Öneri [RESİMLİ] Dev Öneri Konusu, Event Önerileri

Eothain

Üye
Eksik: Bag sistemi (envanter) bence çok yetersiz. 24 slotun yetersiz olduğunu düşünüyorum.
Öneri: Craft sistemi başta olmayacak craft sistemi gelene kadar değişik boyutlarda bagler drop olarak düşebilir.(yüksek slotlu en iyi bagler cash ile mağazaya konulabilir) craft sistemi gelirse veya geldiğinde bag dericilik ile üretilebilir.
DA25012E-0E37-4A48-B55A-1A8716872520.jpeg

Örnek olarak Wowda kullanılan sistemin resmini ekledim. Bir çok çeşit çanta mevcut çanta slotları mevcut siz düşürdüğünüz veya craftladığınız çantayı o slotlara takabiliyorsunuz(her bag farklı slot sayısına sahip).

Eksik: İtem görünüşlerinin doyurucu,teşvik edici olmaması.
Öneri: Bu işi hakkıyla yapan bir kaç oyundan örnekler alınabilir (Knight Online,World of Warcraft,Allods Online)

3F98C215-3741-456D-9361-5729FB07EF5E.jpeg

Eksik:
Oyun mağazasındaki ürünlerin soul-bound olacağı röportajlarda söylendi.Yani biz gerçekten anlamda güzel farmlar yaparak bile o mağazalardaki ürünleri alamayacağız (eventler hariç)
Öneri: Allods Online aynı şekilde mağazadan alınan tüm ürünler karaktere çekildiği anda soul-bound olan bir oyun. Onda farm ekibini güldürmek için şöyle bir sistem eklendi oyuna. Bir npc ile oyun içi parayı mağaza parasına döndürme. Tabi ki zor bir şekilde örnek verelim orda elmas mağaza parası 50000 gold ile 1 elmas alınabiliyor. (50 K gold 1-2 gün son level farmı ile kasılarak yapılabiliyor.) Aynı şekide mağaza parası direkt olarak ordan normal oyun içi paraya çevirilebiliyor.

45BD4F77-774F-4ADE-9D84-F2DB030B62BE.jpeg

Event Önerisi 1: Farzedelim oyuna yeni bir binek gelecek mağazaya eklenmeden önce kutu event yapılabilir.
Nedir kutu event?
Kutu eventi ile siz daha mağazaya eklenmemiş örnek olarak 1 ay sonra eklenecek kozmetik ürünlere 1 ay önceden elde etmenizi sağlayan event. Event gelir insanlar x kutusunu mağazadan alır. Kutunun çok ama çok az ihtimalle içine yeni kozmetikler eklenir. Oyuncu kutuyu açtığında çok az bir ihtimalle o kozmetikleri veya daha az kıymetli ürünleri elde eder, ayrıca her açılan kutu için (oyunun belirlediği x miktar oyun içi parayı) biz buna şimdilik 1 noah diyelim hazinede toplanır farzedelim 5000 kutu açıldı herkes açtığı kutu oranında şansa sahip olarak o altınların sahibi olur (yani ben 100 kutu açtıysam 100x ihtimal bana sen 20 kutu açtıysan 20x ihtimal sana çıkar)

Event Önerisi 2: Şimdi yine bir kutu etkinliğinden bahsedelim.
Rise Kutusu, 100 mağaza parasıyla (ben buna artık RC diyeceğim konunun devamında) alabileceğiniz, günde bir kere olmak üzere 10 sefer açabileceğiniz her seferinde garanti olarak 10 RC kazandıran bir kutudur. 10 gün boyunca hergün 10 RC kazandırdığı için yatırdığınız parayı etkinlik sonuna kadar geri alırsınız. Yani RİSE kutu etkinliğinde kaybetmek yok. Buna ek olarak RİSE kutular her açışta küçük bir miktar ekstra bonus RC kazanma şansı sunar. Ancak bu etkinlikteki en önemli ödül 10.000 RClik büyük ödüldür. Büyük ödülün özelliği etkinlik boyunca yalnızca bir kere değil her kutu açışta şansınıza bağlı olarak çıkabilme ihtimali olmasıdır. Yani aldığınız RİSE kutuları her açtığınızda 10.000 bonus RClik büyük ödülü kazanma şansına sahipsiniz. Büyük ödülü kazandığınız anda size bu ödülü kazandıran kutu çantanızdan silinir. Etkinlik boyunca birden fazla kişi büyük ödülü kazanabilir. Ödül bu durumda kazananlar arasında bölünmez. Büyük ödülü kazanan herkes 10.000 bonus RCnin hemen sahibi olur. (Bu oyuna dışardan para girişini sağlar)

Eksik: Drop sisteminin soul-bound ile entegresi
Öneri: Bence yorumlardaki arkadaşımız haklı bir Rogue classına bir mage drobu gelirse arkadaş dediği gibi satmak ve rogue itemi almak ister. Bunun için droplar classa göre düşmeli bunun başka oyunlarda örnekleri mevcut resim bulamadım bizzat oyun içi resim çekip ekleyeceğim en kısa zamanda. Partilerde ise rng sistemi ile düşen drop ayarlanabilir.

1F22B603-173A-4E6E-937E-974FB8AE5B71.png

KONU SÜREKLİ GÜNCELLENECEK

Ekli dosyalar

• DA25012E-0E37-4A48-B55A-1A8716872520.jpeg
    DA25012E-0E37-4A48-B55A-1A8716872520.jpeg
    18.7 KB · Görüntüleme: 64
  • 3F98C215-3741-456D-9361-5729FB07EF5E.jpeg
    3F98C215-3741-456D-9361-5729FB07EF5E.jpeg
    149.5 KB · Görüntüleme: 68
  • 45BD4F77-774F-4ADE-9D84-F2DB030B62BE.jpeg
    45BD4F77-774F-4ADE-9D84-F2DB030B62BE.jpeg
    73.2 KB · Görüntüleme: 62
  • 1F22B603-173A-4E6E-937E-974FB8AE5B71.png
    1F22B603-173A-4E6E-937E-974FB8AE5B71.png
    124.6 KB · Görüntüleme: 58
Son düzenleme:

Justice

Yönetici
Game Designer
Merhaba,

Alfa aşamasında temel konular üzerinde duruyoruz. Öncelikli amacımız size oyunu sorunsuz oynatmak ve oyun içi sistemlerin sorunsuz çalışmasını sağlamak. Ardından beta aşamasıyla birlikte sınıflar, yetenekler, UI, UX gibi birçok alanda derinlemesine çalışma yapacağız, şu an sadece test edildiği için vasat seviyede, nihai halde değiller. Önerileriniz için teşekkür ederim. Fikirlerinizi, önerilerinizi ve şikayetlerinizi paylaşmaya devam edin lütfen. Paylaşımlarınız daha sonra değerlendirilmek üzere arşivleniyor.

Eothain

Üye
Ben olması gerektiğini düşünenlerdenim örnek olarak yine WoW örneğini vereceğim ama trade sıkıntısı sayesinde oyun dışı ticaret dönmüyor. Malesef evet trade olması iyi olurdu fakat kitle olarak art niyetli çok insan olduğunu düşünüyorum .

Eothain

Üye

Eothain

Üye
Hocam siz artniyetsiz düşünüyor olabilirsiniz ki keşke herkes öyle olsa. Fakat soul-bound olmadığı anda oyun dışı ticaretler başlar. Dünyanın en büyük şirketleri bile böyle yapıyolarsa bir bildikleri vardır. Ayrıca daha yeni dediğim gibi diğer muadil oyunun hali belli. Neden insanlar GB çekip benim aylarca emeğimin önüne geçsinler ? Sizce bu mantıklı mı ? Bu arada kesinlikle p2w olsa başı çekeceklerdenim para sıkıntısı olan biri olarak düşünmeyin beni. Ama soul-bound olmaz ise p2w eksenine kayar p2w olan bir oyunda da malesef PvP bitmeye mahkumdur.

Korkusuz

Üye
Abi sen şaşırmışsin git knight oyna hala su oyunu şu rezil oyuna benzetmeye çalışıyorlar

Korkusuz

Üye
Sana demedim hocam malum oyun sevicilerine diyorum bunlar oyundan ceplerini doldurma peşinde

Eothain

Üye
Hocam ben sizin aksinize bu oyunu yine bu oyunu sağmaya çalışacak insanların bitireceğini düşünüyorum. Benim yazdıklarım global olarak şuan mmorpglerde kullanılan sistemler, soul-bound sistemi de buna dahil. Dediğim gibi blizzard gibi mygame gibi şirketler böyle tercih ediyorlar ise belirli kıstasları analiz etmişlerdir. Bir oyun rekabet olunca güzeldir. P2w sistemler oyun rekabetini tamamen bitirir. Rekabet bitince oyun biter. Ben bu oyunun tutmasını istiyorum benim beğenmeyeceğim şekilde olsa bile çünkü en azından ülkemizden çıkan başka oyunlara ön ayak olacağını düşünüyorum Rise Online’ın. Knight sadece buglardan dolayı bırakılmadı hocam ayrıca bence yanlış düşünüyorsunuz. Knight yeni oyuncu çekemedi. Eskilerin döngüsüyle ayakta kaldı. Benim tek temennim 3 gün sonra olmamış ben bırakacağım diyecek KO tayfanın oyunun gelişimini yanlış yönlere çekmemesi.

Eothain

Üye
Ke
Haklısınız hocam bende bana başka bir sınıfın kullanmayacağım itemi gelirse satmak isterim bunu da sistem olarak şöyle çözebilirler. Düşen drop sınıfa göre olur bir nevi loot sistemi. Yani siz tek başınıza farm yaparken uniq item düşecek ise sizin class iteminiz düşmeli. Party olarak bakarsakta düşme oranı aynı şekilde yapılabilir ki bunları kodlamak çok zor olmasa gerek. Sanıyorum geliştiriciler bu sorunu da bu şekilde atlatabilirler. Ha tabi Rogue itemi düşmesine rağmen satmak isteyip bunu gerçek paraya çevirmeniz bence dediğim gibi adaletsizlikler doğurur. Bir arkadaş forumda başka bir konuda trade olmazsa biz mağaza itemlerini gerçek parayla almak zorunda kalırız demiş mesela örnek verdiğim exchange önerisi oyun içi farm ile sizin mağaza itemi almanızı sağlıyor. Bu durumda bu dediklerim olursa soul-bound sadece bu işten para kazanmaya çalışanlara yaramaz.

Eothain

Üye
O da geliştirici ekibin ne kadar oyuncu odaklı olduğunu gösterecek. Dediğiniz gibi beni para yatırmaya mahkum ederse ben de buna karşı çıkarım. Ama Blizzard gibi paragöz bir firma bile getirdiyse buraya da eğer doğru iletişim kurulursa geleceğini düşünüyorum.

SeryQ

Üye
Sana bişey diyim mi , bu yazdıkların 4-5 sene sonra anca olur. O zamana da 3. Dünya savaşı çıkar. Yani bu oyunu istediğin gibi asla göremeyeceksin :(

MusTi

Rise Online World Mod Team
Senior Moderator
tavuk döner sevenler hemen istememiş belli

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt