Öneri Oyundaki gereksiz epic itemlar , Mage 1H weapon ve Tab-Target

Zbam

Üye
Oyundaki bazı Epic itemların varlığı gerçekten sorgulanır durumda.
Örnek:
+8 spinning axe 157 ap? +8 pole axe 159 ap +8 mino 176 ap? +8 war scythe 177 ap
+8 tabarise 152 ap +8 arch 156 ap +8 Jeremias 171 ap +8 earthshaker 170 ap
+8 sunshard 88 ap +8 facelifter 92 ap +8 golden snake 94 ap +8 hatred 98 ap
Daha önce @Justice in dediğin gibi silahları epic - den epic + doğru sıralarsak
Epic-: spinning axe,tabarise,sunshard,
Epic: pole axe, arch sword,facelifter,
Epic+:mino,earthshaker golden snake,
Epic++: jeremias,war scythe,hatred,
(oluşturduğu kategorizasyon kesin değil her silah türünün epic- tan epic+ a kadar gradei var dendiği için bu şekilde kategorize ettim axelar ve polearmları warriordan başkası giymediği için aynı sınıfa koydum.Aynı şekilde earthshakerıda su an bp ler kullandığı için sword kategorisine yerleştirdim zaten bildiğim kadarıyla başka epic 2H club yok)

Buraya bakınca daggerlar arasında tatlı bir dağılım var her biri kullanılabilir görünüyor.Fakat axelar arasında düşük axelarda bonus olmamasına rağmen inanılmaz bir uçurum var spinnig axe ve poleaxeı bir warriorun takması için bir gerekçe göremiyorum çünkü üst seviyedeki silahların +7 leri bile onlardan yüksek ap değerlerine sahip
Swordlara bakıldığında Arch sword kendine def ve rock sınıfına karşı bonus hasarı yüzünden kullanıcılar arasında yer bulabilse de(bence overrated şuan rock kesmediğin sürece +7 earthshaker kadar vurmuyor)tabarise çok kötü durumda ben kendi karakterimde tabarise kullanmak istemem açıkçası şu şartlara bakıldığında zaten bir warriorun tabarise veya archsword kullanmasını beklemek fazla iyi niyetli olur.
Lafın kısası bıçaklarda bu kadar kullanılabilir item çeşitliliği varken 2H weponlarda çok kötü durumda olan epic itemlar var.Kırdırmalık olarak kullanmaya kalksak gerek yok headspliter falchion gibi 1h weaponlar yeterli benim gözümde.Unique itemları listeye katmadım ismi dolayısıyla zaten herbirinini unique durumlara karşı bonuslar vermesi gerekiyor(fakat cannibal blade çok kötü:D)

Ayrıca oyunda battle mage's shield varken neden magelerin ellerine takıp melee saldırılarınıda yapabileceği bir silahları yok bir wandları yok.Magein eline kılıç taktığımızda bile tüm sınıflar yazmasına rağmen kılıç görünmüyor char silahı takmamış gibi davranıyor.

Ayrıca oyun tab-target bir oyun fakat target seçmeyi tab tuşuna taşıyınca 2 kere taba basıldığında chatin açılmasını engelleyemiyorum tab target bir oyunda tab ile target alamamak beni üzüyor bunuda belirtmek isterim.

Justice

Yönetici
Game Designer
Oyundaki bazı Epic itemların varlığı gerçekten sorgulanır durumda.
Örnek:
+8 spinning axe 157 ap? +8 pole axe 159 ap +8 mino 176 ap? +8 war scythe 177 ap
+8 tabarise 152 ap +8 arch 156 ap +8 Jeremias 171 ap +8 earthshaker 170 ap
+8 sunshard 88 ap +8 facelifter 92 ap +8 golden snake 94 ap +8 hatred 98 ap
Daha önce @Justice in dediğin gibi silahları epic - den epic + doğru sıralarsak
Epic-: spinning axe,tabarise,sunshard,
Epic: pole axe, arch sword,facelifter,
Epic+:mino,earthshaker golden snake,
Epic++: jeremias,war scythe,hatred,
(oluşturduğu kategorizasyon kesin değil her silah türünün epic- tan epic+ a kadar gradei var dendiği için bu şekilde kategorize ettim axelar ve polearmları warriordan başkası giymediği için aynı sınıfa koydum.Aynı şekilde earthshakerıda su an bp ler kullandığı için sword kategorisine yerleştirdim zaten bildiğim kadarıyla başka epic 2H club yok)

Buraya bakınca daggerlar arasında tatlı bir dağılım var her biri kullanılabilir görünüyor.Fakat axelar arasında düşük axelarda bonus olmamasına rağmen inanılmaz bir uçurum var spinnig axe ve poleaxeı bir warriorun takması için bir gerekçe göremiyorum çünkü üst seviyedeki silahların +7 leri bile onlardan yüksek ap değerlerine sahip
Swordlara bakıldığında Arch sword kendine def ve rock sınıfına karşı bonus hasarı yüzünden kullanıcılar arasında yer bulabilse de(bence overrated şuan rock kesmediğin sürece +7 earthshaker kadar vurmuyor)tabarise çok kötü durumda ben kendi karakterimde tabarise kullanmak istemem açıkçası şu şartlara bakıldığında zaten bir warriorun tabarise veya archsword kullanmasını beklemek fazla iyi niyetli olur.
Lafın kısası bıçaklarda bu kadar kullanılabilir item çeşitliliği varken 2H weponlarda çok kötü durumda olan epic itemlar var.Kırdırmalık olarak kullanmaya kalksak gerek yok headspliter falchion gibi 1h weaponlar yeterli benim gözümde.Unique itemları listeye katmadım ismi dolayısıyla zaten herbirinini unique durumlara karşı bonuslar vermesi gerekiyor(fakat cannibal blade çok kötü:D)

Ayrıca oyunda battle mage's shield varken neden magelerin ellerine takıp melee saldırılarınıda yapabileceği bir silahları yok bir wandları yok.Magein eline kılıç taktığımızda bile tüm sınıflar yazmasına rağmen kılıç görünmüyor char silahı takmamış gibi davranıyor.

Ayrıca oyun tab-target bir oyun fakat target seçmeyi tab tuşuna taşıyınca 2 kere taba basıldığında chatin açılmasını engelleyemiyorum tab target bir oyunda tab ile target alamamak beni üzüyor bunuda belirtmek isterim.

Merhaba,

Baltalara bir düzenleme gelecek. Daha önce bahsetmiştim ama hep kendimi tekrar ediyormuş gibi hissediyorum. Nasıl herkese birden duyururum onu da bilmiyorum.
Savaşçı silahlarını tasarlarken her bir silah grubunu kendine özel yapmak istedim. Her epik/unique silahın mutlaka kullanılmak zorunda olmadığını da göz ardı etmemelisiniz. Hepsinin bir seviye aralığı mevcut.

Baltalar; az bonusu olan daha çok gücünü hasarından alan silahlar,
Kılıçlar; hasar ve bonus konusunda dengeli yapıda olanlar,
Sopalar; hasarı düşük ama bonusları bol olanlar, gücünü daha çok bonuslarından alan silahlar şeklinde tasarladık.

Bu bağlamda baltaların elemental hasarları diğer silahlara oranla iki katı şeklindeydi. Ancak elemental hasarın etkisinin fazla olduğu düşünülerek bu değerler yarıya düşürüldü ancak silahlara bir revize çalışması yapılmadı. Bu yüzden baltaların boynu biraz bükük kalmış olabilir. İlerleyen aşamalarda genel bir silah çalışması yapılacak ve tüm silahların +8 hallerini paylaşacağım. Böylece karşılaştırma yaparak kendinize uygun silahı veya silahları hedefleyebileceksiniz.

Son belirttiğiniz tab konusunu biletle bildirirseniz yetkili arkadaşlarımız inceleme yapacaktır.

Sevgiler

DiabIo

Üye
@Zbam ve @Justice konuyu detaylıca aktardığınız için sizlere ayrı teşekkür ediyorum. Tüm bu detaylara rağmen 1 handed konusu nedense hiç konuşulmuyor. Warrior classına duel wield bir build yapmak istediğinizde mevcuttaki en iyi uniqueleri (örneğin mithrill ve avenger) kullanıyor olsak bile edinmek ve upgrade icin verdiğiniz emeğe değmiyor ve damage olarak 2 handed standart bir silahın (mino gibi) aşağısında kalıyor. Hep bahsedilen bonus konuları iyi güzel de bu silahların yarın spear ve axe def bonuslarına karşı ayrı ayrı alacağını damage reduction, element demegalerinin bir assasin bıçağındaki gibi tam potansiyelli ile değil yarım yarım eklenmesi ve nadirliğe göre artmıyor olması, ap değeri olarak 2 handedlardan hep geride kalması hatta bence en önemlisi ayrı ayrı upgrade ederken oyuncunun aldığı risk ve verdiği emeğin tek bir epic silaha göre çok çok daha fazla olması gibi konulardan bahsedilmiyor. Tabi bazı itemlar diğerlerine nazaran kırdırmaya daha müsait olmalı craft ve upgrade için. Ama tek el silahların tamamı bu katagoride görülüyorsa oyunda duel wield warrior hayal olarak kalacak sanırım. Düzenleme yapılırken bu silahların duel wield çalışma şeklini ve çıkarttığı damagelerin de göz ardı edilmeden çalışmanın yapılması çok daha sağlıklı olacaktır diye düşünüyorum.

Saygılar.

HARE

Üye
Merhaba,

Baltalara bir düzenleme gelecek. Daha önce bahsetmiştim ama hep kendimi tekrar ediyormuş gibi hissediyorum. Nasıl herkese birden duyururum onu da bilmiyorum.
Savaşçı silahlarını tasarlarken her bir silah grubunu kendine özel yapmak istedim. Her epik/unique silahın mutlaka kullanılmak zorunda olmadığını da göz ardı etmemelisiniz. Hepsinin bir seviye aralığı mevcut.

Baltalar; az bonusu olan daha çok gücünü hasarından alan silahlar,
Kılıçlar; hasar ve bonus konusunda dengeli yapıda olanlar,
Sopalar; hasarı düşük ama bonusları bol olanlar, gücünü daha çok bonuslarından alan silahlar şeklinde tasarladık.

Bu bağlamda baltaların elemental hasarları diğer silahlara oranla iki katı şeklindeydi. Ancak elemental hasarın etkisinin fazla olduğu düşünülerek bu değerler yarıya düşürüldü ancak silahlara bir revize çalışması yapılmadı. Bu yüzden baltaların boynu biraz bükük kalmış olabilir. İlerleyen aşamalarda genel bir silah çalışması yapılacak ve tüm silahların +8 hallerini paylaşacağım. Böylece karşılaştırma yaparak kendinize uygun silahı veya silahları hedefleyebileceksiniz.

Son belirttiğiniz tab konusunu biletle bildirirseniz yetkili arkadaşlarımız inceleme yapacaktır.

Sevgiler
Yani bazı açıklamalar oyun içini temsil etmiyor gibi sanki ya. Realist değil mi desem, yüzeysel mi desem bilemiyorum.

Warrior sınıfının kullanabileceği etkili bir tane rare item yok mesela. Örneğin görece tek başına kalkınması daha kolay olan okçu +7 swift shooter yaptığında zaten orta vadede dünyalığını kapatmış oluyor; sonraki adım +7 vixen... Ara yatırım yapmasına gerek bile yok. Early game içinde BP görev itemiyle bile tırmalıyorken yedeğine cursed blade +7 takıp yürüyordu. Ancak warrior oyuncuları sadece minotaur ve war scythe arasına hapsolmuş durumda. Diğer atıl olan iki epic silahla aralarında uçurum var; ha keza sağ sol iki elli takılabilen one hand - spear kombinasyonuyla da. Üstelik aylardır böyle bu durum... Hoş, onlarca konu da açılmıştı ama bugüne kadar herhangi bir düzeltmeye gerek görülmedi herhalde. Halihazırda solo hiçbir şey yapamayan warriorlar ciddi kısırlaştırılmış durumda ki insanların 75 level sınırına kadar ne derece tahammülü olur, ondan emin değilim.

Neticede ne oluyor, bu sınıfı oynayan oyuncular doğrudan burjuvaya dönmek durumunda kalıyor. Gerçek para olmaksızın ilerlemek müebbet resmen. Hoş belki de birçoğumuzun ekonomik özgürlüğü bunu kaldıracak durumdadır ancak neden elite bile yaklaşmayan kalburüstü bir çar dizmek için 10 bin lira bandında harcama yapılsın? Eğlence eziyete dönmeye başladı, farkında olun lütfen. @Justice

Son düzenleme:

DiabIo

Üye
Warrior için bir çok silah seçeneği var denilse de şuan 2 seçeneğiniz var. Mino ve War scythe. One hand silahların tamamının ve uniquelerin düzenlenmesi gerekiyor. 75 cap ile genel bir düzenleme yapılacağı söylenmişti discord sohbetinde. Umarım dual wield için alternatif yaratabilecek seçenekler damageleri kıyaslanarak değerlendirilir bu düzenlemede.

Son düzenleme:

FanteziTanrisi

Üye
Oyunun ilk zamanlarında birşeyi fark etmiştim +8 spike veya +8 krrys suikastci sınıfı ıcın +7 epik itemlerinden daha iyi damge cıkarıyordu, +8 cursed blade yine bpler için bir cok epik +7den daha iyi hasar cıkarıyordu magelerde de bu durum necromancy ve sage rod için geçerliydi. Bende bir warrior olarak bu mantıkla yapılacak tek şeyin +8 halberd (warrior sınıfı ıcın tek rare silah) basmanın en iyisi oldugunu dusunerek tedariğinde cok zorlanarak, masraf ederek ve zaman harcayarak +8 halberd bastım ve sonu +6 mino ile aynı hasarı cıkartmasıydı. Bu durum üvey evlat warrior için beni ziyadesiyle üzmüştü :D

:NaturoN:

Üye
+8 Silah basmak o kadar kolay değil ki arkadaşlar. Herkes tek tip silah kullanacağına insanlar para vermeden ne düşürüyorsa onunla oynayarak zamanla geliştirirler.

Tolgun

Üye
Warrior için bir çok silah seçeneği var denilse de şuan 2 seçeneğiniz var. Mino ve War scythe. One hand silahların tamamının ve uniquelerin düzenlenmesi gerekiyor. 75 cap ile genel bir düzenleme yapılacağı söylenmişti discord sohbetinde. Umarım dual wield için alternatif yaratabilecek seçenekler damageleri kıyaslanarak değerlendirilir bu düzenlemede.
Tek mino var War Sythe silah range bozuk zaten^^ 1 attack da kurtarmiyo.

jobulani

Üye
Bazı epic itemlar kullanışsız olarak durmalı. Millet war schyte kırıp mı shard yapsın?

DeadLegion

Üye
Bir oyun yapiyorsun ama yaptigin oyunda her bir job icin ayri ayri tasarlanan 20 kusur silahtan sadece biri veya ikisi kullaniliyor. Gorev itemi sacmaligi yerine her 10 lvlde bir silah seti veren horevler olsaydi bugun bu halde olmazdi oyun.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt