Oyunun ruhuna El Fatiha

yvangquay

Üye
günde 3 saat kasan adamla 12 saat kasan adam aynı mı olsun? vaktin yoksa vaktin kadar oyna kardeşim. siz yakında 1+1 level sistemi de istersiniz? ne sanıyorsunuz mmo'yu. 1 günde son level'a ulaşmak diye bir şey yok.

Kenshin

Üye
Sakin olalım arkadaşlar, birbirinize hitap şekillerinize dikkat edin lütfen.

Witch_King

Üye
Arkadaşlar öncelikle herkese iyi günler,
Ufak bir matematik hesabı yapacagım. Farklı slotların verdiği expleri dikkate alarak yapıyorum bu hesabı. Kimi bunun 3 katını alır, kimi 3te 1ini.
Partiyi topladınız, slota geçip başladınız kesmeye ve dakikada ortalama 100k exp alıyorsunuz diyelim.
1 saatte 6m exp yapar.
Günde 10 saat durmadan, ks yemeden, kassan 60m exp.
50-65 level arası asağı yukarı 1.5b exp istiyor desek 50den 65e kasmanız 25 gün zaman alacak. Ki bu hesap hicbir mani olmadığı durumunda bu halde. Yani bu uzadıkça uzayacak.

Hepimiz macro kullanan çete clanların bazı slotlara abartısız 7/24 çökmesine karşıyız. Ama Expler konusunda şikayetlerini dile getiren herkesi makrocu diye yaftalamayın. Derdimiz macroya müsaade edin kasalım değil, amacımız oyunun zorluğunun oyunun en az zevk veren, en çok bunaltan, yoran, sıkan kısmından kaynaklanması. Bu oyunu oynanılabilir kılan tek şey player sayısıdır. Bütün slotlar, bütün bosslar sizin olsun karsınızda rakip olmayınca neye sahip olduğunuzun önemi kalmayacak. Günde 3 4 saat ayırabilecek insanlar slot bulamamaktan, ks yemekten günde ancak %2 exp kasabildiklerini gördüklerinde bu sayı TÜİK'in enflasyon rakamlarından daha hızlı düşecek. Birileri elle kasacaksın hehe höhö diyor da şunu anlamıyorlar ki işi gücü olan adamlar lanet edip oyunu bıraktıklarında tek yapabilecekleri Death Valley'de NPC kesmeye çalışmakla kendilerini mesgul etmek olacak. Evet emeğin bir karşılığı olmalı. Zaman ayıran emek harcayan adam bir fark yaratmalı. Ama level kasmak deveyle hendek olayına dönmemeli. Ne mi öneriyorum?

-Görev expleri ve görev sayıları ciddi miktarda arttırılıp insanlar level kasması tabiri caizse kanser edecek kadar zor olmamalı.
-Zindanlar bir an önce açılmalı, diğer oyunlardaki gibi günün farklı saatlerinde girişler olmalı ve buralara kıymetli droplar düşme şansı getirilerek daha çok zaman ayıran arkadaşlar için ayırdıkları bu zamanların mükafatı olması sağlanması.
-Yine benzer oyunlarda olduğu gün gün içerisinde belli saatlerde etkinlikler veya pk ile kazanılabilecek Tradeble/Untradeble STORE itemleri atabilir ki tekrar ne kadar online olur ne kadar emek harcarsan o kadar fazla ödül kazanma şansı sağlar.

Arkadaşlar işin zorluğunu level kasmaya yüklerseniz oyuncu durmaz. Bu oyunu oynayan tayfa 2005lerdeki 2010lardaki, hevesle gelen tayfa ama o tayfanın artık işi gücü ailesi var. Hepimizin bildiği Malum oyunun bazı PK serverlarındaki player sayısı orijinalinden daha kalabalık. Çünkü insanlar bu oyunu zevk için oynuyor ve yukarıdaki matematik de gösteriyor ki haftalar neredeyse aylara çıkan bir zahmete dönüşmek üzere ve ben buna katlanacak pek kimse tanımıyorum maalesef.
Level konusunda sonuna kadar katılıyorum. Arkadaşın yazmış olduğu gibi malum oyunda level kasarken hepimiz öğrenciydik veya o yaşlarda zamanımız bolca vardı. Sabahlara kadar keyifle level kasabilirdik. Şimdi herkes evlendi çoluk çocuk ve iş güç sahibi oldu. Oyunun yaş ortalaması eminim ki +30 dur. Bu yaştan sonra ve bu hayat sorumluluklarıyla beraber çoğu kişi günde 2-3 saatten fazla kasamaz. Bu da demektir ki oyun uzun bir süre level kasmayla geçecek. Maalesef bu yaşa gelmiş insanların artık level kasmaya bu kadar zaman ayıracak sabrı ve vakti yoktur. Günlük görevler eklenebilir. Hatta oyun yetkilisi canlı yayındaki tanıtımda bu tarz bir konuyu ele almıştı. Günlük görevler olacak ve çok oynayanla az oynayan arasında level farkını en aza indirmeye çalışacağız diye. İnşallah bu duruma bir güncelleme getirirler. Yoksa level kasmaktan sıkılan çoğu insan yavaş yavaş oyundan çekilmeye başlayacaktır.

Rhino

Üye
Ufak bir matematik hesabı yapacagım. Farklı slotların verdiği expleri dikkate alarak yapıyorum bu hesabı. Kimi bunun 3 katını alır, kimi 3te 1ini.
Partiyi topladınız, slota geçip başladınız kesmeye ve dakikada ortalama 100k exp alıyorsunuz diyelim.
1 saatte 6m exp yapar.
50-65 level arası asağı yukarı 1.5b exp istiyor desek 50den 65e kasmanız 25 gün zaman alacak. Ki bu hesap hicbir mani olmadığı durumunda bu halde. Yani bu uzadıkça uzayacak.

Hepimiz macro kullanan çete clanların bazı slotlara abartısız 7/24 çökmesine karşıyız. Ama Expler konusunda şikayetlerini dile getiren herkesi makrocu diye yaftalamayın. Derdimiz macroya müsaade edin kasalım değil, amacımız oyunun zorluğunun oyunun en az zevk veren, en çok bunaltan, yoran, sıkan kısmından kaynaklanması. Bu oyunu oynanılabilir kılan tek şey player sayısıdır. Bütün slotlar, bütün bosslar sizin olsun karsınızda rakip olmayınca neye sahip olduğunuzun önemi kalmayacak. Günde 3 4 saat ayırabilecek insanlar slot bulamamaktan, ks yemekten günde ancak %2 exp kasabildiklerini gördüklerinde bu sayı TÜİK'in enflasyon rakamlarından daha hızlı düşecek. Birileri elle kasacaksın hehe höhö diyor da şunu anlamıyorlar ki işi gücü olan adamlar lanet edip oyunu bıraktıklarında tek yapabilecekleri Death Valley'de NPC kesmeye çalışmakla kendilerini mesgul etmek olacak. Evet emeğin bir karşılığı olmalı. Zaman ayıran emek harcayan adam bir fark yaratmalı. Ama level kasmak deveyle hendek olayına dönmemeli. Ne mi öneriyorum?

-Görev expleri ve görev sayıları ciddi miktarda arttırılıp insanlar level kasması tabiri caizse kanser edecek kadar zor olmamalı.
-Zindanlar bir an önce açılmalı, diğer oyunlardaki gibi günün farklı saatlerinde girişler olmalı ve buralara kıymetli droplar düşme şansı getirilerek daha çok zaman ayıran arkadaşlar için ayırdıkları bu zamanların mükafatı olması sağlanması.
-Yine benzer oyunlarda olduğu gün gün içerisinde belli saatlerde etkinlikler veya pk ile kazanılabilecek Tradeble/Untradeble STORE itemleri atabilir ki tekrar ne kadar online olur ne kadar emek harcarsan o kadar fazla ödül kazanma şansı sağlar.

Arkadaşlar işin zorluğunu level kasmaya yüklerseniz oyuncu durmaz. Bu oyunu oynayan tayfa 2005lerdeki 2010lardaki, hevesle gelen tayfa ama o tayfanın artık işi gücü ailesi var. Hepimizin bildiği Malum oyunun bazı PK serverlarındaki player sayısı orijinalinden daha kalabalık. Çünkü insanlar bu oyunu zevk için oynuyor ve yukarıdaki matematik de gösteriyor ki haftalar neredeyse aylara çıkan bir zahmete dönüşmek üzere ve ben buna katlanacak pek kimse tanımıyorum maalesef.
Ben Günde 4 İla 6 Saatimi Ayırıyorum Bence Exp Zorluğu Gayet Güzel Bir İnsan 1 Aydan Fazla Exp Kasıyorsa Bana Göre İyidir. 10 Günde 65 LWL Olup Ver Yansın Pk Atacaksanız. Geçenlerde Başka Bir Konu dada Söyledim PVP Versiyonunu Bekleyin Belki Çıkar.

O Kadar Alışmışızki Kolaylıklara Her şeyi 5 Dakikada Yapalım Hemen LwL Kasalım Hemen İtem Yapalım Derdine Düşüyoruz Bunlar Gereksiz Hareketler Oyun Firması Bize Akşam Evinize Gelin Stres Atın Biz Size Kolaylık Sağlarız Demedi Demeyecektirde.

Günde 10 Saat Kasma 5 Saat Kas 50 Günde Kas Emek Vermiş Ol Uğraşmış Çabalamış Zorluk Yaşamış Ol Herşeyi Kolaycana Elde Etmeye Çalışma Geri Kalacağını Düşünüyorsan Exp Sc Satın Alacaksın Kendini Dengeliceksin Dengeleyemiyorsan Senin Problemin.

Yıllarca Malum Oyunun Forumlarında Zor Olanı İstiyoruz Eskisini İstiyoruz Diyen Tayfa vardı Görüyorum ki Zoru Görünce Kolay Olsun Demeye Başlamışlar.

Görevlerin Yetersiz Olduğuna Hemfikiriz HAKLISIN Bu Konuda Ciddi Derecede Artması Lazım
Zindanlar İçin Bence Daha Erken Diye Düşünüyorum Ama Tabiki Neden Olmasın

Drop Konusuna Gelecek Olursak 5 Saatlik Harpy Exp Kasarken Gayet Güzel Droplar Attı 8 Kişilik Bir Party'de Kişi Başı Neredeyse 12 13'm Leri Buluyor Gelen Drop + Olarak Coin Eklersek 18m'lere Çıkabiliyor Bu Rakam Tatmin Eder Etmez Oda Kişiye Göre Değişir

Etkinliklerin Zaten Yapılacağını Söylediler Beklemekten Başka Bir Seçenek Yok

İşin Zorluğu Tabikide LwL Kasmada Olacak Herkes Pk'dan Zevk Alacak Diye Bir şey Yok Ben Exp Kasarken Pk Atıyorum Darlamaya Gelenleri Kesiyoruz 2'si Bir Arada Olmuş Oluyor Ve Gayet Dengeli Oluyor.

Bence İşin Doğrusu Şu Kolay Exp Kasılmadığı İçin Ve Kolay Coin Elde Edilemediği İçin İsyan Ediyorsunuz Haklısınız Veya Haksızsınız Bana Düşmez Ama Olması Gereken Bu Emek Olmadan Sonuç Olmaz

Schuldio

Üye
oyun adına üzgünüm ama bir iki ay içerisinde bu konuya bir çözüm bulunmazsa oyuna giren yeni oyuncu sayısı neredeyse sıfırlanır. 15 senelik sistemlerle bu iş olmaz zaten bunun bu şekilde kalmasına kim müsaade etmiş anlamak mümkün değil.

dorion kocaman map 1 saatte kasıp çıktık bir daha görmeyeceğim ortasına bıraksan kaybolurum. yani exp olayının erken level'larını yavaşlatıp ileri level'ları hızlandırmak resmen nobrainer işi. bunu yapmayı ekip nasıl akıl edememiş anlamıyorum. zaten bu oyunda belli seviyeden sonra party kurmadan exp kasmak imkansız. görev de yok. ee sonradan oyuna başlayan kişiler nasıl exp kasacak? şu anda bile millet 55 level'dan sonra kasamıyor oyunu bırakıyor.

bu işin 1'den fazla kolay çözümü var umarım yakın zamanda hallolur yoksa ilk hype'la başlayanlar kendi aramızda misket oynayacağız

Exe

Üye
Beyler 0 dan 65 e kasmak 3 gün sürsün, mageler çok zayıf aoe boss dönemiyorlar düzeltin, upgrade oranlari çok kötü 2 hafta oldu hala +8 chitin set yapamadim, bide bp tek atsın ama ölmesin

Educationist

Üye
Haklı olduğunuz konular var elbet lakin şunu anlamanız lazım; Mmorpg oynuyoruz, gelişim süreci 1 yıla kadar uzayabilir. Bu süre 1 ay olursa emin olun daha çok oyuncu bırakacak (bknz; new world insanlar 1 ay oynayıp charı fulleyip ee ne olacak şimdi? diyerek oyunu bıraktı)
RSW bir güncellenmiş old school mmorpg oyunudur. Bu tarz oyunlarda gelişim görevlere değil çok uzun süreler farm atmaya dayalıdır.
Ben günde 2 saat oynuyorum nasıl olacak, nasıl yetişeceğim vs. diyorsunuz. Yetişemeyeceksiniz. 24 saat oyun oynayan adam 10 günde tamamlıyorsa 2 saat oynayarak aylarca oynayarak tamamlayabileceksiniz.
Kendinizi başkalarıyla kıyaslarsanız hiç bir mmorpg oyundan zevk alamayacaksınız. Kendi gelişiminize odaklanın.
RSW ekibi hiç bir zaman biz profesyonel bir ekibiz ve her şeyi mükemmel yapacağız demedi. Biz yeni bir şirketiz ve bu yaptığımız ilk mmorpg oyunu ve hatalar elbet olabilir dediler.
Yönetimden beklentileriniz olabilir ama oyuncu olarak sabırlı davranarak sizin de sorumluluğunuz var.
Herkese iyi oyunlar :)

Rhino

Üye
Haklı olduğunuz konular var elbet lakin şunu anlamanız lazım; Mmorpg oynuyoruz, gelişim süreci 1 yıla kadar uzayabilir. Bu süre 1 ay olursa emin olun daha çok oyuncu bırakacak (bknz; new world insanlar 1 ay oynayıp charı fulleyip ee ne olacak şimdi? diyerek oyunu bıraktı)
RSW bir güncellenmiş old school mmorpg oyunudur. Bu tarz oyunlarda gelişim görevlere değil çok uzun süreler farm atmaya dayalıdır.
Ben günde 2 saat oynuyorum nasıl olacak, nasıl yetişeceğim vs. diyorsunuz. Yetişemeyeceksiniz. 24 saat oyun oynayan adam 10 günde tamamlıyorsa 2 saat oynayarak aylarca oynayarak tamamlayabileceksiniz.
Kendinizi başkalarıyla kıyaslarsanız hiç bir mmorpg oyundan zevk alamayacaksınız. Kendi gelişiminize odaklanın.
RSW ekibi hiç bir zaman biz profesyonel bir ekibiz ve her şeyi mükemmel yapacağız demedi. Biz yeni bir şirketiz ve bu yaptığımız ilk mmorpg oyunu ve hatalar elbet olabilir dediler.
Yönetimden beklentileriniz olabilir ama oyuncu olarak sabırlı davranarak sizin de sorumluluğunuz var.
Herkese iyi oyunlar :)
Eline Sağlık

MadKaa

Üye
clanımda ki arkadaslar 63 lvl yani kasılıyor abartıcak bir şey yok tr deki malum oyundan buraya geçip bir çok arkadaş zor dedi ama bir mmorpg ye göre kolay cok kolay emek istiyen işler olması bence sevindirici keşke dahada zor olsada yaptıgınız isin degeri olsa...

rstemre93

Üye
1 saatte 6m exp yapar.

Arkadaş güzel bir yorum yapmış. Zamanında genç iken sabrımız , hevesimiz çoktu o yüzden herhangi bir oyunu günlerce uyumadan geçirebiliyorduk. Ama yaşımız ilerledi benim sadece işimi size açıklayım siz zaten anlarsınız, benim gecem gündümüz yok. Şimdi bu mesleği yapan insanları da düşünmek lazım, ben günde 3-4 saat anca ayırabilirim bu oyuna bazı günler hiç ayıramıyorum iş yoğunluğundan, en azından GENİE gibi bir sistem olsa ve ücretli satılsa , ben satın alırım ve karakterimin en azından level kısmını halletmiş olurum, ben şunu demiyorum ki parayı veren düdüğü çalsın tam tersini istiyorum en çok vakit geçiren en çok kazansın, ancak benim yerimde olan insanlar beni anlar. Sadece 8/5 memur olan insan bile bu oyuna 3-4 saat ayırabilir kaldı ki mesleğimin ne olduğunu zaten anlayan anladı dile getirmek olmaz, çalıştığım birimi ise hiç söylemeyeceğim, benim zaten iş hayatım çok stresli, gel otur şimdi 10 saat kas bakalım kasabilecek misin bunu havlayan arkadaşlara söylüyorum, şimdi çıkacak birileri oynama o zaman birader dicek, ben zaten sizinle konuşmuyorum ben oyun yetkililerine söylüyorum illa ki mesajı okuyan bir moderator olacaktır. Onlardan ricam bunu gerekli mercilere iletsin. Ve benim biraderim de olmak üzere birkaç arkadaşım da benimle birlikte bu oyunu oynuyordu ve 2 gün önce maleseef ki bu durumdan dolayı bıraktık. Sizlerden ricam evli, çocugu olan, işi gücü yoğun olan insanları düşünerek GENİE gibi bir sistem getirmeniz ve arkadaşın da söylediği gibi Quest explerini artırmanız. Benim kimseyle bir derdim yok ben kendi talebimi yazdım kimse de mesajıma cevap vermesin. Allaha emanet.

Darktower

Üye
Öneriler gayet mantıklı. Görevlerin ödüllerinin artması, slot tutan klanlar ya da grupların önüne geçecektir. Ayrıca PVP içermeyen, daha fazla görev yapmalık solo haritalar da yapılabilir. Olay sadece makro değil. Gördüğüm kadarıyla KO'da olan, para kasıp satma olayı bu oyuna da sıçramış. O bot hesapları engellemenin yolu görevlerden verilen exp ve parayı artırmak, bireysel zindanlar ile solo oyuncuyu bu garip gruplardan korumak olmalı.

Yorumlara 2005'den kalma kullanıcı adı ve kafa yapısıyla yazan cahil arkadaşların, macroyu savunuyor algısı yaratması da saçma. Öneriler gayet yerinde ve kesinlikle güncel MMORPG oyunlarında olması lazım. Bu oyuna gençler bu haliyle gelmez arkadaşlar. Gençlerin odağında MMORPG hiçbir zaman olmadı ve olacağını da sanmıyorum. Lost Ark örneğini verebilirim. Oyunun PVP ve PVE karşılaştırdığında PVE %80 olarak daha ağır basıyor. PVE içeriğini tüketmesi ne kadar eğlenceli olursa, o kadar çok oyuncu olur.

Görevler ve zindanlar solo oyuncuyu bu gruplardan korur. Bakın macro dediğiniz şeyi engellesinler ve ben de karşıyım buna sorun yok. SRO denen oyunu hiç oynamadım. Sırf deneyimlemek ve ortamı incelemek için, yakın zamanda bana göre vurgun amaçlı açılan o sunucuya girdim. Oyunda legal bot var ve inanın oyun hiç keyifli değil. Bomboş slot kesmek KO kitlesi için de artık yorucu diyebilirim. Boş boş slot kesmeyi sadece bu oyundan gerçek para kazanmayı seven insanlar seviyor diye düşünüyorum. Macro yasaklansa bile bir yolunu bulur, o parayı kazanırım algısındalar. Ya da değilseler bile olaya çok bu ticaretcilerin gözünden bakıp, solo oyuncunun çekeceği dertlerin farkında değiller.

MMORPG klanlar sayesinde ayakta durur olayını da geçin. Gördüğüm her MMORPG'yi, mafya kafasında etrafa yayılan klanlar bitirmiştir. Ayrıca bir insan oyunun PVE'sini solo tüketip, sonradan klana dahil olabilir. Siz klanın yoksa oynama olayına getirirseniz, korsan PVP sunucularındaki oyuncu sayısını bile bulamazsınız.

Human

Üye
Evet exp kasmak aşırı zor olmuş diyemem ancak zor olduğu kesin. Bu sebepten dolayı karakterimi 60 levele bir şekilde çıkarıp sonrasında görevlere vs. güncelleme gelip ex kasmak kolaylaştırılana kadar oyuna ara vermeyi düşünüyorum bende. Çünkü makro kullanmıyorum, oyunda genie yok. E üstüne bir de priestim, Soothsayer slotunda partiyi kuruyorum herkes makroya bırakıp afk oluyor işine bakıyor. Priest nasıl makroya bırakıp afk olacak? insanın heal yetiştirmekten eli kolu kopuyor. Oyunun zor olması bi noktaya kadar kabul edilebilir ama zor yapıyosan kolaylaştıracak bazı etkenler getirmen gerek. Ne bileyim kodaki bdw tarzı bi etkinlik getir, girelim ex kazanalım. EXP SC ile ödüllendir. Yani bir şeyler olsun, oyun şu noktada etkinlik bakımından çok ham olmuş. Çıkmadan önce bi tık daha zamana ve teste ihtiyacı varmış diyebilirim.

Mello1993

Üye
Öyle güzel sistemler var ki; yıllar geçse de yeni oyuncuların katılabileceği, herkesin oynayabileceği.

Rebirth ve training sistemi.
Max level 100 olacak (düşünülebilir)
100 levele ulaşan rebirth yapacak ve 1 levele düşecek, kalıcı olarak +10 stat point ( üzerinde düşünülebilir) verecek.

Bunun yanı sıra "training stone" benzeri bir item olacak, bunu giydiğinde ( taşın üzerindeki çeşitli özellikler [str %10] [str,hp %6] gibi) kalıcı olarak stat point kasılacak fakat nornal exp gelmeyecek.

Bu şekilde p2w nin önüne aşırı geçilir.
Bu sistemde %40 reb %40 training %20 item ön planda olacak.

Rebirth sınırı 20 olabilir, training leveli düşünülebilir buna göre dengeleme yapılabilir.

İlk rebirthlerde kastığımız level çok kolay, sonradan zorlaşabilir. Bu şekilde herkes reb kasacağı için yeni başlayan oyuncular kolaylıkla party bulacaktır.

Kapsamlı ve sürdürülebilir bir sistem

Anaxymenes

Üye
Dostum çok güzel yazmışsın. Gün içinde çalışıp eve geliyor ayıracağım vakit max 3 saat. Oyun açıldığından beri uyku düzenim bozuldu işe geç gelmelerim oluştu .İK tarafından uyarı aldım neden sırf geri kalmamak adına . Ama nafile şahsım adına konuşuyorum evde boş oturan adamların işi gücü olsun diye yapılan bir oyun olmuş. Oynayan emek veren arkadaşların emeklerine sağlık cidden benden bu kadar. Çok hevesle geldim oyuna . yaklaşık olarak 10 yıldır oynamadım tüm biriken isteğim arzum ile oyuna geldim. Gerek oyun içinde cahil insanların oluşu gerek tekelleşen clanlar . Daha sayamayacağım bir çok konu gördüm 10 gün içinde. YAZIK başka birşey değil.
Harika özetlemişsin. Bende bugünkü konumda bunlardan bahsettim. Başka kişilerinde benzer şeylerden muzdarp olduğunu görmek bir açıdan umut verici:)

Bugün, itibar ile karakterimi 60 lvl yaptım ve oyunu bıraktım.

Belki bu sefer farklı olur demiştim ama 1 hafta yetti herşeyi görmeme.

Dreamwalker

Üye
Bir moderatör gelip şu arkadaş için saçmalıyor siz ona bakmayın desin rica ediyorum. Çünkü bu cümlenin kurulmasından klavyedeki tuşlara basılmasına kadar hiçbir evresinde beyin herhangi bir fonksiyon göstermemiş. Birader sen belli ki hayatsızsın. Bir işin, sosyal hayatın, başka bir hobin yok bu hayatta. Bu nedenle kendine başka bir dünya kurmaya muhtaçsın ki gününün yarısını oyunda geçirmekte bir sıkıntı görmüyorsun. Bizim var. Eğer bu oyun sen gibi hayatsızlara göre bir oyunsa bize bunu belirtsinler kimseyi meşgul etmeyelim. Yok değilse önce sana her konuda fikir sahibi olmana gerek olmadığını sonra da bizlere Level kasmak bir eziyet olmaktan çıkacak gibi bir açıklamada bulunsunlar.
MMO dan MMO ya değişiyor level kasma zorluğu ve en popüler oyunlarda kasma yöntemi daha çeşitli ve daha az çetrefeli, katılıyorum. Ancak Rise'ın örnek model olarak aldığı MMO modelinde, level kasmanın da eşya, para vs elde etmenin de zorluğu eşit seviyede diye düşünüyorum.

Level kasmanın böyle zor olmasının nedeni, oyundaki asıl end game'e (oyunda karakterin asıl güçlenmeye başladığı, işlerin daha rekabete döndüğü kısmı) kısa süre içinde ulaşılmasını engellemek, veya harcanan emeğin daha haz verici olmasını sağlamak için olduğunu düşünüyorum. Ancak, özellikle daha modern MMO ları oynamış insanlar bunu doldurulması gereken, işlevsiz, kocaman bir zaman süngeri olarak göruyor ve bunalıyorlar.

Oyundan herkesin zevk alabilmesi adına umarım daha dengeli, modern ve eğlenceli level kasma iyileştirmeleri/alternatifleri zaman içinde türetilir.

CalmDown_

Üye
Aynen katılıyorum dostum. Oyunu bırakma noktasına geldim resmen. Tek başına hiç birşey yapamıyosun exp zaten zor görevlerde az maalesef 2 saat takılabiliyorum 2 lvl alıp çıkıyorum sıktı bu durum artık.

kaan26

Üye
sayelerinde zaman bulamıoz :D
55.png

yavaştan belirtiler başladı :D
6.png

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt