REHBER Rise Online World (Erken Erişim) - Craft Sistemi ve Meslekler

Zbam

Üye
Pole Axe +8 diğer 2H warrior silahlarına göre bile aşırı düşük değil mi?

Justice

Yönetici
Game Designer
Bildiğiniz üzere son güncelleme ile epik takılarda ki sınıf kısıdı kaldırdı, sadece uniquelerde sınıfa özgü kısmı kaldı (divine takıları sadece priest takabiliyor) craft ile yapılacak unique takılarda sadece warrior sadece rogue takabilir gibi bir kısıt olacak mı yoksa tüm sınıflar istediği seti takabilecek mi? @Justice
Merhaba,

Jewel Crafting ile üretebileceğiniz takılarda şu an için bir sınıf gereksinimi bulunmuyor. Herhangi bir ciddi dengesizlik oluşturmadığı sürece de böyle bir kısıtlama getirilmez.

Justice

Yönetici
Game Designer
yine ve yeniden hayal kırıklıgı...
holywood+soulsage gibi nadir agacların acıklamalarında silah yapımı icin kullanılacak nadir meteryal yazıyordu.
ama görüyorumki hicbir işlevleri yok. ve aynı şekilde odunculuk mesleginin üzerinde silah yapımı ile ilgili acıklama vardı.
hicbir silah üretimde agaçlarla ilgili bir meteryal yok ama acıklamalarında mevcut.
uzun sürede kesilen ve icerinden 3 adet meterial atan nadir agaçların meteriallerini neden craft tehcizatlarının yapımı icin koydunuz :D
armor yapımı icin kullanılması gereken madencilik craftları neden silah yapımı icin ana madde haline geldi :D
madencilik olmadan hicbir craftın yapılamayacagının ve bir meslege aşırı yıgılma yaptıgınızın farkındamısınız :D
saygısızlık yada hakaret gibi bir amacım yok.
ama şu gördügüm liste sacmalıktan ibaret.

Merhaba,

Ağaçlardan elde ettiğiniz materyalleri marangozluk mesleği ile işleyerek birçok silahın yapımında kullanabiliyorsunuz. Bu yüzden silahların üretim materyallerine bakıp yorum yaptığınızdan emin değilim. Özel ağaç materyalleri ise sunucuda çok fazla sayıda bulunuyordu, onlara gereğinden fazla bir değer atfedilmesi ancak bu materyallere sahip oyuncuların piyasayı domine etmesine neden olacaktı. Şu anki kullanım alanı hem bu materyallere sahip olanları görmezden gelmeyeceğimiz şekilde hem de onları piyasada dominant etmeyecek şekilde. Silah üretiminde düşük seviyelerde üretilebilmeleri nedeniyle meslek aletlerini kolayca üretebilecek ve yoğun talep olması nedeniyle yine birçok oyuncuya satabileceksiniz.

Her materyalin kullanım alanı farklı ve kendisine göre bir değeri bulunuyor. Siz şu an resmin bir parçasını görüyorsunuz. Bu çalışmalar hep bir sonraki çalışmaların da temelini oluşturan çalışmalar ve bu tür çalışmalar eklendikçe daha da anlamlı hale geliyor, bknz: Dismantle.

Saygısızlık ya da hakaret gibi bir amacım yok ama bu saçma mesaja dahi cevap yazmış bulundum.

Sevgiler

ametay

Üye
@Justice Burhan Bey kesinlikle balıkçılık en düşük meslek olarak kalmalı hatta balıkçılık meslek bile değil zaten. Bir hobi, A.F.K işi.
Zaten isteyenler yattığı yerden para kazan sevdasında olanlar. Yayında da dediğiniz gibi 20-30 bilgisayar alır onlar. Şuan karın ağrıları belki birikmiş ürünleri olduğu için yada fazla PC aldıklarından. En azından çoğu için bu geçerli.
Bu oyunun amacında çalışmak ve emek hep ön planda ve aynı kalmalı.

bayc

Üye
Aşçılıkta yanan yemekler kömüre dönüşüp de kömür gerektiren craftlarda kullanılabilir olacak mı? :)

FideSMaN

Üye
Yemin Ediyorum Adamlar Döktürmüş Ya Özellikle Burhan Bey Çok Fazla Kafa Yormuş Adam Her Bir Craftı Anlatırken Bildigin Heycanla Anlatıyor Hele Şu Klan Kalelerini Çok Merak Ediyor ve Merakla Bekliyorum. Elinize Emeğinize Sağlık Tekrardan.

FideSMaN

Üye
Weapon smithing için black smithing ve carpenrtry gerekli. Lakin Arch sword +8 üretirken deri malzemeside lazım.
Sorum şu;
Bu +8 arch swordu üretirken
Weapon smithing için gerekli olan blacksmithing ve carpenrtry 34 level olmak yeterli mi ve deriyi pazardan alsam üretebilir miyim?
Yoksa leatherworking de mi 34 level olacak?
@Justice
Kardeşim Öncelikle yayını tam izlemedin sanırım üretim yapabilirsin fakat yapacagın üretimdeki arch sword +1 olacak +8 degil. Görsellerdeki +8 amacı itemlerin max seviyelerini görüp ona göre hangi itemin craftını yapmanı kolaylaştırmak için zaten resim görsellerin altına dikkat edersen ingilizce olarakta yazılmış itemlerin +8 olarak degil +1 olarak craftlanacağını.

rilax

Üye
Merhaba,

Rehber yayınını Türkçe yaptım. Görseller İngilizce. Böylece hem size anlatabilmiş oldum hem de yabancı oyuncularımız görselden oyunda nelerin olup bittiğini anlayabilir. Vakit buldukça farklı anlatımlar yapılabilir.
Teşekkürler buldum yayın tekrarını

Stupendous

Üye
Selam

Sevgili Justice,

Balıkçılıkta bulunan bir tür hata ya da sorundan bahsetmek isterim. 20 lvl seviyesine ulaşıldığında elde ettiğiniz bluefin Tuna statları 3 arttırırken, 30 lvlde elde edebileceğiniz Squid, Statları 1 arttırıyor. Sizce de bu teoride ve aynı zamanda pratikte mantıklı mıdır mantıksız mıdır sormak isterim ? 30 lvl'e kasmak hem zaman anlamında zor hem elde edeceğiniz olta maddiyat açısından daha pahalı iken, bu bahsini ettiğim iki balık arasındaki farkın neden kaynaklandığını, olası bir gözden kaçırma ise, düzenlenmesini talep ederim.

Saygılarımla

Justice

Yönetici
Game Designer
e yayın yok ki hani izleyemiyoruz özetini hiç bir yerde bulamadık. çalışıyor olamazmıyız yayın zamanı işimiz olamaz mı kaçırdık bitti gitti mi yani hakkımız, yolunuza dün akşam izleyenlerle mi devam edeceksiniz anlamadım ki yayın tekrarı neden paylaşılmadı

Merhaba,

Twitch'te kanalımızda mevcut. Oradan izleyebilirsiniz. Rehberi izledikten sonra aklınıza takılanları buradan sorabilirsiniz.

captanpro010

Üye
Merhaba,

Ağaçlardan elde ettiğiniz materyalleri marangozluk mesleği ile işleyerek birçok silahın yapımında kullanabiliyorsunuz. Bu yüzden silahların üretim materyallerine bakıp yorum yaptığınızdan emin değilim. Özel ağaç materyalleri ise sunucuda çok fazla sayıda bulunuyordu, onlara gereğinden fazla bir değer atfedilmesi ancak bu materyallere sahip oyuncuların piyasayı domine etmesine neden olacaktı. Şu anki kullanım alanı hem bu materyallere sahip olanları görmezden gelmeyeceğimiz şekilde hem de onları piyasada dominant etmeyecek şekilde. Silah üretiminde düşük seviyelerde üretilebilmeleri nedeniyle meslek aletlerini kolayca üretebilecek ve yoğun talep olması nedeniyle yine birçok oyuncuya satabileceksiniz.

Her materyalin kullanım alanı farklı ve kendisine göre bir değeri bulunuyor. Siz şu an resmin bir parçasını görüyorsunuz. Bu çalışmalar hep bir sonraki çalışmaların da temelini oluşturan çalışmalar ve bu tür çalışmalar eklendikçe daha da anlamlı hale geliyor, bknz: Dismantle.

Saygısızlık ya da hakaret gibi bir amacım yok ama bu saçma mesaja dahi cevap yazmış bulundum.

Sevgiler
fazla sayıda bulunması sizin için bir sorun olmamalıydı.örnek:planlamada aşamasında 2 adet holywood gerektirecek bir itemin gereklilik sayısını 6 adete cıkartarak bu fazlalıgın önüne gecebilirdiniz.
üretim materyellerine baktım benim kast ettigim seviye 40 ekipmanlarda bow ve staff haricinde başka bir itemda marangozluk materyali bulunmamakta.
unique seviye bir toplama eşyası kaldıki npcde 10mden satılabilmekte craft ile ilgilenen cogu oyuncu bu itemları cok önceden satın aldı.npcde satılmayan bir eşya olsaydı dediginize katılırdım.
açık konuşuyorum zamanla bir itemin degerlenecegi düşüncesiyle hareket etmek,piyasadan toplamak yada itemi farmlamak ve acıldıktan sonra lvlnin hazır olup üretime başlaması oyuncunun kişisel avantajıdır.ve sizin dediginiz domine etkisi olur.ama oyuncu zaten bu kadar emegi ve yatırımı digerlerinin önüne gecmek icin yapar aynı kulvarda yürümek icin degil.
sözün özü bu kişisel bir riskti ve ben kaybettim.
yeni çalışmalarda artık.

Justice

Yönetici
Game Designer
Selam

Sevgili Justice,

Balıkçılıkta bulunan bir tür hata ya da sorundan bahsetmek isterim. 20 lvl seviyesine ulaşıldığında elde ettiğiniz bluefin Tuna statları 3 arttırırken, 30 lvlde elde edebileceğiniz Squid, Statları 1 arttırıyor. Sizce de bu teoride ve aynı zamanda pratikte mantıklı mıdır mantıksız mıdır sormak isterim ? 30 lvl'e kasmak hem zaman anlamında zor hem elde edeceğiniz olta maddiyat açısından daha pahalı iken, bu bahsini ettiğim iki balık arasındaki farkın neden kaynaklandığını, olası bir gözden kaçırma ise, düzenlenmesini talep ederim.

Saygılarımla

Merhaba,

Bluefin Tuna tutması daha zor ve daha nadir rastlanan bir balık, diğer bir yandan Squid ise daha çok rastlanan ve tutması kolay bir deniz mahsulü. Squid'in üst seviyede olmasının nedeni kalamar yemeğinin eklenebilmesi ihtimaliydi, o ihtimal hala var ama net değil. Şu an herhangi bir hata bulunmuyor yani o konuda.

Sevgiler

Justice

Yönetici
Game Designer
fazla sayıda bulunması sizin için bir sorun olmamalıydı.örnek:planlamada aşamasında 2 adet holywood gerektirecek bir itemin gereklilik sayısını 6 adete cıkartarak bu fazlalıgın önüne gecebilirdiniz.
üretim materyellerine baktım benim kast ettigim seviye 40 ekipmanlarda bow ve staff haricinde başka bir itemda marangozluk materyali bulunmamakta.
unique seviye bir toplama eşyası kaldıki npcde 10mden satılabilmekte craft ile ilgilenen cogu oyuncu bu itemları cok önceden satın aldı.npcde satılmayan bir eşya olsaydı dediginize katılırdım.
açık konuşuyorum zamanla bir itemin degerlenecegi düşüncesiyle hareket etmek,piyasadan toplamak yada itemi farmlamak ve acıldıktan sonra lvlnin hazır olup üretime başlaması oyuncunun kişisel avantajıdır.ve sizin dediginiz domine etkisi olur.ama oyuncu zaten bu kadar emegi ve yatırımı digerlerinin önüne gecmek icin yapar aynı kulvarda yürümek icin degil.
sözün özü bu kişisel bir riskti ve ben kaybettim.
yeni çalışmalarda artık.

Tabii ki bu kadar sunucuya girmesinin ana sebeplerinden biri de biziz, yeterince iyi takip edilmedi ve raporlanmadı. Sonuç olarak da böyle bir çalışma ortaya çıktı ama elinizdeki materyalleri tutmanızı öneririm, zamanla değerli alanlarda kullanılabilir olacaktır.

Sevgiler

Blue

Üye
Tek bir sorum var bu grafikler neden ingilizce allah aşkına? Bunu kim yapıyor?

RickSancheZz

Üye

saintx

Üye
Ozetle :
4-5 ay emek harcanıp üretilen bir silah atak bonusu olarak ortalama 5-10 gün içersinde düşürülebilecek ikizinden daha zayıf olacak fakat siz buna ''amaca yonelik'' diyeceksiniz diyebilir miyiz bu arada Assasin karakteri icin farma yonelik dagger yapmanız cok hoş bir düşünce her ne kadar skill setinden dolayı solo dungeon bile tamamlayamasa bile.
Kıyafetler konusunda da 20 stat kaybetmeyi goze alan birisi ana statına 20 eksik verip healt verirse zaten gerekli hp'yi alır.

Son düzenleme:

Zasa

Üye
Asıl merak ettiğim istenilen değerli taşlar çok çok az miktarda isteniliyor sistemde,wilpower neck için sadece bir adet 'stone of might' ve 'aegis stone' isteniyor,
wilpower 3'lü set yapsak;set bonusu :20 healt takılardan gelen healt: 38 healt ve 200 hp yani 3 uniqe takıdan 58 healt bonus 200 hp alınırken bu takıların craftında 1 adet bile stone of life istememesi çok tuhaf bir durum, keşke istenilen taşların miktarı ve çeşidi çok fazla olsaydı ve dropları da bir tık arttırılsaydı bunları farmlasaydık emek sonucu takı elde edebilseydik, şuanki durum anladığım kadarıyla yine parası olan shardı çekicek itemini yapacak, ortada emek sonucu yapılacak bir durum göremedim, tabi son halini yama ile görmek de lazım ama bende oluşan ilk izlenim bu yönce @Justice

ametay

Üye
Kardeşim Öncelikle yayını tam izlemedin sanırım üretim yapabilirsin fakat yapacagın üretimdeki arch sword +1 olacak +8 degil. Görsellerdeki +8 amacı itemlerin max seviyelerini görüp ona göre hangi itemin craftını yapmanı kolaylaştırmak için zaten resim görsellerin altına dikkat edersen ingilizce olarakta yazılmış itemlerin +8 olarak degil +1 olarak craftlanacağını.
Soru üretilecek İtem mi? Yoksa silah üretmek için ayrıca leatherworking level gerekiyor mu?
+8 takılma ki Burhan Bey cevabını verdi.

Unbeatable

Üye
Yetersiz rehber olmuş.Daha basite indirgeyebilirlerdi örneğin ağaçtan odun,odundan kalas,kalastan mobilya tarzında ilerleseydi daha anlaşılabilir olurdu böyle karman çorman olmuş.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt