Oyunundan forumuna çekilmez bir hal aldı

ReginaMeis

Üye
Merhabalar
Betadasınız. Eleştirmeyelim, anlayış gösterelim, düzelecektir diyoruz. Düzelmesini bir kenara bırak, git gide daha da çok bozdunuz oyunu. İleriye değil geriye gidiyoruz. Biz anlayış gösterirken, siz de birazcık emeğimize, vaktimize ve harcadığımız iki üç kuruşa saygı gösterin. Foruma girelim bakalım ne oluyor diyorum, "Error 1015 You are being rate limited" uyarısı alıyorum. Foruma bile girişte problem çekerken, acaba yazılımcılarınız bir şeyler yaparken hiç düşünüyor mu? Alfa sürecinde karşılaşılmaması gereken sorunlarla, betada karşılaşıyoruz. Bu kadar özensiz bir çalışma daha önce hiçbir oyunun ne alfasında ne betasında gördüm. Oyuncular olarak yıldık açıkçası. Adamın yanına gideceğim de "X" tuşuna basıp onu seçeceğim de, heal atacağımda felan da filan da. Bir de bunu savaş haritasının ortasına, mageler kafamıza vururken yapacağım. Haftada bir toplu güncelleme yapmak yerine, her gece sabaha karşı kritik sorunlardan en azından bir tanesinin çözümü için ufak bir güncelleme gelmesi, oyun için en hayırlısı olacaktır diye düşünüyorum. Yoksa her haftalık güncellemede, bir haftalık extra sorun doğuracak şu anda var olan sistem.

ReginaMeis

Üye
Çıktığı gün itibari ile uzun süre oynadım. CyberPunk çıktığında da uzun süre oynadım. O iki oyun ile Rise Online gibi bir oyunu karşılaştırmamalıyız. Her yanıyla çok daha kapsamlı iki oyun onlar. Her oyunun tabiki hatası olacak çıktığında. Fakat bir kısmı çözerken öbür tarafı patlatmayı anlamıyorum. Rise Online'ı duyurulduğundan beri takdir ediyorum zaten. Fakat şu anda içinde bulundukları durum takdir edilebilecek bir durum değil malesef.

Unbeatable

Üye
dünya devi amazonun açılışı 3 kere ertelenen bilmem kaç milyon dolarlık projesi New world'de oynamadın galiba ? :D
Rise ekibini işte o zaman takdir ederdin :D
Birşeylerden örnek vermek,konuyu açan arkadaşın serzenişlerinin doğru olduğunu değiştirmez.İşyerinde de senin gibiler var Bak oda mesaiye kalıyor sen niye kalmıyorsun? Bizene new worldden biz şuan Rise online oynuyoruz.

sadist

Üye
dünya devi amazonun açılışı 3 kere ertelenen bilmem kaç milyon dolarlık projesi New world'de oynamadın galiba ? :D
Sen o oyunu oynayacak kapasitede değilsin bence her yere yazıp durma oyunu. Ben o oyunuda 3 aydan fazladır oynuyorum ve en yoğun zamanda bile sorun yaşamadım. Oyundan bu zamana kadar sadee 1 kere baglantı nedenişyle koptum . Sunucu yabancı ulke bide artık sen gitte başka yere o oyunu yaz yaz dur senin yüzüne reklamdan biz sıkıntıya düşeceğiz.

sadist

Üye
Birşeylerden örnek vermek,konuyu açan arkadaşın serzenişlerinin doğru olduğunu değiştirmez.İşyerinde de senin gibiler var Bak oda mesaiye kalıyor sen niye kalmıyorsun? Bizene new worldden biz şuan Rise online oynuyoruz.
Yahu yok oyle bi durum oyunun online sayısı 1m uzeri oyuncu sayısı 20+ ve oyunda ben ne zamandır oynamaktayım her iki oyunu oynayan biri olarak söyleyeyim bu oyun beta değil alfa test gibi davranan yönetime sahip şu anda. Oyunu bu şekilde kabullendiler gibi bizede kabullenin mi diyorlar çözemedim. Bu ve bunun gibilerde cabası. Her forunda bunlardan mevcut forum modu yada gm olma peşinde olduklarınıda şahit olarak gördük. Trolcülük hep var ve bu ülkede yalakalıkla bi yerlere gelmeye alışmıştır bunlar, ulkenın durumu bu yalakalıkla biyerlerer gelme zamanı bunlar gidenece böyle işte.

CuneytARKIN

Üye
Yahu yok oyle bi durum oyunun online sayısı 1m uzeri oyuncu sayısı 20+ ve oyunda ben ne zamandır oynamaktayım her iki oyunu oynayan biri olarak söyleyeyim bu oyun beta değil alfa test gibi davranan yönetime sahip şu anda. Oyunu bu şekilde kabullendiler gibi bizede kabullenin mi diyorlar çözemedim. Bu ve bunun gibilerde cabası. Her forunda bunlardan mevcut forum modu yada gm olma peşinde olduklarınıda şahit olarak gördük. Trolcülük hep var ve bu ülkede yalakalıkla bi yerlere gelmeye alışmıştır bunlar, ulkenın durumu bu yalakalıkla biyerlerer gelme zamanı bunlar gidenece böyle işte.
aahahaha :D kardeşim bişey söylicem çekilmez bir hal aldıysa oyun çekmek zorunda değilsin? niye her yere ağlıyorsunuz anlamadım. At ticketini bildirimde bulun çözüm bekle. Bekleyemiyor musun çekilmez bir hal mı aldı? Sabrının sınırlarını mı zorluyor. O zaman ağlama duvarına gitmene gerek yok alt+f4 çekiyorsun hayatına bakıyorsun. Forumdan tiksiniyorum herşeye zırlayan herşeye bahane bulan ağlak zırlak toxic bir milletiz ne yazık ki. Bir de senin gibileri işine gelmeyince yalaka vs diyor. Ben yalaka değilim ama siz zırlak ve toxicsiniz :D

CuneytARKIN

Üye
iyi de konunun içerisinde böyle hatalar hiçbir oyunun ne alfasında ne betasında gördüm yazmış. Ona binaen yazdım? Dünyada hiçbir oyunda görmemiş böyle hatalar :D

ReginaMeis

Üye
Gerçekten konuyu açtığına pişman ediyor bazı aklı sivri olan insanlar. C diyince aklına ilk vitamin gelen kişilerden düzgün bir tartışma ortamı bekleyemezsin zaten. Susun, hiçbir şey demeyin. Eleştirmeyin. Kötü olan taraflarını ortaya çıkarmayın. Körü körüne poh pohlayın elde olan ürünü. Bazı tip insanlar olduğu müddetçe, 2022 ürünü değil, 1994 ürününe evrilir elimizdeki. Ne diyim yazık. Ahlak çerçeveleri içinde bile kalamayan bir tartışma ortamında konuşmak manasız. Konuyu kitleyip silebilir herhangi yetkili bir arkadaş. En iyisini de oyunun yöneticileri bilir. Aman ha eleştirmeyin oyunu.

Corci

Üye
Oyunun şu an en büyük sorunu; sadece 1 aylık official bir geçmişi olan ve gelişmeye devam eden bir oyunu sürekli kötülemeye çalışan malum oyun pazarcılarının fikirlerinin dikkate alınmasıdır. Oyunun eksikleri var fakat bu oyun bu hale 1 ayda geldi, 20 yıldır piyasada olsa ve hala böyle olsa eleştirirdik.

CuneytARKIN

Üye
Gerçekten konuyu açtığına pişman ediyor bazı aklı sivri olan insanlar. C diyince aklına ilk vitamin gelen kişilerden düzgün bir tartışma ortamı bekleyemezsin zaten. Susun, hiçbir şey demeyin. Eleştirmeyin. Kötü olan taraflarını ortaya çıkarmayın. Körü körüne poh pohlayın elde olan ürünü. Bazı tip insanlar olduğu müddetçe, 2022 ürünü değil, 1994 ürününe evrilir elimizdeki. Ne diyim yazık. Ahlak çerçeveleri içinde bile kalamayan bir tartışma ortamında konuşmak manasız. Konuyu kitleyip silebilir herhangi yetkili bir arkadaş. En iyisini de oyunun yöneticileri bilir. Aman ha eleştirmeyin oyunu.
Kardeşim bu oyunu seviyorsan, severek oynayıp daha iyi yerlere gelmesini istiyorsan tabi ki çorbada tuzun olsun. Ama sence Rise ekibi bundan sonra patch atarken "ReginaMeis" geçen gün forumda ne kadar doğru şeyler söylemişti sorunsuz patch atalım demezler. Onların amacı ve gayesi zaten sorunsuz patch atmak. Aksilik olmuş planda olmayan olaylar gelişmiş, bu durumdayız. Sevip destek olmak istiyorsanız eleştirin, ama öyle bir eleştirin ki bunu okuyan motive olsun. Malum diğer oyunun akıbeti de bizim Toxic oyuncu topluluğumuz ne yazık ki. Oyunlar değil sorun oyuncular. Birazcık da olsa herşeyden şikayet eden memnuniyetsiz yüzlerce oyuncuyla muhatap zorunda olduğunu düşünsene? Forum artık bilgi alışverişi, tavsiye, görüş, öneri, taleplerden çok ağlama duvarına dönmüş durumda. Foruma girdiğimde benim içim kararıyor oyundan soğuyorum, sen insanlar ne güzel fikir alışverişi yapıyor duygularını paylaşıyor diye mi düşünüyorsun_?

ReginaMeis

Üye
Kardeşim bu oyunu seviyorsan, severek oynayıp daha iyi yerlere gelmesini istiyorsan tabi ki çorbada tuzun olsun. Ama sence Rise ekibi bundan sonra patch atarken "ReginaMeis" geçen gün forumda ne kadar doğru şeyler söylemişti sorunsuz patch atalım demezler. Onların amacı ve gayesi zaten sorunsuz patch atmak. Aksilik olmuş planda olmayan olaylar gelişmiş, bu durumdayız. Sevip destek olmak istiyorsanız eleştirin, ama öyle bir eleştirin ki bunu okuyan motive olsun. Malum diğer oyunun akıbeti de bizim Toxic oyuncu topluluğumuz ne yazık ki. Oyunlar değil sorun oyuncular.
Ben bir yazılım mühendisiyim. Hata yapan yazılımcılara "Olur böyle sıkma canını" demenin ne kadar tehlikeli olduğunu gayet iyi biliyorum. Alınması gereken tutum bu değil. Gelen güncellemenin tamamen alakasız yerlerde sorunlara yol açması, eleştirilecek bir konu. Düzeltmeye çalıştığın nokta düzelmeyebilir ama hiç dokunmadığın noktalar güncelleme ile birlikte bozuluyorsa burada eleştirmek benim ve oyuncuların en doğal hakkı. Her önüme gelen şeyi eleştiriyor değilim. Alfasından beri geri bildirim atıyorum bilgi birikimimi kullanarak. Bir yazılım firmasının eleştirilmesi gerekiyorsa, eleştirilir. Övdüğümüz zaman "Bravo be! Nasıl övdün la." diye kimsenin sesi çıkmıyor nasıl olsa.

Slarent

Üye
O bahsettigin oyuna anlık 1.5 milyon insan giriş yapmaya calıstı. Dünya üzerinde onu kaldıracak sunucu var mı acaba? Ki adamlar bunu tamı tamına 1 gün içerisinde çözdüler. Diğer oyun firmalarından geçici sunucular ve serverlar yardımıyla halloldu hemde 24 saat bile sürmedi çözüm. Şu oyuna anlık 50bin-60bin insan girdi 1.5 aydır hala lag var. Zaten lagın azalmasının sebebide binlerce oyuncu oyunu bıraktı.. Bence karsılastırmalarını mantık cercevesinde yap

CuneytARKIN

Üye
O bahsettigin oyuna anlık 1.5 milyon insan giriş yapmaya calıstı. Dünya üzerinde onu kaldıracak sunucu var mı acaba? Ki adamlar bunu tamı tamına 1 gün içerisinde çözdüler. Diğer oyun firmalarından geçici sunucular ve serverlar yardımıyla halloldu hemde 24 saat bile sürmedi çözüm. Şu oyuna anlık 50bin-60bin insan girdi 1.5 aydır hala lag var. Zaten lagın azalmasının sebebide binlerce oyuncu oyunu bıraktı.. Bence karsılastırmalarını mantık cercevesinde yap
dünya üzerinde onu kaldıracak sunucu var mı dediğin firma amazon. onlarda yoksa bizde mi olacak. Adamlar oyundaki chate item linkleyip onu editleyip +18 fotoğraf atıyorlardı chate. Pazarında bug/dupe görev sistemlerinde bug craft sistemlerinde bug kalede her yerde bug vardı. Haftalarca oyun pazarı kapalı kaldı. 4 gün kapalı kaldığı oldu. Devamlı gelen rollbackler. Silinen coinsler telafi ödülü diye millete gönderilen 300K gold (piyasa değeri 30bin lira civarıydı o zaman). Yani bence yabancıların elindeki milyon dolarlık imkanlarla rezil rüsva ettikleri oyunu takdir ettiğiniz gibi yerli girişimci ve yazılımcıların bu çabalarını takdir edip birazcık da elinizi insafınıza koyun eğlenmeye çalışın.

ReginaMeis

Üye
Yönetimin gerçekten güzel bir açıklama yapması gerekiyor.
Benim de beklediğim tek şey bu. Güzel, aklı başında bir açıklama. Güncellemeler bundan sonra nasıl planlanacak. Yapılacak güncellemeler test sunucularında önce denenecek mi? Yoksa yine "Atıyoruz bir güncelleme ama hadi bakalım" gibi mi olacak? İletişim yani.

Nazzy

Üye
Benim de beklediğim tek şey bu. Güzel, aklı başında bir açıklama. Güncellemeler bundan sonra nasıl planlanacak. Yapılacak güncellemeler test sunucularında önce denenecek mi? Yoksa yine "Atıyoruz bir güncelleme ama hadi bakalım" gibi mi olacak? İletişim yani.
Herşeyden önce ekip mi yetersiz acaba kafama bir çok soru işaretleri kalıyor.

Marceline

Üye
@Mergen yok tek aklıma gelen soru bu oluyor acaba o gittikten sonra mı işleri yoluna koyamadılar paraları yetmedi yerine sağlam birini mi bulamadılar

Zayk0

Üye
New world de bir sunucu 2 bin kişilik. Bir sürü server var insanları bir arada tutmuyor yani. Rise 'da dediğin gibi 50k kişi var tek server da. Birde New worlde savaşlarda lag problemleri oluyordu.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt