o zaman bunu oyun yönetimine söyleyeceksin gb satan item satan sitelerle ortaklık kurmayacak gb item çar sattırmayacakYatırım yapacak arkadaşlar Roco Token alsınlar. Bir oyun nasıl yatırım aracı olabiliyor?
o zaman bunu oyun yönetimine söyleyeceksin gb satan item satan sitelerle ortaklık kurmayacak gb item çar sattırmayacakYatırım yapacak arkadaşlar Roco Token alsınlar. Bir oyun nasıl yatırım aracı olabiliyor?
İşte herkes o uzun süreyi bekleyebilir mi orası meçhul. Ben eminim ki bu oyun ileriki zamanlarda çok iyi bir seviyeye gelecek. Ama bu dediğin gibi 5-10 sene zarfında olacaksa eğer şuan ki oyuncu profili buna sabredemez. Çünkü sabrın çoğunu zamanında ko tüketti. Ve şuan insanlar yaş olarak ve hayat olarak farklı konumdalar. (ev,iş çoluk çocuk) Kimse genç değil öğrenci değil artık. Herkes işten gelip 1 saat oyun oynayacak ve onda da hakikatten tam anlamı ile keyif almak istiyor. Onlarda haklı. Şuan gördüğüm kadarı ile oyuncuların bir kısmı pamuk ipliğine bağlı. En ufak bir sallantıda gidecekler gibi. Veya bir şey olsa da bıraksak gibi hale bürünmüşler. Çünkü artık zaman kıymetli..Arkadaşlar lütfen büyük yatırım yapmayın. Sizin zararınıza olur defalarca söyledik.
Tabiki burda item aldıktan sonra değer kaybeden arkadaşlar haklı.
Ama oyunun şuanki durumu bu.
Yayınlarda görüyorsunuz adamlar 10 sene sonrayı düşünüyor. Şuan oyuncular kobay. Sizin iteminizin değer kaybetmesi zerre umurlarında değil.
Şuan gördüğüm kadarı ile development a olan harcama yok denecek seviyede. Nerden biliyorum çünkü başka erken erişim oyunlarda hergün patch gelen gördüm, haftada 2-3 patch gelen gördüm. Bizim oyunda şuan ayda 1 patch.
Geliştirmeye devam edilen bir oyunda insanlar bu kadar tepki gösterince hemen düzenleme gelir. Geçici düzenleme saatler içinde gelir bir kaç güne kalıcı düzenleme. Burda ise işler o kadar yavaş ilerliyor ki gerçekten korkuyorum oyunun ancak 10sene sonra oynanabilir olmasından...
Yanılıyorsunuz. Bu oyun defalarca beta süreci geçirdi o zamanlar item ve karakter dengesi yapmamak yönetimin yanlışı. Ufacık düşünselerdi beta da itemleri haftalık oyuna alacaklardı. Oyuncular 1 hafta yeşil bir hafta mavi 1 hafta mor 1 hafta sarı itemlerle oynayacaktı ve bu şekilde item dengesini çözeceklerdi. Ancak oyunu kendileri için pvp server yaptıklarından dolayı bilgileri bunu yapmaya yetmedi. Pvp server yönetme mantığından çıkmadıkça bu oyun düzelmez. Dün akşam kimse pk çıkmadı inşallah bu sorunlar düzelene kadar çıkmazlar. Rogue ve Warrior un uçan kuşuna resist koymuşlar adamlar o kadar tecrübesiz ki ne yaptıklarını bilmiyorlar.Arkadaşlar lütfen büyük yatırım yapmayın. Sizin zararınıza olur defalarca söyledik.
Tabiki burda item aldıktan sonra değer kaybeden arkadaşlar haklı.
Ama oyunun şuanki durumu bu.
Yayınlarda görüyorsunuz adamlar 10 sene sonrayı düşünüyor. Şuan oyuncular kobay. Sizin iteminizin değer kaybetmesi zerre umurlarında değil.
Şuan gördüğüm kadarı ile development a olan harcama yok denecek seviyede. Nerden biliyorum çünkü başka erken erişim oyunlarda hergün patch gelen gördüm, haftada 2-3 patch gelen gördüm. Bizim oyunda şuan ayda 1 patch.
Geliştirmeye devam edilen bir oyunda insanlar bu kadar tepki gösterince hemen düzenleme gelir. Geçici düzenleme saatler içinde gelir bir kaç güne kalıcı düzenleme. Burda ise işler o kadar yavaş ilerliyor ki gerçekten korkuyorum oyunun ancak 10sene sonra oynanabilir olmasından...
Yaptiklarini cok iyi biliorlar (pazari canli tutmaya, oyuncularin para harcamasini v.s.) ama oyun tasarimda haklisin 0 bilgi, tek BIR adama item, craft, drop Rate v.s. yaptiriolar, o da "okadar" cok oyun oynamiş ki şaşirmiş bağlantilari nereye kurucanaYanılıyorsunuz. Bu oyun defalarca beta süreci geçirdi o zamanlar item ve karakter dengesi yapmamak yönetimin yanlışı. Ufacık düşünselerdi beta da itemleri haftalık oyuna alacaklardı. Oyuncular 1 hafta yeşil bir hafta mavi 1 hafta mor 1 hafta sarı itemlerle oynayacaktı ve bu şekilde item dengesini çözeceklerdi. Ancak oyunu kendileri için pvp server yaptıklarından dolayı bilgileri bunu yapmaya yetmedi. Pvp server yönetme mantığından çıkmadıkça bu oyun düzelmez. Dün akşam kimse pk çıkmadı inşallah bu sorunlar düzelene kadar çıkmazlar. Rogue ve Warrior un uçan kuşuna resist koymuşlar adamlar o kadar tecrübesiz ki ne yaptıklarını bilmiyorlar.
Afedersiniz de zamanında biz de yapılan dengeleme değişikliklerinin uygun olmadığını, izledikleri yolun yanlış olduğunu bas bas bağırdık. Mage teamler olarak hepiniz bana dokunmayan yılan bin yaşasın kafasında ilerlediniz şimdi siz protesto ediyorsunuz. İnsan insanın kurdudur arkadaşım zamanında biz yönetim tarafından aba altından gösterilen ''okçu oynuyorsanız oyunu bırakın çünkü ne pk atabileceksiniz ne farm yapabileceksiniz'' söylevi yüzünden koskoca clanımızı dağıttık sayılır. Bak bakayım oyunun en iyi en kalabalık okçu clanını pkda görüyor musun? Sıra mage teamlerde.Yanılıyorsunuz. Bu oyun defalarca beta süreci geçirdi o zamanlar item ve karakter dengesi yapmamak yönetimin yanlışı. Ufacık düşünselerdi beta da itemleri haftalık oyuna alacaklardı. Oyuncular 1 hafta yeşil bir hafta mavi 1 hafta mor 1 hafta sarı itemlerle oynayacaktı ve bu şekilde item dengesini çözeceklerdi. Ancak oyunu kendileri için pvp server yaptıklarından dolayı bilgileri bunu yapmaya yetmedi. Pvp server yönetme mantığından çıkmadıkça bu oyun düzelmez. Dün akşam kimse pk çıkmadı inşallah bu sorunlar düzelene kadar çıkmazlar. Rogue ve Warrior un uçan kuşuna resist koymuşlar adamlar o kadar tecrübesiz ki ne yaptıklarını bilmiyorlar.
Benim açtığım konuda karakterler arası denge gelmesi gerekiyor ibaresi var. Bir karakter ayrımı da yok. Direk dengeden bahsettik. Mage oyun başından beri nerf yiyor ve bunu herkes biliyor. Millet bana dokunmayan yılan bin yaşasın tavrında olduğu için hiç ses çıkarmadı ve olan okçulara oldu. Sırada kimin olduğunu bekleyip göreceğizAfedersiniz de zamanında biz de yapılan dengeleme değişikliklerinin uygun olmadığını, izledikleri yolun yanlış olduğunu bas bas bağırdık. Mage teamler olarak hepiniz bana dokunmayan yılan bin yaşasın kafasında ilerlediniz şimdi siz protesto ediyorsunuz. İnsan insanın kurdudur arkadaşım zamanında biz yönetim tarafından aba altından gösterilen ''okçu oynuyorsanız oyunu bırakın çünkü ne pk atabileceksiniz ne farm yapabileceksiniz'' söylevi yüzünden koskoca clanımızı dağıttık sayılır. Bak bakayım oyunun en iyi en kalabalık okçu clanını pkda görüyor musun? Sıra mage teamlerde.
Maalesef dengesizliğin sebebi yönetim. Muhtemelen warrior ve asas jobları daha çok para istiyor diye böyle bir yola girdiler. Olsun bir haftadır yazıyorum forumun her yerine. Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner. Zarar ettirip küstürdükleri her oyuncunun gönlünü almak için uğraşacaklar.Benim açtığım konuda karakterler arası denge gelmesi gerekiyor ibaresi var. Bir karakter ayrımı da yok. Direk dengeden bahsettik. Mage oyun başından beri nerf yiyor ve bunu herkes biliyor. Millet bana dokunmayan yılan bin yaşasın tavrında olduğu için hiç ses çıkarmadı ve olan okçulara oldu. Sırada kimin olduğunu bekleyip göreceğiz
Bir çok insanın dönmeye niyeti yok. Yeni güncellemden sonra bir çok insan pk ya çıkmadı. Millet etkinliklere girip çıkıyor. Bir çok site item ve karakter satışı ile dolu. Malum oyun yapımcısı avucudu ovuyor şimdi onlar bile tahmin etmedi durumun bu noktaya geleceğini. Neyse bekleyip göreceğiz bakalım daha ne kadar çok batıracaklar oyunuMaalesef dengesizliğin sebebi yönetim. Muhtemelen warrior ve asas jobları daha çok para istiyor diye böyle bir yola girdiler. Olsun bir haftadır yazıyorum forumun her yerine. Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner. Zarar ettirip küstürdükleri her oyuncunun gönlünü almak için uğraşacaklar.
Bir sonraki hamleyi söyleyeyim mi?Malum oyun falan demeyeceğim, Knight online rekabet için saçma sapan bir hamle yaptı biz arkadaşlarla konuşurken '' Rise yönetimi hiçbir şey yapmasa bile iyi olur bir şey yaparlarsa mutlaka hatalı bir hamle yapacaklar'' demiştim. Yapılabilecek en saçma hakareti yaparak
-6 Aydır oyunun oynayan adamın eline itemi kitleyip yeniye açtılar
-45 Gündür emek verilen craftı çöp ettiler
-Milletin daha iyi diye para verip aldığı war scyhe of dammedi işlevsiz yaptılar
-Priestlerin silahlarına da bir şey yapmışlar ama dikkat edemedim.
Ve bütün bunlar tek bir ulu düşünür asla yanlış yapmaz yumurta'nın npcden kalkacağını söyler ama sonrada '' nolacak alt tarafı yumurta'' diyerek sorunu kücük görüp bizlerde gm inventory'si var zanneden crafttta yaptığınız yeni buffları eskilere de yansıtın dediğimizde '' Siz art niyetlisiniz sadece kar etmek istiyorsunuz 5-10 sene sonra oyunun stabil olması için su an sizin zarar görmeniz normal ve umrumda değil diyerek bizleri maaşlı tester zannetmiş bir zihniyetin ürünü.
Malum oyuna gidenler gittiği gibi döner , ya da eski serverlarda devam eder. Şuan ki sistemde oranın da farm konusunda buradan farkı yok. Tek farkı herşey daha stabil. 10 seneyi aşkın bir oyunda çoğu şeyin stabil olması da normal . Burda kızdığım noktalar olsa da ikisini kıyaslamak biraz yanlış.Bir çok insanın dönmeye niyeti yok. Yeni güncellemden sonra bir çok insan pk ya çıkmadı. Millet etkinliklere girip çıkıyor. Bir çok site item ve karakter satışı ile dolu. Malum oyun yapımcısı avucudu ovuyor şimdi onlar bile tahmin etmedi durumun bu noktaya geleceğini. Neyse bekleyip göreceğiz bakalım daha ne kadar çok batıracaklar oyunu
Siz niye hep farm üzerinden konuşuyorsunuz hep ya gerçekten çok garipsiniz. Ben full + full charımla bu oyundan zevk almıyorum. Oraya gidip ezik charla burdan daha çok keyif alacaksam ne için zamanımı burda harcayayım ki? Dün 22:00'da Blood Valley etkinliğine girdim toplama bi okçu PT kuruldu beni de aldılar neyse oynuyoruz 2 tane spike 8 takan bir asas 6 okçunun içine girdi(priestimiz yoktu tek TP mage vardı) 2 kişiyi kesti biz adamı kesemedik ya. Vuruyorum vuruyorum tek minörde doluyor benim vurduğum adamda belki swift set bile yok yani o derece dürüm ekmek charı. Ben nasıl keyif alabilirim acaba şu an ?Malum oyuna gidenler gittiği gibi döner , ya da eski serverlarda devam eder. Şuan ki sistemde oranın da farm konusunda buradan farkı yok. Tek farkı herşey daha stabil. 10 seneyi aşkın bir oyunda çoğu şeyin stabil olması da normal . Burda kızdığım noktalar olsa da ikisini kıyaslamak biraz yanlış.
Burada ban ve rollback konusunda sert olsalardı oyun bu hale gelmeyecekti aslında farkında değiller tek yapmaları gereken buydu
Öncelikle aynı mağduriyeti bende yaşıyorum itemli bir okçu ile itemsiz bir asası kesemiyorum. Malum oyun örneği verildiği için oradan yola çıktım. Çoğu insan oradaki pahalılık nedeni ile orayı karşılayamaz buradan daha çok p2w var orada full pus PK'da temel olması gereken şey. Yoksa mekanik ve eşitlik anlamında daha iyi maalesefSiz niye hep farm üzerinden konuşuyorsunuz hep ya gerçekten çok garipsiniz. Ben full + full charımla bu oyundan zevk almıyorum. Oraya gidip ezik charla burdan daha çok keyif alacaksam ne için zamanımı burda harcayayım ki? Dün 22:00'da Blood Valley etkinliğine girdim toplama bi okçu PT kuruldu beni de aldılar neyse oynuyoruz 2 tane spike 8 takan bir asas 6 okçunun içine girdi(priestimiz yoktu tek TP mage vardı) 2 kişiyi kesti biz adamı kesemedik ya. Vuruyorum vuruyorum tek minörde doluyor benim vurduğum adamda belki swift set bile yok yani o derece dürüm ekmek charı. Ben nasıl keyif alabilirim acaba şu an ?
Yahu ne ucuzluğu. 23 Eylül'de 75 cap geldi yanlış hatırlamıyorsam o günden bugüne kadar yaklaşık 2000₺ rise cashe harcamışım. 50 dolar kadar da rocoya yatırıp hammer power up falan aldım. Burası daha ucuz diyenleri anlamıyorum burası belki %10 daha ucuzdur ama stabilite her şeydir. Ben cleaver 8 bastım 3gbden sattım res geldiği gün alan arkadaş muhtemelen pazar için aldı garibim 4gbye koymuş ama itemin nerf yediğinden haberi yok. O adamın zararını kim karşılayacak şimdi? Oyun içi paranını reel değeri yoktur demesin kimse madem yoktur sponsorluk anlaşması yaptığın sitelere gb alışverişi yaptırma da görelim derler o zaman adama. Bal gibi farkında herkes oyun ekonomisinin reel ekonomiye uyarlandığının.Öncelikle aynı mağduriyeti bende yaşıyorum itemli bir okçu ile itemsiz bir asası kesemiyorum. Malum oyun örneği verildiği için oradan yola çıktım. Çoğu insan oradaki pahalılık nedeni ile orayı karşılayamaz buradan daha çok p2w var orada full pus PK'da temel olması gereken şey. Yoksa mekanik ve eşitlik anlamında daha iyi maalesef
Nedense yorumlarım siliniyor @Justice 'n mmorpg mantığını bilmeyip fazla etkilendiği moba oyunlarını buraya yansıtıp lol'deki skilleri okcuya, Loldeki mantığı bu oyuna yedirmeye çalışıyor. Yani bizler nerf yedik diye gidip başka bir karakter oynayamayacağız zaten moba gibi 500 karakterden oluşan bir set yok ki olsa da yeni gelen soulbound ile ''Bazıları zarar görecek önemli olan 10 sene sonra oyunun stabil olması'' mantığını gayet oturtuyor bir çok erken erişim oyunda bulundum ırkımı gizlemedim fakat bir Türk oyununda gördüğüm maaşlı tester muamelesini hiçbir yerde görmedim.