Rise Yönetiminden tatmin edici cevap. :)

ECOMI

Üye
Öncelikle hızlı geri dönüşleri için Rise yetkililerine teşekkür ediyorum.

Resimde de okuyabileceğiniz üzere, negatif algı ve oyuncular olarak beklentilerimizi ilettim ve cevabın gayet tatmin edici olduğunu düşünüyorum. Şimdi sadece keyifle beklemeliyiz.

Lütfen sizlerde açtığınız konularda eleştirilerinizi düzgün bir dil ve mantık çerçevesi içinde yapın. Böylelikle oyunun gelişiminde sizin de bir katkınız olmuş olur. Birçok başlık sadece kötüler nitelikte. Belki bunu okuduktan sonra biraz rahatlarsınız.

Herkese iyi oyunlar dilerim.

ECOMI

Üye
Yönetimin yazım kurallarına dikkat etmiyor olması sadece beni mi rahatsız ediyor? Discord'da da çokça rastlamıştım buna :(
Evet, buna biraz ben de takıldım. Ancak günde 100'lerce ticketa cevap veriyorlar ise bu hataların olması anlayışla karşılanabilir. Fakat dediğin gibi başka mesajlarda da bunu gördüm. Türkçe'ye biraz daha dikkat edilebilir.

HazyShade

Üye
Oyunun iyiliği adına en çok çekindiğim şeylerden birisi de bu... Oyuncularla iletişim çok üst düzeyde olması sebebiyle "güncelleme" "yenilik" "düzeltme" "o gelsin" "bu gitsin" "magelere dengeleme gelsin" gibi sesler yüzünden geliştirici ekibin baskı altında kalması ve normalde yapabileceklerini bile yapamaması.
Karşılaştığımız çok bariz ve basit hataların başka bir açıklaması yok benim açımdan.

Bu sebeple Şöyle bir öneride de bulundum. Hayırlısı bakalım ...

Baskut

Üye
Evet, buna biraz ben de takıldım. Ancak günde 100'lerce ticketa cevap veriyorlar ise bu hataların olması anlayışla karşılanabilir. Fakat dediğin gibi başka mesajlarda da bunu gördüm. Türkçe'ye biraz daha dikkat edilebilir.
Dünya çapında iş yapan oyun şirketlerinin de destek ekiplerine baktığımızda hangi dilde hizmet verilirse verilsin iletişimin kuvveti ve dile saygıdan ötürü özenli olduklarını görüyoruz. Rise Online ekibinin de buna dikkat edemeyecek kadar meşgul olduklarını düşünmüyorum. Çünkü bazı durumlarda bağlaç ayırmak ayırmamaktan daha kolay :D

ozimozi

Üye
benim tek merak ettiğim şey oyun bu günlere gelene kadar okadar test süreci oldu girdik oynadık takıldık ilettik sorunları . Boşuna mıydı herşey . Z block yapacaksanız ozaman yapsaydınız dropları azaltacaksanız ozaman azaltsaydınız garip bi şey oldu başta giren yürüdü sonra giren süründü

HazyShade

Üye
Yönetimin yazım kurallarına dikkat etmiyor olması sadece beni mi rahatsız ediyor? Discord'da da çokça rastlamıştım buna :(
Sen deyince tekrar okudum, Destek Ekibi üyesine yeterli destek gitmemiş. Aşağıdaki metni kopyala yapıştır yap kanka bizi okuyorsan... İyi oyunlar.

Merhaba Savaşçı
Rise Online World evrenine gösterdiğin ilgi ve alaka için teşekkür ederiz.
İlettiğiniz sorunlar hakkında bilgi sahibiyiz ve sizlere bu konuda hak veriyoruz.
Forum ilgililer tarafından sürekli incelenmektedir. Forum Moderatörlerimiz ile hızlı iletişim kuruyoruz.
Klasik MMORPG sınıfındaki oyunlarda ayda bir güncelleme gelmesine rağmen haftada 2 güncelleme birden getirdiğimiz oldu.
Modern ve Klasik MMORPG sınıfındaki oyunların aynı sürede yaptığı düzeltmelerin 3 katını yapıyoruz. Sıradaki güncellememiz oluşan algıları aşabileceğimizin ispatı niteliğinde olacaktır.
Aarvad topraklarında iyi eğlenceler dileriz. İyi oyunlar.

Nikniyme

Üye
Öncelikle hızlı geri dönüşleri için Rise yetkililerine teşekkür ediyorum.

Resimde de okuyabileceğiniz üzere, negatif algı ve oyuncular olarak beklentilerimizi ilettim ve cevabın gayet tatmin edici olduğunu düşünüyorum. Şimdi sadece keyifle beklemeliyiz.

Lütfen sizlerde açtığınız konularda eleştirilerinizi düzgün bir dil ve mantık çerçevesi içinde yapın. Böylelikle oyunun gelişiminde sizin de bir katkınız olmuş olur. Birçok başlık sadece kötüler nitelikte. Belki bunu okuduktan sonra biraz rahatlarsınız.

Herkese iyi oyunlar dilerim.

Her şey iyi güzel hoş ama son cümleye gerçekten aşırı takıldım. Rise şuan çok iyi ilerliyor. Bazı eksiklikler hatalar var ama onlar da doğal olarak ilk tecrübe ve yeni açılmasıyla alakalı olduğunu biliyoruz. Beta sürecinde olan oyuncu sayısı ile şuan olan oyuncu sayısı aynı olmadığı için eminim bir çok hatayı beta sürecinde fark edememişlerdir. Bir oyunu oyun yapan oyuncularıdır. Hataları bizler bildireceğiz, onlar düzeltecekler. Buraya kadar her şeyi anlayışla karşılayabiliriz. Fakat o son cümledeki diğer MMORPG'leri kötüleyerek, kendilerini üste çıkarmaya çalışmak hiç hoş olmamış. Biz oyuncular olarak zaten bunun farkındayız. Siz bunu söylediğiniz de hoş algılanmıyor. Bırakın biz sizi övelim. Zaten işinizi bu şekilde yaptığınız sürece de övmeye devam edeceğiz. Benim gibi birisi bile (Gerçekten çok acımasız bir eleştiri anlayışım var. Ağır bir dille eleştiriyorum bazen farkında olmadan) şuan eleştirebilecek önemli hatalar görmüyorum. Ufak tefek optimizasyon ve iletişim eksikliği dışında bir sorun olmadığını düşünüyorum.

ECOMI

Üye
Her şey iyi güzel hoş ama son cümleye gerçekten aşırı takıldım. Rise şuan çok iyi ilerliyor. Bazı eksiklikler hatalar var ama onlar da doğal olarak ilk tecrübe ve yeni açılmasıyla alakalı olduğunu biliyoruz. Beta sürecinde olan oyuncu sayısı ile şuan olan oyuncu sayısı aynı olmadığı için eminim bir çok hatayı beta sürecinde fark edememişlerdir. Bir oyunu oyun yapan oyuncularıdır. Hataları bizler bildireceğiz, onlar düzeltecekler. Buraya kadar her şeyi anlayışla karşılayabiliriz. Fakat o son cümledeki diğer MMORPG'leri kötüleyerek, kendilerini üste çıkarmaya çalışmak hiç hoş olmamış. Biz oyuncular olarak zaten bunun farkındayız. Siz bunu söylediğiniz de hoş algılanmıyor. Bırakın biz sizi övelim. Zaten işinizi bu şekilde yaptığınız sürece de övmeye devam edeceğiz. Benim gibi birisi bile (Gerçekten çok acımasız bir eleştiri anlayışım var. Ağır bir dille eleştiriyorum bazen farkında olmadan) şuan eleştirebilecek önemli hatalar görmüyorum. Ufak tefek optimizasyon ve iletişim eksikliği dışında bir sorun olmadığını düşünüyorum.
Ben kötülemek değil de, karşılaştırmak gibi algıladım açıkçası. Ayrıca Coca Cola-Pepsi, Mc Donalds-Burger King gibi rakip firmaların zamanında birbirlerine karşı yaptığı aşağılayıcı reklamları düşündüğümüzde bu gibi çatışmaların olması gayet doğal. PR, reklamlar ve pazarlama stratejileri bazen çok acımasız olabilir. Her firmada her zaman pazardan alabileceği en büyük payı almak için çalışır. O yüzden başka oyunlara karşı söylemleri tamamiyle kendilerini ilgilendirir. Tabii ki yanlış atılımlar bizi de etkileyecektir. Ancak şu an için bunlar bizi ilgilendiren mevzular değil. :)

Nikniyme

Üye
Ben kötülemek değil de, karşılaştırmak gibi algıladım açıkçası. Ayrıca Coca Cola-Pepsi, Mc Donalds-Burger King gibi rakip firmaların zamanında birbirlerine karşı yaptığı aşağılayıcı reklamları düşündüğümüzde bu gibi çatışmaların olması gayet doğal. PR, reklamlar ve pazarlama stratejileri bazen çok acımasız olabilir. Her firmada her zaman pazardan alabileceği en büyük payı almak için çalışır. O yüzden başka oyunlara karşı söylemleri tamamiyle kendilerini ilgilendirir. Tabii ki yanlış atılımlar bizi de etkileyecektir. Ancak şu an için bunlar bizi ilgilendiren mevzular değil. :)
Bahsettiğiniz şirketler gizliden bir söylemde veya reklam çalışması yapmıyorlar :) Açıkça isim vermeden karşı şirketlerin kendileriyle özleşmiş nesnelerini kullanarak direk gönderme yapıyorlar :) MMORPG'den kasıtın hangi oyun olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz zaten. Ben de "Bırakın bu karşılaştırmayı biz yapalım. Siz sözlü olarak belirtmeyin. Yaptığınız işlerle bunu oyunculara yansıtın" diyorum. Gerçi herkesin algısı, düşünce yapısı farklı. Saygı duyarım.

ECOMI

Üye
Bahsettiğiniz şirketler gizliden bir söylemde veya reklam çalışması yapmıyorlar :) Açıkça isim vermeden karşı şirketlerin kendileriyle özleşmiş nesnelerini kullanarak direk gönderme yapıyorlar :) MMORPG'den kasıtın hangi oyun olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz zaten. Ben de "Bırakın bu karşılaştırmayı biz yapalım. Siz sözlü olarak belirtmeyin. Yaptığınız işlerle bunu oyunculara yansıtın" diyorum. Gerçi herkesin algısı, düşünce yapısı farklı. Saygı duyarım.
Şu videoyu bir izlemenizi isterim.

Nikniyme

Üye
Şu videoyu bir izlemenizi isterim.
Beni haklı çıkartan bir video :) Reklamların hiç birinde "Diğer markalar" diyerek aslında bizim anladığımız markayı eleştirdikleri bir bölüm yok. Hepsi direk rakip gördüğü markaları hedef alarak reklam yapmışlar. Örneğin; Pepsi'nin reklamında kırmızı kutu kolanın üstüne çıkmıyor. Direk üstünde Coca Cola yazılı bir kutu kolanın üstüne çıkıyor. Aynı şekilde BlackBerry direk Apple'ın simgesi olan elma üzerinden gönderme yapıyor. Audi de aynı şekilde. Yani direk bir gönderme mevcut. Belli bir şirketi hedef alıp o şirketin adını vermeden veya o şirketle alakalı bir simgeyi, nesneyi kullanmadan gönderme yapmamışlar. Ben bundan bahsediyorum. Neyse uzatılması gereken bir konu değil. Ben takıldığım kısmı söyledim sadece. Hoş bir şey değil. Direk olarak KO gibi demelerini veya bu şekilde bir kıyas yapmamalarını beklerdim.

Alkoer

Üye
Hevesinizi kırmayayım ama malesef bana oto cevaptan farklı gelmedi bu yazı. Haftada 2 güncelleme geldi ben neden göremedim? Şuan oyun 25 günlük 2 patch var bildiğim kadarıyla. Bu patchlerde görece olarak pek birşey değiştirmiş değil bence. Herkezin dilindeki makro olayı sıkıntısız devam ediyor, dorion da pazar açma nispeten düzelmiş gibi ama lag sorunu oyundan atma sorunu devam etmekte. Oyuncuların talebi üzerine yapıldığı söylenen şeyler malesef oyuna katkı sağlamıyor.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt