1- Coin satışı ile ilgili bir yasak söylemi yapılmadı ve diğer mmorpg oyunlar örnek verilerek bunun mümkün olduğu anlaşılabilir.
2-Oyun içinde eşya alım satımı yasak değil engellendi. Yüksek seviyeli itemlerin kararlaştırılmamış bir upgrade seviyesinden sonra "Ruh Bağı" sistemi ile kilitleneceği, dolayısıyla ticareti söz konusu olmayacağı için gerçek parayla satışı ile ilgili bir durumun oluşmayacağı söylendi.
lütfen bu konulara açıkca cevap verin ve forum başlığını kapatmayın tartışılsın.
Merhaba. Bunlar benim yazdığım cümleler. O yüzden bu cümlelerin açıklamasını benim yapmamın doğru olacağını düşünüyorum.
MMORPG oyunlarında çeşitli şekillerde ticaret sistemi barınmaktadır. Bunları kısaca açacak olursak actionhouse, user merchang ve trade. Bunlar sırası ile ticaret evi, kullanıcı pazarı ve oyuncudan oyuncuya doğrudan ticaret. Bu ticaret şekilleri tekil yahut çoğul olarak farklı varyasyonlarda bulunabilmektedir. Örnek vermek gerekirse WoW'da hem actionhouse hem trade vardır. BDO'da da actionhouse ve trade vardır. Elder Scrolls Online da Ticaret Guildleri ile bu işlemler yapılırken Albion Online da actionhouse ve trade vardır. Tabii burada nasıl kullanıldığı önemli. Dediğim gibi bir çok farklı varyasyonlarda bulunduğu için WoW'da ruh bağı sistemi vardır ve ruh bağı bağlanmış hiç bir itemin ticareti yapılamaz. BDO'da hemen hemen tüm itemler actionhouse üzerinden satılır trade ile çok kısıtlı malzemeler verilebilir. Albion Online da ise neredeyse herşey her ikisi üzerinden de ticareti yapılabilmektedir. Bunlara Coin(gold yada adına ne derseniz) dahildir.
Şuan daha önce yapılmış açıklamalar doğrultusunda oyuncular arası gold transferi yapılabileceğini biliyoruz. Fakat bu gold neyde kullanılabilir? Asıl sorulması gereken konu bu. Karakterler arası gold transferinin açık olması p2w için bir sorun teşkil edip etmeyeceğinin o gold ile neler alınabildiğine bağlıdır.
Peki gold ile neler alınabilir?
Şuan için bildiklerimiz doğrultusunda Oyun İçi Market üzerinden satılan hiç bir ürünün ticareti yapılmayacağını biliyoruz. Ayrıca Ruh bağı sisteminin bulunduğu da açıklamalar arasında. Dolayısıyla, yüksek özelliklere sahip çeşitli itemlerin BELİRLİ BİR UPGRADE seviyesinden sonra ticaretinin yapılmayacağı söylendi. Bu upgrade seviyesi şuan için karara bağlanmadığından bizler de bilmiyoruz ancak bu konuda orantılı bir tavrın uygulanacağı kanısında olmaktayım.
Peki, bu listeye baktığımızda gold ile neler alabiliyoruz? Upgrade Scrollar, İksirler, NPCler tarafından satılan itemler ve upgrade seviyesi düşük olan pazar itemleri. Hal böyleyken gold satışı olsa dahi pay2win tetikleyecek geriye ne kalıyor. Bana sorarsanız hiç bir şey. Dolayısıyla bu oyunun pay2win olmayacağı yöneticiler tarafından defalarca dile getirildi. Bu yüzden lütfen sakin olalım ve keyfimize bakalım. Saygılarımla.