Pot Kullanımına Alternatif öneri

JohnPlane

Üye
Yönetim net şekilde skill kullanmak istiyorsanız TL yatırmak zorundasınız diyor, bunu artık net şekilde anladım. Lakin PK Atmayan PVP bölümü ile ilgilenmeyen PVE kısmından zevk alan insanlar için oyun tam bir eziyete dönüşüyor Hp veya MP yi yenileyecek vurduğu damage oranında itemler eklense oyuna belki pot olayına çözüm olur. Ve böylece PK atanlar sadece TL ile pot almak zorunda kalır PVE ile oyundan keyif almak isteyen insanlar rahatça skill kullanıp TL basmadan oyunun o kısmına odaklanabilir.

Hem TL & Pot politikanızdan ödün vermemiş olursunuz hemde oyuncuları bir nebze rahatlatmış olursunuz diye düşünüyorum. Çünkü oyun artık PVP kısmı harici çekilmez bir hal aldı gerçekten o kadar baydı ki oyunu sadece dungeon pazar yapıp alttan başka oyunlar oynuyorum. Ayrıca şunuda belirtmek isterim farmer oyuncusu bile değilim farm yapmak dahil beni sıkıyor ama işten geldiğim zaman keyfimle 3-5 saat takılmak istiyorum ve benim gibi böyle çok insan olduğunu düşünüyorum.

Ek olarak birşeyde sunmak istiyorum Rüne slotları ile hp veya mp recovery yapabileceğimiz rünler eklerseniz harika bir alternatif olacaktır.

Forumu çok aktif kullanan bir insan olarak şimdi diyor olabilirsiniz derdin ne diye ama ben bu oyunu sevdim ve gönlümce oynamak istiyorum, Premium ve kostüm harici de para yatırmak istemiyorum ve bu benim tercihim.

Alkoer

Üye
Rün konusuna girme çok karışık bir olay. Official duyuruda rün ler var dediler ama hala gelmedi oyuna. Zaten nerf te yaptılar aşırı miktarda.

Üstelik şimdi tüm oyuncular rün slotsuz item dizdi ve rün slotu açma şansınız yok. Rün slotlu item düşürüp upgrade etmelisiniz. Tam bir kaos.

Balerion

Üye
Malesef tl basmadan oynamak diye bir şey kalmadı.

1 adet squid ortalama 2000 gold. En ucuzu denk gelirse 1700 gold. Çok yavaş dolduruyor. 2 tanesi 2 k mana veriyor fiyatı 3400 gold. Anında 2000 mana veren mega mana potion 10 tl, On tl ile 3 m alırsın, mega mana potunun tanesi 3000 golda denk geliyor yani squidden daha ucuz. Flounder daha da pahalıya geliyor. Can baliklari 100 gold kadar ucuza geliyor ama onlarla ölürsün, 300 can veriyo yetersiz. Tavsiye etmem.
Yani pay to win, tl dökmeden oynamak diye bir şey yok. Hee ben tl dokmeye okeyim de karşiliğinda birşey olmuyor ben asıl ona yanarım

Nihâvend

Üye
yüzlerce kez söylendi ama hiçbir şekilde geri adım atmıyorlar, pve mekaniği olmayan başka hiçbir mmorpg oyunu var mı? DV slotları hariç hiçbir yer pot parasını dahil kurtarmıyor yahut saatte 1m civarı kasabiliyorsunuz. Hasılı artık oyuncular 40-50 dakika sürüyor diye LoL bile oynamıyor, burada kim 1m için bir saatini çöpe atsın. Ödül mekanizması o kadar zayıf ki oyunculara hiçbir çıkar yol bırakmıyor, istiyorlar ki yalnız PVP olsun, yanlış ama iş işten geçti artık..

N1pple

Üye
Pve alanları bitirildi ve bu bile istene yapıldı, oyunun en başından beri birçok büyüklü küçüklü yama hep pot kullandırma pottan para kazanma politikası üzerine ince ince işliyorlar bunu.Ben 3-4 saat undead-arcdemon-deathlord gibi oyunun dv de bulunan en güçlü slotlarını dönüp drop alamadığımda saatte 2-3m zarar edeceksem pvenin bir anlamı yok bence.Tamam en kaliteli ana droplar düşmeyebilir anlıyorum eyvallah ama potlar 1 1 atmak yerine daha fazla atabilir en azından pot masrafından zarar etmeyiz veya içine scler daha bol eklenebilir çöp dropları arttırılabilir.3-4kişi kesip saatte 2-3m zarar etsek drop alamayınca kimin farm atası kalır ki? Bir yere kadar sübvanse edilir bu olay, uzun lafın kısası pottan para kazanma pveci istememe rng adı altında drop oranlarının leşliği oyunda belki de nisan ayına göre 10da1 oyuncu bıraktı.Haritalar boş pveciler dropsuzluktan coinsizlikten şikayetçi, pazarda itemler öldükçe ölüyor fiyat düşse bile alıcı gelmiyor bu da ya oyuncuda ya para yok ya da oyuncu yok anlamına geliyor ve bunu eminim sadece biz değil onlarda görüyordur.Asas online pvp online modundan çıkıp gerekli adımlar atılmazsa ben üzülerek erken erişimden official sürüme geçiş bile olmayacağını hissetmeye başladım.

Bogateg

Üye
Günümüz güncel mmorpg lerin hiç birinde 1 saat farm atmaniz halinde kesinlikle zarar etmezsiniz lakin burda edersiniz drop ve ödül sistemi çok kötü , global serverda insanlar oyuna girecek ve tamamen vakit kaybı olduğunu görüp bırakacaklar , yönetim bu yanlışlardan bir an önce caz gecmeli

machinee

Üye
sürekli şikayet ediyorsunuz arkadaşlar. allah yönetime sabır versin ben bile daraldım.
benim gibi oyunu silme seçeneğiniz var bunu unutuyorsunuz. sildim ve rahatladım. ne pot derdim var ne drop derdim var. ara sira foruma bakiyorum bir şeyler değişmiş mi diye o kadar.

JohnPlane

Üye
sürekli şikayet ediyorsunuz arkadaşlar. allah yönetime sabır versin ben bile daraldım.
benim gibi oyunu silme seçeneğiniz var bunu unutuyorsunuz. sildim ve rahatladım. ne pot derdim var ne drop derdim var. ara sira foruma bakiyorum bir şeyler değişmiş mi diye o kadar.
biz oyunu oynamak istiyoruz ama öyle bir fark var silmek kolay çözüm.

Balerion

Üye
Biz silmek istemediğimiz için düzeltme talep etmekteyiz. Oyunun yaşamasını istiyoruz. Oyuncu sayısı artsın istiyoruz. Ama dürüst olayım şu an biri başlayayım mı dese başlama derim. Yarin elimdeki silahin 10 ap düşmeyeceğinin garantisi yok, yarın +8 fplerimin defansının yarıya inmeyeceğinin garantisi yok. Ayrıca yönetim sürekli bir şeyler degistiriyor bari iyi yönde değiştirsin diye uğraşiyoruz, olmayınca da taleplerimiz artık inat boyutunu aliyor. Biz inat ettikçe hâla bir şeyler nerfleniyor. En azından neden böype yapıldıginı anlamak istiyoruz onun da bir karşilığı yok.

Son olarak "ben bir milyon tane domates depoladım degeri düştü" diyenlerden değilim. Benim job'umun skili hatalı, benim jobum pot basmiyor benim jobuma dv'de hiçbir şans tanınmiyor. Haksız talebi olan da çok var evet ama ben onlardan olduğunh duşünmuyorum test edip ispatlanan, ticketini attığım ama yanitsiz kalan şeyler bunlar.

abuzer

Üye
Şimdi azıcık zihinleri açalım: dv haritasına(sadece akşamları 2 x yoksa 1 map iki ırk için ortak) çıkılmadan farm yapılmasının avantajlı olması halinde dv ye hiç adım atmayan bir kitle var oluyor ve sayısı direk artıyor oyunda . (2 ırkta da olduğu için her şeyden 2 x bu arada) Sadece coins kasayım onu da siteye satayım bununla et döner alayım diye düşünüyorlar. Farmcıların belki de yüzde 5 i item yapıyor en fazla. Farmda işini kolaylaştıracak f/p itemleri hariç, premium itemlerden bahsediyorum. Bu kolaylaştırma yapılırsa ne olur ? Haliyle bu oyundaki paranın değeri düşer. Çünkü kasılan paranın büyük bölümü oyun içinde harcanacak yerlere gitmiyor. Sonra ben size söyliyeyim olacağı: Gb 10 tl olunca da burda çok avantajlı olmasına rağmen bir allahın kulu farm yapmaz. Çünkü döneri geç ayrana para yetmez artık kastıklarıyla. Gider başka oyunlarda farm yaparlar. Zaten rakip oyunla gb fiyatı olarak rekabet edebilmesi hayatta kalabilmesi için olmazsa olmazı ne yazık ki. Yönetim bunu iyi biliyor. O yuzden yönetim sonuna kadar haklıdır. Her oyunda tl atan kazanır. Bunun önüne geçemiyorsunuz. Kaldı ki tl atan avantajlı olmadığında oyunlardaki pazar sistemi çöküyor bu sefer ilgi azalıyor. Çünkü herkes döner yeme derdinde, güzel fakir ülkemde. Üzgünüm böyle agresif yazdığım için, ama başka türlü vurgu yapamazdım. Ve dv de farm yapılması oyuncu sayısı arttıkça diğer maplerde de yavaş yavaş arttırılması oyun ekonomisinin ayarlanması önemli Gb değerinin korunması oyuncu kitlesinin önceliği aslında. Zindanlar ile uzun vadede bile item yapılıyor oyunu gerçekten oynayanlar için. Bu denge bence ideal şu anki meta için. Özet yapayım, her yerde para kasılırsa pazardaki her item 100x fiyatlanır. Bu sefer sen yine alamazsn. Gb 10 tl ye düşer döner yiyemezsin. İyi oyunlar.

Alkoer

Üye
Şimdi azıcık zihinleri açalım: dv haritasına(sadece akşamları 2 x yoksa 1 map iki ırk için ortak) çıkılmadan farm yapılmasının avantajlı olması halinde dv ye hiç adım atmayan bir kitle var oluyor ve sayısı direk artıyor oyunda . (2 ırkta da olduğu için her şeyden 2 x bu arada) Sadece coins kasayım onu da siteye satayım bununla et döner alayım diye düşünüyorlar. Farmcıların belki de yüzde 5 i item yapıyor en fazla. Farmda işini kolaylaştıracak f/p itemleri hariç, premium itemlerden bahsediyorum. Bu kolaylaştırma yapılırsa ne olur ? Haliyle bu oyundaki paranın değeri düşer. Çünkü kasılan paranın büyük bölümü oyun içinde harcanacak yerlere gitmiyor. Sonra ben size söyliyeyim olacağı: Gb 10 tl olunca da burda çok avantajlı olmasına rağmen bir allahın kulu farm yapmaz. Çünkü döneri geç ayrana para yetmez artık kastıklarıyla. Gider başka oyunlarda farm yaparlar. Zaten rakip oyunla gb fiyatı olarak rekabet edebilmesi hayatta kalabilmesi için olmazsa olmazı ne yazık ki. Yönetim bunu iyi biliyor. O yuzden yönetim sonuna kadar haklıdır. Her oyunda tl atan kazanır. Bunun önüne geçemiyorsunuz. Kaldı ki tl atan avantajlı olmadığında oyunlardaki pazar sistemi çöküyor bu sefer ilgi azalıyor. Çünkü herkes döner yeme derdinde, güzel fakir ülkemde. Üzgünüm böyle agresif yazdığım için, ama başka türlü vurgu yapamazdım. Ve dv de farm yapılması oyuncu sayısı arttıkça diğer maplerde de yavaş yavaş arttırılması oyun ekonomisinin ayarlanması önemli Gb değerinin korunması oyuncu kitlesinin önceliği aslında. Zindanlar ile uzun vadede bile item yapılıyor oyunu gerçekten oynayanlar için. Bu denge bence ideal şu anki meta için. Özet yapayım, her yerde para kasılırsa pazardaki her item 100x fiyatlanır. Bu sefer sen yine alamazsn. Gb 10 tl ye düşer döner yiyemezsin. İyi oyunlar.
Helal olsun....

4 senedir geliştirilen 2 senedir alpha - beta yapılan ve ülkemize uygun mağaza politikası olacak gb alım-satım olmayacak denilen oyunu para vermezsen oynama mantığına bağladın.

Çok teşekkür ederim....

abuzer

Üye
Helal olsun....

4 senedir geliştirilen 2 senedir alpha - beta yapılan ve ülkemize uygun mağaza politikası olacak gb alım-satım olmayacak denilen oyunu para vermezsen oynama mantığına bağladın.

Çok teşekkür ederim....

Hocam bu şey gibi: ben insanın ruhuna bakarım fiziğine değil diyenlerin ruhlar aleminde yaşamaması sonucu hep fiziksel olarak bir seviyede olanlarda ruh güzelliği aramasına. Evet kullanıcı dostu olsun, evet emekle de karakterler dizilsin. Ama bir yerde de benzer oyunlarla rekabet edebilmesi, oyuncu bulabilmesi için bunu yapmak zorunda. Oyuna globale çıkar ve biraz tutarsa oyuncu sayısı çok artarsa zaten talepleriniz gerçekleşir. Şu anda 100 kişinin oynadığı, oyun parasının manası olmayan bir oyuna dönmesi durumunda şirket sadece batar. Keşke insanlar birbirlerinin sadece ruh güzelliklerine baksalar...

Alkoer

Üye
Hocam bu şey gibi: ben insanın ruhuna bakarım fiziğine değil diyenlerin ruhlar aleminde yaşamaması sonucu hep fiziksel olarak bir seviyede olanlarda ruh güzelliği aramasına. Evet kullanıcı dostu olsun, evet emekle de karakterler dizilsin. Ama bir yerde de benzer oyunlarla rekabet edebilmesi, oyuncu bulabilmesi için bunu yapmak zorunda. Oyuna globale çıkar ve biraz tutarsa oyuncu sayısı çok artarsa zaten talepleriniz gerçekleşir. Şu anda 100 kişinin oynadığı, oyun parasının manası olmayan bir oyuna dönmesi durumunda şirket sadece batar. Keşke insanlar birbirlerinin sadece ruh güzelliklerine baksalar...
İMKB borsası değil burası. Oyun parasının TL değeri ne beni ne seni ne yapımcıyı ilgilendirir. Oyun içi herhangi bir eşyanın gerçek para ile satışı illegaldir.

Birileri bu kanunu görmezden geliyor diye bende aynı şekil yapmak zorunda değilim.

Oyun parasın değeri olmayan ama çok ta oyuncusu olan oyunlar var.

Oyunun TL değerine endeksli bir tarzı doğru bulmuyorum. Oyuncu dostu olsaydı şuan kat kat daha fazla oyuncu mevcut olurdu. Kanal sayılarının düşmesi zaten oyuncu azlığını gösteriyor malesef sizin düşüncenize göre devam ederse oyun official global açılışı göremez.

Balerion

Üye
Hocam bu şey gibi: ben insanın ruhuna bakarım fiziğine değil diyenlerin ruhlar aleminde yaşamaması sonucu hep fiziksel olarak bir seviyede olanlarda ruh güzelliği aramasına. Evet kullanıcı dostu olsun, evet emekle de karakterler dizilsin. Ama bir yerde de benzer oyunlarla rekabet edebilmesi, oyuncu bulabilmesi için bunu yapmak zorunda. Oyuna globale çıkar ve biraz tutarsa oyuncu sayısı çok artarsa zaten talepleriniz gerçekleşir. Şu anda 100 kişinin oynadığı, oyun parasının manası olmayan bir oyuna dönmesi durumunda şirket sadece batar. Keşke insanlar birbirlerinin sadece ruh güzelliklerine baksalar..
Saçmalık. Saçmalık ve saçmalık...

Oyunun bu durumu iyi diyorsun, oyunu şu hale getirdiler iki gün sonra kingdomlardan 2 kamp kapandı. Git bak doluluk oranlarindaki düşüşe, görürsün böyle iyi mi oldu kötü mü oldu. Senin o oyunu batırırlar dediğin şeyi yonetim istese 1 günde bitirir. Organik oyuncunun ne gunahı var? Ayrica diyelim ki oyuna mucizevi şekilde 10 k oyuncu geldi hepsi her yerde organik farm yapıyor oyuna gb girişi muthiş yükseldi gb fiyatı duşüyor. Bu durumda ne olacak yonetim bu oyuncular oynamasın gbyi düşürüyorsunuz mu diyecek. Ayrıca farm isterse saatte 1 gb kazandırsın, buna paralel sayida oyuna item de girerse hiçbir şeyin değeri düşmez. Ayrıca gb 10 liraya düşecek kadar kolay kasılirsa adam günde 15 gb kasıyordur 150 tl kasar. Şu an günde 50-60 m kassa o da 150 lira ediyor, döner ekmekçi için ne farkı var? Hatta daha bile avantajlı slotlsr boş daha rahat kasiyor. Yanu dostum söyledigin her cümle neresinden tutsan elinde kaliyor.

Ayrica oyun bu konulardan bu kadar etkilenecekse tüm tl alışverişlerini store alişverişleri hsriç kapatsın. Herkes kendine kasacağı kadar kassın

Balerion

Üye
Bu arada başlıktaki soruya da yanıt vereyim. Farmdan kar etmek istiyorsanız canıniz azaldığinda c'ye basarak oturun. Canıniz doldugunda kesmeye devam edin. Böylece farmdan kar elde edebilirsiniz

abuzer

Üye
Hocam şu an en çok oynanan farma grinda dayalı tüm oyunlar tl/dolar değerinde elde edilen ganimetin büyüklüğüyle değer kazanıyor. Bunu görmemeye çalışmak için çok uğraşıyorsunuz. Ben ideali bu demiyorum. Bazı gerçeklerden bahsediyorum. Örnek fifa 23, grind yapıyorsun zamanla coinsin dolar karşılığı değeri düşüyor oynayan adam sayısı da azalıyor. Çünkü grind yapıp, kazancının dolar karşısında değeri yüksek olduğu sürece oyuncular daha çok oynuyor. Bu biraz sarmal bir durum. Şimdi firma sırf sizleri memnun edeceğiz diye oyun parasını pula çevirirse, inan ilk gidenlerden biri sen olursun. Hep böyle diyenler gittiler. Ruh güzelliği espirini bu yüzden yaptım. Oyunun başından beri yönetimi yanlış manipüle eden kim varsa yayıncı mayıncı bak şu an yok. Başka rakip oyundalar. Neden ? Çünkü parası daha değerli. Bu oyun ticareti üzerinden değer kazanan oyundur. Rakip oyun türevi olarak, bu kaderden kaçamaz. Belki globale açılmak bunu biraz daha değiştirir. Fakat sonuçta Wow bile böyleyken, bu kaçınılmaz bir yerden sonra. Yani daha emek bazlı bir ekonomi oluşabilir, fakat hiç emek harcamadan tl basan her zaman olacaktır. Burada mesele emek verenin onun çok gerisinde kalmamasını sağlacak yöntemler geliştirmektedir. Fakat bu yöntemler suistimal edilmeyecek şekilde dizayn edilmelidir. Yani böyle para kazanılıyor dediğinde orada 100 lerce abuser türüyor hemen. Bir yerde adaletli emek bazlı kazanç sağlanması şart. Ve tüm bu güncellemeler sonucunda gb değeri yukarı çekilmelidir ki rekabet ebilebilirliği artsın. Bunların hepsini başarmak zor. O yuzden de anlayış göstermek ve zaman vermek gerekiyor firmaya.

Alkoer

Üye
Hocam şu an en çok oynanan farma grinda dayalı tüm oyunlar tl/dolar değerinde elde edilen ganimetin büyüklüğüyle değer kazanıyor. Bunu görmemeye çalışmak için çok uğraşıyorsunuz. Ben ideali bu demiyorum. Bazı gerçeklerden bahsediyorum. Örnek fifa 23, grind yapıyorsun zamanla coinsin dolar karşılığı değeri düşüyor oynayan adam sayısı da azalıyor. Çünkü grind yapıp, kazancının dolar karşısında değeri yüksek olduğu sürece oyuncular daha çok oynuyor. Bu biraz sarmal bir durum. Şimdi firma sırf sizleri memnun edeceğiz diye oyun parasını pula çevirirse, inan ilk gidenlerden biri sen olursun. Hep böyle diyenler gittiler. Ruh güzelliği espirini bu yüzden yaptım. Oyunun başından beri yönetimi yanlış manipüle eden kim varsa yayıncı mayıncı bak şu an yok. Başka rakip oyundalar. Neden ? Çünkü parası daha değerli. Bu oyun ticareti üzerinden değer kazanan oyundur. Rakip oyun türevi olarak, bu kaderden kaçamaz. Belki globale açılmak bunu biraz daha değiştirir. Fakat sonuçta Wow bile böyleyken, bu kaçınılmaz bir yerden sonra. Yani daha emek bazlı bir ekonomi oluşabilir, fakat hiç emek harcamadan tl basan her zaman olacaktır. Burada mesele emek verenin onun çok gerisinde kalmamasını sağlacak yöntemler geliştirmektedir. Fakat bu yöntemler suistimal edilmeyecek şekilde dizayn edilmelidir. Yani böyle para kazanılıyor dediğinde orada 100 lerce abuser türüyor hemen. Bir yerde adaletli emek bazlı kazanç sağlanması şart. Ve tüm bu güncellemeler sonucunda gb değeri yukarı çekilmelidir ki rekabet ebilebilirliği artsın. Bunların hepsini başarmak zor. O yuzden de anlayış göstermek ve zaman vermek gerekiyor firmaya.
Dostum wow örneğine laf söylemesem olmaz. Wow da normal aylık ücretini ödeyerek dışardan gold almadan sahip olamadığın bir item oldumu?

abuzer

Üye
Dostum wow örneğine laf söylemesem olmaz. Wow da normal aylık ücretini ödeyerek dışardan gold almadan sahip olamadığın bir item oldumu?
Ama parayı basıp 0 emekle her şeyi alabilen onlarcası da oldu. Aynı şeyi söylüyoruz aslında.

Alkoer

Üye
Ama parayı basıp 0 emekle her şeyi alabilen onlarcası da oldu. Aynı şeyi söylüyoruz aslında.
Şöyle bir durum var : hiçbir şirket oyun içi eşyaların reel para ile satılmasını %100 engelleyemez haklısınız. Mesela bazı oyunlarda trade bile yok ama hesap satılır, siteye satışı engellesen insanlar letgo dan elden satar yine satar. Doğrudur yine haklısınız.

Fakat kaçırdığınız nokta bizim oyunda para vermeden oynamak mümkün değil... Wow da yeni patch sonrası 1 ayda en son itemlv eşyalara ulaşabiliyorsunuz. Para veren adamın benden önce ulaşması hiç sorun değil.

Örnek oyun açılalı 8 ay oldu ben epic bir pendant alamadım, uniq almayı hayal bile etmedim. Para veren oyuncu benden önce alsın sorun değil ama benimde alma şansım olsun.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt