QoL - Hata - Eksik - Bug - Öneri (Güncellemeye Devam Edicem)

nonGlint

Üye
Merhaba, kendimce önemli gördüğüm eksikliklerden veya hatalardan bahsedeceğim. Denk geldikçe konuyu güncellemeye (Ekleme/Çıkarma) devam edicem.

QoL (Quality of Life)
1- Pot bekleme süreleri 3.5 saniyeden 2.5 saniyeye düşürülmeli.
2- Pet ve Binek için scroll kullanmak yerine "Tuş" ayarlanabilmeli.
3- Channel değiştirirken karakter bıraktığımız yerden devam etmeli. Bazen "Town"a atıyor.
4- "Quest List" ve "Çanta Ağırlık" anlık olarak güncellenmiyor. Her etkileşimde tekrar güncellenmeli.
5- "Party List" üzerinde sıralama yapıldıktan sonra Kişiye özgü "Kilitleme" seçeneği olmalı. Sıralama sürekli değişmemeli.
6- Priest "Strengthen" (+20 STR) yeteneği tüm party için atılabiliyor olmalı. Basit bir yeteneği tek tek atmak gereksiz diye düşünüyorum.
7- Offline Merchant hem süreli hemde saatlik ücret şeklinde çalışıyor olmalı. Kullanıcı sayısı arttığı zaman Dorion yürünecek gibi olmayacak.
8- "Beklenmeyen Şekilde" oyundan çıkıldığı zaman (DC, Server Restart vb.) "Settings" sıfırlanıyor. Ayarları her seferinde tekrar yapılmak zorunda kalınıyor.
9- "Chat" kısmı komple gözden geçirilmeli. Genişlik, sözcük kaydırma, hızlı kullanım. (Örneğin /p Party Chat için mesaj göndersin).
10- "Göreve Git" veya "Görevciye Git" navigasyon sistemi bazen duvarlara takılıyor. İyileştirme gerekli.

Hata
1- "Priest" için "Alan Debuff" skill efektlerinde sıkıntılar mevcut.
2- Giriş yaptığımızda veya channel değiştirdiğimizde bazen nesneler gözükmüyor.
3- Bazen karakter takılıp yan yan yürümeye başlıyor. Town atınca veya Binek çağırıp geri inince düzeliyor.
4- Bazen karakter oturduktan sonra ayağa kalksa bile yürümüyor. Town atınca veya Binek çağırıp geri inince düzeliyor.
5- "Party List" üzerinden sıralamayı değiştirsek bile "SHIFT" tuşuna basınca orjinaline göre bir sonraki takım arkadaşına geçiş yapıyor.
6- Görev başlığı "Hell Hound", Görev içeriği "Harpy Queen slain" ama "Cerberus" isimli yaratığı kesmek gerekiyor. İsimler düzeltilmeli.
7- Görev başlığı "Cerberus Tail Obtain" fakat toplanan eşyanın adı "Tail of Helldog". İsimler düzeltilmeli.

Eksik
1- Bazen Petler kutuları toplamıyor.
2- Binek üzerindeyken buff silinmiyor.
3- "Party List" üzerinden oyuncu sıralaması değiştirmek bazen sorun çıkarıyor.
4- Priest için "Party Heal" daha erken seviyelerde olmalı veya başka bir skill eklenmeli.
5- Pot kullandığımız zaman (Örneğin: Mana Pot) diğer Potunda bekleme süresi animasyonuna girmesi gerekiyor.
6- "Party List" üzerinde bir sonraki takım arkadaşına geçmek için varsayılan tuş "SHIFT". Bunun "Settings" üzerinden ayarlanabilir olması gerekli.
7- Eşyaların istediği statlar ve verdiği özellikler gözden geçirilmeli. Çok düşük veya çok yüksek. Çoğu yerde görev itemlerini kullanmak çok daha mantıklı.
8- "Kesme" görevlerinde tamamlanmış olsa bile "Quest List" sayfasında hala hiç kesilmemiş gibi gözüküyor. Toplama görevleri için böyle bir sorun bulunmuyor.
9- "Whisper" üzerinden konuştuğunuz kişi ile pencere rengi mavi iken aynı partye girdikten sonra sarı olmuyor. "Whisper" kapatılıp tekrar açıldığında sarı oluyor.
10- Skiller bekleme süresinde değilken mana yetersizliği durumunda "Kullanılamaz" durumunda oluyor fakat "Bekleme süresinde" iken bu durum geçerli olmuyor.

Bug
1- Magelerin "Animasyonlu Yetenekleri" kullanım sırasında bazen kullanmama durumu oluyor.
2- 2.3.1 Patchinden sonra "Priest" skillerinde bazen kullanmama durumu oluyor. Yürüyüp tekrar bastığımda kullanıyor. Örneğin "Buff, Heal".
3- 2.3.1 Patchinden sonra "Rogue" skillerinde bazen kullanmama durumu oluyor. Yürüyüp tekrar bastığımda kullanıyor. Örneğin "Adrenalin Potion".
4- Görev teslim ederken "Exp Scroll" etkin ise görevden gelen "Exp" miktarını etkiliyor. Eğer bu durum Bug değilse etkilememeli diye düşünüyorum.
5- Priest "Curse" (Debuff - 48) skill açıklamasında "Doesn't work on monsters" yazsada canavarlar üzerinde kullanılabiliyor ve %25 canını düşürüyor.

Son Güncelleme: 04.05.2021 16:45

Son düzenleme:

cango53

Üye
Merhaba, kendimce önemli gördüğüm eksikliklerden veya hatalardan bahsedeceğim. Denk geldikçe konuyu güncellemeye (Ekleme/Çıkarma) devam edicem.

QoL (Quality of Life)
1- Pot bekleme süreleri en az 1 saniye düşürülmeli.
2- Pet ve Binek için scroll kullanmak yerine "Tuş" ayarlanabilmesi.
3- Channel değiştirirken bıraktığımız yerden devam etmeli. Bazen "Town"a atıyor.
4- Quest List ve Çanta Ağırlık anlık olarak güncellenmiyor. Bunların her etkileşimde tekrar güncellenmeli.

Hata
1- Giriş yaptığımızda veya channel değiştirdiğimizde baze nesneler gözükmüyor.
2- Bazen karakter takılıp yan yan yürümeye başlıyor. Town atınca veya Binek çağırıp geri inince düzeliyor.
3- Bazen karakter oturduktan sonra ayağa kalksa bile yürümüyor. Town atınca veya Binek çağırıp geri inince düzeliyor.

Eksik
1- Bazen Petler kutuları toplamıyor.
2- Binek üzerindeyken buff silinmiyor.
3- Priest için "Party Heal" daha erken seviyelerde olmalı veya başka bir skill eklenmeli.
4- Pot kullandığımız zaman (Örneğin: Mana Pot) diğer Potunda bekleme süresi animasyonuna girmesi gerekiyor.
5- Eşyaların istediği statlar ve verdiği özellikler gözden geçirilmeli. Çok düşük veya çok yüksek. Çoğu yerde görev itemlerini kullanmak çok daha mantıklı.

Son Güncelleme: 01.05.2021 17:25
Çoğuna katılıyorum ama pot bekleme süreleri 1 sn düşürülürse sencede biraz seri pot basımına dönmezmi ? 0.3 sn de pot basarız ozaman ?

nonGlint

Üye
Çoğuna katılıyorum ama pot bekleme süreleri 1 sn düşürülürse sencede biraz seri pot basımına dönmezmi ? 0.3 sn de pot basarız ozaman ?
Şuan için 3.5 saniye sanırım pot bekleme süresi. En azından 2.5 saniye olmalı diye düşünüyorum.

Akif

Üye
Pot bekleme süreleri hakkındaki görüşüne katılıyorum, çok fazla bekletiyor gibi

Shikato

Üye
Tespitlerin güzel. Ama pot konu düşündürür. Ama priest karakterin de heal atma sorunları var takım arkadaşına tıklayınca bazen atmıyor. Bunu da deneyip eklersen sevinirim.

nonGlint

Üye
Tespitlerin güzel. Ama pot konu düşündürür. Ama priest karakterin de heal atma sorunları var takım arkadaşına tıklayınca bazen atmıyor. Bunu da deneyip eklersen sevinirim.
Konu da "Bug" başlığı altında eklemiştim gözünden kaçmış sanırım kankam. Teşekkür ederim yinede bildirin için.

turgayergin

Üye
Çok güzel bir konu olmuş oyunun belki Alfada olmasınında etkisi olmasıyla beraber bir kaç düzenlenmesi şart olan konular da var aynı zamanda önerilerinin haricinde listenin sürekli güncellenmesi bence çok faydalı olacaktır. Tespitlerin gayet yerinde. Eline sağlık kankam.

saintx

Üye
Helal olsun cok kapsamlı bi konu her şey mükemmelci yalakaların dikkaetine gelmeden yetkililer bkaar umarım.

SaFeN

Üye
Priest 250 party heal düşük levelde açılıyor, bi sonraki party heal olan 1000 hp ise çok yüksek levelde açılıyor arada en azından bi 500 party heal olmalı diye düşünüyorum eklersen sevinirim.

Louiss

Üye
Her cümlene katılıyorum. Party list hp mana akıcı olması lazım. Birde düzelse ve skill animasyonu tamamlanmasına sağmen 0.5 saniye sağ altta işlemesini bekliyoruz.

EaGLe*

Üye
7- "Beklenmeyen Şekilde" oyundan çıkıldığı zaman (DC, Server Restart vb.) "Settings" sıfırlanıyor. Ayarları her seferinde tekrar yapılmak zorunda kalınıyor.
Oyundan normal çıksamda dc olsamda sürekli party bar/buff bar vs ayarladığım yerler sıfırlanıyor.
  • Birde party barda playerların sürüklenmesi bazen sıkıntı çıkarabiliyor (priler için) party den çıkış, taşı ikonunu yanında kilit ikonuda eklenirse güzel olur.
  • Haleda party üyeleri arası geçiş için kullanılan shift tuşu değişmiyor. sıkıntılu bir durum yeri hiç ergonomik değil.

cango53

Üye
Priest 250 party heal düşük levelde açılıyor, bi sonraki party heal olan 1000 hp ise çok yüksek levelde açılıyor arada en azından bi 500 party heal olmalı diye düşünüyorum eklersen sevinirim.
Aslında 250 healden sonra party % lik Heal gelebilir. Örneğin %25 yada %20 heal. Oyun içi takip için party barlarında kişi isimlerinin altında kişinin yediği debufflar ve aldığı debufflar gözükse hoş olurdu priest için oyun takibi kolaylaşırdı.

nonGlint

Üye
Yorumlarda gördüğüm güzel ve mantıklı önerileri de ekledim. Aklınıza gelenler olursa yazın, konu içeriğini sürekli güncellemeye çalışıyorum. Teşekkür ederim öneri ve yorumlarınız için.

Çağrı

Üye
Kesinlikle katılıyorum sana kardeşim ilk farkettiğim şey pot süresiydi en azından biraz daha kısaltılmalı. Bir de Görev yaparken otomatik yol çizgisi çiziyor ya bir anda boş yolda karakter buga giriyor ve titremeye durduğu yerde dönmeye başlıyor. Bazen de yolu yanlış çiziyor kapalı yol olmayan yerlere götürüyor.

Lolgamelol2

Üye
Priest toplu debuff skilleri efektlerinde bozukluk var bunlatında düzeltilmesi gerekiyor

Lolgamelol2

Üye
Bir şeyi düzeltmek için başka yama geliyor ancak diğer şeyler bozuluyor

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt