bende aynı şekilde düşünüyorum kesinlikle çok önemli bir durum.

yönetimsel konu :
yönetimin yaptığı ciddi bir hata var bilgilendirme konusunu önemsemiyorlar veya bunu yönetecek yeterli personel yok içerideki genel durumu bilemiyorum yanlışta degerlendiriyor olabilirim ama lütfen bunu maksimum olcude önemseyin önce güncelleme yayınlayıp sonra haberi verilmesin lütfen veya bildirmeksizin küçük değişiklikler yapmayın ve bu yapılan bilgilendirmeleri sabit bir noktadan yayın bazen forum bazende discord gibi yerlerde yazıyor yapmayın bunu lütfen oyunun bir Launcher i var discord , twitter veya forumu herkez kullanmayabilir ama herkez launcher i kullanmak zorunda dolayısıyla not linklerinin veya kısa bilgilerinin yayınlanması gereken birincil alan burası olmalı.

diğer yandan bu tecrübe eksikliğinden kaynaklı zamanla yerine oturur forumda da benzer şeyler gözlemliyorum oyun geliştiricisi eleştiri yapan oyuncuya cevap yazıyor veya ingilizce bölümünde forum yöneticisi türkçe konuşuyor bunlar normal şeyler zamanla tecrübe kazandıkça rayına oturacaktır .

Son düzenleme:

faceeks

Üye
Drop oranlarının paylaşılmasını ben desteklemiyorum. Birde şu açıdan bakmak gerek bu olaya. Eğer her slotta drop oranları ve dropları açıklamaya kalksalar slotlarda kimse yer bulamaz ve özellikle iyi bir clana sahip olan kişiler çöker o slota. Evet haddinden fazla drop oranı düşük bunu bende kabul etmiyorum. Çünkü 65 olduktan sonra oyuncu için oyun sıkışıyor yapacak birşey kalmıyor. Slotlarda ki drop oranları hangi slotta farm yapılıyor hangi slotta exp kasılıyor bu önümüzde ki 1-2 ay içinde oturacaktır. Ama oyun yapımcılara ufak bir tavsiye oyun sıkışmaya başladı bowl etrafına farm yapılabilecek slotlar kesinlikle eklenmeli. Özellikle pk alanın en keyifli yeri oyunun bowl kısmı olduğu için orda farm slotları olmalı diye düşünüyorum.

THE_WITCHER

Üye
droplar hakkında şikayet eden arkadaslar için :
olması gereken zaten bu oyunucların elindeki esyalar eriyene kadar yeni dropların zaten açılmaması gerekiyor. Bu şikayet edilecek birşey değil.

Bilgilendime hakkında:
sitem etmekte haklısınız bende aynı şekilde düşünüyorum kesinlikle çok önemli bir durum.

yönetimsel konu :
yönetimin yaptığı ciddi bir hata var bilgilendirme konusunu önemsemiyorlar veya bunu yapacak bir personel yok içerideki genel durumu bilemiyorum ama lütfen bunu önemseyin önce güncelleme yayınlanıp sonra haberi verilmesin lütfen veya bildirmeksizin küçük değişiklikler yapmayın ve bu yapılan bilgilendirmeleri sabit bir noktadan yayın bazen forum bazende discord gibi yerlerde yazıyor yapmayın bunu lütfen oyunun bir Launcher i var linkleri ve kısa not bildirimini buradan yayınlayın.

diğer yandan bu tecrübe eksikliğinden kaynaklı zamanla yerine oturur forumda da benzer şeyler gözlemliyorum oyun geliştiricisi eleştiri yapan oyuncuya cevap yazıyor veya ingilizce bölümünde forum yöneticisi türkçe konuşuyor bunlar normal şeyler zamanla tecrübe kazandıkça rayına oturacaktır .
Arkadaşım neden droplar azalsın birileri kastı onlar erisin diye? Kasan kastı drop da az çıksın eldeki itemleri tl ile ya da yüksek fiyattan satsınlar. Çıkaranlar kazansın drop rate azaldığı için çıkaramayanlar satın mı alsın? Birilerini zengin etme oyunu olacaksa söyleyin zaten diğer oyun öyle ona geçelim.

platoon0x

Üye
Drop oranlarının paylaşılmasını ben desteklemiyorum. Birde şu açıdan bakmak gerek bu olaya. Eğer her slotta drop oranları ve dropları açıklamaya kalksalar slotlarda kimse yer bulamaz ve özellikle iyi bir clana sahip olan kişiler çöker o slota. Evet haddinden fazla drop oranı düşük bunu bende kabul etmiyorum. Çünkü 65 olduktan sonra oyuncu için oyun sıkışıyor yapacak birşey kalmıyor. Slotlarda ki drop oranları hangi slotta farm yapılıyor hangi slotta exp kasılıyor bu önümüzde ki 1-2 ay içinde oturacaktır. Ama oyun yapımcılara ufak bir tavsiye oyun sıkışmaya başladı bowl etrafına farm yapılabilecek slotlar kesinlikle eklenmeli. Özellikle pk alanın en keyifli yeri oyunun bowl kısmı olduğu için orda farm slotları olmalı diye düşünüyorum.
hocam tam anlamamışsınız, ben de kesinlikle drop oranlarının açıklanmasını istemiyorum, fakat moblardaki "mevcut drop oranlarının azaltılmasının veya arttırılmasının bildirilmemesinden" rahatsızım. adamlar elite item atan tüm moblardaki item düşme oranlarını 5te1 e düşürdüler fakat bir bilgilendirme yok derdim bu.

BlackAlistar

Üye
Arkadaşım neden droplar azalsın birileri kastı onlar erisin diye? Kasan kastı drop da az çıksın eldeki itemleri tl ile ya da yüksek fiyattan satsınlar. Çıkaranlar kazansın drop rate azaldığı için çıkaramayanlar satın mı alsın? Birilerini zengin etme oyunu olacaksa söyleyin zaten diğer oyun öyle ona geçelim.
defalarca yazıldı hocam bunu artık tartısmaya gerek yok kasan kasmadı yeni eşyalar geldiğinde şuanki esyalar orta veya dusuk işlevli olacak.

Toxic

Üye
Muhteşem bir üslup :) Forum yöneticilerine ne deseniz az arkadaşlar şuan anlıyorum ki siz ne derseniz haklısınız ne yaparsanız yapın sesleri çıkmayacak anladığım kadarıyla

faceeks

Üye
hocam tam anlamamışsınız, ben de kesinlikle drop oranlarının açıklanmasını istemiyorum, fakat moblardaki "mevcut drop oranlarının azaltılmasının veya arttırılmasının bildirilmemesinden" rahatsızım. adamlar elite item atan tüm moblardaki item düşme oranlarını 5te1 e düşürdüler fakat bir bilgilendirme yok derdim
Kardo bu konunun doğru veya yanlışı sabaha kadar tartışılır.Fakat bunu yapmalarının nedeni burda oyuncuların slotları keşfetmeleri ki bu bence doğal. Burda asıl eleştirilmesi gereken konu drop oranlarının haberini yapmamaları değil bu kadar fazla düşürülmesi bence. Oyun şu anda sıkışmış durumda bununda çözümü yukarda söylediğim gibi bowl etrafı çok boş. Oraya farm slotları eklenip orayı canlandırması gerekiyor. Bu sayede hem pk keyif verecektir hemde farm kasmak keyif verecektir diye düşünüyorum

DRAGONMAN

Üye
p oranları hangi slotta farm yapılıyor hangi slotta exp kasılıyor bu önümüzde ki 1-2 ay içinde oturacaktır. Ama oyun yapımcılara ufak bir tavsiye oyun sıkışmaya başladı bowl etrafına farm yapılab
Kardo bu konunun doğru veya yanlışı sabaha kadar tartışılır.Fakat bunu yapmalarının nedeni burda oyuncuların slotları keşfetmeleri ki bu bence doğal. Burda asıl eleştirilmesi gereken konu drop oranlarının haberini yapmamaları değil bu kadar fazla düşürülmesi bence. Oyun şu anda sıkışmış durumda bununda çözümü yukarda söylediğim gibi bowl etrafı çok boş. Oraya farm slotları eklenip orayı canlandırması gerekiyor. Bu sayede hem pk keyif verecektir hemde farm kasmak keyif verecektir diye düşünüyorum
Yani bro tabiii olarak farm çetelerinin slota çökmesine önlem olması açısından drop oranları söylenmesi iyi değil ama birileri slotların ticarisinden büyük kaar elde edip güçlendikten sonra ve dahi sonrasında slota gelen farklı oyuncuların drop oranları karşında habersizce düşürülmesinin farkına vardığında umudu kırılıyor

JaxSui

J
Oyun bir çıktı topluluk kenara atıldı sanki. Mergen reis vardı sağolsun valla iyi adamdı. O bile bıraktı gitti... Ne oldu bilmiyoruz... Burhan bey de çok ilgiliydi. Şu an oyunda bir şeyler oluyor ama kimsenin ne haberi var ne haber edecek yetkili... Dc'yi de kapattılar. İnşallah topluca dükkanı kapatmazlar...

levge

Üye
Oyun bir çıktı topluluk kenara atıldı sanki. Mergen reis vardı sağolsun valla iyi adamdı. O bile bıraktı gitti... Ne oldu bilmiyoruz... Burhan bey de çok ilgiliydi. Şu an oyunda bir şeyler oluyor ama kimsenin ne haberi var ne haber edecek yetkili... Dc'yi de kapattılar. İnşallah topluca dükkanı kapatmazlar...
DC kapanması tam bir saçmalık

DRAGONMAN

Üye
Tahmini olarak düşünmek gerekirse sanırım istenilen kitleye ulaşınca kurunun yanında yaşta yanar misali gereksiz gördükleri problemlerden hem uzaklaşmak hem de oyuncu ile araya mesafe koymak için Dc kapatmış olabilirler .

levge

Üye
Tahmini olarak düşünmek gerekirse sanırım istenilen kitleye ulaşınca kurunun yanında yaşta yanar misali gereksiz gördükleri problemlerden hem uzaklaşmak hem de oyuncu ile araya mesafe koymak için Dc kapatmış olabilirler .
Topluluk kendi kendini yönetir dimi bir çok oyun uygulama veya grupların topluluğu var min 2 yıldır gelişiyor hiç mi topluluktan mod seçilmedi alınmadı dc de topluluk kendi kendini yönetir gereksiz olanlara müdahale edilebilirdi.

Mesafe koymak konsepti çok garip olurdu (amaçlanan bu mu bilmiyorum) sonuçta bu oyunun gelir kapısı olan oyuncular ve oyuncuları dinlememek sadece süreyi kısaltır.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt