Oyunun işlemci hızını otomatik düşürme sorunu

bebeqim41

Üye
Oyuna girmeden önce güç seçeneklerinden en düşük ve en yüksek işlemci durumunu %100 e alıyorum. 3.30 ghzde calısıyor. Daha sonra oyuna tıkladıgım gibi çalışma hızı 3.30 ghzden 2.35 ghzye düşüyor. Hiç bir şeye dokunmadan tekrak güç seçeneklerine girdiğimde en düşük işlemci durumu %5 e ve en yüksek işlemci durumununun %85 düştüğünü görüyorum. Lütfen yardımcı olurmusunuz.
buçektiğim ekran videosunda sorunum net bir şekilde gözüküyor.

KENZOO

Üye
Bu sorun benim iki bilgisayarımda da var bende konu açmıştım henüz çözülmedi. Sorunun çözülmesi dahilinde büyük bir kesim oyuna dahil olabilecektir. Orta segment olan laptopum da bu ayarı yapmadan oynuyamıyorun çünkü

bebeqim41

Üye
Katılıyorum hocam bizim gibi nice insanlar vardır bu şekilde problemler yaşayıp oyundan soğuyan veya erişim sağlayamayan. Size bu konuyla ilgili bir geri dönüş oldu mu acaba ? Herkesin yeni bir bilgisayarı alma imkanı olmuyor maalesef. Oyun çok güzel, umarım lag sorununu başarılı bir şekilde hallettikleri gibi bunu da hallederler.

Aziz

Üye
Oyun klasöründe Power ve Power restore isimli iki farklı komut var. Powerı açarsanız oyundayken ghz hızınız normale dönecektir. Ancak bu sefer Cpu kullanımı artıyordu. Restoreyi açarsanız yine sınırlandırmaya geri dönüyor. İkisini deneyebilirsiniz

TheUprising

Üye
Oyun klasörünün içerisindeki POWER_RESTORE adlı programı çalıştırın bu kadar basit

elegante

Üye
Merhabalar bu konuyu gördükten sonra benimde problemimin de bu olduğunu fark ettim.
Problemimi anlattığım konu :https://forum.riseonlineworld.com/konular/performans-konusunda-yardim-edebilecek-var-mi.7948/

Sizin bahsettiğiniz power.bat dosyasını çalıştırdım. Evet dediğiniz gibi pil ayarlarını düzeltiyor fakat oyun içindeki cpu kullanımı artmıyor hiç bir şekilde.
Normal şartlarda 4,10GHZ ile çalışırken oyun a giriş yaptıktan belirli bir süre sonrasında kullanımı 1GHZ e kadar düşüyor.

Bilgisayar özelliklerim

i7-9750HF
M2 SSD
16GB Ram
GTX 1650 4Gb ekran kartı
Model Lenovo L340

Normalde bu işlemci sorunu olmadan önce 60fps sabit alırken bu durum yaşanmaya başladığı an 10-20 fps arasında geziyorum ve hissedilen daha düşük bir değer sağa sola dönüşler skil atışları aşırı yavaşlıyor. Ayrıca alt tabda bilgisayarımda aynı şekilde yavaş çalışıyor.

Konu hakkında ek çözüm önerisi olan varmı?

Ekli dosyalar

• 1651153478004.png
    1651153478004.png
    2.9 MB · Görüntüleme: 105

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt