Rise Online Bilgisayarınızı Isındırıyorsa

shady19071907

Üye
Arkadaşlar bildiğiniz üzere ALFA süreci öncesinde oyuna birçok patch geliyor. Her gelen patch ile bilgisayarın CPU kullanım oranı artıyor ve buna bağlı olarak işlemci ve ana kart bu kullanımdan ötürü aşırı derece ısınıyor.

Oyunu en son dün güncelledim ve oyunun CPU kullanımı % 82 gösteriyordu. 2 hafta önce ise CPU kullanımı % 70 - % 71 idi. Buna bağlı olarak % 82 CPU ' da sıcaklık 73 - 77 derece arasında gidip geliyordu. Bu rakamlar ALFA öncesi bir oyun için normal çünkü optimizasyon falan hiç yok fakat normalde bir bilgisayarı bu ayarlarda oynatırsanız 1 ay sonra içinden kokular almaya başlarsınız.

Bugün bilgisayarımı formatladım, sıfırdan kurulum yaptım. Lanet Win 10 Pro sürümünden kurtularak Win 10 Home sürümüne geçtim. 4 yıldır içini hiç açmadığım laptopuma güvendiğim bir bilgisayar tamircisinde fanını temizlettim, fana yağ sürdürdüm ve termal macunlarını yenilettim. Az önce Rise Online girdiğim zaman, en son % 82 gördüğüm CPU değeri şimdi % 57 oldu ve 73 - 75 derece gösteren sıcaklıklar şimdi ise % 62 - % 64 seviyelerine indi.

Benim gibi bu tarz problemi yaşayan arkadaşlarımız varsa güzel bir format atıp, eğer laptopunun içini hiç temizlemediyse temizleyebilir. Sonuçlar harika.

glowpace

Üye
Tavsiye;
Senin yazdığına göre pc de render almak risk'li. Ama bu yalnış . İşlemcin gerekirse %100 yük altındada çalışacak her oyun %70-%80 lerde seyretmeyecektir. Eğer işlemcin aşırı ısınıyorsa senin soğutman yetersizdir . Böyle durumlarda temizlik ve macun yenileme sağlıklı olur senin için . Yazdıklarına eğer sıcaklık ortalama 60-75 derece arasıysa genelde fanlı stok soğutucularda normal deriz biz. ama 80'leri görüp geçiyosa sıkıntı var demektir bilgisayarınla ilgilenmeni tavsiye ederim . ve Ayrıca Laptop'lar ısınmaya her daim mahkumdur. :) Altına extra iyi bir soğutucu ekleyebilirsin .

shady19071907

Üye
Tavsiye;
Senin yazdığına göre pc de render almak risk'li. Ama bu yalnış . İşlemcin gerekirse %100 yük altındada çalışacak her oyun %70-%80 lerde seyretmeyecektir. Eğer işlemcin aşırı ısınıyorsa senin soğutman yetersizdir . Böyle durumlarda temizlik ve macun yenileme sağlıklı olur senin için . Yazdıklarına eğer sıcaklık ortalama 60-75 derece arasıysa genelde fanlı stok soğutucularda normal deriz biz. ama 80'leri görüp geçiyosa sıkıntı var demektir bilgisayarınla ilgilenmeni tavsiye ederim . ve Ayrıca Laptop'lar ısınmaya her daim mahkumdur. :) Altına extra iyi bir soğutucu ekleyebilirsin .
Benim sorunum şu uzun zamandır hiç macun yenilememişim ve macun içinde kurumuş. Hangi oyunu oynarsam oynayayım son zamanlarda bir bilgisayarda hızlı fan çalışması mevcuttu, tabi aşırı olmasa da ısınma da mevcuttu. Sonra içini açtığımda macun kurumuş ve fan pervanesinin büyük çoğunu toz kaplamış ve pervaneden ses geliyordu onu da yağla çözdüm. Yani anlatmak istediğim elbette oyunlar pc'yi yoracak bu kaçınılmaz ama çok aşırı ısınan bilgisayarda CPU kullanımını artırıyor çünkü bilgisayarı da yoruyor. Bir de Win 10 pro sürümü ciddi anlamda berbat arkada gereksiz uygulamalar da CPU'yu etkiliyor hepsi beraber Rise Online'ı etkiliyor. Bilgisayarım ısınan bir laptop değil ama son zamanlarda böyle bir sorunum vardı nedenini buldum, zaten gaming laptop kullanıyorum soğutma konusunda iyi laptop da Msi Cool boster da var

Son düzenleme:

eraysuvak

Üye
Burhan bey'de discord'ta açıklama yapmıştı oyun official açılışında optimize ayarları sağlanacakmış :)

SbY

Üye
Yada benim gibi Cpu fanını değiştirin :) IMG-20201209-WA0023.jpeg

AsiTR

Üye
Ben ne işle meşgul olursanız olun bilgisayarın 1 senede bir açılıp üstün körü temizlenmesi 2 senede birde komple temizlenip macunlarının yenilenmesinden yanayım. Ayrıca pc kasasınıda yere koymaktan uzak durun. Masa üstünde dursun. Tozlanma yarı yarıya düşer.

mystic007

Üye
oyunda bir sorun var son güncellemeden sonra benimde çok aşırı ısındırıyor sıcaklık 100dereceye kadar çıkıyor normalde herhangi bir oyunu ultrada oynasam bile ısınmayan bilgisayar cayır cayır ısınıyor son güncellemeden önce böyle bir durum yoktu

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt