İstek Oyundaki Performans ve Kalite Dengesi

okanozcan

Üye
Sayın Rise Online Ekibi ve değerli forum üyeleri,
Uzun zamandır dikkat edip ve takip ettiğim bir konu var oyunun optimizasyon sorunları çok fazla hissediliyor oyun bu şekilde çok sistem yiyor çok güzel sistemde bile kasıyor bu konuda çok fazla optimizasyon çalışması yapılmalıdır henüz Alfa 2.0 düzeltileceğine inanıyorum.

Yüksek sistemde bile oyunda donma kasma gibi ve cpu gpu ısınma gibi sorunlar oluyor.

Yalnız 2021 yılında çıkacak bir oyunu da 1000 2000 tl arası pcler zaten oynatmamalı diye düşünüyorum UE4 motorunda oyunun grafiklerinden tamamen kısılmaması gerektiğini düşünüyorum 2021 yılında çıkan bir oyunu yeni sistemlerin desteklemesi kadar doğal bir durum yoktur.

Maalesefki Türkiyede güçsüz bilgisayarı olan çok insan var yalnız bunda ekonomiden sorumlu insanlara laf etmemiz lazım oyuna değil.

Güzel bir oyun olması için tabiiki optimizasyon çalışmaları yapılsın ama Dünya'ya hitap etmeyi hedefliyosak UE4 motoruna yakışır 2021e yakışır grafikler olmalıdır.

Bu oyun Xx oyununa 100 binlerce para yatırıp bir bilgisayar alamayan kitleye değil tüm Dünya'ya hitap etmelidir.

Son düzenleme:

anil

Üye
Zaten şu dakikadan sonra grafik motoru değiştirilmesi imkansız. Her halükarda UE4 ile devam edilecektir. Ama optimizasyon şart çünkü 1-2 bini geç, 7-8 bin liralık bilgisayar dahi sorunsuz oynatmıyor : )

okanozcan

Üye
Zaten şu dakikadan sonra grafik motoru değiştirilmesi imkansız. Her halükarda UE4 ile devam edilecektir. Ama optimizasyon şart çünkü 1-2 bini geç, 7-8 bin liralık bilgisayar dahi sorunsuz oynatmıyor : )
Evet ona kesinlikle katılıyorum yazımda da destekledim optimizasyon konusunda kesinlikle daha çok yol katetmeleri lazım değerli yorumun için teşekkür ederim.

xantos

Üye
Sayın Rise Online Ekibi ve değerli forum üyeleri,
Uzun zamandır dikkat edip ve takip ettiğim bir konu var oyunun optimizasyon sorunları çok deniyor katılıyorum yüksek sistemde bile oyunda donma kasma gibi ve cpu gpu ısınma gibi sorunlar oluyor. Yalnız 2021 yılında çıkacak bir oyunu da 1000 2000 tl arası pcler zaten oynatmamalı diye düşünüyorum UE4 motorunda oyunun grafiklerinden tamamen kısılmaması gerektiğini düşünüyorum 2021 yılında çıkan bir oyunu yeni sistemlerin desteklemesi kadar doğal bir durum yoktur maalesefki Türkiyede güçsüz bilgisayarı olan çok insan var yalnız bunda ekonomiden sorumlu insanlara laf etmemiz lazım oyuna değil. Güzel bir oyun olması için tabiiki optimizasyon çalışmaları yapılsın ama Dünya'ya hitap etmeyi hedefliyosak UE4 motoruna yakışır 2021e yakışır grafikler olmalıdır yoksa oyun Xx oyununa 100 binlerce para yatırıp bir bilgisayar almayıp bu oyunu oynamak isteyen kitleden fazlasına ulaşamaz Saygılarımla..
Siz hiç mmorpg çeşitliliği oynamadınız sanırım ? Piyasada mmorpg olupta bukadar yüksek PC isteyen oyun ismi verirmisin bana ? ben hepsini yükleyip sorunsuz oynayabilecek bir PC sahibim. Kaldıkı 2021de çıkabilir ama grafik tasarımı u4 sonuçta BDO - ESO - WOW - GW2 MMORPG Tarzı oyunlar geniş kitleye hitap için en iyi optimizasyon için grafik seçimini iyi yaparlar sen hikayeli oyun yapmıyorsun görün bakın kaplamalar oyun açılana kadar değişecek buraya not olarak yazıyorum çok boş kastıran şeyler var oyunu.

hzljoepr

Üye
Arkadaşlar 7 yıllık pc ile girmeye çalışcam bakalım kascakmı oyun Test etme amaçlı gircem inşallah kasmaz ayarları full low yapcam 1070x720 pixelde oynıcam bakalım inşallah kasmaz

okanozcan

Üye
Siz hiç mmorpg çeşitliliği oynamadınız sanırım ? Piyasada mmorpg olupta bukadar yüksek PC isteyen oyun ismi verirmisin bana ? ben hepsini yükleyip sorunsuz oynayabilecek bir PC sahibim. Kaldıkı 2021de çıkabilir ama grafik tasarımı u4 sonuçta BDO - ESO - WOW - GW2 MMORPG Tarzı oyunlar geniş kitleye hitap için en iyi optimizasyon için grafik seçimini iyi yaparlar sen hikayeli oyun yapmıyorsun görün bakın kaplamalar oyun açılana kadar değişecek buraya not olarak yazıyorum çok boş kastıran şeyler var oyunu.
Söylediğin tüm oyunları oynadım Gw2 uzun yıllar oynadım 2012 de çıkan bi oyun 2012deki sistemler için o oyun da çok ağır bir oyundu uzun yıllar oynadım 2021 oldu 9 yıl fark var arada anlatamıyorum sanırım yazımda da optimizasyon sorunlarının düzeltilmesini vurgulamışım yazımın tamamını okursanız sevinirim..

Federal

Üye
Arkadaşlar yeni nesil oyunlar her zaman islim üstü grafikler sunar oyunculara. Yeni çıktıklarında genelde optimizasyon sorunları ortaya çıkar ama burdan şu anlaşılmamalı benim sistemim düşük ilerde sıkıntısız oynarım. Çünkü optimizasyon oyun için grafiğinin dengesini sağlar dalgalanmaları engeller. Hiç bir optimizasyon zayıf bir sistemi sorunsuz çalıştırmaya yardımcı olmaz. Bu yüzden sistem hazırlığı yapmanız ve rise online oynamak istiyorsanız karakter güclendirir gibi pc nizi güçlendirmeniz gerekiyor :)

okanozcan

Üye
Arkadaşlar yeni nesil oyunlar her zaman islim üstü grafikler sunar oyunculara. Yeni çıktıklarında genelde optimizasyon sorunları ortaya çıkar ama burdan şu anlaşılmamalı benim sistemim düşük ilerde sıkıntısız oynarım. Çünkü optimizasyon oyun için grafiğinin dengesini sağlar dalgalanmaları engeller. Hiç bir optimizasyon zayıf bir sistemi sorunsuz çalıştırmaya yardımcı olmaz. Bu yüzden sistem hazırlığı yapmanız ve rise online oynamak istiyorsanız karakter güclendirir gibi pc nizi güçlendirmeniz gerekiyor :)
Mükemmel bir yorum olmuş.. kesinlikle insanlar hem oyun kusursuz olsun hem de 1000 tl lik pc oynatsın istiyorlar :))

xantos

Üye
Peki ue4 ile geliştirilen bless unleashed indirin oynayın bakalım 2020 aynı oyun motoru ben bu oyunu oynarken 60+ FPS alırken bu oyunda 15 alıyorsam cevaplarda 2021 oyunu ya ise fanboyluk başlamış demektir ben eso-warframe-wow oynayan biriyim bir çok yeni mmoyuda deneyimlerim bukadar kötüye iyi diyen görmek şaşırtıcı neyse onu söyleyin kardeşim duzeltecekler işleri bu.

okanozcan

Üye
Peki ue4 ile geliştirilen bless unleashed indirin oynayın bakalım 2020 aynı oyun motoru ben bu oyunu oynarken 60+ FPS alırken bu oyunda 15 alıyorsam cevaplarda 2021 oyunu ya ise fanboyluk başlamış demektir ben eso-warframe-wow oynayan biriyim bir çok yeni mmoyuda deneyimlerim bukadar kötüye iyi diyen görmek şaşırtıcı neyse onu söyleyin kardeşim duzeltecekler işleri bu.
Evet hocam optimizasyon sıkıntıları üst düzeyde ama çözeceklerine inanıyorum. Bu haliyle zaten oynanmaz..

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt