Pvp Ortamını Geliştirmek Hk.

Onat

Üye
Merhaba,

Bu yazımda PVP ortamını geliştirmek, tekil ve sadece bir kaç arkadaş grubu ile oyun oynayanların ve bir ekibe bağlı olmayan oyuncuların da Death Valley' de görevlerini yapmaları, Battle Point's kazanmalarına yönelik bir geliştirme fikrimden bahsedeceğim sizlere. Lütfen gerekli yorum ve eleştiriler ile bu fikir hakkında bir yorumda bulunmaktan kendinizi alıkoymayınız.

• Öncelikle Battle Priest sınıfı, bir klana dahil olmayan ve oyunu solo, duo oynayan diğer sınıflar adına konuşmak istiyorum. Death Valley'de kill görevlerini yapmak için bir ekibin parçası olması gerektiğimizin farkındayım. Ancak mevcutta bir klana bağlı olmayan dostlarımızın da bu kill görevlerini yapması Death Valley de kurulan random partiler ile epey bi zor gözüküyor.
  • Herhan gibi bir partide olduğunuzda anlaşmazlıklar, iletişim kopuklukları olabiliyor. Keza herkes kendi keyfine göre oyun oynayabiliyor pek de bir bütünsellik olmuyor.
  • Peki bir clana bağlı olmak istemeyen günlük etkinlikler için solo, duo bir şekilde veya rasgele bir parti ile bu görevleri yapmak nasıl mümkün? Şöyle bir fikir düşündüm;

- Örnek veriyorum Kaleb Dangeon görevi için partinizin 25 kill alması gerekiyor. Ancak bu neden opsiyonel olarak 75 asistte olmasın? Bir Battle Priest ,Okçu yada Mage olduğunuzu varsayalım.
  • %X bir hasar vurduktan sonra kill sizde kalmasa bile bu bir asist sayılsa ve görevde asist puanınız yükselse?
  • Örnek veriyorum 25 kill yada 75 asist yapmaya uğraşsak? Eğer ki kill alırken X Battle Point kazanıyorsak asist olduğunda bu X-5 gibi bir Battle Points'e tekabül etse?
  • Bu sayede PVP'ler daha canlı, zindanlar daha kalabalık ve etkinliklere katılım bir o kadar daha fazla olacaktır.
  • PVP atan Grade 5 klanlar arasında bulundum ve bir noktadan sonra burasıda boş camp mı değişsek gibi bir çok kez söylemde bulunduk. Yani esasen oyuncu fazla olsa dahi bir noktada PK da oyuncu popülasyonun azlığı, aynı kişilerin bulunması can sıkabiliyor.
  • Bu sayede DV de asistle bile olsa görev yapmaya çalışacak daha fazla oyuncu olacağından DV her koşulda canlı kalacaktır.

Hali hazırda Mağazaya henüz bir içerik eklenmemiş olsa da altının yanı sıra Battle Point's eklediğinizi de görmekteyim. Böylece vakti geldiğinde solo oyuncular da bir şekilde Battle Point's elde edebileceği için oradan alışveriş yapabilecekler. Ayrıca asist uygulaması sayesinde kaleb görevlerini tamamlayan kullanıcılar zindanlara girmek için premium şartı olduğundan premium almaya teşvik olacak, sadece farm, xp premium alan kullanıcıların premium tercihini değiştirmesine belki de bir yenisini eklemeye davet çıkaracaktır. Ayrıca Death Valley de asist sisteminin asist sayıları kill'e göre daha fazla olduğundan kişi daha fazla sc basacak bunun için mağazadan alışveriş yapacaklardır.

Buda oyun ekonomisine katkıda bulanacaktır diye düşünmekteyim. Oyun firması ne kadar içerik satar ve para kazanırsa bu biz kullanıcılara yarayacak ve oyun sürekli gelişebilecektir.

Lütfen konu hakkında yorum yazmaktan yukarıda bahsettiğim gibi kendinizi alıkoymayınız. Her ne kadar sürçülisan ettikse affola!

Seviliyorsunuz.

Xuhan

Yeni Üye
Merhabalar,

Bir çok oyuncunun MMORPG mantığını tam olarak anladığını sanmıyorum bu tarz oyunlarda bir çok etkinlikte veya solo yapılamayan işlerde mecburen bir desteğe ihtiyaç duyarsanız, duymalısınız da :) Böyle bir sorun varsa Complete Premium ile stat sıfırladıktan sonra kısa süreli bir INT macerasından sonra bu tarz questleri yaparak tekrar soloya dönmelidir. BP ye veya Solo kişiye özel kolaylık getirilirse eğer ekip olmanın mantığı kalmıyor maalesef.

Onat

Üye
Merhabalar,

Bir çok oyuncunun MMORPG mantığını tam olarak anladığını sanmıyorum bu tarz oyunlarda bir çok etkinlikte veya solo yapılamayan işlerde mecburen bir desteğe ihtiyaç duyarsanız, duymalısınız da :) Böyle bir sorun varsa Complete Premium ile stat sıfırladıktan sonra kısa süreli bir INT macerasından sonra bu tarz questleri yaparak tekrar soloya dönmelidir. BP ye veya Solo kişiye özel kolaylık getirilirse eğer ekip olmanın mantığı kalmıyor maalesef.
Merhaba,

Haklısınız. Ancak yeni bir soluk olması açısından böyle bir yorum yazmıştım. Death Valley topraklarında solo ve duo oyuncuların daha fazla dolanmaya başlanması ekip halinde dolaşanlarada daha fazla av demek. Solo ve duo oyuncular bir ekibe göre daha fazla emek verip görev yapmaya çalışacak daha çok vakit ve kaynak harcayacak kendi seti dışında birde farklı setler satın almak durumunda kalmayacaktı. Böylece BP de PK alanında yer bulacak yinede görevini bir şekilde yapabilecekti. Hemde bu sayade PK oldukça canlı ve kalabalık kalacaktı. Esasen baktığınızda bu durum iki taraf içinde oldukça kârlı diye düşünmüştüm.

Yorumunuza saygı duyuyorum.

Sevgiler.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt