Rise Online Öneri Listesi #443. Bölüm

Hedvein

Üye
RİSE ONLİNE TAVSİYE - ÖNERİ LİSTESİ #443. Bölüm

Merhabalar, yönetimin sayı olarak az olması nedeni ile oyuncuların yapacağı geri dönüşlerin her zaman, oyuna daha fazla katkı sağlayacağına inanan biri olarak, kendim ve benimle oyunu oynayıp-izlemekten keyif alan arkadaşlarımın tavsiyelerini derleyip topladığım bir liste paylaşıyorum.
Sizler de bu konu altına ''mantık dahilinde'' fikirler sunarak yönetimin görmesini sağlayabilirsiniz.
Evet biliyorum zibilyon tane konu açıldı ve hepinizin aklında ''zaten dinlemiyorlar, kafalarına göre takılıyorlar'' algısı var ama bizler pes edip bırakırsak değişen bir şey olmayacak. Bebek adımları ile bile olsa gelişim gelişimdir diyerek devam etmemiz lazım.
Oyunu, oyun olduğu için oynayanlara selam olsun, iyi forumlar.

1- Dış görünüm olarak armor gizleme ve Rise cash ile alınan kozmetiklerin görüntüsünün anlaşılır hale getirilmesi, (Artık lütfen gelsin)
2- 75 Level olduktan sonra PvE oyuncularının yapacak bir şey bulamaması sebebiyle oyuna bağlayacak görevlerin getirilmesi, (Daily Quest, Karakter başına 1 kere yapılabilir Armor ve Weapon görevleri, takı da olabilir kozmetik de.)
3-Ruh bağı konusunda güncelleme öncesi item ve sonrası item konusunda karışıklık oluştuğu için Ruh bağı sisteminin P2W sisteminden bağımsız olarak değerlendirilip kaldırılması,
4-Dropların belirli zaman diliminde getiri sağlama oranlarının stabil hale getirilmesi, (en azından 1-2 slotta denenerek olumlu sonuç alınması durumunda tüm slotlarda genel düzenleme yapılması)
5- Farm slotlarında Spesifik item (slota özel drop) sistemi daha geliştirilebilir hale gelmeli, hangi slottan ne attığı hala muallakta, bazen her slot her şeyi atıyor algısı oluşuyor,
6- PvE alanlarında ( Haddar, Haggard, Lunaskar Kd., Protean Kd.,) farmında daha yapılabilir olması, drop oranların sıfır düzeyinde değil de en azından masrafları çıkarır durumda olması,
7-Marketten alınan kıyafetlerin, maddi değeri karşılar duruma getirilmesi ( daha fazla PvE bonus gibi.)
8- Multi account problemi ( tek kişinin birden fazla çarla slot tutması >>> 1 kişinin legal şekilde çok çarı idare etmesi değil konu)
9- Party bar üzerinde oyuncular arası geçişlerin daha akıcı olması, tuş takımından Caps Lock değiştirildiğinde parti üyeleri arasında sıra geçmeme sorununun düzeltilmesi,
10- Premium teşviki için Questlerin bazılarına ya da tamamına bonus eklenebilir, (Exp bonus, minimal pot veya gold bonus)
11- Lucky etkinliğinde 1x katılım sağlayanların ekranda görünmesi sebebi ile 10x katılım sağlayan oyuncuların '' zaten 1x kazanıyor'' algısını ortadan kaldırmak için güncelleme yapılması (Örneğin: 1x-5x-10x katılım ibaresi kaldırılabilir)
12- R ( Auto attack ) konusunda geliştirme yapılması,
13- Solo zindanda level sınırına ulaşmış oyuncular ve zindanı tamamen kesmek istemeyen oyuncular için Quick Pass veya buna benzer hızlı bitirme, son boss'a geçme gibi bir özellik getirilmesi.

Development Birimi için Ek madde: DV ve Dorionda FPS değeri olarak FPS Spike ya da Drop sorunlarının minimize edilmesi gerekmekte. Bu sorun çoğunlukla Screen Freeze ya da Crash ile sonuçlanıyor ve son derece tat kaçırıcı olabiliyor. Üzerine yoğunlaşılarak çözülebileceği kanaatindeyim ( Söz konusu alanlarda detay azaltılabilir, FOG-AA-Terrain-Shadow özellikleri düşürülürse performans artışı sağlanabilir, yazılımsal olarak zor olacağı için anlık çözümler ile zaman kazanılıp daha sonra kalıcı çözümler bulunabilir)

-Bireysel Düşünüp Kin Kusacaklara Yazacaklara Bol Şans, Oyunda Maalesef Tek Siz Yoksunuz.

Pitou

Üye
Okçuları unutmayalım.
Okçularda kör yeteneği kalkmalı oyunda çok fazla kör yeteneği oldu uzaktan okla kör atılması çok saçma. Assasin skilline verip Rush 2 açan okçular var bununda önüne geçilmesi gerektiğini düşünüyorum. Okçular 2-3 party gezdiklerinde hasarlarının otomatik olarak dahada fazla düşmesi gerekiyor.

Aziz

Üye
Selamlar,
Önerilerinizi okudum. Herkesin fikri kendine hastır. Ruh bağının p2wden bağımsız olarak değerlendirilip kaldırılması demişsiniz. Buna inanıyorsanız, oyunu p2w yönlendirmeyeceğine gerçekten inancınız tamsa kaldırılması için destekleyeceğim.
Bu oyunda dungeon diye bir şey zaten yok. Dungeon değil bunlar. Odada canavar kesme. Dungeon bu olmaz. Zaten belirli bir süre sonra kapı açılması diye saçma bir şey geldi. PvE konusunda iyice soğutmaya başladı beni. Buna kesinlikle karşıydım. Birde quick pass gibi bir şey getirilirse dungeon diye bir şey kalmaz. Adını gir içeri canavar kes olarak değiştirebilirler.

Porteur

Üye
Okçularda kör yeteneği kalkmalı oyunda çok fazla kör yeteneği oldu uzaktan okla kör atılması çok saçma. Assasin skilline verip Rush 2 açan okçular var bununda önüne geçilmesi gerektiğini düşünüyorum. Okçular 2-3 party gezdiklerinde hasarlarının otomatik olarak dahada fazla düşmesi gerekiyor.
Çare Parti buff veya parti penaltı seçeneği.
Konuya desteğinizi bekliyorum

RickSancheZz

Üye
Selamlar,
Önerilerinizi okudum. Herkesin fikri kendine hastır. Ruh bağının p2wden bağımsız olarak değerlendirilip kaldırılması demişsiniz. Buna inanıyorsanız, oyunu p2w yönlendirmeyeceğine gerçekten inancınız tamsa kaldırılması için destekleyeceğim.
Bu oyunda dungeon diye bir şey zaten yok. Dungeon değil bunlar. Odada canavar kesme. Dungeon bu olmaz. Zaten belirli bir süre sonra kapı açılması diye saçma bir şey geldi. PvE konusunda iyice soğutmaya başladı beni. Buna kesinlikle karşıydım. Birde quick pass gibi bir şey getirilirse dungeon diye bir şey kalmaz. Adını gir içeri canavar kes olarak değiştirebilirler.

evet sıkıcı dungeona çözüm direk bosa geçme olmamalı dungeonun oynanılabilir hale getirilmesi olmalı

birol2003

Üye
Oyunda lvl kasılmasının zor olması gerekiyordu 65 lvl cap varken bunu çok gördük, 75 geldi ondada 2-3 gün içinde 75 lvl oldu pek çok kişi şimdi yapacak bir şey bulamıyoruz diyorlar, zindanların çok daha zor karmaşık ve hatta her seferinde davranış değiştiren yaratıklar olması ve bitirme ihtimalinin az olması lazım, zindanlar o kadar kolay ve tek düze yapılmış ki insanlar, direk son bossa gidelim istiyorlar, son bossu gören sayılı oyuncular olması lazım ki zindanın adı tadı olsun, droplarda böyle boş olmamalı hatta zindanı bitirebilene standart ödüller verilebilmeli, şu an rutin olarak insanlar zindana giriyor dropta olmadığı için sıkılıyor, bence herşeyi kolay yapmanın artçıları bunlar.

Drop mantığıda aynı şekilde, droplar haritalardaki moblara eşit dağıtılmalı her drobu her yaratık atmamalı, drop oranı stabil olmamalı şu anki gibi olması mantıklı oran olarak.

P2W den uzaklaşmak için userlar arası trade kapatılmalı sadece AH açık kalmalı, logların da sürekli denetlenir bir sistem üzerinde tutulması.

Söylediklerinize ek olarak bunları diyebilirim, onun dışında fikirleriniz gayet mantıklı.

Balerion

Üye
Oyunda lvl kasılmasının zor olması gerekiyordu 65 lvl cap varken bunu çok gördük, 75 geldi ondada 2-3 gün içinde 75 lvl oldu pek çok kişi şimdi yapacak bir şey bulamıyoruz diyorlar, zindanların çok daha zor karmaşık ve hatta her seferinde davranış değiştiren yaratıklar olması ve bitirme ihtimalinin az olması lazım, zindanlar o kadar kolay ve tek düze yapılmış ki insanlar, direk son bossa gidelim istiyorlar, son bossu gören sayılı oyuncular olması lazım ki zindanın adı tadı olsun, droplarda böyle boş olmamalı hatta zindanı bitirebilene standart ödüller verilebilmeli, şu an rutin olarak insanlar zindana giriyor dropta olmadığı için sıkılıyor, bence herşeyi kolay yapmanın artçıları bunlar.

Drop mantığıda aynı şekilde, droplar haritalardaki moblara eşit dağıtılmalı her drobu her yaratık atmamalı, drop oranı stabil olmamalı şu anki gibi olması mantıklı oran olarak.

P2W den uzaklaşmak için userlar arası trade kapatılmalı sadece AH açık kalmalı, logların da sürekli denetlenir bir sistem üzerinde tutulması.

Söylediklerinize ek olarak bunları diyebilirim, onun dışında fikirleriniz gayet mantıklı.
Gerçekten çok güzel bir öneri. Ucunda drop olduğunu bilmek ama ona ulaşmak için çabalamak zorunda olmak çok keyifli olur

Zbam

Üye
4,5,6,7 Oyunu çok keyifsiz bir hale getirir bence

Hedvein

Üye
Selamlar,
Şuan tam olarak oyundaki mevcut soul bound sisteminin P2W engelleme konusunda ne gibi bir artısı var söyler misin, tam olarak nasıl bir P2W engeli teşkil ediyor? dungeon konusunda katılıyorum, fakat şuan keyif almayan insanlara dungeon eziyet gelirken hızlı bitir olayı gelse fena mı olur? Bunu yazarken aklıma senin dediğin değil de şu geldi, hızlı bitir seçeneği dungeon farmına sebep olabilir, 40 çar dungeon yapan saykolar çıkabilir :)

Zbam

Üye
Şuan tam olarak oyundaki mevcut soul bound sisteminin P2W engelleme konusunda ne gibi bir artısı var söyler misin, tam olarak nasıl bir P2W engeli teşkil ediyor? dungeon konusunda katılıyorum, fakat şuan keyif almayan insanlara dungeon eziyet gelirken hızlı bitir olayı gelse fena mı olur? Bunu yazarken aklıma senin dediğin değil de şu geldi, hızlı bitir seçeneği dungeon farmına sebep olabilir, 40 çar dungeon yapan saykolar çıkabilir :)
Her oyunda oyunda itemını bir progressten geçip yapıyosun p2w olsa bile bu progresse mecbursun sadece hızlanıyor öyle olduğu zaman soulbound anlamlı bir hal alıyor. Burda soulboundda anlamsız adam rowla 75 e kasıyor parayı veriyor item alıyor bir daha tek bir pve aktivitesi yapmasına gerek yok ne burda soulbound amacı ne sadece tradeyi engellemek.
Oyuna herkesin severek yapabileceği kafasızca mob keserek değil mekaniklerle daha iyi yapanın ödüllendirildiği gittikçe zorlaşan bir pve istemi lazım başka türlü soulbound var yok hiçbir manası yok.
Ayrıca önerilerinde hoşuma gitmeyen şeylerin çoğu solo oyuncu olmamdan kaynaklı.
-Sabit saatlik drop gelirse bunu maaş gibi gören kesim beni solo olarak hiçbir slota sokmayacak güçlü oldukları için değil kalabalık ve zora gelemeyen kişiler oldukları için
-Sabit drop sistemi olduğunda beni karşı ırktan bir asasla anlaşıp slotumu ksye karşı korutmamı kimse engelleyemez ittifak yasak olabilir ama yakalanmadıkça sıkıntı yok buda solo oyuncular için berbat bir durum.
-Haggard ve haddar gayet farmlanabilir durumdaydı ROWA gelmeden önce ROWAdan beri slotlara girmedim 3 4 saatten fazla fakat oyun dropların değişmediğini söylüyor + imperialller eklendi bence hala farmlanabilir durumdadır ama dediğim gibi eskiden farmlıyordum.
-Bir bp priest için kostümler zaten op 90 def alıyorum kostümden kostümsüz takılmak hayal suan bile mecburiyet kostüm dahada artmasına gerek yok

Alkoer

Üye
Rowa nın kalkmasını yada drop olmadan " sadece vakti olmayan arkadaşlara xp kasma " da yardımcı olmasını istiyorum.

Rowa çalışmayan kanallarda oynayan yok. Rowa olan kanallar tekelleşmiş gibi. 75lv adamlar farm atıyor.

JaxSui

J
Rowa nın kalkmasını yada drop olmadan " sadece vakti olmayan arkadaşlara xp kasma " da yardımcı olmasını istiyorum.

Rowa çalışmayan kanallarda oynayan yok. Rowa olan kanallar tekelleşmiş gibi. 75lv adamlar farm atıyor.
Row açılmayan kanallarda %20 sabit exp event ve %10 drop rate ya da increase gold olabilir. Bak bu güzel olur.

Mitraileusse

Üye
Bizim oyuna güvenimiz tam bu maddelerin her biri özenle hazırlandı Lütfen bu sese kulak verin ....

Malum kesim döner ekmekçi çıkarcı kesim zaten belli umarım birdaha gelmezler fakat Bi haraket bekleyen daha büyük bi kesim var

Oyuna o istedi bu istedi die değil gerekliliklerle dolu çok güzel bi patch gelmesi lazım artık

Son düzenleme:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt