Rise Online ilk Bakış ve Beklentilerim

Szchull

Üye
Merhabalar,

Bu konuda ROW hakkında düşüncelerimi paylaşıyor olacağım. Lütfen sizde bana katıldığınız veya katılmadığınız yerler olursa görüşlerinizi mesaj olarak bırakırsanız sevinirim.

Alfa başlamasıyla oyuna girdik ve ilk bakış tatmin ediciydi. Ancak değişmesi gereken onlarca şey varki. BUG ları ve diğer sorunları bu konu dışında tutmaya çalışarak mevzuya devam edelim.

1608280833984.png
1608280846768.png
1608280857507.png

Bu arayüzün malum oyun ile aynı olmasının artıları ele alırsak eğer Türkiye de iyi bir kitleye ulaşmak için bir basamak olarak görünebilir. ( inşallah bir basamak olarak'ta kullanılıyordur )

Beni üzen kısmı hiç özgün bir konumlandırma bile yok. Görüntü değişik evet ama her şey aynı. Eğer Global çapta bir oyun olması hedefleniyorsa yerel oyuncunun oynadığı ''OYUNDAN'' ziyade global çapta popüler oyunlardan enstantanelerin harmanlandığı bir oyun olması gerekir.

Mesela ne olabilir ?

1608280913133.png

Bu gördüğünüz bar çok dertli. Çünkü buf,debuf,bastığınız süreli skilin takibi hepsi orada. Arayüzde bunların yerleri ayrıştırılsa ve oyuncu bunu düzenleyebilse ? Yahu buna gidip de birçok oyuna baktık bu mantıklıydı diyemezsiniz çünkü değil. Şu scrollar kenarda ayrı dursa hiç silinmeyeceği için sabit kalsa. Her buff'u ekranda istediğimiz bir noktada konumlandırsak süresini takip etsek...

1608283125637.png

Bakınız '' I ''ya bastığımızda böyle bir sayfa açılabilirdi. Üstelik oyuna meslekler, kraft vb şeyler ekleneceğini göz önünde bulundurunca o çanta görünüşü 15 sene önceki oyun içeriği için yeterliydi, şimdi kat be kat fazlası gerek tabi vaad edilen sistemler eklenirse.

Meselalar uzar gider. Umuyorumki bu yoldan dönülür. Şahsen hali hazırda oynadığım bir oyun var ve bu malum oyun değil. Beni geçmişte oynadığım bir oyun görüntüsü cezbetmiyor ve çoğu insanı da etmediğine eminim.

2.jpg
1.jpg

Bu mevzuyu oyunun lite sürümü çıkacağını duyduğum için açıyorum.

Yukarıda paylaşmış olduğum resimler aynı sahneden farklı grafik ayarlarında başka bir oyun. Sol kısımda yer alan fotoğraf gerçekten çok düşük sistemlerde oyunu akıcı olarak oynattırıyor. Sağ kısımda bulunan resimde ise orta bütçeli bilgisayarlarda akıcı şekilde oyunu deneyimlemeniz sağlanıyor. RoW'dan da lite sürüm yerine tek bir sürüm içerisinde bunu sağlayabilmeleri ni bekliyorum. Evet bu 2 günde olacak bir iş değil ve bu kadar üst seviye grafik istemiyor, sadece lite sürümü adı altın da ayrı bir client olması saçma geliyor. ( Belkide ben yanlış biliyorumdur )

Ben ve tanıdıklarımın ROW'dan beklentileri PvP olarak malum ancak başka hiç bir şeyinin benzemesini istemiyoruz. :) Bunun dışındaki her şey özgün veya global çapta popüler olan oyunlardan veya sistemlerden yararlanılması farklı kitlelere hitap etme açısından olumlu olacaktır.

Bir arkadaşım bana şimdi yazma beta sonrası yaparız yorumları dedi. Ben eleştiriyi şimdi yapıyorum iş işten geçmeden. Her şey umarım daha güzel olur.

Son düzenleme:

uckancagri

Üye
Siz kimsiniz? Bu oyunu takip eden büyük kitle malum oyuna benzerlikler taşımasından memnun ve bu benzerliklerin giderek artması düşüncesinde. Yanlış oyuna girmişsin.

anil

Üye
Arayüzde evet fonksiyonel bazı sıkıntılar var ama bunları düzenlemenin çok zor olmayacağını düşünüyorum.

Lite sürüm ise bence herkes aynı oyunu oynadıktan sonra bir fark yaratmayacaktır. Yani en fazla donanımı yeterli olmayan kişi iki kez indirme yapar. Ama tabii BDO gibi oyun içi seçenek sunulsa daha rahat olur.

Bu arada BDO cidden ilginç bir oyun. En düşük ayarlarıyla en yüksek ayarları arasında uçurum yok, kıtalar var :)

Szchull

Üye
Siz kimsiniz? Bu oyunu takip eden büyük kitle malum oyuna benzerlikler taşımasından memnun ve bu benzerliklerin giderek artması düşüncesinde. Yanlış oyuna girmişsin.
Dostum vaad edilen ve söylenenlere ithafen düşüncelerimi paylaştım. Gelişen dünyada insanlar farklı şeylerden keyif alır durumdalar. 20 yıldır görünen bir şeyi allayıp pullayıp budur diye sunarsa firma ancak sen memnun olursun. Olaya ufkumuzu genişleterek bakmalıyız ki firma ayakta kalsın.

Arayüzde evet fonksiyonel bazı sıkıntılar var ama bunları düzenlemenin çok zor olmayacağını düşünüyorum.

Lite sürüm ise bence herkes aynı oyunu oynadıktan sonra bir fark yaratmayacaktır. Yani en fazla donanımı yeterli olmayan kişi iki kez indirme yapar. Ama tabii BDO gibi oyun içi seçenek sunulsa daha rahat olur.

Bu arada BDO cidden ilginç bir oyun. En düşük ayarlarıyla en yüksek ayarları arasında uçurum yok, kıtalar var :)
Evet. Bende yapılmışı göstermek istedim. Lite sürüm beni 2 farklı client olacağı için tedirgin ediyor. Bug vs gibi durumlarda daha kolay çözümlenebilir yapıya sahip olmaz umarım. Ayrıca mümkünse lite sürüm tost makinasında çalışmasın :D

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt