Öneri Pazar sistemi

Önerimvar

Üye
Merhaba

Alfa 2.0 videosunda izleyip gördüğüm kadarıyla pazar sistemi KO ile aynı mantığa sahip. Sanırım offiline stall’da eklemişsiniz. Oyun içerisindeki pazar sistemini değiştirmeniz oyunun yararına olur diye düşünüyorum. Hepimizinde bildiği üzere KO’nun pazar oyuncuları serverleri aşırı doldurmakta ve piyasaya istediği gibi yön verip oyunu mahvetmekteler. İtem alım satımının önüne geçmenin en önemli yolu malesef pazardan geçiyor.Oyuncuların pazar sistemini tek bir NPC üzerinden kullanabilmesi çok güzel olur. BDO adlı oyunda bu mevcut. NPC üzerinden itemler alıp satılabiliyor. Ayrıca bildiğim kadarıyla eşya fiyatının üstüne değerede sisteme giremiyorlar bu da itemin değerini ne yukarı ne aşağı çekebiliyor.
Umarım herkesin işine yarayan bir sistem olur.

Teşekkürler

Checkinn

Üye
İtemin değerini item sahibi belirler kimse de bişey diyemez ama pazar sistemi 2 çeşit olacakmış birincisi yine aynı mantık sağa sola pazar kurmak bir diğeri ise npc sistemi burda da % komisyon olarak item satışı yapılabilecek diye biliyorum.

Vision

Senior Moderatör
Merhaba,

Oyunda tezgah açarak pazar kurabileceğiniz eski sistem ile yeni oyunlarda daha çok tercih edilen Auction House sistemi birlikte kullanılabilecektir. AH ile düşük bir oranda vergi ödeyerek eşyalarınızı satabilecek veya kolayca aradığınız eşyaları bulabileceksiniz. İlerleyen aşamalarda bu iki ticaret sisteminden yalnızca birine de geçme ihtimali bulunmaktadır.

*Alpha 2.0 aşamasında Auction House sistemi olmayabilir, açık beta veya resmi sürümle birlikte oyuna entegre edilecektir.

iyi forumlar.

Önerimvar

Üye
İtemin değerini item sahibi belirler kimse de bişey diyemez ama pazar sistemi 2 çeşit olacakmış birincisi yine aynı mantık sağa sola pazar kurmak bir diğeri ise npc sistemi burda da % komisyon olarak item satışı yapılabilecek diye biliyorum.
Evet malın değerini malın sahibi belirler ama bunu ele geçiren kişiler kendi çıkarları doğrultusunda yaptığı zaman hoş sonuçlar ortaya çıkmıyor ne yazık ki.Demek istediğimi ve neyi ima ettiğimi umarım anlıyorsunuzdur.
Merhaba,

Oyunda tezgah açarak pazar kurabileceğiniz eski sistem ile yeni oyunlarda daha çok tercih edilen Auction House sistemi birlikte kullanılabilecektir. AH ile düşük bir oranda vergi ödeyerek eşyalarınızı satabilecek veya kolayca aradığınız eşyaları bulabileceksiniz. İlerleyen aşamalarda bu iki ticaret sisteminden yalnızca birine de geçme ihtimali bulunmaktadır.

*Alpha 2.0 aşamasında Auction House sistemi olmayabilir, açık beta veya resmi sürümle birlikte oyuna entegre edilecektir.

iyi forumlar.
Cevabınız için teşekkürler.Bu konuyu videodaki tezgah sistemini gördüğüm için açtım. Umarım tezgah sistemi oyunu kötü yerlere getirmez.Eğer ki oyunu oyun olarak görmeyen kitle oynamaya başlarsa NPC sistemi bu durumun önüne geçebilir diye düşünüyorum.Sonuç olarak hepimizin istediği güzel vakit geçirebileceğimiz zevkli bir ortam olması.Sunucuların "pazarcı" adını verdiğimiz kişiler tarafından mahvedilmesini bu oyunu gerçekten oynamak isteyenlerin isteyeceğini sanmıyorum.

_Cerberus_

Üye
Merhaba

Alfa 2.0 videosunda izleyip gördüğüm kadarıyla pazar sistemi KO ile aynı mantığa sahip. Sanırım offiline stall’da eklemişsiniz. Oyun içerisindeki pazar sistemini değiştirmeniz oyunun yararına olur diye düşünüyorum. Hepimizinde bildiği üzere KO’nun pazar oyuncuları serverleri aşırı doldurmakta ve piyasaya istediği gibi yön verip oyunu mahvetmekteler. İtem alım satımının önüne geçmenin en önemli yolu malesef pazardan geçiyor.Oyuncuların pazar sistemini tek bir NPC üzerinden kullanabilmesi çok güzel olur. BDO adlı oyunda bu mevcut. NPC üzerinden itemler alıp satılabiliyor. Ayrıca bildiğim kadarıyla eşya fiyatının üstüne değerede sisteme giremiyorlar bu da itemin değerini ne yukarı ne aşağı çekebiliyor.
Umarım herkesin işine yarayan bir sistem olur.

Teşekkürler
Biri bunu dile getirmeliydi teşekkür ederim BDO daki pazar mantığı çok güzel gerçekten , oyuncu satacağı itemin min. tutarının altına satamaması ve aynı şekilde max tutarının üzerinde satamaması , yani pazara koyulan itemlerin min. ve max tutarları olmalı onun altına koyulmamalı .

ECT

Üye
Kesinlikle sadece Auction House olmalı. KOdaki pazarcıları iyi bilen biri olarak söylüyorum, bu adamlar ROWa gelirse gerçekten insanları soğuturlar birbirlerinin üzerinde pazar kurmalar, piyasayı manipüle etmeler, pazar tutmalar, küfürleşmeler vs... Bunların önüne geçmenin en iyi yolu kesinlikle Auction House. Albion Online, Bdo vs... tüm yeni nesil oyunlar artık Auction House kullanıyor. Böyle bir kolaylık varken hala tezgah açmanın pek bir getirisi de manası da yok.

hzljoepr

Üye
kardeşim oyun size offline merchantı vermiş daha ne istiyorsunuz anlamadım ki

furkii

Üye
Oyunun pazardaki iteme değer biçme sistemi kesinlikle BDO daki gibi olmalıdır diye düşünüyorum ben. İtemin değerini oyun belirlemeli bana göre. Malum oyundaki gibi serbest piyasa gibi olursa ROW un vay haline. Oyunun tezgah sistemine gelecek olursam. Yine şahsi fikrim Dorion haritasının kalabalık gözükmesi her yerde tezgah olması göze hoş gelebilir diye düşünüyorum. Şahsi düşüncem oyundaki pazar sistemi sadece AH olsa bile Alfa 2.0 videosundaki gibi bunu tezgah kurarak yapmalı diye düşünüyorum

Önerimvar

Üye
kardeşim oyun size offline merchantı vermiş daha ne istiyorsunuz anlamadım ki
Oyunun para için oynayanları kendine pazarcı diyen insanların oyunu mahvetmesini istemiyoruz.Hele hele offline stall ile kim bilir kaç hesap açıp koyacaklardır. Ha dersen ki ona bir çözüm bulurlar ip adresi ile vs... Bizim halkımız zekidir onun yolunu da bulurlar :)

hzljoepr

Üye
Oyunun para için oynayanları kendine pazarcı diyen insanların oyunu mahvetmesini istemiyoruz.Hele hele offline stall ile kim bilir kaç hesap açıp koyacaklardır. Ha dersen ki ona bir çözüm bulurlar ip adresi ile vs... Bizim halkımız zekidir onun yolunu da bulurlar :)
1.si offline mercant kurduğunda çıkış yaptığında pazar bozulur yani senin dediğin gibi çoklu hesap açıp pazar kuramazlar. ve o kadar itemi nerden bulacak adam pazar kurcak oyunda en az 8-9 char farm yapması lazımki senin dediğin olsun mantık olarak saçma yani.

pinkishorange

Üye
Umarım official'a geçince şu old school merchant sistemi kaldırılır ve eşyaların max ve min değerlerini oyun belirler. Pazarcı denilen tiplerin sunucuyu meşgul etmesinden, piyasayı mahvetmesinden ve oyunu bir gelir kapısı olarak kullanmasından kurtuluruz. Tezgah açma nostaljiden ibaret, çağ dışı bir sistemdir.

hzljoepr

Üye
Umarım official'a geçince şu old school merchant sistemi kaldırılır ve eşyaların max ve min değerlerini oyun belirler. Pazarcı denilen tiplerin sunucuyu meşgul etmesinden, piyasayı mahvetmesinden ve oyunu bir gelir kapısı olarak kullanmasından kurtuluruz. Tezgah açma nostaljiden ibaret, çağ dışı bir sistemdir.
aga itemlerimizi nasıl satıcaz tezgah açmadan

Önerimvar

Üye
1.si offline mercant kurduğunda çıkış yaptığında pazar bozulur yani senin dediğin gibi çoklu hesap açıp pazar kuramazlar. ve o kadar itemi nerden bulacak adam pazar kurcak oyunda en az 8-9 char farm yapması lazımki senin dediğin olsun mantık olarak saçma yani.
Offline merchant bildiğim kadarıyla oyundan çıkıncada kalıyor ama belki farklı bir sistem olabilir(daha önce başka oyunlarda görmüştüm). Ayrıca yarını düşünmeden konuşuyorsun.Bu oyunun geleceğini etkileyecek birşey.Tüm konuşmada itemlerin NPC üzerinden satılmasını savunuyoruz.Sen "aga itemlerimizi nasıl satıcaz tezgah açmadan" diyorsun. NPC üzerinden item satılırsa oyunun kapasitesi pazarcılar tarafından doldurulmamış olur.Ayrıca itemlerin fiyat limitide olursa pazarcı sorunu ortadan kalkmış olur ve herkes oyunu oyun olduğu için oynar :)

hzljoepr

Üye
Offline merchant bildiğim kadarıyla oyundan çıkıncada kalıyor ama belki farklı bir sistem olabilir(daha önce başka oyunlarda görmüştüm). Ayrıca yarını düşünmeden konuşuyorsun.Bu oyunun geleceğini etkileyecek birşey.Tüm konuşmada itemlerin NPC üzerinden satılmasını savunuyoruz.Sen "aga itemlerimizi nasıl satıcaz tezgah açmadan" diyorsun. NPC üzerinden item satılırsa oyunun kapasitesi pazarcılar tarafından doldurulmamış olur.Ayrıca itemlerin fiyat limitide olursa pazarcı sorunu ortadan kalkmış olur ve herkes oyunu oyun olduğu için oynar :)
Mantıklı ama benim daha iyi bir fikrim var.

hzljoepr

Üye
kanka zaten varmış o sistem boşuna konu açtırdın bana.

IREXXAR

Üye
Oyuncuların istek ve talebine göre pazar sisteminde değişiklik olabilir.

hzljoepr

Üye
2sinin olacağını söylediler ama ilerde sadece birisi olabilir dediler.Umarım sadece npc olur..
Bence 2side olsa daha iyi niye biliyonmu sadece npc olursa insanlar sıkılır itemler satılmazsa elimizde kalır. hiç bişey yapamayız o yüzden 2 sinin olması daha mantıklı

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt