P2W & Gerçek Para Ticareti Hakkında

Szchull

Üye
Oyun daha alfa sürümünde olmasına rağmen insanlar nasıl para kazanırım hesapları yapmaya başlamış. Karakterler arası para veriş ve alış sınırı veya kısıtlaması getirilmez ise kaçınılmaz son pekte görünmez değil.. Google yazdım ve çıkan ilk 3 5 siteden birine girdim. Fotoğraf ortada...
Bu tarz oynayan insanlar kendilerince ekipler kurup tamamen ticari olarak oynayacakları aşikar.

Oyunun Alfa sürümünde yarın olacakların ilk sahnesi gözüktü. Resmi sürümden önce pazar sistemi, yaratıklardan düşen kutu sistemi, takas sistemi gibi konularda gerçekten kafa yorulup
oyunu oynamak isteyen insanların; drop,slot,p2w kavgalarının önüne geçilmeli.

Şu oyunu bu kadar hype ile bekleyip ilk gününden beri takip ediyor olmasam. Bugün tanımış olsam; sırf alfa açıldığından beri karşılaştığım oyun sorunları yüzünden değil de, oyunun müsade ettiği işlevleri kendilerine + yönde kazandırmayı hedefleyerek oynayan insanlar gerçekten oyunu bıraktırırdı.

Daha önceki discord soru cevap etkinliklerin de pazar sistemi, drop sistemi hakkında tatmin edici cevaplar aldım. Ancak trade sistemin de ruh bağlı itemler takas edilemeyecek evet güzel ancak paranın sınırsız takas edildiği göz önüne alınınca ve bu iş ticarete dönerse gerçekten itemlerin ruh bağlı olmasının bir değeri kalmayacaktır.

Nacizane önerim her hesap (account) haftalık para verme ve alma kısıtlamasına tabi tutulmalı.
Misal 10m verme ve alma sınırı oluduğu'nu varsayarsak, hesabımdaki herhangi bir karakter ile 10 m arkadaşıma borç verip, başka arkadaşımdan 10m borç alabilmeliyim.
Bu sınır hafta da bir sıfırlanmalı.

1620000396902.png

Muti

Üye
Bunun gibi durumlar insanın hevesini kırabiliyor. Makroyla kasanlar da heves kırıcı ama bu alfa, muhtemelen beta'da şu an konuştuğumuz sorunlardan hiçbiri olmayacak. Bizim yapmamız gereken içimizi karartmadan bug ve eşitsizlik durumlarını yöneticilere bildirip düzeltmelerini beklemek, düzelteceklerdir. Alfa-2 bu gibi durumların tespiti ve çözümü bakımından verimli ilerliyor gibi görünüyor, üzülmeyelim sevinelim ki herkes eteğindeki taşları daha alfa-2'de döktü :)

McihanM

Üye
Reis bu tür oyunlar arıyorsanız Diablo, Torchlight falan oynayın. Malum oyun zihniyetine ve kültürüne sahip bir oyun olacak Rise Online'da bunu kabul edin artık. Bunu değiştiremezler. Engellemeye kalkarlarsa bu oyun ayakta durmaz istedikleri kadar oyunu iyi yapsınlar hevesini alan bırakır gider. Oyunun ömrü uzun olsun istiyorlarsa buna göz yummak zorundalar. Bu oyunun malum oyundan tek farkı daha iyi bir yönetim olacak ve PUS diye tabir ettiğimiz kısım daha ucuz olacak. Oyuncu zihniyeti değişmez yani o tür beklentilere giriyorsanız boşuna umutlanıyorsunuz. 2000 yılında değiliz artık.

Ronnen

Üye
Honestly I think it's dumb to buy gold bars or accounts during an alpha where everything is going to be wiped in a month or so. I mean, nobody really cares if you have the best gear, highest level or you're super rich. What bothers me is that people are using this alpha to farm spots 24/7 to make money that doesn't go to the people who really deserves it: the developers.

Szchull

Üye
Reis bu tür oyunlar arıyorsanız Diablo, Torchlight falan oynayın. Malum oyun zihniyetine ve kültürüne sahip bir oyun olacak Rise Online'da bunu kabul edin artık. Bunu değiştiremezler. Engellemeye kalkarlarsa bu oyun ayakta durmaz istedikleri kadar oyunu iyi yapsınlar hevesini alan bırakır gider. Oyunun ömrü uzun olsun istiyorlarsa buna göz yummak zorundalar. Bu oyunun malum oyundan tek farkı daha iyi bir yönetim olacak ve PUS diye tabir ettiğimiz kısım daha ucuz olacak. Oyuncu zihniyeti değişmez yani o tür beklentilere giriyorsanız boşuna umutlanıyorsunuz. 2000 yılında değiliz artık.
Hep birlikte yaşayıp göreceğiz... Neredeyse her soru cevap etkinliğinde, topluluk etkileşiminde bulundum. Bize anlatılan oyun bu değil. Bu oyun tr den dışarı adımını atamaz. attığı an tr dekiler fakirlikten oyunu bırakır.

LastBamBam

Üye
Trade açık oyunda bu konular normal ve bu durum açıkcası ekstra user çekicektir.

KADİRBABA

Üye
Arkadaşlar Oyunuclar Arası ticaret olmalı Tabikide gold bar satılsın farm slotu 1 degil 500 tane farm slotu var Bakında oyunda npcde satılan farzı misal 2000 buf sc adam kalkıp powerupa cash le 2.500 3000 sc koyup parayla öne geçirtmesin oyuncu ayrımı yapıp bunları takip edin

Ouss

Üye
Oyunun mağazasında p2w eşyalar olmadıkça , farm(item grind) dungeon,raid,görev'ler üzerine dağıtıldığı sürece ben bu tarz takas,alım-satım olaylara normal bakıyorum sosnuçta örnek 7 reaper basıldı, he onu takan adam giymiş kullanmış he birşeyler karşılığında X kişissine verdiği kişi kullanmış bir önemini göremiyorum asıl bence olay, eşya'ları grind'larken bir mob üzerinde saatlerce boş boş aynı yaratığımı kesicez yoksa rise farkını ortaya koyabileceği dungeon,raid,görev sistemlerinden mi eşyalar (farm&grind)lanıcak bence asıl mesele bu yoksa, parti ve clanlar yine çete halinde o slotlara çöküp yine piyasayı ellerin de tutucaklar, item satışından daha önemli bir konu bu bence. Yoksa pvp olmıyan oyunlar da bilene bu tarz takas alım satım gerçekleşiyor.

hasanalp

Üye
Ticaret olmayan oyunun ömrü U-Z-U-N O-L-M-A-Z şunu kafanıza sokun artık

Son düzenleme:

sentezz60

Üye
+7 acik olabilir sorun omaz diye dusunuyorum.
Ama +7 ve uzeri itemler tamamen trade kapatilmasi lazim.
Yoksa PvP yapmamiz imkansiz.
Ve upgrade oranlari 7 den sonra cok dusuk olmali
+7 alip +8 e denemek cok buyuk bir risk olmali.
+7 item e ulasim zor olmasin ama
+8 item upgrade i baya zor olmali
Bu sartlar olmassa oyunu oynamamiz imkansiz gibi gorunuyor.
Şartlar ve Dolar kurunu göz önume aldigimizda kesinlikle +7 üzeri trade e kapatilmali.

Şahsi görüşümdür

hasanalp

Üye
Oyun örnegi verir misin ?
Nasıl bir örnek istiyorsun? Ticaretin olmadığı ve çok oynanan oyun konusunda sen bana örnek verebilir misin? Herkes sizin gibi günün 24 saatinin yarısından fazlasını bir oyun için harcayacak zamanı yok. Gerektiği zaman karakterime ekleme yapmak, fazlalık itemlerimide ticarette kullanmak en doğal hakkım. Aksi bir durumda zaten Rise Online'nin ömrü en fazla 1 ay.

paVqeia

Üye
Nasıl bir örnek istiyorsun? Ticaretin olmadığı ve çok oynanan oyun konusunda sen bana örnek verebilir misin? Herkes sizin gibi günün 24 saatinin yarısından fazlasını bir oyun için harcayacak zamanı yok. Gerektiği zaman karakterime ekleme yapmak, fazlalık itemlerimide ticarette kullanmak en doğal hakkım. Aksi bir durumda zaten Rise Online'nin ömrü en fazla 1 ay.
World Of Warcraftta söylediğin sistemi uygulaman imkansız ve oyun 18 yıldır bir kere sekteye uğramadı . Bakış açını oyunun gelişmesi için kullanırsan her şey daha efektif olacaktır . Mmorpg illa ki para akışı ve item sirkülasyonu önlenemez bir durum . Fikirlerimizi beyan ederken ; 1 ay olur 5 ay olur şeklinde nitelendirmek yerine daha yapıcı ve ılımlı olabiliriz . Bu bir eleştiri değildir . Durum belirtisidir . Güzel forumlar herkese.

hasanalp

Üye
Canım benim bir iddia ortaya atıyorsun ve normal bir insan olarak iddianı desteklemen gerekir.!
Zaman konusuna gelirsek benim de yok, karaktinada olsam bile 56 lvl den yukarı char kasmadım, ya kafanı degiştireceksin ya da bir iddia ortaya atıyorsan destekleyeceksin.
Cunku sorun olarak gördügün konuların çözümü için senin absurt isteklerin yerine alternatif makul çözümler üretilebilir.
Şaka mısın sen? Olmayan bir şeyi sana nasıl örnek olarak gösterebilirim? Aksini idda eden sen olduğuna göre senin örnek vermen gerekir.

hasanalp

Üye
World Of Warcraftta söylediğin sistemi uygulaman imkansız ve oyun 18 yıldır bir kere sekteye uğramadı . Bakış açını oyunun gelişmesi için kullanırsan her şey daha efektif olacaktır . Mmorpg illa ki para akışı ve item sirkülasyonu önlenemez bir durum . Fikirlerimizi beyan ederken ; 1 ay olur 5 ay olur şeklinde nitelendirmek yerine daha yapıcı ve ılımlı olabiliriz . Bu bir eleştiri değildir . Durum belirtisidir . Güzel forumlar herkese.
Oyuncuya ticaret yaptırtmayıp tüm ticareti sattığı gold üzerinden döndüren oyundan bahsediyorsun sanırım? Ayrıca ticaretin bu kadar imkansız olduğu bir oyundan bynogame'nin (site vermek yasaksa mod arkadaşlar düzeltsin lütfen) Wow başlığı adı altında açtığı kategori hakkında ne diyeceksiniz? 2021 yılında kimsenin verdiği emeğin maddi karşılığı olmadan emek harcamayacağı gerçeğini kabullenmeniz gerekiyor.

hasanalp

Üye
Afedersin de laftan anlayan birisi degilsin o nu ögrendik belki ufkun açılır biraz gelişim gösterirsin diye bir örnek vereceğim.
Aşagıda senin kafa yapın nasıl onu göreceksin.

hasanalp adlı kişiyi karakola gidip şikayet ediyorum diyorum ki bu kişi x suçu işledi
maxim adlı kişi evine gidiyor ve alıyor patlamıs mısırını olanları izliyor.
polis hasanalp kişinine geliyor ve suçu işlemediğine dair kanıt göstermesini istiyor.

Peki hasanalp kardeşim ben seni şikayet ederken bir kanıt sunsam sen magdur olur muydun ?
Yani trade olmazsa oyun ölür iddiasını sunarken buranın polisine neden kanıt sunmuyorsun .
Yönetim yerine bir oyuncu olarak o kanıtı ben senden istedim.
Ben pes ediyorum. O kadar yazı yazıyorum gidiyor en alakasız yerden seçip saçma sapan cevaplar veriyorsun. Daha fazla zaman kaybedemeyeceğim seninle. Bu konu hakkında başka arkadaş tartışmak isterse devam edebiliriz fakat seninle daha fazla bu konuyu tartışmak istemiyorum.

hasanalp

Üye
Adama öyle bir oyun yok diyorum hala gelmiş diyor ki polise şikayet ettim kendini savunmayacak mısın :D Ticaretin dönmediği fakat popüler olan bir oyun YOK YOK YOK. Yok olan bir şeyin örneği de olmaz. Eğer olduğunu idda ediyorsan örneği vermesi gereken kişi ben değilim. Gayet sade ve anlaşılır bir dil kullanıyorum.

paVqeia

Üye
Oyuncuya ticaret yaptırtmayıp tüm ticareti sattığı gold üzerinden döndüren oyundan bahsediyorsun sanırım? Ayrıca ticaretin bu kadar imkansız olduğu bir oyundan bynogame'nin (site vermek yasaksa mod arkadaşlar düzeltsin lütfen) Wow başlığı adı altında açtığı kategori hakkında ne diyeceksiniz? 2021 yılında kimsenin verdiği emeğin maddi karşılığı olmadan emek harcamayacağı gerçeğini kabullenmeniz gerekiyor.
Ticaretini hangi platformda sürdürdüğü yahut nasıl sürdürdüğünü tartışmıyoruz . Burada desteklemek ve istediğimiz şey ; oyunun SOULBOUND sisteminden sonrada hükmüne devam edeceği yönünde . Bu oyunun ömrü konusunda yorum getirmemiz için bir kıstas değil . Bekleyelim görelim izleyelim . Her yer Mmorpg her yer user kaynıyor . Biz elimizde olanın ve bize ait olanın kıymetini bilip ilerleyelim . Gönlümden geçen ve hissiyatım bu yönde .

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt