Rise Online World | Discord Soru Cevap Etkinliği | Craft Sistemi Açıklaması

DevilRai

Üye
Ben gather nerf hakkında tatmin edici bir cevap alamadım.1 günümü gathera ayıran bir oyunucu olarak tatmin etmeyecek ''SÜRE ve ADET '' sıkıntısı var.

Anthelior

Üye
Abi test sunucumuz yok ne demek? MMORPG geliştiriyorsunuz siz farkında mısınız? Hani MMO, adı üstünde devasa çok oyunculu. Böyle büyük bir projeye girişip direkt yapılan geliştirmeleri oyuna aktarmak ne demek? Cidden akıl alır gibi değil. Resmen bedava tester gibi oyun oynuyoruz şu an başka bir şey değil.

ReginaMeis

Üye
Abi test sunucumuz yok ne demek? MMORPG geliştiriyorsunuz siz farkında mısınız? Hani MMO, adı üstünde devasa çok oyunculu. Böyle büyük bir projeye girişip direkt yapılan geliştirmeleri oyuna aktarmak ne demek? Cidden akıl alır gibi değil. Resmen bedava tester gibi oyun oynuyoruz şu an başka bir şey değil.
Ağzın bal yesin. Şu oyun knighta benzemeseydi, 1 lira kazanamazlardı.

Justice

Yönetici
Game Designer

Merhaba,

Test sunucumuz var. Sadece crafting hakkındaki düzenlemeler oyuna başka bir alandan eklenip yamalardan bağımsız toplu halde geçirilemiyor. Direkt motor üzerinde işlem yapıldığı için oyuna yansıyor.

thedarga

Üye
Merhaba,

Test sunucumuz var. Sadece crafting hakkındaki düzenlemeler oyuna başka bir alandan eklenip yamalardan bağımsız toplu halde geçirilemiyor. Direkt motor üzerinde işlem yapıldığı için oyuna yansıyor.
siz şimdi craft için oyuna dahil olan herkezi bi köşeye atıp gidin hadi dediniz resmen. eskiden 100k malzeme toplayan bankasına koydu şimdi yeni toplamak isteyen 100k yerine 25k toplayabilecek.. bu nedir ya ? düşünemediyseniz size çok basit bir akıl vereyim ' madem farkındaydınız craft hızlı gidiyor 30 lvl e kadar eklenecek 10 tane bow-dagger varsa keserdin 5 ini 40 lvl de craftlanabilecek şekilde oyuna sürerdin ama craft için burda olanı küstürmezdin. ben craftın tam olarak oyuna eklenmesini bekliyordum toplamak için şimdi bi anlamı mı kaldı ki ?

GençAtsız

Üye
Bu craft mevzusu ve craftçılar gerçekten sıkmaya başladı . crafta ayrılan zaman oyun içi dinamitlere ayrılsa çok daha faydalı olacaktır düşüncesindeyim . zira oyunda o kadar çok geliştirilmesi gerekilen konu varki crafta yoğunlaşmak ne kadar doğru bilemiyorum ..

Aura

Üye
siz şimdi craft için oyuna dahil olan herkezi bi köşeye atıp gidin hadi dediniz resmen. eskiden 100k malzeme toplayan bankasına koydu şimdi yeni toplamak isteyen 100k yerine 25k toplayabilecek.. bu nedir ya ? düşünemediyseniz size çok basit bir akıl vereyim ' madem farkındaydınız craft hızlı gidiyor 30 lvl e kadar eklenecek 10 tane bow-dagger varsa keserdin 5 ini 40 lvl de craftlanabilecek şekilde oyuna sürerdin ama craft için burda olanı küstürmezdin. ben craftın tam olarak oyuna eklenmesini bekliyordum toplamak için şimdi bi anlamı mı kaldı ki ?
Sadece craft için bir oyun oynanmaz. Oynanıyorsa oyunda mantık hatası var demektir. Sadece craft için oynayan bir kişinin TL kazanmaktan başka hiç bir amacı olamaz.

Düzeltme:Bu tarz oyunlar için sadece craft yapamazsın. Yoksa piyasada sadece craft üstüne kurulu oyunlar mevcut.

Son düzenleme:

thedarga

Üye
Sadece craft için bir oyun oynanmaz. Oynanıyorsa oyunda mantık hatası var demektir. Sadece craft için oynayan bir kişinin TL kazanmaktan başka hiç bir amacı olamaz.

Düzeltme:Bu tarz oyunlar için sadece craft yapamazsın. Yoksa piyasada sadece craft üstüne kurulu oyunlar mevcut.
TL kazanmak amacı nedir ? ben bu oyun türk yapımı olduğu için başladım GB almıyorum da satmıyorum da herkezi kendin gibi düşünme bence sen.. 2 lafınızdan biri TL kazanmak sizdeki bu mantık düzelmicek heralde..

Guinness

Üye
Bu craft mevzusu ve craftçılar gerçekten sıkmaya başladı . crafta ayrılan zaman oyun içi dinamitlere ayrılsa çok daha faydalı olacaktır düşüncesindeyim . zira oyunda o kadar çok geliştirilmesi gerekilen konu varki crafta yoğunlaşmak ne kadar doğru bilemiyorum ..
bu cevaplayan yetkilinin alanı craft o yüzden ona ağırlık verdi konuşmasında yoksa bir çok işlem yapılıyor oyunda aynı anda, craft sadece bir parçası şuan.

greendaybeykoz

Üye
Güzel olmuş, elinize sağlık herşeyden önce hernekadar çıkış planlamaları yüzünden eleştirsekte vizyonunuzu takdir etmem gerek.
Kafama takılan tekyer ki oda güzel aslında bakış açınız, toplama seviyelerinin craft yapımına etkisi, burada vakti olmayan insanların çok önünü kesmiş olucaksınız ve craft yapan insanlar aslında farma çıkacak vakti olmayan insanlar, bu insanlar en fazla siteden çektikleri para ile toplayıcılardan alırlar,toplayıcılığın zorlaşması ve bu bahsetmiş olduğum iki etkenin item yapmaya çalışan insanların önüne çıkacak diye düşünüyorum kafama takılan tek yer bu, ben şimdi önümü gördüm, bizlere emeğimiz ile biryerlere gelebilirsiniz dediğiniz için de konuyu bizlere geniş birşekilde anlattığınız içinde teşekkür ederim, ne olursa olsun, öyle veya böyle, hatanızla sevabınızla bizlere de hitap ettiniz.

Anthelior

Üye
Merhaba,

Hocam yapacağınız işi size öğretecek değilim ama bu söylediğiniz bir şeyi değiştirmiyor. Yine yanlış bir şekilde hareket ediyorsunuz. Crafting başka bir alandan ekleniyor demek bahane değil ki, neden başka alandan ekleniyor direkt onu da testlere dahil edin, crafting sanki oyunun ayrı bir parçası. Yani bunu sadece oyuncu açısından söylemiyorum, geliştirici olarak zaten bu en başta sizin işinizi kolaylaştıracak.

Bir kere uğraşıp tüm testleri tek sunucuya toplayın, yapacağınız her testi orada yapın, hatta gerekirse WoW, LoL gibi oyunlarda olduğu gibi PTR, PBE açıp oyunculara da son kez test ettirin, illa ki önden test etmek isteyenler olur.

En azından sonuç olarak mümkün olduğunca az sorunla karşılaşılmış bir içerik sunulur. Yine siz bilirsiniz, ben bilgim dahilimde öneride bulunuyorum sadece.

Justice

Yönetici
Game Designer
Hocam yapacağınız işi size öğretecek değilim ama bu söylediğiniz bir şeyi değiştirmiyor. Yine yanlış bir şekilde hareket ediyorsunuz. Crafting başka bir alandan ekleniyor demek bahane değil ki, neden başka alandan ekleniyor direkt onu da testlere dahil edin, crafting sanki oyunun ayrı bir parçası. Yani bunu sadece oyuncu açısından söylemiyorum, geliştirici olarak zaten bu en başta sizin işinizi kolaylaştıracak.

Bir kere uğraşıp tüm testleri tek sunucuya toplayın, yapacağınız her testi orada yapın, hatta gerekirse WoW, LoL gibi oyunlarda olduğu gibi PTR, PBE açıp oyunculara da son kez test ettirin, illa ki önden test etmek isteyenler olur.

En azından sonuç olarak mümkün olduğunca az sorunla karşılaşılmış bir içerik sunulur. Yine siz bilirsiniz, ben bilgim dahilimde öneride bulunuyorum sadece.

Craftingle ilgili test edilecek bir şey yok. Sesli söyleşide benim "crafting için test sunucusu yok" ifadem hatalı bir ifade ve yanlış anlaşılmaya müsait. Aslında demek istediğim crafting çalışmaları tamamen farklı bir yerde bitirilip oyun motoruna toplu olarak aktarılamıyor. Yani başka bir sunucuda toplayıp sonra mevcut tüm içeriği oyuna toplu aktarmak gibi bir seçenek bulunmuyor. Bu sadece crafting özelindedir. Diğer her şey tabii ki test sunucusunda denenir ve eklenir. Şu an sizin göremediğiniz birçok zindan ve etkinliğin testleri ve geliştirmeleri bu şekilde yapılıyor zaten.

Kenny ACK

Üye
Craft sisteminin ne zaman açılacağı ile ilgili bir zaman verememe sebebinizin şu olduğunu düşünüyorum; öngörüsüzlük ve disiplinsizlik (bunu hakaret amaçlı falan algılamayın lütfen)
Çünkü disiplinli bir çalışma öngörülü davranmanızı sağlayabilirdi.
Ha belki alakası bile yok bu dediklerimin çünkü oyuncu ile iletişim sorunlarınızın olduğu düşünüyorum. Sizleri artık tahmin etmeye ittiniz insanları.

harmony

Üye
Craft sisteminin ne zaman açılacağı ile ilgili bir zaman verememe sebebinizin şu olduğunu düşünüyorum; öngörüsüzlük ve disiplinsizlik (bunu hakaret amaçlı falan algılamayın lütfen)
Çünkü disiplinli bir çalışma öngörülü davranmanızı sağlayabilirdi.
Ha belki alakası bile yok bu dediklerimin çünkü oyuncu ile iletişim sorunlarınızın olduğu düşünüyorum. Sizleri artık tahmin etmeye ittiniz insanları.
Kısmen haklı sayılabilirsin belki ama yazılım hakkında bilginiz olmadığını düşünüyorum. Bu seviyedeki bir oyunda bir sürü modül ve eklenti vardır. Bazı modüller yapışık(bağımlı) olduğu için yaşanan sorunlarda bağımlı olduğu tüm yerlerde sorun çıkartıyor. Bunların analizinin yapılması ve düzeltilmesi ciddi zaman isteyen ve zor süreçler. Yeterince hızlı olmadıkları hakkında eleştirebilirsiniz ama şunu bunu yapsaydınız böyle olmazdı gibi bir yorum yapabilmek için çalışan yazılımcılardan daha fazla iş tecrübesi ve bilgi birikimine sahip olmanız gerekiyor.

Kenny ACK

Üye
İşte bu açıklamayı onların yapması lazım :) bundan bahsediyorum.
Ha zordur kılı tüyü vardır orası oyuncuyu bağlamaz. Sen gelip de oyuncuna şu şu şu işlemler uzun sürebilir kaba taslak fazlasıyla bir süre verirsin oyuncu der ki heh bari bir şekilde bekleriz sorun değil.
Biz oyuncular olarak bu işlerin altyapısı bilmek zorunda değiliz ama karşı taraftan tutarlı bir geri dönüş bekleriz.
Dediğim gibi 1 aylık bir iştir ama sen oyuncularına 2 aylık bir süre dersin. O 1 ay senin planının ters gitme olasılığı olur.

harmony

Üye
İşte bu açıklamayı onların yapması lazım :) bundan bahsediyorum.
Ha zordur kılı tüyü vardır orası oyuncuyu bağlamaz. Sen gelip de oyuncuna şu şu şu işlemler uzun sürebilir kaba taslak fazlasıyla bir süre verirsin oyuncu der ki heh bari bir şekilde bekleriz sorun değil.
Biz oyuncular olarak bu işlerin altyapısı bilmek zorunda değiliz ama karşı taraftan tutarlı bir geri dönüş bekleriz.
Dediğim gibi 1 aylık bir iştir ama sen oyuncularına 2 aylık bir süre dersin. O 1 ay senin planının ters gitme olasılığı olur.
Bence gerekli cevapları veriyorlar. Kendiniz de yazmışsınız oyuncuyu gereksiz bilgilendirmeye gerek yok. Sürekli çalışmalara devam ettiklerini ve hataları düzeltmeye çalıştıklarından bahsediyorlar. Birde firma bünyesinde bulunan departmanlar birbirleri hakkında çok bilgi sahibi olmayabilir. Örnek olarak topluluk yönetimi departmanında bulunan bir görevli yazılım departmanında nelerin yapıldığı hakkında bilgi sahibi olmayabilir. Arada canlı yayın veya discord üzerinden sohbet ile bazı bilgiler paylaşılıyor. Sabırsız olmamamız lazım. Herkes çok güzel bir oyun çıksın istiyor ama ekip bütçesi ve deneyimi açısından değerlendirmemiz gerekiyor. İlk oyunları ve deneyimleri, ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt