Merhaba. Rise Online'a daha yeni başlayacağım. Sizce ne seçmeliyim ve ne yapmalıyım anlatır mısınız. MMORPG oyunlarını seviyorum daha öncesinde Lost Ark, Metin 2 oynadım. Rise Online'a da şimdi başlayacağım önerilerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
Bu oyunun dedesiyle bir bağın olmadıysa en bağımsız sınıf olan ve pvede güçlü olan str priestle başlamanı öneririm.
Okçunun 3-5 kombosuna elin alışık değilse bir süre zorlanırsın ama o da tek başına iş yapabilen bir sınıftır. Yakın dövüşçü sınıfların hasar kombolorı yetenek+rr+yetenek+rr şeklinde animasyon iptalidne dayalıdır. bu priesttede assassinde de warriorda da hatta yakın skilliyle vurduğun zaman magede de aynıdır. Genel dps'in 2 katına çıkar kuklalarda elini alıştırdıktan sonra gayet basit bir kombodur.
Girer girmez global kısmından 1-25 arası adam kasılır şeklinde bir yazı görürsen direk pm at ve gir o partiye. Oyunda sıkıntılı bir kesim olsada geneli yardım severdir detaylı sorularını çoğunlukla cevaplarlar hemde expini kasıp krallık haritalarına geçecek seviyeye fazla uğraşmadan ulaşırsın. Krallık haritalarında da 25 lvl ezik kasılır yazarlar. Aynı şekilde gir o partilere belirli bir seviyede atarlar genelde ama levelını almış birazda coin biriktirmiş olursun bu sürede. İlk 65 seviyeyi görevlerle kasabilirsin krallıktaki görevleri bitirerek 59 levela ulaştığında haddar veya hagard artık hangi ırkı seçtiysen o haritaya geçecek seviyeye ulaştın demektir. Bu arada kendine bir clan bulmaya çalış dc üzerinden forum üzerinden oyuncu arayanlarla iletişime geç veya kendin konu aç bir ekibe dahil ol oyun 10 kat daha kolaylaşacak.
Günlük zindan sistemi var oyunda. Bazı rivayetlere göre drop attığı söylensede bana daha birşey denk gelmedi

ama çok güzel exp veriyor. Seviyene uygun zindanlara her gün gir sakın kaçırma. Level atlama hızını önemli ölçüde arttırırlar özellikle yüksek seviyelerde dahada etkilidir.
Gelelim bu oyununun en kilit ama bir o kadarda arızalı kısmı mesleklere.
Tarron adlı npcden ilgili toplayıcılık aletlerini alman gerekiyor. Common olanlar ilk seviyelere uygundur. Sakın epik daha iyidir diye para verme level yetmediği için takamazsın. Onları aldıktan sonra dorion haritasındaki herşeyi toplayabilir hale geliyorsun. Maksadın bu işten para kazanmaksa harvesting wood cutting mining ve archeology kısmına yoğunlaşman gerekiyor şimdilik. Server boşken sadecede dorionda tavuk ve belirli materyalleri toplayarak masrafsız bir şekilde para kazanabilirsin. Inventory açtığında sol altta craft yazmakta orayı tıklarsanda meslekleri görebilirsin. Her mesleğin ilgili toplayıcılık seviyesiyle senkronize gitmesi gerekiyor. Yani atıyorum cooking lvl 12 bir yemeği üretebilmek için ilgili toplayıcılığında o seviyede olması gerekiyor ayrıca aşçılık seviyeninde yine 12ye yükselmiş olması gerekiyor. Burada kısa vadede görece daha az maliyetli şekilde para kazanabilmek içinde tailoringe yönelmen doğru olacak. Priest ve mage leather zırhları azda olsa kâr bırakıyor. Enhanced versiyonlarını üretebilirsen çok daha iyi paralar kazanırsın fakat tamamen şansa dayalıdır bazen fazlaca verir bazen hiç vermez.
Yüzeysel bir şekilde fikir olması adına ana başlıklardan bahsettim. Yazılanları merak edersen bu başlıktan veya discord üzerinden sorularını sorarak daha detaylı bilgi edinebilirsin.