Öneri Oyunu Pay to Win yapan Durumlar !!! Düzeltme Şart !!!

baddy

Üye
Oyunda ki hp ve def scroll kullanımı sadece pve için kullanılabilir olmalı. Her karakter yanında buff priest varmış gibi oynuyor. Buff priestin amacı nerede o vakit. Sadece sorun oda değil scrollar 1 saatlik ve kendilerine, db attığınız zaman cc attıklarında direkt aktif oluyor. Priestin buffları db tarafından kapatıldığında cc atsanız bile kapalı kalıyor. Ve tekrardan buff atmanız gerekiyor. Buda oyunu pay to win yapıyor. Kostümler de var. Kostümlerden oyunculara karşı 90 def kazanabiliyorsunuz. Sadece pve için kazanılması gereken 90 def oyunculara karşı olunca da pay to win oluyor. Adaletli bir savaş sistemi için önerim şu;

• Hp, hız, Def veren scrollar sadece PVE haritalarında kullanılmalıdır.
  • Kostümlerden gelen " +def ve +hp " sadece PVE için avantaj sağlamalıdır. Bunlar yapılmayacak ise;
  • Priest buffları db tarafından kapandığında, scrollar gibi "cc" atıldığında kalan vakit kadar aktif duruma gelmeli.
  • Görünmezlik scroll, yanına teleport etme scroll, düşmanı kör ve hareketsiz bırakma, görünmezleri gör gözü scrolllarında eklenmesi gerekir.
Adaletli bir oyun bu şekilde sağlanacaktır.

Son düzenleme:

baddy

Üye
Bu oyunu yapanlarda mmorpg oyuncusu, "premium, pve, aksesuar" kısımlara yönelip adaleti bozmadan ve hiç bir karakter sınıfını etkisiz bırakmadan çözeceklerine inanıyorum. Otchiwa ile adalet mesajı verip adaletsiz olmaları komik olur. Knight oyuncusu değilim fakat herkes bu oyunun mantıksızlıklarına bile knight online da da böyle diyerek mantıksızlıkları savunuyor. Sadece oyun değil yani oyunu adaletsiz yöne sürükleyen betadan beri bulunan oyuncular. Mühürlü item isteyip sonra ağlayan oyuncular. Yönetimin knight oyuncuları yerine objektif görebilen ve başka mmorpg oyunlarına hakim kitleyi hedef alması gerekiyor. Yıl 2023 olacak affedersiniz ama hesap makinası ile oyuna girmeyi başarıp fps kötü diyen bir oyuncu kitlesi var. Bu çok komik durumdur ve oyunun fps ve modellemeleri yeterli durumda. Yanlış insanlar, yanlış yöne sürüklemekte oyunu.

Zafer1991

Üye
Oyunda ki hp ve def scroll kullanımı sadece pve için kullanılabilir olmalı. Her karakter yanında buff priest varmış gibi oynuyor. Buff priestin amacı nerede o vakit. Sadece sorun oda değil scrollar 1 saatlik ve kendilerine, db attığınız zaman cc attıklarında direkt aktif oluyor. Priestin buffları db tarafından kapatıldığında cc atsanız bile kapalı kalıyor. Ve tekrardan buff atmaız gerekiyor. Buda oyunu pay to win yapıyor. Kostümler de var. Kostümlerden oyunculara karşı 90 def kazanabiliyorsunuz. Sadece pve için kazanılması gereken 90 def oyunculara karşı olunca da pay to win oluyor. Adaletli bir savaş sistemi için önerim şu;

• Kostümlerden gelen " +def ve +hp " sadece PVE için avantaj sağlamalıdır. Bunlar yapılmayacak ise;
  • Priest buffları db tarafından kapandığında, scrollar gibi "cc" atıldığında kalan vakit kadar aktif duruma gelmeli.
  • Görünmezlik scroll, yanına teleport etme scroll, düşmanı kör ve hareketsiz bırakma scrolllarında eklenmesi gerekir.
Aslında cok mantikli bir classi yok ediyor sonuna kadar mantikli anlatmissin buff sadece toplu cc almak icin mi tasarlandi önemli konulardan 1 tanesini arkadas acmis bakalim mod ve yoneticiler anlayabilcek mi olayi anlarlarda islerine gelir mi bilmem

baddy

Üye
Oyun içi aldığım cevap bu şekildeydi. Burada adaletli oyun isteyen kişiler çok olursa farklı olabilir.

Crushbane

Üye
Buff priestin amacı nerede o vakit.
Onun amacı farm atmak :)

Sc'ler pvp buff priestı yok etti mi ? Etti. Peki sc satıp para kazanmak mı daha önemli yoksa buffer priestın pvp'de etkin olabilmesi mi ?
Tabi ki para kazanmak daha önemli.

Oyun maalesef malum oyunun temel yönlerini örnek aldığı için bu oyunda da pay to win (kazanmak için öde) sistemi mevcut. Bence bu oyunu oynayan oyuncuların çoğu çok memnun olmasa da bu durumu kabullenmiş durumda. Mesela ben 1 sene oynadım, elimde +7 bir silah var. Adam lvl kastı, pazara gitti, gb çekip +8 silah aldı ve önüme geçti. Yapılabilir mi ? Zaten yapılıyor. O zaman pazarda bu şekilde item de satılmaması lazım.

Size p2w gibi gelmeyen bir oyunu düşünün. Adam gider, parayı basar ve karakteri satın alabilir mi ? Büyük ihtimalle yapabilir.
Bu şekilde düşündüğüm için ben artık p2w olayını kendi kafamda kapattım gibi benim için her mmorpg p2w. Bir şekilde parayı veren düdüğü çalıyor.

Çok zengin olsaydım ve bir mmorpg yatırımı yapsaydım p2w öğeleri elimden geldiğince kısardım, pazarda item sattırmazdım, itemler pvp'den kazanılan puanlarla alınırdı, moblardan düşüp satılamaz olurdu, zindanlardan düşerdi, meslekle yapılırdı ve satılamaz, takas edilemez olurdu. Herkes kazandığını ürettiğini kullanırdı. Fakat zengin bile olsan oyunun zarar etmesini istemezsin. Nasıl para kazanmaya çalışırdım ? 4 tane ırk olsun mesela human ve orc'u parasız yapıp diğer ikisini açmayı paralı yapardım. Görünümü değiştiren saç stili, dövme, kıyafet gibi şeyleri mağazada satardım. Oyun parası ile npc'lerden alınabilecek bineklerde olurdu mağazada satılan farklı bineklerde olurdu. Bir çok farklı örnekte verilebilir. Az ve paralı oyuncudansa, çok ama parası az oyuncuyu tercih ederdim. Bence toplamda daha karlı çıkardım.

Rise maalesef avrupa, amerika pazarlarına açılmaya çalıştığında direk p2w damgasını yiyecektir. Onlar bizden daha hassas sanıyorum bu konuda.
Tabi ki hiç bir avrupalı bu oyunu oynamaz gibi birşey söylemiyorum fakat hitap edeceği kitle kısıtlı kalacaktır.

RickSancheZz

Üye
priest 3k buf atıyor sc en yüksek 2,5 k, bence buffer priestin hala albenisi var.

Lady

Üye
priest 3k buf atıyor sc en yüksek 2,5 k, bence buffer priestin hala albenisi var.
Ama bir debuff yediğinde komple gidiyor, sc'de öyle bir dert yok.
Cure aldığında gitmemesi gerekiyor ki bir albenisi olsun savaşta.
Hem zaten sc'ye nazaran süresi az hem de bu şekilde olması gerçekten adaletsiz.

Hafuj

Üye
Oyunda ki hp ve def scroll kullanımı sadece pve için kullanılabilir olmalı. Her karakter yanında buff priest varmış gibi oynuyor. Buff priestin amacı nerede o vakit. Sadece sorun oda değil scrollar 1 saatlik ve kendilerine, db attığınız zaman cc attıklarında direkt aktif oluyor. Priestin buffları db tarafından kapatıldığında cc atsanız bile kapalı kalıyor. Ve tekrardan buff atmanız gerekiyor. Buda oyunu pay to win yapıyor. Kostümler de var. Kostümlerden oyunculara karşı 90 def kazanabiliyorsunuz. Sadece pve için kazanılması gereken 90 def oyunculara karşı olunca da pay to win oluyor. Adaletli bir savaş sistemi için önerim şu;

• Görünmezlik scroll, yanına teleport etme scroll, düşmanı kör ve hareketsiz bırakma, görünmezleri gör gözü scrolllarında eklenmesi gerekir.
başka oyuna benzeyen eklentiler ile o oyunu sevmeyen oyuncuyu uzaklaştırıyorlar. yüksek sc ler, pvp için kostümün zorunlu kılınması, row asistan gibi eklentiler bir kitlenin istediği özellikler. canlı yayınlarda o kadar güzel konularda sorular sorulurken Tarkan Bey sadece bu tarz ko kopyası özellikler istendiğinde görmesi akıllarında hep bir bu özellikleri eklemek mi vardı dedirtiyor. sorun şu bu özellikleri isteyenler iki hafta sonra gidecekler gene kalacaklar bize

machinee

Üye
bence sclerde sorun yok ama bu buff ve ac nin silinmesi çok sacma. pasif hale gecmesi gerekir.

poxime

Üye
Rise maalesef avrupa, amerika pazarlarına açılmaya çalıştığında direk p2w damgasını yiyecektir. Onlar bizden daha hassas sanıyorum bu konuda.
Tabi ki hiç bir avrupalı bu oyunu oynamaz gibi birşey söylemiyorum fakat hitap edeceği kitle kısıtlı kalacaktır.
Şu kısma kadar iyi gidiyordun dostum :) dünyada p2w olmayan mmorpg yok hiç bişi yapamassa karakterini satar. Avrupa amerika konusuna gelirsekte dünyada gerek lore olarak gerek oyuncuya sunduğu dünyanın genişliği olarak wow ve skyrimin mmorps si eso vardır. Bu iki oyunda da pw2 ne karşıdır dışardan bakıldığında fakat öyle oyuncuların kendi içinde kurduğu öyle yapılanmalar vardırki 100 bin oyuncunun üye olduğu dc ler gold satışları vs hatta wow da bu durum oyuncuların dc sinden çıkıp bi ara şirketleşmeye kadar gitmiştir. Ayrıca wow gibi mega bir yapı bile p2w nin önüne geçmek için kurmaya çalıştığı düzen sebebi ile pvp sistemini oturtamamıştır. Geniş dünyası ile pve üzerinden yürümektedir. Eso ise herşeye kolay erişim sağlar leveli rahat kasarsın itemi rahat alırsın 50 çeşit set vardır kafana göre kombinler yaparsın pvp si baskın yönüdür güzel arenaları vardır. Bu iki örnekte p2w dışında dünya yatırımla çalışmalar neticesinde oyunlar yapmış fakat kominitisi bu duruma kendi çözümlerini üreterek cevap vermiş ve hayal edemeyeceğiniz p2w sistemlerini düzenlemiştir kendi içinde. Yani uzun lafın kısası insan doğası ile alakalı bir durum söz konusu. Kimisi real hayatta çalışmaz oyunda emek verir tabiri caizse çalışır biriktirir real hayatta çalışıp para kazananda zevkleri noktasında rahat bir tatmin için oyun içi bu işçilerin ürünlerini alır. P2w olmayan bir mmorpg oyun hayal etmek bir fabrika kurup herkesin beyaz yakalı olmasını istemek işçi gibide çalışmayarakta üretim yapılmasını arzulamaktan farksızdır. Bu oyunlar legal mining yöntemidir. Kendi içinde ekonomisinin enflasyonunu düzene sokup bu miningin vergilendirilmesini sağlar. Dünyanın düzenin bir yansımasıdır. Bu gün pw2 olmasın diye düşünenler boş vakti çok ama aşırı derecede de hayatını oyuna endekslemeyi istemeyen işten gelenden önde olayım yamyam gibi oynayanda önüme geçmesin hayali kuran insanlardır. Yarın bir işleri olurda hala oyun oynamak istediklerinde p2w denen şeyin aslında ne kadar makul ve sistemin içinde olması gereken bir durum olduğunu algılayacaklardır.

Oyunun bu noktada p2w için yapması gereken gerekli düzenleme abez bir şekilde engel olmaya çalışmak değil .Tekelleşmeye engel olmaktır. Chill oyun oynamak isteyenleri tekele dönmüş sisteme mahkum etmemek için. Bu konuda da güzel adımlar var. İlk olarak AH sistemi pazarcı tekeline ket vurmuştur. Macro noktasında bir çaba göstermişlerdir. Şimdide taxi için çalışma yapıldığı söyleniyor. Bu konuda atılan adımlarda bilinçi bir yönetim tarafından pw2 konusunun ele alındığını gösteriyor. Pus eşyasının pazarda satılabiliyor olması da sitelerde gb takasının olmasıda bu açıdan iyidir. Oyun içinde kastığınla cebinden nakit çıkarmadan döngünü sağlıyor olabilmen bu oyunun oyuncusuna imkan tanıdığının göstergesidir.

Tolgun

Üye
Görünmezlik scroll, yanına teleport etme scroll, düşmanı kör ve hareketsiz bırakma, görünmezleri gör gözü scrolllarında eklenmesi gerekir.
Buna katilmiyorum gerekmez yeni scrollar, zaten Pk da suan cok kör bile var, ve tp özelliki herkeze vermek de gerekmiyo ...
Ama obur konuda 100% katiliyorum, adam scrollun dakkasina PK sini ayarliyo bu ne bicim oyun^^.
Benim Scrolluma 10dk var ondan sonra cikcam hahah, savas 20 dk sonra basliyo Scroll basmiyalim townda oturalim :D, Party kurulmadi daha scroll basmayin -> oyunun Pk sina full zarar.
Tabiki Priestsiz solo Pk zor olcak ama ginede daha iy.

baddy

Üye
Demek istediğim priest buff classını yok ettikleri gibi diğer sınıflarında classlarını bu şekilde yok ederlerse adaletli olur. Aslında bu bir ironi yönetim anlar mı bilmem. Zor ama daha keyifli olur. Dediğin gibi sc oyunun kaderini belirliyor. 2.5k hp için 68 puan veriyorum 60 puan da 300 def için. Bedavadan her karaktere cc attığında direkt açılan bu bufflar çok fazla. Ha deseler ki 1k sc olacak max o olur fazla da fark etmez. Zaten craftla yiyecek de 20dk lık can veriyor. Ama bu 2500hp 300 def scrolllar saçmalık.

RickSancheZz

Üye
Ama bir debuff yediğinde komple gidiyor, sc'de öyle bir dert yok.
Cure aldığında gitmemesi gerekiyor ki bir albenisi olsun savaşta.
Hem zaten sc'ye nazaran süresi az hem de bu şekilde olması gerçekten adaletsiz.

evet db atıldığında disspell ile geri gelse çok güzel olur, bu seferde sc hiç satılmaz :D

Pitou

Üye
Yıl 2023 olacak affedersiniz ama hesap makinası ile oyuna girmeyi başarıp fps kötü diyen bir oyuncu kitlesi var. Bu çok komik durumdur ve oyunun fps ve modellemeleri yeterli durumda. Yanlış insanlar, yanlış yöne sürüklemekte oyunu.
Tamamen yalan yanlış bir yorum . Dünyanın en iyi bilgisayarini getir bowlda 100/ 150 kişinin kapistigi bir alana gir 20/30 fpsnin üzerine çıkamazsın. Bu tamamen oyunun optimizasyon sorunu. Asil senin gibi oyuncular bu oyunda böyle bir sorun yok diyerek yöneticileri yanlis bilgilendiriyor ve oyuna zarar veriyorsunuz..

Son düzenleme:

Crushbane

Üye
Şu kısma kadar iyi gidiyordun dostum :) dünyada p2w olmayan mmorpg yok hiç bişi yapamassa karakterini satar. Avrupa amerika konusuna gelirsekte dünyada gerek lore olarak gerek oyuncuya sunduğu dünyanın genişliği olarak wow ve skyrimin mmorps si eso vardır. Bu iki oyunda da pw2 ne karşıdır dışardan bakıldığında fakat öyle oyuncuların kendi içinde kurduğu öyle yapılanmalar vardırki 100 bin oyuncunun üye olduğu dc ler gold satışları vs hatta wow da bu durum oyuncuların dc sinden çıkıp bi ara şirketleşmeye kadar gitmiştir. Ayrıca wow gibi mega bir yapı bile p2w nin önüne geçmek için kurmaya çalıştığı düzen sebebi ile pvp sistemini oturtamamıştır. Geniş dünyası ile pve üzerinden yürümektedir. Eso ise herşeye kolay erişim sağlar leveli rahat kasarsın itemi rahat alırsın 50 çeşit set vardır kafana göre kombinler yaparsın pvp si baskın yönüdür güzel arenaları vardır. Bu iki örnekte p2w dışında dünya yatırımla çalışmalar neticesinde oyunlar yapmış fakat kominitisi bu duruma kendi çözümlerini üreterek cevap vermiş ve hayal edemeyeceğiniz p2w sistemlerini düzenlemiştir kendi içinde. Yani uzun lafın kısası insan doğası ile alakalı bir durum söz konusu. Kimisi real hayatta çalışmaz oyunda emek verir tabiri caizse çalışır biriktirir real hayatta çalışıp para kazananda zevkleri noktasında rahat bir tatmin için oyun içi bu işçilerin ürünlerini alır. P2w olmayan bir mmorpg oyun hayal etmek bir fabrika kurup herkesin beyaz yakalı olmasını istemek işçi gibide çalışmayarakta üretim yapılmasını arzulamaktan farksızdır. Bu oyunlar legal mining yöntemidir. Kendi içinde ekonomisinin enflasyonunu düzene sokup bu miningin vergilendirilmesini sağlar. Dünyanın düzenin bir yansımasıdır. Bu gün pw2 olmasın diye düşünenler boş vakti çok ama aşırı derecede de hayatını oyuna endekslemeyi istemeyen işten gelenden önde olayım yamyam gibi oynayanda önüme geçmesin hayali kuran insanlardır. Yarın bir işleri olurda hala oyun oynamak istediklerinde p2w denen şeyin aslında ne kadar makul ve sistemin içinde olması gereken bir durum olduğunu algılayacaklardır.

Oyunun bu noktada p2w için yapması gereken gerekli düzenleme abez bir şekilde engel olmaya çalışmak değil .Tekelleşmeye engel olmaktır. Chill oyun oynamak isteyenleri tekele dönmüş sisteme mahkum etmemek için. Bu konuda da güzel adımlar var. İlk olarak AH sistemi pazarcı tekeline ket vurmuştur. Macro noktasında bir çaba göstermişlerdir. Şimdide taxi için çalışma yapıldığı söyleniyor. Bu konuda atılan adımlarda bilinçi bir yönetim tarafından pw2 konusunun ele alındığını gösteriyor. Pus eşyasının pazarda satılabiliyor olması da sitelerde gb takasının olmasıda bu açıdan iyidir. Oyun içinde kastığınla cebinden nakit çıkarmadan döngünü sağlıyor olabilmen bu oyunun oyuncusuna imkan tanıdığının göstergesidir.
Dediklerine katılıyorum.
Wow aslında yapı itibariyle p2w gibi görünmez. Wow p2w değildir diyene de saygı duyarım. Aslında sistemi gerçekten p2w değil gibi görünüyor fakat eğer sen para verip mythic dungeon giriyorsan, para verip arena boost alabiliyorsan sonuçta parayı veren düdüğü çalmış oluyor.

Porteur

Üye
Yıl 2023 olacak affedersiniz ama hesap makinası ile oyuna girmeyi başarıp fps kötü diyen bir oyuncu kitlesi var. Bu çok komik durumdur ve oyunun fps ve modellemeleri yeterli durumda. Yanlış insanlar, yanlış yöne sürüklemekte oyunu.
Death Valley haritasında yer yer ping, fakat ciddi manada FPS sorunu var.
Fps sorununda ciddi ilerlemeler var. Fakat sorun halen mevcut. Bunu birbirine karıştırmamız gerekir.

baddy

Üye
Tamamen yalan yanlış bir yorum . Dünyanın en iyi bilgisayarini getir bowlda 100/ 150 kişinin kapistigi bir alana gir 20/30 fpsnin üzerine çıkamazsın. Bu tamamen oyunun optimizasyon sorunu. Asil senin gibi oyuncular bu oyunda böyle bir sorun yok diyerek yöneticileri yanlis bilgilendiriyor ve oyuna zarar veriyorsunuz..
Video kaydı alır paylaşırım, kötü işlemci ve ekran kartına sahip olduğunu anlamış olursun. Orta sistem demiyorum kötü diyorum. Çünkü elimde bir kaç pc ve onlarca kart var ve sadece ko değil bir sürü mmorpg, açık dünya fps oynayan bir oyuncuyum. Yalan yanlış demeden önce iyi bir donanımla test etmiş olman gerekirdi.

Son düzenleme:

baddy

Üye
evet db atıldığında disspell ile geri gelse çok güzel olur, bu seferde sc hiç satılmaz :D
Sc ile oynuyorum şu ara zaten, pay to win ise öyle yaparım. Ama saçma olanda bu ben oynayabilir durumdayım ve bu sc olayının şart olması saçmalık. Onun hiç var olmaması gerekirdi. Pve için anlaşılır bir destek fakat pklarda işi ne. Kendini tatmin etmek isteyen çok az bir kitleye mutlu eden bir item durumunda şuan. Oda yeteneksiz ve parasıyla birşey olduğunu sananların.

Son düzenleme:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt