Piyasa ve Farm HK.

ImmortallH3rQ

Üye
Arkadaşlar herkese merhaba;
Oyuna uzun bir süredir ara vermiştim 1 aydır oynuyorum youtube kanallarından da takip etmeye çalışıyorum artık fazla içerik vs yapılmamaya başlandı.
Gördüğüm kadarıyla farm olayı tamamen bitti slotlardan düşen itemler pot,row vs bile karşılamıyor artı geçen sürenizde cabası.
İtem düşse bile +6 bilemedin +7e basarken yanıyor, bunun akabinde oyuncu yapacak bir şey kalmayınca da bırakıp başka oyunlara yöneliyor.
Grup zindanlarda aynı şekilde skilbook vs başka attığı kayda değer bir item yok.
Son 4 gündür Vixen 550m den 380'e kadar düştü.
Assassin's ringler 150m den 90'a kadar düştü.
Pazarcılara sorduğumda oyuncuların bıraktığını piyasada itemlerin çoğaldığını satılmadığından düşüşe geçtiğini söylüyorlar.
Yukarda bahsettiğim konularla ilgili bence acil bir güncelleme gelinmesi lazım yada yılbaşı etkinliği adı altında oyuncuları çekecek pk ve item konusunda canlandıracak birşey olması
tam şu anda şart diye düşünüyorum.
Örneğim benim karakterimde 5000 tl lik bir yatırımım var ve bu bu şekilde devam ederse eriyip gidiyor bunu göre göre neden gb alıp karakterimi yükseltmeye çalışayım?
Sizinde düşüncelerinizi merak ediyorum arkadaşlar...

Opus Magnum

Üye
Benim de takilar 3te1 fiyata indi. Oyuna para yatirmadigim ve ticaret yapmadigim icin umursamiyorum.

Alkoer

Üye
Başka konularda da tartışmalar oluyor. Farm gideri karşılamıyor dediğimizde yapımcı taş mı yesin mağazadan pot alın diyor çoğu kişi.

Herkesi dönerci olarak niteliyorlar.

Benim için sorun yok ben zindan dan drop aldım karakterimi dizdim. Ama dediğiniz gibi şuan farm atarak ilerleme sağlayamıyorum.

:NaturoN:

Üye
Free 2 Play oyunların doğasıdır bu. Şirket para kazmanmaktadır ve bazı yerler mecburen Pay 2 Win e döner. Eğer aylık abonelik bazında bir sistem olup bizden fix bir fiyat alıp başka bir şey istemesin derseniz. Şirketin oyunu Pay 2 Play yapmaları için zorlayabiliriz.

mehdikerem

Üye
evet yapımcı kazansın falan diyende bendim , Ama oyuncu kendi ekonomisini sağlıyamıyorsa
  • Pot alıp , potun maliyeti 5 m se o potu 10 m yapamıyorsa hatta ve hatta eksiye düşüyorsa oyun baya sıkıntı demektir. 5 saatimi verdim başlangıç 50 m- çıkış 30 m :D gibi.
  • Ki oyun baya sıkıntıda şuanda millet herşeyi deniyor yahu nasıl charımı geliştiricem diye ama bir yolu yok gibi duruyor. Oyunda online olduğu sürece hatta para kaybeder durumda şuanda.
Sonrasında oyuncu kişisinin cümlesi : Yeaw bune yeawwwwww - sat çık düzelince geliriz. (düzelincede işi olur , durumu olmaz, zamanı olmaz. Giden gitmiş olur)

Bu kadardı teşekkürler.

Balerion

Üye
Free 2 Play oyunların doğasıdır bu. Şirket para kazmanmaktadır ve bazı yerler mecburen Pay 2 Win e döner. Eğer aylık abonelik bazında bir sistem olup bizden fix bir fiyat alıp başka bir şey istemesin derseniz. Şirketin oyunu Pay 2 Play yapmaları için zorlayabiliriz.
Hocam free to play olup dunya para kazanan bir sürü oyun şirketi yok mu? Ayrıca farm ürünlerinin ciddi tl karşılığının olması oyuna nasıl bir gelir sağlıyor ki? Oyunda farm çok güçlü olsa, günde 2 gb kassam bunu tl ile başkasina satıcam. Bu oyuncu-oyuncu arası bir ticaret. Farm bence oyun şirketinin gelirine ciddi katkı yapmaz. Benim şahsi düşüncem şu şekilde:

1.Çok güçlü farm
2. Çeşitli ve keyifli farm alanları (drop veren zindan gibi)
3. 3/4 ay çabayla (farmla) dvye hazır çar dizilebilmesi
4. Bunu herkesin yapabilmesi/ net ve kolay olması.
5. Herkes zaten elde edebikeceği için gbnin, itemlerin tl karsılıginın olmaması. Ya da yasaklanması. Herkes oynayarak gücleneceği için zaten tl karsılıği kendiliğinden bitecektir.
6. Mevcut oyuncular ve yeni gelecek oyuncular dv'de şans elde etmek için 40 bin lira harcamak zorunda olmadığını görünce oyunu oynayacaktır. Bu ne lan diyip kaçmayacaktır.
7. Fazla oyuncu = daha çok premium, kostüm, pet, mount, matta, rpr hammer vb vb alan daha fazla player anlamına gelir.
8. Oyunun geliri böylece doğrudan artacaktır.

Oyun ne kadar pay to win olursa oyunun geliri o kadar azalacaktır.

Balerion

Üye
Başka konularda da tartışmalar oluyor. Farm gideri karşılamıyor dediğimizde yapımcı taş mı yesin mağazadan pot alın diyor çoğu kişi.

Herkesi dönerci olarak niteliyorlar.

Benim için sorun yok ben zindan dan drop aldım karakterimi dizdim. Ama dediğiniz gibi şuan farm atarak ilerleme sağlayamıyorum.
Abi ben bu mantiğı hiç anlamiyorum. günde 50 tl pota harcayacağım. 8 saat farm atacağim bana 10-12 m kalacak? Yahu gider 50 liralık gb cekerim o zaman niye farmla uğraşayım. Bu mevcut durum oyuncuyu gb almaya zorlayan bir sistem oldu, stordan alişveriş yapmaya teşvik etmek yerine. Yani tam tersi.

N1pple

Üye
Oyun gün gün oyuncu kaybediyor sebebi de beklenen ama gelmeyen yenilikler, pvenin bitirilmiş olması bütün odağın sadece pvp ye verilmiş olması ki o da sıkacaktır bir yerden sonra gel pot harca sc bas bp kas geri dön. Oyun yönetimi yeni oyuncu geldiğinde itemli oyuncu ile çok farkı olmasın diye itemler arasındaki farkı neredeyse sıfıra çekecek aman yeni oyuncu kaçmasın diye ama farkında değiller ki yeni oyuncu daha o aşamaya gelmeden ya kaçıyor ya da bakıp oynamadan geri gidiyor, keza aynı şekilde gb fiyatı da tutulmak isteniyor aman yüksek olsun ki oyuncular gelsin gibisinden ama o fiyat ve o gbyi kasmak nasıl diye bakınca insanları o fiyatta tatmin etmiyor kısaca kimse gelmiyor hep gidiyor.Mesela bir ara şu kadar yeni kayıt yapıldı şu kadar ticket cevaplandı gibi info grafik paylaşılırdı son aylarda hiç göremiyorum nedense. Uzun lafın kısası pve olmayan bir mmo hayatta kalamaz bunu er geç fark edecekler umarım o zaman oyuncuların ilgisini çeker ve server yine eskisi gibi kalabalıklaşır pve de de pvp de de keyif alarak oynanan bir oyun haline döneriz.Sayın yönetim pve yi bitirerek mağazaya yönlendirerek anlık çok kazanabilirsiniz ama çok kısa vadeli olacaktır lütfen bu yanlışlardan geri adım atıp insanların pveden elle farm atmaktan keyif alması için pottan para kazanmak gibi dropları kısmak gibi politikalardan vazgeçip oyuna oyuncu girmesini mevcut oyuncunun da oyunda severek daha uzun saatler kalmasını sağlayın,yazılan herşeyi görüp oyuncu azalışını görüp hala aksiyon almamaları çok üzücü.

emrdrc

Üye
Son bir haftadır elite zırhlarda +5 e basamıyorum denebilir... Bugünde uniq silahı +3 e atarken yaktım... Bence çok zorluyorlar çooookkkk....

DeadLegion

Üye
Malum oyunda yeni serverlar acilali 1 ay olmadi daha ama +8 +9 ve hatta +10 itemler bile basildi. Ama gel gor ki rise onlineda degil +7 item basmak upgrade yapmaya bile yanasilmiyor. Boyle olunca da herkes farmdan dusurdugunu oldugu haliyle pazarda satmaya calisiyor ve bu da item fiyatlarini gunden gune dusuruyor. Farmdan aldigi itemin oyun icindeki degerinin gunden gune dustugu kimsenin upgrade yapmaya yanasmadigi ve hatta farmin bile bitirildigi bir oyunu kim oynamak ister ki?

Bogateg

Üye
Officale geçene kadar sağlam char dizmek çok gereksiz itemler değişiyor sürekli droplarla oynaniliyor upgrade çok zor millet pot parasi cikaramiyor , dv farm atalim diyoruz onda da sadece slot basmaktan ibaret olan asas arkadaşlar çok darliyor dv2 sadece akşamları açık olduğundan orda da farm atamiyorsun, piyasada zibilyon tane epic rare takı birikti takı upgrade yok haliyle enflasyon oluşuyor itemlerde , yönetimin tek derdi pve yapıp karakter dizenlere NERF getirmek en iyisi officale kadar yatırım yapmamak

Opus Magnum

Üye
Malum oyunda yeni serverlar acilali 1 ay olmadi daha ama +8 +9 ve hatta +10 itemler bile basildi. Ama gel gor ki rise onlineda degil +7 item basmak upgrade yapmaya bile yanasilmiyor. Boyle olunca da herkes farmdan dusurdugunu oldugu haliyle pazarda satmaya calisiyor ve bu da item fiyatlarini gunden gune dusuruyor. Farmdan aldigi itemin oyun icindeki degerinin gunden gune dustugu kimsenin upgrade yapmaya yanasmadigi ve hatta farmin bile bitirildigi bir oyunu kim oynamak ister ki?
Aslında bu zorluk bana zaman zaman ağır küfrettirse de şu an için "p2win" olayına ciddi manada etki ediyor.

Misal upgrade zor, haliyle güçlenmek fark yaratmak ciddi masraflı bu da oyuncuları average güç seviyesine yakın tutuyor. En üst klasman iteminiz dahi olsa yarıp geçmek zor(asasların güçlü olması jobla alakalı, kaldı ki onlar da ciddi şekilde birbirlerine diş geçiriyor mu emin değilim)

Upgrade sınırının +8 ile limitli olması, bu da çok ciddi fark yaratma konusunda oyunu daha stabil hale getiriyor.

ROWA açılan yerlerde farmın ciddi getirisinin olmaması ve bunu kırmak için ciddi risk alıp DV ye inmek, bak misal burada da aman aman olmasa da oyuncuyu risk/ödül tarafında bir tık daha avantajlı yapıyor. Riske itmek ve safe kalmak arasındaki bir çizgi var, ha oyun bunu ne kadar ödüllendiriyor pek emin değilim henüz denemedim.

Bu bahsettiğim şey ise p2w i bir nebze kırıyor olması. Ha oyunda gb satışı var ve engel olunmalı diyen bir grup da var ki kendilerince haklılar; buna rağmen oyunun yukarıda bahsettiğim limitleri sizin ağzınızı açık bırakacak tablolarla yüz yüze bırakmıyor.

Ha oyunun level kasma ve skill tarafında çok köhne bir yapı olsa da bunun geliştirebilir bir şey olması en azından bu yönde çalışmalarla daha taktiksel şeylere yönelerek bunu kırması da olası, yine de firma bu tarafta çok vaatkar görünmüyor. Misal skill tablosu cooldown, ufak artışlar, elemantal hasar eklentileri gibi seçeneklerle zenginleştirilebilir. Level atlayında sadece basit şekilde 2 puan yerine ayrıca ability point ekranı da olabilir. Bu da skillere ek ayrıcalıklar ekleyip minik avantajlar sağlamasına olanak sağlamalı. Misal klasik rün sistemleri gibi, dileyen belirlediği skille ufak cooldown ekler, kimisi zırhı görmezden gelir, kimisi rezistansları azaltır, kimisi zehir hasarı tetikler gibi gibi gibi, kafa yordukça çok cazip şeyler çıkabilir. Tabi bunlar oyuncular tarafından abuselamayacak derecede olmalı, %3 5 gibi.

Ancak günümüz oyunlarına bakınca malum oyunun o köhne yapısını olduğu gibi alması tam bir hayal kırıklığı, 255 stat point sınırı bile çok saçma misal. Her statın her joba ekstra sağlayacağı avantajlar olmalıydı ancak dediğim gibi buraya fazla kafa yormadıkları çok bariz.

Son düzenleme:

emrdrc

Üye
Bu dönem asas metası oldu resmen... Gerçekten seri skill vurma ve hızları çok fazla... İmperial set de giydiklerinde resmen tank oluyorlar... Ama sorun o değil, Bende warrior var ama asas benden kaçmıyor, kafa kafaya çatışıyor ve kazanıyor haliyle :D (1 vs 1) Bp ler ile bi nebze savaşabiliyorum taki 4 skillini atana kadar :D Ama PK'nın daha güzel olması için yapılacak en güzel şey, Mage'lerin ve Bp'lerin de Elite setlerini giyebilmeleri olacaktır... En azından defans özellikleri artmış olacak... Nasılki Warrior için STR istiyorsa, Asas için Dex istiyorsa, Bp ve Mage içinde str veya mage istemeli diye düşünüyorum... o zaman gerçekten PK'nın tadı çıkar...
Elbette bu benim düşüncem... Takdir yönetimin...

KenyaliAtlet

Üye
Arkadaşlar sizler 2 günde +21231651561 item basayım çok güçlü olayım derdindesiniz, item basmanın ve item düşmesinin zor olması gayet güzel bana kalsa hiç düşmesin +4 spike ile gezelim. Diğer taraftan item basıp para ile satayım gb yapıp para ile satayımcılar sizlerede çok güzel oluyor. Bu bir oyun sizde esnaf değilsiniz. İşin özeti evet oyuncu kaybı var çünkü oyun içi para dengesizliği mevcut moblardan düşen paralar oyun içi ekonomide karakterin devamlılığını sağlayacak düzeyde değil, sürekli bir pot harcatma mağazaya yönlendirme mevcut. Bende inadına mağazaya yönlenmiyorum arkadaş, premium çekerim günde 2 saat exp kasarım acelem yok. Yöneticilerin oyunu %100 Dark Valley'e yönlendirmek istemesi doğru bir karar değil, ben farm yapar iken itemli adam gelip beni kesecek, rahat vermeyecek, 2 saat peşimden koşturacak, beni darlayacak. Ben gelemem arkadaş böyle bir şeye. Bu Dark Valley'e yönlendirme oranı makul bir miktarda olsa tabikide ırk çekişmesidir mmorpg oyunda kabul edilir. Fakat bir oyuncu olarak ben kimsenin %100 eğlencesi değilim.

Şunu da eklemek isterim, oyun içi pazar müthiş bir şekilde durgun ne item alınabiliyor ne de item satılabiliyor. İtem satmak isteyen çok yüksekten satıyor, almak isteyenin parası yok alamıyor böyle bir denge mevcut oyunda.

Kamer

Üye
Kardeşim adam neden item bassın bana bi mantıklı bişe söylesene :) elimde +7 Uniq Dagger var oyunda şuan 1 veya 2 tane vardır sanırım Pazardaki +7 20 m ye satılan Dagger +7 Uniqden 70 damage daha az vuruyor niye millet Yüzlerce gb verip o itemleri o riske girip bassın bana bi mantıklı bişe soylede bende tamam diyeyim Forumdada Detaylı konusu var bakmak isteyen baka bilir . ve Bende item kolay basılmasın gerçekten çok zor düşsün çok zor basılsın ama basıldığı zamanda farkını gostersın

emrdrc

Üye
İtemin zor düşmesine eyvallah ama basılması bence kolay olmalı... Yoksa şu andaki pazar gibi oluyor.. Kimse item basmadan +1 pazara koyuyor... Çünkü ne kadar çok basmaya çalışırsan o kadar zarar ediyorsun...

Alkoer

Üye
Birçok konuda tartışıyoruz farm olayını. Gördüğüm kadarı ile çok büyük kitle farmdan drop oranından şikayetçi.

Drop ve upgrade oranları küçük oranlarda yükseltilip geri dönüşlere bakılmalı. Test edilmeli kapsamlı olarak.

Yapımcı para kazanmasın demek olmaz. Tabiki kazanacak. Ama sadece yapımcı kazanırsa oyuncu zarar ederse bu da olmaz.

Kimse polyanna olup kendini kandırmasın. Kanal sayıları düşürülürken, görev yapacak, xp party kuracak oyuncu bulamazken oyun iyi gidiyor demeyin.

Artık oyuncunun yüzünü güldüren değişiklik için zaman geldi.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt