Oyundaki Okunabilirlik Seviyesi

CraftWORLD

Üye
Oyunun tasarımı PvP üzerine kurulu olmasına karşın, oyundaki okunabilirlik çok düşük seviyede.

Şöyle ki;

Priest debuff atarken göze çarpan yetenek animasyonu olmadığı için fark edilemiyor.

Heal yeteneği kullanımı zayıf. Priestin elini kaldırdığı belli olmuyor. Animasyon görseli zayıf kalıyor.

Priest cure kaldırma efekti bile yok…

Irkların kendine has bir görünümü yok. Sanki herkes birbirine benziyor. Kostümler ırkları yansıtmıyor. Karakter animasyonları bile aynı olduğu için, karşı ırkı sadece üstündeki kırmızı yazıdan anlıyorsunuz. Karakter animasyonlarının karakteristik koşu ve salınım hareketleri yok. 20 yıl önceki oyunlarda düşünülen şey bunlar.

8vs8 maçları izlediğimde sadece karmaşa görüyorum. YouTube’dan bir açın izleyin. Karakterler sadece birbirine dalıyor hiçbir şey anlaşılmıyor. Oyunda okunabilirlik yok. Kim, kime ne attı anlaşılamıyor. Kim Lunaskar, kim Protean anlaşılamıyor.

Arayüz tasarımı ırkları yansıtmıyor. Twitch canlı yayına girdiğimde oyuncunun hangi ırktan olduğunu anlamam bir hayli zor! Hiçbir şey belli değil çünkü. Sadece towndaki tower görüntüsünden anlıyorum hangi ırktan olduğunu. :)

Tabi bu, örneklerden birkaçı…

Bu konu üstüne oyun tasarımcılarının araştırma yapmalarını öneririm. En azından yapay zekâ ChatGPT’yi kullanarak oyunun okunabilir olması için neler yapılması gerektiğinin farkına varılmalı.

Son düzenleme:

Anthelior

Üye
Hepsine katılıyorum animasyon konusunda 2 kat katılıyorum. Old school ve modern MMORPG birleşimi dediniz, animasyonları da old school yaptınız.

Göz alıştığından çoğu oyuncu bunun farkında değil ama oyunun animasyonları inanılmaz kötü. Kütük gibi hareket ediyor karakterler.

Lady

Üye

LIFEREACT04.12.2022 19:27​

Çalışmamız var. Animasyonlar ile ilgili de çalışmalarımız mevcut, görsel tasarım ekibimiz bu konuda çalışmalarını sürdürüyor.

CraftWORLD

Üye

LIFEREACT04.12.2022 19:27​

Çalışmamız var. Animasyonlar ile ilgili de çalışmalarımız mevcut, görsel tasarım ekibimiz bu konuda çalışmalarını sürdürüyor.
Pek bir çalışma göremiyorum. Keza RocoSoft şu an mobil Poker oyununu çıkartmakla meşgul… 1 yıl oldu oyun çıkalı ve 5 yıldır geliştiriliyor. Sanki tüm sorunlar çözülmüş gibi oyuna yeni içerik ekliyorlar. Garip olanı da bu.. Tüm düzeltmeler tamamlanmadan yeni bir şeyler eklemeye çalışmaları biraz beni ürkütüyor..

Son düzenleme:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt