İstek Pazar hakkında (enerji tüketimi&donanım yorulması)

Jigglypuff

Üye
Herkese merhabalar

Daha önce birçok pazar konusu açıldı fakat benim değinmek istediğim başka bir konu AH olmadığı için mecburen pazar kurmamız ve bu esnada harcanan enerji ve donanımların gereksiz yere ömrünün azalması. Akşam işten gelip farm atıp yatmadan önce ya da işe giderken mecburen pazar kurmak zorunda kalıyorum , resimlerden görüldüğü üzere benim sistemimin harcadığı enerji yaklaşık 170 watt ve bunu her gün yaparsam aylık elektrik tüketimim 50 kWh'a denk geliyor bu da 100 TL gibi bir olarak faturaya yansımakta. İkinci sorun ise pazar kuracağız diye gereksiz yere donanımlarımızın ömrünü harcıyoruz bilgisayar fiyatları malumunuz , oyunun zaten optimizasyon sıkıntısı var bir çok oyuncuda aşırı CPU ısınması varken günlük 5 10 saat pazara bırakınca bilgisayarlarımız kendinden geçiyor , sıvı soğutma kullanmama rağmen 70 derecelere kadar ısı görüyorum hava soğutma kullananlar ısıları çok daha yüksektir diye tahmin ediyorum.
Özetle bu pazar sistemi çağ dışı gereksiz yere enerji tüketimi ve donanım yorulmasına yol açmakta ya offline pazarın ya da AH'ın acilen aktif edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    44.1 KB · Görüntüleme: 65
  • Ekran görüntüsü 2022-06-02 194552.png
    Ekran görüntüsü 2022-06-02 194552.png
    37.4 KB · Görüntüleme: 70

Lady

Üye
Pazara bırakırken grafik ayarlarından fps nizi 30 a çekip oyunun bütün ayarlarını very low a alabilir ve karakterinize zoom in yapabilirsiniz. Böylece sisteminiz olabildiğince az enerji tüketmiş olur. Ben şahsen böyle yapıyorum. Size de tavsiye ederim.

Jigglypuff

Üye
Geçici çözüm olarak mecbur öyle yapacağım sanırım ama acilen oyuncu dostu bir sisteme geçilmesi gerekme bu sistem oyuncuya zarar alternatif sistem şart.

HeaveN

Üye
low oynamama rağmen %70 ekran kartı sıcaklığı işlemci aynen yükseliyo rx580 var rahat oynuyorum ama gerçekten yaz bide oyun ısı çok çoğaltıyo
herkes şikayetçi bu konuda biraz sistemi nie bu kadar çok yoruyo anlamadım biraz düşürmeleri lazım haliba çalışma var bu konu hakkında
gerçekten sistem acayip yoruyo oyun yüksek grafikli farklı bi oyun oynamıyoruz bu tarz oyunlar böyle sıcaklık çok bence

GOAT

Üye
kesinlikle katılıyorum,oyunun performansı ve verimliliği illa ki iyileştirilcektir ama şuan için geçici ve çalışan bir çözüm bulunmalı.

thedarga

Üye
AH gibi bir sistem karışık ve gerçekten emek isteyen bir sistem. bu tür sistemi şak diye oyuna entegre edemezler. AH uzun yıllar gelmicek bi sistem. bu tür bi sistemi yapmak şuan uğraştıkları bug/optimasyon sorunlarının üstüne imkansız gibi bi şey olurdu. güncel sorunlarımız çözülsün yeter diyoruz. beklemeyin arkadaşlar :)

thedarga

Üye
Pazara bırakırken grafik ayarlarından fps nizi 30 a çekip oyunun bütün ayarlarını very low a alabilir ve karakterinize zoom in yapabilirsiniz. Böylece sisteminiz olabildiğince az enerji tüketmiş olur. Ben şahsen böyle yapıyorum. Size de tavsiye ederim.
inan bana benim bütün ayarlarım herşey low.. ama 4-5 saat sonra ekran kartım ateş atıyor resmen dokunamıyorum :)

Lady

Üye
Rx 580 bende de var. Onun için undervolt deneyebilirsin. 5 derece kesin sıcaklık düşüşü oluyor.
low oynamama rağmen %70 ekran kartı sıcaklığı işlemci aynen yükseliyo rx580 var rahat oynuyorum ama gerçekten yaz bide oyun ısı çok çoğaltıyo
herkes şikayetçi bu konuda biraz sistemi nie bu kadar çok yoruyo anlamadım biraz düşürmeleri lazım haliba çalışma var bu konu hakkında
gerçekten sistem acayip yoruyo oyun yüksek grafikli farklı bi oyun oynamıyoruz bu tarz oyunlar böyle sıcaklık çok bence
Rx 580 bende de var. Onun için undervolt da deneyebilirsin. Ekran kartının voltunu 1.150 den 1.035 çektim. 5 derece kesin sıcaklık düşüşü oluyor.

Alkoer

Üye
Aman bu konuyu fazla dillendirmeyin pazarcı arkadaşlar kızmasın.

AH nin olmaması sayesinde pazarcı arkadaşlar çok rahat şekilde kazık fiyata item satabiliyormuş. Laf aramızda kalsın bütün pazarı gezmeden itemi pahalıya alan insanlarada enayi diyorlar.

Günümüzde modern bir oyunda zaten AH yararlı değil. Neymiş efendim item düşünce hemen AH ye koyacakmışsın sen oynamaya devam ederken item satılacak para çantana gelecekmiş.

Olmaz böyle şey. Yar etmem size pazarcıların dönerini....

Jacques

Üye
Hangi programdı bu ilk fotoda ki bunu arıyordum.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt