Oyunun Acı Verici Kısıtlılığı

FiveRavens

Üye
Katılım
27 Nis 2022
Mesajlar
10
Puanları
3
Herkese merhabalar.

Şimdi peşinen söyleyeyim, "oynama o zaman" diyenler olacaktır; oynamak istediğim ama oynayamadığım için yazıyorum bunu.

Oyuna ilk açıldığı dakika girdim, o zamandan beri her vakit bulduğumda oynamaya çalışıyorum. Ki ben haftanın 7 günü çalışan biriyim ama çalışma saatlerim farklılık gösterdiği için günün farklı saatlerinde oyuna girip 1-2 saat geçirme şansım oluyor. Sanırım 1 ay civarı oldu oyun açıldığından beri, 57 level olabildim.

Şimdi diyeceksin ki "kardeşim biz yarısı vakitte 65 olduk, sen o levelde kaldıysan problem sendedir." Doğrudur. Yukarıda söylediğim gibi, çok yoğun çalışıyorum ve oyuna girip 6-7 saat kalmak ya da sabahlamak benim için mümkün değil. Ama şunu söyleyeyim, her gün 1-2 saat ayıracak vaktim oluyor.

Peki bu 1-2 saat nasıl geçiyor?

Oyuna girip slot aramaya başlıyorum. Slotlardaki partiler ya dolu oluyor, ya da hiç kimse olmuyor. Ki macro almış başını gitmiş, slotlarda "Yer var mı?" diye sorunca "taksi" cevabını alıyorsun. E Priest oynuyorum, parti olmadan doğru düzgün exp kasmak mümkün değil. Her kanalı dolaşıyorum 7 kanalda toplam 35 slotta inanın 1 tane parti bile bulamadığım zaman sayısı bulduğum zamanlara göre çok daha fazla. Başka yere gitsen düzgün exp vermiyor, zaten o yüzden o slotlarda nadiren görevi olanlar da yoksa in cin top oynuyor. E yarım saat harcadık, kanal kanal dolaştık hiçbir şey bulamadık. Bunu bir gün yaparsın, iki gün yaparsın, üçüncüde vaktini boşa harcamak istemezsin.

E madem parti yok, bari BP'ye döneyim de uygun bir slot bulayım, farm yapayım diye geçiyor aklımdan, ki hem INT, hem BP setim de var ama... para kassam ne olacak? Piyasada item çeşitliliği yok. Görevlerden gelen itemlerden daha iyisi yok. Gider farm yaparsın, eline geçen parayı da 7 liradan satarsın, o zaman mantıklı olur ama o da yasal bir durum değil. Kaldı ki ben bu oyunu eğlenmek için oynamıyor muyum? Amacım para kazanmak olsa gider işimi yaparım o sürede, daha çok kazanırım.

Bu sefer de diyeceksin ki "bir klana gir, toplu oyna." Haklısın ama klanım zaten var. Herkes işi gücü olan insanlar, e haliyle gece girip sabahlamayı tercih ediyor onlar da. Gün içinde her gün aynı saatte aynı kişileri bulma ihtimalin yok. Ben uykumdan feragat etmek zorunda mıyım arkadaşlar şu oyunu oynamak için? Ya da illa hile yapmak mı zorundayım?

Kaç haftadır dungeon gelecek muhabbeti var, bekliyoruz ama o da gelince pek bir şey değişecek gibi durmuyor. İnşallah değişir tabii ama ben o zamana kadar ara veriyorum arkadaşlar. Benden bu kadar. Başta söylediğim gibi, gerçekten oynamak istiyorum bu oyunu ama biraz daha solo oyuncu dostu olana kadar vaktimi harcamayı bırakıyorum.
 

presto_86

Üye
Katılım
10 Nis 2022
Mesajlar
162
Puanları
43
Bende solo oyunuyorum yalnızlik zor oluyor klana girsrn saatler tutmuyor benim girdiğim zaman girmeyen insan fazla oluyor mmoprg zor işmiş onuda gördük
 

Gultter

Üye
Katılım
24 Nis 2021
Mesajlar
11
Puanları
3
1-2 saatlik bir oyun süresi ile mmorpg türünde maalesef ki yaşadığınız durumlar normaldir. Bu farklı oyunlarda da aynı şekilde yaşanabilir. 57 lwl bir priest ile gerçekten parti aramak zorlayıcı olabilir çünkü parti başına max 2 priest yetiyor. Bu kadar kısıtlı zamanınız var ise bnce bu oyun türü sizin için uygun değil Oynamak yine sizin tercihiniz.
 

Jacques

Üye
Katılım
20 Nis 2022
Mesajlar
470
Puanları
63
Mmorpg için online süren çok yetersiz herşeyin hazır bile olsa pk bile atamazsın 1-2 saatte herkesin hazır kıta seni bekleyip pkya başlaması lazım malesef toplanma bile 1-2 saat sürüyor bazen.
 

psikolog

Üye
Katılım
11 Şub 2021
Mesajlar
99
Puanları
28
bugün bi video izledim adam premiumlu sc de basmış haggard da 59lvlde 1 saatte%8 kastığını söyledi. bu lvlde öyleyse yolun devamı belli herkese göre değil. adream gibi lvl sınırlı üst lvllerin giremeyeceği bir yer olması lazım. ben şahsen bu yaştan sonra bu zamanda 83 e kasamam dediğim gibi bir adream tarzı birşey gelecekse 55 olur 65 olur neyse sınırı olur o zaman ben heveslenip sınıra kalan expi kasarım o kadar. her classdan 54 lvl kastım zindanı bekliyorum devamına oyuna ekleyecekleri şeylere ve oyunun gidişatına bakacağım.
 

FiveRavens

Üye
Katılım
27 Nis 2022
Mesajlar
10
Puanları
3
Cevaplarınız için teşekkür ediyorum arkadaşlar. Fakat bu benim ilk MMORPG oynayışım değil. Tabii ki PvP içeriğine aralıksız daha fazla vakit harcamak gerekiyor, o tamamen ayrı bir durum. Ama mesele şu ki her allahın günü PvP yapmak zorunda değilsin. Haftanın bir günü, iki günü bir şekilde vakit ayırır uzun vakit geçirirsin. Bir oyuncudan her gününün 5-6 saatini ayırmasını beklemek zaten normal bir durum değil. Kaldı ki bunu daha 50'li levellerde seviye artırmak için yapman bekleniyor şu anda bu oyunda. Bunu genel olarak MMORPG janrasına mal etmek akıl işi değil. Böyle bir şey mantıklı geliyor mu cidden size? Ya da buna vakit ayırabilen kaç kişi var aramızda? Eğer aynı senaryoda ısrar edilecekse o zaman malum oyun gibi belli bir meta kitleye sıkışıp kalacak demektir.
 

ASiLKaNNN

Üye
Katılım
13 Kas 2020
Mesajlar
43
Puanları
18
biz arkadaşlar ile başladık akşam toplanmamız bile 1 saat sürüyor pvp yada farm için exp. kasmak 1 2 saat süresi olan için çok zor ama süre kısıtlaması olmayan biri 2. 65 lvl karakterini bile kasmıştır ama şu da var daha oyunun başındayız 1 ay oldu mmporg yıllarca bıkmadan oynayabileceğin bi oyun sabretmekten başka çaren yok
 

Alkoer

Üye
Katılım
17 Nis 2022
Mesajlar
1,357
Puanları
113
Cevaplarınız için teşekkür ediyorum arkadaşlar. Fakat bu benim ilk MMORPG oynayışım değil. Tabii ki PvP içeriğine aralıksız daha fazla vakit harcamak gerekiyor, o tamamen ayrı bir durum. Ama mesele şu ki her allahın günü PvP yapmak zorunda değilsin. Haftanın bir günü, iki günü bir şekilde vakit ayırır uzun vakit geçirirsin. Bir oyuncudan her gününün 5-6 saatini ayırmasını beklemek zaten normal bir durum değil. Kaldı ki bunu daha 50'li levellerde seviye artırmak için yapman bekleniyor şu anda bu oyunda. Bunu genel olarak MMORPG janrasına mal etmek akıl işi değil. Böyle bir şey mantıklı geliyor mu cidden size? Ya da buna vakit ayırabilen kaç kişi var aramızda? Eğer aynı senaryoda ısrar edilecekse o zaman malum oyun gibi belli bir meta kitleye sıkışıp kalacak demektir.
Genç arkadaşlar biz böyle söyleyince kızıyor. Şuan ekibi olup günde min 5-6 saat oynayan adam için oyun HARİKA.

Ama bizim gibi işten gelip 3_4 saat ekipsiz oynayan adam 50küsür lv de kalıyor.

Eski günlere dönmek istemiyorum. CZ de party bulamayınca paramuna gidip saatte %0.50 alırdım. Lütfen 20sene önceki olayı sarmayın yine başımıza.

Etrafımda kaç tane arkadaşım var oyuna başlatamıyorum. Xp kasamam o kadar vakit veremem diyor. Bende çöktüm artık
 

FiveRavens

Üye
Katılım
27 Nis 2022
Mesajlar
10
Puanları
3
Merak ettiğim tek bir konu var max level olduğunda ne olacak ? 1 2 saat gelip pk mı atacaksın :)
Şimdiden başla 1 2 saat oyun vaktin olduğunu söylüyorsun ya şimdiden moblara vur ve ay sonunda 60 level falan ol yada oyun saatini genişletmeyi düşün kanka.
Bir MMORPG oynuyorsun oyun oynuyorsun vakit öldürdüğün rekabetçi bir oyun :) umarım oyundan bolca zevk alırsın iyi oyunlar

PK tamamen ayrı bir durum kardeşim. Üstte de yazdım bir cevapta zaten. Her gün PK yapmak zorunda değilsin, haftanın 1 ya da 2 günü girip uzun vakitler harcarsın. Kimse 7 gün o kadar vakit harcamak zorunda değil. Kimse aynı adanmışlıkla oynamak zorunda değil. Herkes 1.liğe oynamak zorunda da değil. Kaldı ki girip 2 saat PK atmak istesem o da günah değil. Öyle mi yoksa?
 

FiveRavens

Üye
Katılım
27 Nis 2022
Mesajlar
10
Puanları
3
Kank o zaman oynadığın oyunla neden yetinemiyorsun ben onu anlamadım :) ben mesela bir hesap daha kasacağım level kasmak zor ama kasacağım 24 saat oynayamıyorum 10 saat oynuyorum 11 saat oynayanlar ile aynı olmayı beklemiyorum 12 saat oynayanlara özenmiyorum imrenmiyorum heves etmiyorum niye 10 saat oynayabiliyorum hacı :D sorununu sanırım anlamadım vaktini aldığım için özür dilerim iyi oyunlar
Evet, biraz öyle olmuş Ben neden 5-6 saat harcayamıyorum diye yakınmıyorum. Elimdeki 2 saatle yetinmeye zaten razıyım ama o vakitte de oynayamıyorum. Neden? Çünkü slot yok, olanlara 24 saat çökmüş partiler. Taksi olayı, macro... Ve mutlaka belli slotlarda kasmak zorundasin, mutlaka parti içinde olmak zorundasın oyunda şu haliyle. Oyun senin tek başına istediğin zaman oynamana izin vermiyor. Üstüne bir de taksiyle, macroyla uğraşıyoruz.
 

Alkoer

Üye
Katılım
17 Nis 2022
Mesajlar
1,357
Puanları
113
10 Tane çocuk var önlerinde 1000 parçadan oluşan bir lego seti var sence bu 10 çocuk içerisinden en çok hangi çocuk eğlenebilir :)
Benim babalık ve hayat felsefem aynıdır. 10 çocuk ta eşit olacak. Çakallık yapana basarım tokadı.
 

Alkoer

Üye
Katılım
17 Nis 2022
Mesajlar
1,357
Puanları
113
abi oyun bu xd ayrıca sözle beynine sokamadığın şeyi tokatla sokabileceğini düşünüyorsan hayatta başarılar :D
Tabiki burda söylediğim mecazdır. Bir kadına yada çocuğa tokat atmışlığım yok. Erkeğe kafa atmışlığım bile var o ayrı :D

Ama oyuna gelirsek bence eşitlik sağlanabilir. Tabiki benden çok saat ve grup halinde efektif oynayan adama yetişemem. Zaten olay bu değil.

Yani sayılara filan takılmıyorum ben geride kalayım öbür adamdan ama ölmeyeyim. Yani tokadı vurmayın bana.

Şuan oyun grupla yüksek saat adama HARİKA.

Ama benim gibi solo çoğunluktaki adama HİÇ OYNAMA daha iyi.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt