Priest Sınıfının El Düşme Meselesi

MakeRiseGreatAgain

Üye
Merhabalar Rise Online World yönetimi,

Priest sınıfında yaşandığını düşündüğüm ve oyun dengesini ciddi şekilde etkileyen önemli bir problem hakkında geri bildirimde bulunmak istiyorum. Özellikle INT ve BP (attacker) priest karakterlerde, “el düşmesi” mekanizmasının aşırı ve süreklilik arz eden bir hâl aldığını gözlemliyorum.

Mevcut durumda bu sınıflar; heal, debuff ve dispel gibi priest sınıfının temel yeteneklerini çoğu zaman kullanamaz hâle gelmiş durumda. El düşmesi yaşandığında karakter neredeyse tamamen işlevsiz kalıyor ve yalnızca pasif şekilde hayatta kalmaya çalışıyor. Bu durum, priest sınıfının oyun içindeki rolünü yerine getirmesini ciddi biçimde engelliyor.

Uzun yıllardır MMO RPG oynayan ve özellikle priest sınıfını tercih eden bir oyuncu olarak, bu seviyede bir oynanamazlıkla ilk kez karşılaştığımı belirtmek isterim. Şu an priest sınıfının genel anlamda aktif oynanabilirliğini büyük ölçüde kaybettiğini düşünüyorum.

Kullandığım hesabı inceleyebilirsiniz; üst düzey eşyalara sahip bir priest karakterim olmasına rağmen, oyun sırasında çok sık el düşmesi yaşandığı için karakteri verimli şekilde oynamak mümkün olmuyor. Özellikle asas sınıfı karşılaşmalarında, el düşmesi arka arkaya ve tekrar tekrar yaşanıyor; bu süreçte heal atmak, debuff veya dispel kullanmak çoğu zaman imkânsız hâle geliyor. Karakter ancak pot kullanarak ayakta kalabiliyor.

Bu durumu abartmadan ve tamamen oyun içi deneyime dayanarak aktardığımı özellikle belirtmek isterim. Sorunun yalnızca tekil bir durumdan ibaret olmadığını, aksine sürekli tekrar eden ve priest oyuncularının büyük bir kısmını etkileyen bir problem olduğunu düşünüyorum.

Amacım bir isyan dile getirmek değil; oyun deneyimini doğrudan etkileyen bu mekanik sorunu yapıcı bir şekilde sizlere iletmek. Sizlerden, özellikle BP ve INT priestlerin bu durumu hakkında inceleme yapılmasını, mümkünse oyun içi testlerle değerlendirilmesini rica ediyorum.

Bu sorundan yalnızca benim değil, pek çok priest oyuncusunun da şikâyetçi olduğunu sizlerin de bildiğini tahmin ediyorum. Geri bildirimi dikkate alarak bu konu üzerinde çalışma yapmanızı rica eder, ilginiz için teşekkür ederim.

Sizlere iyi çalışmalar diler, hep birlikte Rise Online World’ü daha iyi bir noktaya taşıyabilmeyi temenni ederim.

Make Rise Online Great Again

Pitou

Üye
Race
Protean
Job
Priest
Ben Priest oyuncusuyum El düşmenin hala yetersiz olduğunu düşünüyorum. Hatta daha da arttırılması gerektiğini düşünüyorum. 8 v 8 mele vslerde insanların bot gibi iç içe girip önden z alması z taramasını görmek istemiyorum. Bir mele vs nin saatlerce sürmesini istemiyorum. Prilestlere sürekli hamle yapılmasını oyunun daha da hızlandırılmasını istiyorum. İsteğinizin tamamen yersiz olduğunu düşünüyorum. Diğer malum oyunda el düşme oranı buranın 3 katı daha fazla burada dua edin yönetim bunu düşük tutmuş isteklerin çok yersiz olduğunu düşünüyorum. Siz istiyorsunuz ki elim hiç düşmesin bütün skilleri saldırı aldığımda rahatlıkla atayım. Öyle olunca 6 saat mele vs atıyorsun yorulan bırakıyor. Kimse prieste dalmıyor sadece warriore dalınıyor. Oyunda vs bitmiyor her şeyi solo oyuncu olarak değerlendiriyorsunuz bazı şeyleri göremiyorsunuz. Yani istediğiniz şeylerin sonuçlarını genel olarak göremiyorsunuz nelere etki etkiğini fark edemiyorsunuz.

Son düzenleme:

N3v3N

Üye
Ben Priest oyuncusuyum El düşmenin hala yetersiz olduğunu düşünüyorum. Hatta daha da arttırılması gerektiğini düşünüyorum. 8 v 8 mele vslerde insanların bot gibi iç içe girip önden z alması z taramasını görmek istemiyorum. Bir mele vs nin saatlerce sürmesini istemiyorum. Prilestlere sürekli hamle yapılmasını oyunun daha da hızlandırılmasını istiyorum. İsteğinizin tamamen yersiz olduğunu düşünüyorum. Diğer malum oyunda el düşme oranı buranın 3 katı daha fazla burada dua edin yönetim bunu düşük tutmuş isteklerin çok yersiz olduğunu düşünüyorum. Siz istiyorsunuz ki elim hiç düşmesin bütün skilleri saldırı aldığımda rahatlıkla atayım. Öyle olunca 6 saat mele vs atıyorsun yorulan bırakıyor. Kimse prieste dalmıyor sadece warriore dalınıyor. Oyunda vs bitmiyor her şeyi solo oyuncu olarak değerlendiriyorsunuz bazı şeyleri göremiyorsunuz. Yani istediğiniz şeylerin sonuçlarını genel olarak göremiyorsunuz nelere etki etkiğini fark edemiyorsunuz.

Malum oyunda warriorlar 0.6 sn arayla vuruyor. Üstelik hasarlarıda çok daha fazla. Rise da en hantal sınıf durumumda;Dps leri riseda 1x ise malum oyunda 2-2.5x oluyor. Priestleri dusurmeleri çok daha kolay oluyor. 2 assasin rahatça bir priesti dusurebildigi ortamda 5 warrior akşama kadar bir priesti dusuremiyor. Burada sıkıntı priestin elini dusmesinden değilde warriorlarin az ve yavas vurmasindan kaynaklı.

Warriora dalınmasınin sebebi de zayıf halka olması. Tank gibi görünen ama tank olmayan bir sınır. Malum oyundaki defansif ve atak yonleri nerflene nerflene tek başına hiçbir sey yapamaz hale gelmiş. Hem atak hem defansif yönden sakat birakilmis bir sinif.

Son düzenleme:

MakeRiseGreatAgain

Üye
Priest oyuncusu olduğunu belirtmişsin ancak yazdıkların, Rise Online World’de priest sınıfının mevcut oynanışını birebir deneyimlemediğini düşündürüyor. Konu “el düşme hiç olmasın” değil; el düşmenin şu anki hâliyle aşırı, zincirleme ve oynanışı kilitleyen bir noktaya gelmiş olmasıdır.

Bugün oyunda 40 antiye sahip bir priest, iki adet ortalama seviyede asas tarafından defalarca el düşmesine maruz kalabiliyor ve bu süreçte tek bir heal, debuff veya dispel dahi atamadan ölebiliyor. Bu durum istisna değil; özellikle asas karşılaşmalarında sürekli yaşanan bir gerçekliktir.

El düşme mekanikleri değerlendirilirken sınıflar arasında daha dengeli ve eşit bir dağılım gözetilmesi gerektiğini düşünüyorum. Şu an özellikle asas sınıfının saldırı hızı ve temas süresi nedeniyle bu mekanikten daha baskın şekilde faydalandığı görülüyor. Bu durum, diğer melee sınıflarla arasındaki etki farkını artırıyor ve denge sorununa yol açıyor. El düşmenin sınıflar arasında orantılı ve adil bir şekilde çalışması, oyun içi karşılaşmalar açısından çok daha sağlıklı olacaktır.

Ayrıca sıkça referans verilen “malum diğer oyunda” da bu seviyede bir el düşme baskısı hiçbir zaman yoktu. El düşme mekanikleri vardı ancak priestin tamamen skill atamaz hâle gelmesi gibi bir durum söz konusu değildi. Bununla birlikte şunu da net belirtmek gerekir: Burası malum oyun değil. Farklı mekaniklere sahip iki oyunu birebir kıyaslamak başlı başına hatalı bir yaklaşımdır.

“Melee vs’ler uzuyor” argümanının sorumluluğunu doğrudan priest sınıfına yüklemek sağlıklı değildir. Priest sınıfının varlığı zaten takım savaşlarını ayakta tutmak üzerine kuruludur. Ancak mevcut el düşme oranlarıyla priest, takımına katkı sunamadan tamamen işlevsiz hâle gelmektedir.

Kimsenin talebi “elim hiç düşmesin, her saldırı altında rahatça skill atayım” değildir. Talep edilen şey; priestin oynayabileceği, reaksiyon verebileceği ve rolünü yerine getirebileceği bir denge ortamıdır. Şu an özellikle asas baskısı altında bu mümkün değildir.

Oyunu yalnızca vs süresi üzerinden değil, sınıf dengesi ve oynanabilirlik üzerinden değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum. Aksi hâlde hız kazandırılmaya çalışılırken bazı sınıflar fiilen oyundan koparılır.

Sonuç olarak bu konu bireysel bakış açısıyla değil, oyun içi gerçekler ve sınıf dengesi çerçevesinde ele alınmalıdır. Priest sınıfının mevcut durumu hız değil, oynanamazlık üretmektedir.

Son düzenleme:

GoldenHorn

Yeni Üye
Bu durumu dile getirdiği için arkadaşım sizleri tebrik ediyorum oyun içi bir çok kez bir çok priest arkadaşımla beraber bilet oluşturup bu sorunu dile getirmeye çalıştık. Amaç burda el düşme komple kalkmasın değil en azından dengeli bir şekilde priestin oynanabilirliğini sağlansın. Eğer priest sınıfı skillerini kullanamayacaksa priest olmasının bir manası yok. Karşıma çok kez denk geliyor 2 asasın elimi 6 kez düşürdüğüne şahit oldum kimse kusura bakmasında 6 kez elim düşecekse artık o asaslar bi zahmet beni kesemesin. Yani anlatmak istediğim şey şu sınıfın oynanabirliği ortadan kalkmasın bir denge halinde olsun, bunun üzerine bir çalışma gerçekleşsin. Madem priest sınıfının eli düşücekse skillerini hhiç bir şekilde kullanamayacsa tüm sınıfların eli düşsün ozaman artık ne bileyim asas spike atamasın eli düşsün warrior yere vuramasın eli düşsün mage ne biliyim nova atamasın falan gibi gibi değilmi :D Teşekkürler.

Pitou

Üye
Race
Protean
Job
Priest
Ben bp oyuncusu değilim İNT PRİEST OYUNCUSUYUM. Mele vs de 5 Warrior bana daldığında elim hiçbir şekilde düşmüyor. Ölen kişiyi çok rahat kaldırabiliyorum. Bütün skillerimi rahatlıkla kullanabiliyorum. Oranın hala çok düşük tutulduğunu düşünüyorum. Ya da Warriorun el düşürme oranı az olabilir. Bir mele vs 3 saat sürüyor. Oyunda mele vs bitmiyor kim yorulursa o bırakıyor vsyi.

MakeRiseGreatAgain

Üye
Ben bp oyuncusu değilim İNT PRİEST OYUNCUSUYUM. Mele vs de 5 Warrior bana daldığında elim hiçbir şekilde düşmüyor. Ölen kişiyi çok rahat kaldırabiliyorum. Bütün skillerimi rahatlıkla kullanabiliyorum. Oranın hala çok düşük tutulduğunu düşünüyorum. Ya da Warriorun el düşürme oranı az olabilir. Bir mele vs 3 saat sürüyor. Oyunda mele vs bitmiyor kim yorulursa o bırakıyor vsyi.
Yorumun için teşekkür ederim. Deneyimini paylaşman konunun daha sağlıklı değerlendirilmesi açısından önemli.

Senin de belirttiğin gibi, warrior baskısı altında INT priest olarak çoğu zaman el düşmesi yaşanmıyor. Benim yazımda da vurgulamak istediğim nokta, el düşmenin bazı durumlarda sınıflar arasında orantısız ve zincirleme şekilde çalışmasıdır. Bu durum, priestin aktif şekilde oyun oynayabilmesini zorlaştırabiliyor.

Ayrıca melee vs’lerin uzun sürmesinin temel sebebinin doğrudan priest sınıfının el düşmesiyle ilgili olduğunu düşünmüyorum. VS sürelerini etkileyen birçok farklı oyun mekaniği mevcut. El düşmenin artırılması bu durumu çözmekten ziyade, priest sınıfının oynanabilirliğini daha da kısıtlayacaktır.Bununla birlikte oyunun yalnızca warrior vs’lerinden ibaret olmadığını, farklı sınıf etkileşimlerinin de denge açısından değerlendirilmesi gerektiğini unutmamak gerekir.

Bununla birlikte priest sınıfı yalnızca INT priestlerden ibaret değil; BP priestler de oyunun aktif bir parçası. Bu nedenle el düşme mekaniklerinin tüm priest türlerini kapsayacak şekilde dengeli ve adil biçimde ele alınması gerektiğini düşünüyorum.

Özetle talep edilen şey el düşmenin kaldırılması değil, oynanabilirliği koruyacak bir denge sağlanmasıdır.

Son düzenleme:

N3v3N

Üye

Buradaki sorun warriorun iş yapamaz halde olmasi.

Malum oyunda herkes eşit hızda ve sürede skill ve R vuruyor. 2 skille 1 R standart. El düşme oranı herkese eşit uygulanmis oluyor. Riseda ise warrior 0.8 sn arayla skill, 1.3sn arayla R vuruyor. Assas ise 0.6sn arayla skill ve R vuruyor. Her skile R vurabiliyor. 2x hızlı warriordan. Durum böyle olunca el düşme oranından en çok yarar sağlayan assaslar olmuş oluyor. R e bırak sabaha kadar el düşürsun... Sınıflar arası denge olmadığı için, el düşürmede de denge sağlanamamış oluyor.

Alan oynayan warriorlarin 85 knight skilleri 70 atak skiliyle nerdeyse aynı vuruyor. 85 atak skiliyle zar zor kestikleri priesti 85 knight skiliyle kesmek çok zor. Atak donerlerse bir ihtimal... Alan oynayan warriorlarin tek şansları iç içe duran magelere karşı onda da ilk vuran kazanır. Assasin party yapıp pk atmani tavsiye ederim. Priesti kesemedim derdin olmaz. Bitmeyen kritik, defanstan bağımsız vuran skiller... Defans yönleri de warriorla aynı. 2k HP az ama gerisinde hep ustunler. Resistanslari aynı hatta fazla bile, defans 150-200 az ama %5 pasif antileri var. Hasarları 3-4 kat fazla, kaçma uçma cure healleri de var.

Pitou

Üye
Race
Protean
Job
Priest
Buradaki sorun warriorun iş yapamaz halde olmasi.

Malum oyunda herkes eşit hızda ve sürede skill ve R vuruyor. 2 skille 1 R standart. El düşme oranı herkese eşit uygulanmis oluyor. Riseda ise warrior 0.8 sn arayla skill, 1.3sn arayla R vuruyor. Assas ise 0.6sn arayla skill ve R vuruyor. Her skile R vurabiliyor. 2x hızlı warriordan. Durum böyle olunca el düşme oranından en çok yarar sağlayan assaslar olmuş oluyor. R e bırak sabaha kadar el düşürsun... Sınıflar arası denge olmadığı için, el düşürmede de denge sağlanamamış oluyor.

Alan oynayan warriorlarin 85 knight skilleri 70 atak skiliyle nerdeyse aynı vuruyor. 85 atak skiliyle zar zor kestikleri priesti 85 knight skiliyle kesmek çok zor. Atak donerlerse bir ihtimal... Alan oynayan warriorlarin tek şansları iç içe duran magelere karşı onda da ilk vuran kazanır. Assasin party yapıp pk atmani tavsiye ederim. Priesti kesemedim derdin olmaz. Bitmeyen kritik, defanstan bağımsız vuran skiller... Defans yönleri de warriorla aynı. 2k HP az ama gerisinde hep ustunler. Resistanslari aynı hatta fazla bile, defans 150-200 az ama %5 pasif antileri var. Hasarları 3-4 kat fazla, kaçma uçma cure healleri de var.
0.5 saniye skill istemiyorum. Mümkünse Mage staff , priest vuruşta 0.8 sn olsun. 0.8 sn cd çok daha dengeli macroyu daha iyi dengeliyor. 0.5 sn cd yaparlarsa macronun önüne geçemeyiz çok fazla avantaj sağlıyor. Asla 0.5 sn yi desteklemiyorum bozuk cd. Senin burda cd düşürmek değilde hasarı arttırma istemen gerekiyor.

N3v3N

Üye
0.5 saniye skill istemiyorum. Mümkünse Mage staff , priest vuruşta 0.8 sn olsun. 0.8 sn cd çok daha dengeli macroyu daha iyi dengeliyor. 0.5 sn cd yaparlarsa macronun önüne geçemeyiz çok fazla avantaj sağlıyor. Asla 0.5 sn yi desteklemiyorum bozuk cd. Senin burda cd düşürmek değilde hasarı arttırma istemen gerekiyor.
Şöyle diyeyim warriorlar 0.6sn arayla vuruyorken macro kullanmasınlar diye 0.6 sn arayla vurmayı kapattılar. Mageler priestler 0.5sn arayla, assaslar 0.6sn arayla hatta R leri de 0.6sn, okçular 0.5sn arayla vurmaya devam ediyor. Warriorlari 0.8sn e çektiler ama çıkan DPS e duzenleme getirmediler. O zamanlar itiraz ettik. Değişen birşey olmadı. Levo warrior oynamaya baslayinca 85 skiline +100 damage eklenmişti. Takı güncellemesiyle birlikte o hasari iptal ettiler hatta warriorun tüm skillerini hasarı düşürüldü. +1k HP de düşürüldü.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt