Oyunun artı ve eksi yönleri

shady19071907

Üye
Arkadaşlar yıllardır beklediğimiz oyun iyisi ve kötüsüyle nihayet bizlerle oldu. Elbette daha erken erişim olduğu için bazı tamamlanması gereken kısımlar var. Fakat genel deneyimleri sizlerle paylaşmak istedim. Tamamen kişisel görüşlerimdir bu yüzden herkesin düşüncesi farklı olabilir.

Artı yönler:
  • Oyunun death valley ve harita atmosferleri çok güzel​
  • PK sırasında damage yedikten sonra 3 saniye kadar town atılmaması. Sürekli town at kaç mantığını bitirmesi​
  • Level sisteminin 50 den sonra zorlaşması. Yani pvp server mantığında 2 canavar kes 3 görev yap 60 ol mantığının olmaması​
  • Gözlerimle gördüğüm için makro kullanıp yakalananlara ceza verilmesi (Her ticket'a hemen dönemiyorlar ama ceza veriyorlar)​
  • Oyuncuyu anlayan bir yönetim olduğunu düşünüyorum. Büyük bir community söz konusu. Dünyanın hiçbir yerinde tüm insanları memnun edemezsiniz. Ama Rise yönetimi istisnalar dışında oyuncularını dinliyor. (Bknz. Potları büyük istek üzerine tekrar sürmeleri)​
  • Oyunun bir geleceği bulunması. Oyunun geliştirilebilecek çok yönleri var. Çok güzel bir oyun ortaya çıkabilir. Fakat doğru planlama mutlaka gerekiyor. Bu aşama da "sabır" gerekiyor.​
Eksi yönler:

• Özellikle hafta sonları bakım saatlerinin yanlış planlanması.​
  • Alfa ve beta süreçlerinde yaşanan sorunların erken erişim sürecinde de can sıkması (Problem çıkması normal ama aynı problemleri görmek güzel değil)​
  • GB gerçeğinin olması. GB şuan büyük itemler olmadığı için sorun çıkarmayacaktır. Ama oyuna itemler sürüldüğü zaman parası olan item yapıp keyfine bakacak. Bazıları için bu hiç problem değil fakat oyuna emek vermiş adamdan, parası ile öne geçecek binler olacak. Bu soruna farklı yaklaşılabilir diye düşünüyorum​
  • Karakterlerin bazı skillerinde yaşanan sorunlar. Warrior'un bazı skillerinin cool down süresi, Priest ya da farklı sınıftakilerden çok daha fazla. Tabi bu sadece Warrior ile değil mesela okçunun da bazı skillerinin damage kısmı düşük kalmış. İlerleyen zamanlarda çözüm geleceğini düşünüyorum​
  • Oyunun hitap ettiği kitlenin dar olması. Elbette farklı düşünenler olabilir ama hedeflenen kitle artık çok belli. Malum oyunun pazarcısı, farmcısı herkes artık burada. Eskiden çok üzülüyordum bu duruma ama bu şekilde yapılmış bir oyun var, kendimce sineye çekiyorum​
  • Daha ufak tefek bir çok sorun mutlaka vardır ama şuna da değinmek istiyorum; bazı arkadaşlar sırf oyunu karalamak için buraya gelip konu açıyor. Arkadaşlar oyun daha erken erişimde. Daha yeni dungeonlar gelecek vesaire. Oyunun yapımcıları da oyunda ki hataları yanlışları biliyorlardır fakat bu oyunun şirketi Riot Games ya da Amazon değil. Ki büyük şirketlerinde çıkardıkları oyunlar 2 3 güncelleme sonrasında düzeliyor. Birçok sorunun ileri ki büyük güncellemelerle giderileceğini düşünüyorum. Bu forumda çokça duyuyoruz ama biraz "sabır" isteyen süreç​
  • Bir de optimizasyon. Unreal Engine motoru optimizasyon konusunda biraz sıkıntılı motor. Fakat düzeltilemeyecek diye bir şeyde yoktur. 2010 ya da 2012, 2013 yıllarında çıkmış bir pc ya da o yıllarda çıkmış bir ekran kartının bu oyundan bir beklentisi olmaması lazım. Yine de pc den pcye değişse de oyunun yüksek cpu kullanımı ve bazı haritalarda fps dropları gibi etkenlerin ivedilikle düzeltilmesi gerekiyor. Bir oyundan zevk almak için o oyunun pürüzsüz şekilde çalışması lazım. Ve erken erişimde böyle olsa da ileri ki büyük güncellemelerle düzeleceğini umuyorum.​
Daha birçok artı ya da eksi yönleri vardır mutlaka. Ama bir oyun bu devirde kolay yapılmıyor hele ki küçük çaplı bir şirketseniz. Herkes elinden geleni yapıyor ama biraz daha sabırlı olmamız gerekiyor. Rise yönetimine güvenimiz tam elbette eksiklikler ve hatalar da mevcut. Ben ileri ki büyük optimizasyon ve güncellemelerle oyunun daha stabil ve pürüzsüz olacağını düşünüyorum. Elimizde 2022 yılı UE motoru ile yapılmış bir MMORPG var. Bence kıymetini bilelim. Elbette bizim seviyeli eleştirilerimiz ve oyun içi ticketlarımız ile bu oyun ilerleyecektir. Herkese iyi oyunlar diliyorum. (Bir yanlışım olduysa affola)

FEROBERTOTV

Üye
Neredeyse noktası virgülüne kadar düşüncelerimi ifade eden bir yazı olmuş dostum ellerine sağlık . Şahsi çıkarımım herşeyin olduğu gibi bu oyunun da zamana ihtiyacı var, süreç olumlu işlerse yıllarca sürecek bir düzen meydana gelecektir.

platoon0x

Üye
bu oyun 2 3 ay, belki 1 yıl sonra "mükemmel" bir oyun olacak buna eminim fakat şuan kesinlikle çokkk fazla eksiği var, oyunun en temel mekaniklerinden birisi olan pazar kurma ve ticaret adam akıllı çalışmıyor, ışınlanmalar düzgün çalışmıyor, dungeonlar devre dışı, auction house devre dışı, şuan oyundaki tek içerik hayatsız gibi exp kasmak ve karşı ırkı darlamak. performans sorunlarına hiç girmiyorum bile oyun içerisinden bahsediyorum. şuan oyunda tam bir alfa beta oyunu havası var, gelecekte ışık görünüyor ama keşke 3 4 ay erteleseydiniz oyunu o zaman çok daha başarılı bir yapım olurdu ve erkenden kaçıp giden insanları elinizde tutma fırsatı yakalardınız. yine de eğlenerek oynamaya devam ediyorum, bu sıkıntıların en kısa sürede düzeleceğini ümit ederek.

shady19071907

Üye
sonunda bu kalite de yorumlar görmek mutlu ediyor. emeğine sağlık, üşenmemiş yazmışsın.
Teşekkür ederim güzel yorumların için
Neredeyse noktası virgülüne kadar düşüncelerimi ifade eden bir yazı olmuş dostum ellerine sağlık . Şahsi çıkarımım herşeyin olduğu gibi bu oyunun da zamana ihtiyacı var, süreç olumlu işlerse yıllarca sürecek bir düzen meydana gelecektir.
İnşallah zamanla her şey daha güzel olur. Yorumların için teşekkür ederim
bu oyun 2 3 ay, belki 1 yıl sonra "mükemmel" bir oyun olacak buna eminim fakat şuan kesinlikle çokkk fazla eksiği var, oyunun en temel mekaniklerinden birisi olan pazar kurma ve ticaret adam akıllı çalışmıyor, ışınlanmalar düzgün çalışmıyor, dungeonlar devre dışı, auction house devre dışı, şuan oyundaki tek içerik hayatsız gibi exp kasmak ve karşı ırkı darlamak. performans sorunlarına hiç girmiyorum bile oyun içerisinden bahsediyorum. şuan oyunda tam bir alfa beta oyunu havası var, gelecekte ışık görünüyor ama keşke 3 4 ay erteleseydiniz oyunu o zaman çok daha başarılı bir yapım olurdu ve erkenden kaçıp giden insanları elinizde tutma fırsatı yakalardınız. yine de eğlenerek oynamaya devam ediyorum, bu sıkıntıların en kısa sürede düzeleceğini ümit ederek.
Erken erişimde o eksiklikler ve hatalar olur. Tabi can sıkıyor burası da bir gerçek. Ama ileri ki büyük güncelleme ile bu sorunların bir çoğu kalkacaktır. Bir oyun yapımcısısın bu hataların farkındasındır. O yüzden ümit ediyorum ki bu sıkıntılar kısa sürede giderilir inşallah

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt