Pazar İçin Taban Fiyat Talebi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

xxxOLRICxxx

Üye
Yenilenen pazar sistemi item alacak oyuncuları kanal kanal gezinmekten kurtardı. Önemli bir konfor sağladı. Ancak herhangi bir item için fiyatlar en düşük fiyattan en yüksek fiyata listelenerek alım işlemi yapılır oldu - ki gayet olağan. Burada alıcı olarak memnun olsam da satıcı olarak ciddi rahatsız olduğum bir nokta var. Fiyata KS atılması.

Örneğin tanesi 20000 coin'den ürünü pazara koydum ve bu fiyat genel pazar koşullarına göre son derecede makul bir fiyat diyelim. Bir başka kişi aynı itemi sadece 1 coin ucuza koyarsa ben onun itemleri bitene kadar pazarda satış yapamıyorum. Çünkü listeleme yapıldığında listenin üst kısmında o çıkıyor. Fiyatlar arasında komik farklar nedeniyle bilgisayar saatlerce açık kaldığı ve charım pazarda oturduğu halde neredeyse hiç satış yapamamış olabiliyorum. Üstelik alıcılar aradaki birkaç coin'lik fiyat farkını normalde umursamayacaktır bile. Bu durum sürekli bir şekilde fiyatların aşağı çekilmesine de yol açıyor.

ÖNERİ:
Itemlerin pazardaki miktar ve ortalama fiyatının zaman içindeki değişikliği de dikkate alınarak her bir item için pazara konulabilecek bir taban fiyatın otomatik olarak belirlenmesi ve bu otomatik fiyatın yine pazardaki ürün miktarı ve ortalama alım/satım fiyatlarına göre belirli aralıklarla güncellenmesi pazara bir stabilite getirecektir. Pazarda sayısı artan veya ortalama fiyatı taban fiyata yaklaşan ürünlerin taban fiyatı düşürülüp, tersi durumda ise yükseltilerek birkaç coin farkla oyuncuların saatlerce charlarını pazarda boş boş oturtmalarının önüne geçilmiş olur. Bunun için algoritmasının da çok karmaşık olmayacağı belli. Bir MMORPG oyununda bu uygulama çok uzun süredir mevcut. Böylece verdiğim örnekte olduğu gibi 20k taban fiyat olursa ve ben 20k'dan pazara item koyarsam 19.999'dan (veya daha düşük fiyata) kimse pazara taban fiyat düşürülene kadar o itemi koyamayacağından satış yapmam engellenmemiş olur.

Son düzenleme:

ziebenbk

Üye
Serbest piyasa durumuna aykırı bir şey olur bu. Sabırlı olan fiyatını belirler, satılana kadar bekler. Acelesi olan normalden çok aşağı bir fiyata koyup hızlıca parasına ulaşabilir. Kaldı ki bir itemin piyasa değerini arz-talep dengesi belirliyor. Örneğin: +7 hsyterial staff 1 ay önce 140-150m dolaylarında alıcı buluyorken şuan 80-90m'e satılamıyor. Algoritma "140'tan satılmadı, 130 taban olsun" derse ve 130'tan da 2-3 gün satılmazsa "120 olsun" "110 olsun" diye diye kim bilir kaç günde dengeye oturacak. Bu sürede paraya çabuk kavuşmak isteyen, acelesi olan adam zorda olacak. halbuki adam belki 90'dan koyup hızlıca satıp geçecekti.

keza gathering eşyaları için de geçerli bu. Belli bir malzemeye piyasada talep yoksa algoritmanın dengeye oturmasını bekleyene kadar adam günlerini pazarda harcayacak.

Özetle serbest piyasa var. Oyuncular arasında bir rekabet var ve fiyat KS'si de bu duruma dahil. Ne demiş kapitalizmin babası Adam Smith: "Bırakınız yapsınlar, bırakınız geçsinler."

xxxOLRICxxx

Üye
Haklısınız özellikle görece yüksek fiyatlı eşyalarda fiyat değişkenliği çok oluyor. Ancak benim önerim de serbest piyasayı çok da olumsuz etkilemiyor. Sadece yavaşlatabilir. Buradaki öneride yer alan taban fiyatı haftalık yada günlük değil de günde birkaç defa olacak şekilde güncellenmesi şeklinde bir orta yol bulunabilir. Birkaç coin daha ucuza eşyayı pazara koyanlar yüzünden tüm gün satış yapamamış olduğunu görmek de hoş değil. Hatta taban fiyat uygulaması zaman zaman dalgınlıkla eşyasını pazara hatalı fiyattan koyanların da canının yanmasını önler. 100m'lik eşyayı dalgınlıkla bir 0 eksik yazıp 10m'den satan olmaz yani...

Herhangi bir eşya için:

(Pazardaki eşya miktarı/Önceki dönem pazardaki eşya miktarı)x(Pazarda ortalama fiyat/Önceki dönem ortalama fiyat) = x

x 1,2'den büyükse taban fiyatı düşür 0,8'den yüksekse taban fiyatı yükselt şeklinde bir algoritma kullanılabilir.

Unique eşyalar ile +8 ve üstü unique olmayan eşyalar bu sistemin dışında tutulabilir.

gamion596

Üye
Ben daha önce ticket atmıştım özellikle craft için mesela random bir cooking yemeğini bir npc satın alabilir diye bu Bdo'da var.
Mesela bir yemek fiyatını otomatik belirler npc ve o fiyata alır. Bu şekilde craft itemleri copper plate'ten tut jewel taşlarına kadar üreten kişi zararına da olsa elinden çıkartır hemde cooking gibi pazarda çok olan itemler azalır. Hem npc bir yemeği 20k'ya alsa pazarda da 20'nın altına düşmez. Diğer güzel itemlerin sayısı azalacağı ve minumum tutarı npc'ye satılabileceği için pazarda fiyatları artar.

Ama tabiki de bunu demek oyuna gb sokmak demek olur düşük miktarda olsa yönetim bunu istemez gb ile çok uğraşıyor.

HugeGrandman

Üye
Arkadaşlar eski ah gelse bütün bu sorunlar çözülür adam ks atsa bile sen onun bütün pazarını çekip üst fiyata koyabilirsin ama adamım fiyatının altına girdiğinde adam senin altına girmek için pazardan itemini kaldırmak için vergi ödemesi gerekiyor bu vergiye katlanmak istemeyen birçok kullanıcı pazarın dengeye oturmasını sağlıyor, inanılmaz sağlıklı bir sistem varken, sırf pazarlar fazla görünsün diye pazarın mahvolmasını izliyoruz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt