Öneri PVP 1-15 / 15-30 / 30-45 / 45-60 / +60 PVP RANK SİSTEMİ [RO]

RKERN

Üye
Merhaba özellikle MMORPG geçmişime dayanarak söylemeliyimki PVP sistemi Level gruplarına göre ayrılıp bir iki ırkın savaşlarına dahil olabilmeliyiz.

1-15 Level - 15-30 Level - 30-45 Level / 45-60 Level ve +60 şeklinde yapılması çok iyi olur özellikle Shaiyada bu sistem çok iyidi.

Bu sistemle sadece yüksek level degil düşük levellerinde Pvp arenada kendilerini gösterme imkanı sağlanabilir.

İki ırk var bu ırklar Level gruplarına özel yapılmış Maplerde kendilerini gösterebilir.

Ve oyunda en önemli nokta bu pvp ranklarda kill sayısına göre sizin Nickname inizin yanında bunu belirten bir simge olabilir.

Bu aşağıda gördüğünüz resim 1-15 Pvp arenadan çekilmiş.

330666_222020264533874_1265570822_o.jpg

User

Üye
Bu sistemin iki amacı var anladığım kadarıyla:
1. Güçlüyü, güçsüzü ayrıştırarak, güçlülerin ezik tokatlamasının (griefing) önüne geçilecek. Yani herkes dengiyle oynayacak.
2. Oyuncuya "güçlü olmalıyım" algısı aşılamak. Ranking sistemi gelince, cs:go ladder, age of empires ranking gibi millet puan peşine düşecek.
Hele bir de bu puanlar "işe yarar" hale getirilirse, puanları npc'ye satarak birşeyler elde etmek gibi, bak o zaman işin rengini gör :)

Gözlemlerim böyle...

Yorum yapayım bu sistem hakkında:
1.Griefing'in önüne geçilmesini desteklerim ancak bu sistemle değil. Farklı bir sistem uygularım ben olsaydım.
Yani, "ne kadar risk, o kadar ödül" benim mottom olurdu şahsen.
Dileyen eziğe risk alma şansı verirdim, ödülü de büyük olurdu.
Dileyen ezikte risksiz oynar küçük ödüller alırdı.

2. "Güçlü olmalıyım oyunun amacı budur" konusuna gelirsek;
Evet bu mesajın oyuncuya verilmesi güzel. Ancak oyun sadece bu mesajın çevresinde dönmemeli. Oyunda alternatif mesajlar. "Balık tutup satmalıyım", "Pazarcı olmalıyım", "Borsacı olmalıyım", "Merchant olmalıyım (2 şehir arası mal sevkiyatı yapanlar, ticaret)", "Kiralık asker olmalıyım", "Ben taş, tahta, demir topliyim yeter", "Yağmacı/Haydut olmalıyım" gibi mesajlar da olmalı. Buna "Sandbox" deniliyor terminolojide.

Nazzy

Üye
Öyle olacağını düşünmüyorum çünkü çok değişik bir sistem açıkçası ben istemem böyle birşey olmasını.
İyi Forumlar

ZeusHazretleri

Üye
Öyle olacağını düşünmüyorum çünkü çok değişik bir sistem açıkçası ben istemem böyle birşey olmasını.
İyi Forumlar
Emin ol çok zevkli oluyor. Wow oynayanlar bilir her dalda ve levelde pvpler oluyor. Balık tutma pet savaşları bile var ve oyun her türlü zevki sıkılmamak için sunuyor

RKERN

Üye
Bu sistemde ek olarak 2 ırkın belli bir noktayı bellir bir süre tutması gerekiyor. Bu noktayı elinde tutan IRK belli bir saat ekstra Rune bonusu alıyor . Yani oynadıgınız IRK için bir şeylerde yapabiliyorsunuz ve bu RUNE bonusu ile savaşmak için ırklar kıyasıya mucadele veriyor.

RKERN

Üye
Bu sistemin iki amacı var anladığım kadarıyla:
1. Güçlüyü, güçsüzü ayrıştırarak, güçlülerin ezik tokatlamasının (griefing) önüne geçilecek. Yani herkes dengiyle oynayacak.
2. Oyuncuya "güçlü olmalıyım" algısı aşılamak. Ranking sistemi gelince, cs:go ladder, age of empires ranking gibi millet puan peşine düşecek.
Hele bir de bu puanlar "işe yarar" hale getirilirse, puanları npc'ye satarak birşeyler elde etmek gibi, bak o zaman işin rengini gör :)

Gözlemlerim böyle...

Yorum yapayım bu sistem hakkında:
1.Griefing'in önüne geçilmesini desteklerim ancak bu sistemle değil. Farklı bir sistem uygularım ben olsaydım.
Yani, "ne kadar risk, o kadar ödül" benim mottom olurdu şahsen.
Dileyen eziğe risk alma şansı verirdim, ödülü de büyük olurdu.
Dileyen ezikte risksiz oynar küçük ödüller alırdı.

2. "Güçlü olmalıyım oyunun amacı budur" konusuna gelirsek;
Evet bu mesajın oyuncuya verilmesi güzel. Ancak oyun sadece bu mesajın çevresinde dönmemeli. Oyunda alternatif mesajlar. "Balık tutup satmalıyım", "Pazarcı olmalıyım", "Borsacı olmalıyım", "Merchant olmalıyım (2 şehir arası mal sevkiyatı yapanlar, ticaret)", "Kiralık asker olmalıyım", "Ben taş, tahta, demir topliyim yeter", "Yağmacı/Haydut olmalıyım" gibi mesajlar da olmalı. Buna "Sandbox" deniliyor terminolojide.

Değerli yorumun için teşekkür ederim.

RKERN

Üye
Zaten böyle birşey var 59 lvl ardream 60-69 base 70 lvlda cz
bu sistem tam anlamıyla demek istedigimiz degil ki. Level level gruplanan bir sistem benim dedigim olay..
Gördüğüm kadarıylada bu sistem yok oyunda varsa bilgilendirilirse iyi olur .

User

Üye
15 lvlda pk atsan nolur atmasan nolur bence bu sistem yeterli kasarsan 55 e gidersin ardreamda atarsın pk nı

Mesele 15, 30, 45 değil...
Bu limiti level bazında da koyabilirler.
Item power bazında da koyabilirler.
Skill point bazında da koyabilirler.
K/D ratio
Win/loss ratio
Herşey konulabilir içine.

Yada mix bir hesaplama yaparlar, Power = 0.2 * level + 0.5 * attack_power + 0.3 * dagger_mastery_level ....
Denklemi tamamen sallamasyon yazdım örnek olsun diye, takılmayın...
Siz fikre bakın levele değil.

Son düzenleme:

Siyah34

Üye
Güzel bir sistem aslında. Ama ilerleyen süreçte 70 üstü gelmesi sıkıntı olur. Çok insan bölünür

RKERN

Üye
15 lvlda pk atsan nolur atmasan nolur bence bu sistem yeterli kasarsan 55 e gidersin ardreamda atarsın pk nı
Shaiya online girmenizi tavsiye ederim orada 1-15 pvp oynadıktan sonra tekrar yorum yapmanız cunku deneyimlemedigim bir şeyi konusuyoruz. 1-15 pvp leri +45-60 pvp lerinden daha kalabılıktı o zaman sizin dedigine göre celisiyor.

Son düzenleme:

Taarruz

Üye
Merhaba özellikle MMORPG geçmişime dayanarak söylemeliyimki PVP sistemi Level gruplarına göre ayrılıp bir iki ırkın savaşlarına dahil olabilmeliyiz.

1-15 Level - 15-30 Level - 30-45 Level / 45-60 Level ve +60 şeklinde yapılması çok iyi olur özellikle Shaiyada bu sistem çok iyidi.

Bu sistemle sadece yüksek level degil düşük levellerinde Pvp arenada kendilerini gösterme imkanı sağlanabilir.

İki ırk var bu ırklar Level gruplarına özel yapılmış Maplerde kendilerini gösterebilir.

Ve oyunda en önemli nokta bu pvp ranklarda kill sayısına göre sizin Nickname inizin yanında bunu belirten bir simge olabilir.

Bu aşağıda gördüğünüz resim 1-15 Pvp arenadan çekilmiş.

Ekli dosyayı görüntüle 777
çok iyi fikir wowda da bglerin bu şekilde lvl aralıkları var. tabiki her lvlın pvp yapabılecegı ortak bir map de olur. umarım ekip dikkate alır

Baphomet7

Üye
aynı şey pve dungeon sisteminde olmalı bence zindanlara girem level düşmeli yani 60 lvl bir kişi 15 lvl zindana girdiginde gear sistemi ve lvl düşmeli ki extra kasılıcak heroları zindan da direk kasmış olmaz

osmanyeginoglu

Üye
bu dediğiniz knightta vardı adı neydi hatırlamıyorum btf olabilir belli saatlerde oluyordu isteyen katılıyordu.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt