2-3 hafta önceye kadar bu gönderimi okusam kesinlikle katılmazdım. Ancak şu an olmasa da, birkaç hafta içerisinde olması gerekenin bu olduğuna inanıyorum. Joblar arası dengesizlik çok ciddi seviyeler içerisinde. Büyük bir çapta oyun şu an kendini yeniliyor yani görev yap, 70 ol, farm yap ve pk 'ya çık, çıkınca joblar arası dengesizlik + tüm o pk yı önleyici buglar sayesinde de "unintsall game" tuşu son buluyor.
Eleştirisel yazmaya gelince, oyun geliştiricilerinin artık hızlanması gerekiyor. Hatırlıyorum, Hagard haritasında bulunan golemlerin yanında buzul bir taş vardı ve o taşın arkasına mageler geçtiği zaman moblar taşın içerisinden geçmeye çalışıyordu ancak nafileydi. Haliyle ne yaptılar? Buz görünümlü taşı olduğu gibi kaldırdılar. Bu 2-3 günlük kısa bir süreç idi... Ancak Death Valley'deki malumunuz tüm o teleport buglarının çözülmesi haftalar aldı.
Ne yapılabilirdi? Eğer sorun teleport ile ilgiliyse o taşları olduğu gibi kaldırırdınız ve sonraki patchlere kadar bu bugu önlemiş olurdunuz lakin yapmadınız. Günler, haftalar derken düzeldi ama şimdi ise skilleri aynı anda basamama sorunsalı ortaya çıktı. Peki ya şimdi? Oyuncular 70 lvl oldu, pk ya çıkıyorlar. Ama bahsettiğim sorun sayesinde bile ciddi şekilde oynanış etkileniyor. Haliyle burada da alfa sürecini bırakmamak elden değil. En azından arkadaşın da bahsettiği gibi joblar arası denge kısa süre içerisinde sağlanmalı. Bir teleport veya her ne bugu ise kaldırılması haftalar sürüyorsa official release'yi 2022 de henüz görebileceğimizi düşünüyorum.