Pazar hakkında .

Eriene

Üye
Rise online pazar durumu berbat ötesi kimse kusura bakmasın 13 14 gün oldu oyuna geri döneli ben hayatımda bu kadar durgun bir pazar görmedim , 10 20 mlik itemleri birbirlerine ks atarak 5 10mye kadar düşürüyorlar bu benim gibi oyuncu kısmı için iyi bir durum ucuza item alıp karakterimi geliştirebiliyorum fakat söyle bir durum söz konusu mmorpg oyunlarda pazar şatış oluşması önemlidir real olarak bir oyunda pazar oluşursa o oyun piyasada kendine yer bulur pazar oluşmayan oyunlar kaybolur gider umarım anlatabilmişimdir.

CrystalMaidenDota

Üye
Çar dizmek kolaylaştı ama dizdiğin çarla pot parasına çalışıyorsun artık. Kaliteli epic item slotu olan slotlardan item almadan çıkarsan saat başı 1mden fazla zarara giriyorsun. Çöp slotları desen boş slot buldun kastın gideri çıkınca saatte 2m bile kalmıyor günde 3 saat kessen 6m. Günde 6m ile çara ne katabilirsin ki mor pendantlar 15-25gb arası.

Opus Magnum

Üye
Çar dizmek kolaylaştı ama dizdiğin çarla pot parasına çalışıyorsun artık. Kaliteli epic item slotu olan slotlardan item almadan çıkarsan saat başı 1mden fazla zarara giriyorsun. Çöp slotları desen boş slot buldun kastın gideri çıkınca saatte 2m bile kalmıyor günde 3 saat kessen 6m. Günde 6m ile çara ne katabilirsin ki mor pendantlar 15-25gb arası.
Mevcut piyasa şartlarında 2m kar bırakması kabul edilebilir aslında.

Zira epic takı almak istediğinde günde 5 saat farm atsan ki bu farm için çok aşırı bir zaman değil; her hafta yüzük küpe belt bunlardan birini alırsın. Daha üst seviye itemler içinse biraz daha geniş zaman dilimi harcaman gerekir, şahsen piyasada takıların piyasasını etkileyen yegane şey takı yükseltmenin olmaması. İtemi aldın ve taktın mı bitti. Piyasaya sürekli takı giriyor ancak talep arzın bu sebepten altında kalıyor, bu da özellikle takı satışlarını aşırı yavaşlatıyor. Takı upgrade gelsin siz o zaman görün curcunayı 5 m ye burun kıvrılan takı 3x yapmazsa bir şey bilmiyorum.

Hah ne zaman takı upgrade gelir saatte aldığın 2m nin bir esprisi kalmaz o da ayrı bir konu ama sonuçta piyasa kendi rotasını belirliyor yönetimsel bir durum yok. Oyunda gold hem oyun için hem TL karşılığı olarak çok değerli durumda.

CrystalMaidenDota

Üye
Herkes takı upgradeyi bekliyor. Gb çekmedikten sonra neyin takı upgradesini yapcaksınız cleric ringi +lar gezerler artık adamlarda 3er-4er assassin pendant hazır bankada bekliyor.

GunJack

Üye
MMORPG mantığı karakteri güçlendirip "end game " e ulaşmak. Sonrasında pvp pve konsept ne ise onu yapmak itemlerin ucuzlaması yeni itemlerin piyasaya girmesi çok normal. Keşke AH için sınırları kaldırsalarda daha özgürce item satılsa.

Alkoer

Üye
Piyasada durgunluk var doğrudur. birçok sebebi yazmışsınız katılıyorum.

Benim en üstünde durduğum konu AH limit konusu. AH 24 saat kuralı olduğu için bu kadar ks olmuyordu. Ve pazarcı dediğimiz tayfa bu kadar kontrol sağlayamıyordu piyasa üzerinde.

Ben kendi düşünceme göre modern bir oyunda bırakın AH ye çeşitli limitler konulmasını normal pazarın kaldırılmasını beklerdim. Bu kadar sistem gereksinimi olan bir oyunda 24saat pc açık bırakmayı zorunlu kılmak akıl işi değil.

GunJack

Üye
kesinlikle oyunun pazar sistemi AH üzerinden olmalı, merchant pazar gereksiz sunucu yükü lag ve fps azalması dışında bir faydası olduğuna inanmıyorum. Limitler kalkmalı oyun oyuncuya kalmalı.

Eriene

Üye
umarım pazara canlılık getiricek şeyler getirilir aslında en büyük canlılık yeni oyuncu ile olur ama zamanında söyledik yapmayın etmeyin user kaçıyor bırakıyor pek dinlemediler suanda aynı durumda yeni user yok

Crafter DendroctonuS

Üye
Rise online pazar durumu berbat ötesi kimse kusura bakmasın 13 14 gün oldu oyuna geri döneli ben hayatımda bu kadar durgun bir pazar görmedim , 10 20 mlik itemleri birbirlerine ks atarak 5 10mye kadar düşürüyorlar bu benim gibi oyuncu kısmı için iyi bir durum ucuza item alıp karakterimi geliştirebiliyorum fakat söyle bir durum söz konusu mmorpg oyunlarda pazar şatış oluşması önemlidir real olarak bir oyunda pazar oluşursa o oyun piyasada kendine yer bulur pazar oluşmayan oyunlar kaybolur gider umarım anlatabilmişimdir.
pazar satışı ve itemlerin bu kadar kırılmaması için yapılması gerekenler ;

1- hagard bossları ve boss taşı saatlerinin random olması ve tekellikten çıkması lazım.
2- 5-10 karakterle oynayan arkadaşlara seçim sunulup IP ban atılması lazım

yoksa sonuç malum online hayat offline olacak burası da orası da pvp olacak

Alkoer

Üye
pazar satışı ve itemlerin bu kadar kırılmaması için yapılması gerekenler ;

1- hagard bossları ve boss taşı saatlerinin random olması ve tekellikten çıkması lazım.
2- 5-10 karakterle oynayan arkadaşlara seçim sunulup IP ban atılması lazım

yoksa sonuç malum online hayat offline olacak burası da orası da pvp olacak
Zaten oldu bile dostum. Arkadaş grubu yada clan olarak slotları tekel altına alan arkadaşlar epic - uniq pendat bile yaptı, +8 silah aldı eline.

Ama bizim gibi sıradan oyuncu AH den düşürdüğü ezik itemi bile satamıyor. Akmasa bile damlar yavaş yavaş kasarım diyordum ama hayal oldu. Kusura bakmasınlar UE4 motoru ile yapılmış modern oyunda pc yi 24 saat açık bırakamam.

Hedvein

Üye
Dediklerine kısmen katılıyorum, bazı oyuncular çok tezcanlı ve sıcak parayı seviyor. Malesef bu durum undercut (fiyat kırma) olayını kötü etkiliyor. Sen 1.000.000 gold aşağı koyup seri gitsin istersin diğer biri 5.000.000 gold aşağı koyar hızlıca satıp item almak ister. Bunu engelleyecek sistemler mevcut ama oyuncu kitlesi için imkansız diye bir şey yoktur.
Örnek verecek olursam market potlarına sürekli fiyat limiti gelmesine rağmen oyuncular trade üzerinden önce pot sonra para şekline kadar bile gittiler.
Dediğim gibi Türk MMO kitlesine imkansız de otur ve izle :)

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt