Riseonlineworld Verdiği Sözlerin Gerisinde Kaldı Mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

DigitalMan

Üye
Son bir buçuk yıldır oyun dünyasında dikkat çeken ve iddialı bir şekilde lanse edilen Riseonline, başlangıçta özgün bir deneyim vaadiyle oyuncuları etkilemişti. Ancak, oyunun yayılması ve oyuncu sayısının artmasının ardından, verilen sözlerin ve vaatlerin gerçekleşip gerçekleşmediğini sorgulamak kaçınılmaz hale geldi.

Oyunun başında "farklı olacağız" sözü verilmişti, ancak ne yazık ki oyunun mekaniği, başka birçok online oyunda gördüğümüz standart özelliklere benziyor. Vaat edilen yenilikçi unsurların yerine, klişeleşmiş oyun mekaniği ve sıkıcı görevlerle karşılaşıyoruz.

Oyun yönetimi, başlangıçta "biz farklıyız" dedi, ancak oyunun gerçekliği hayal kırıklığı yarattı. Bu eleştirel gözlemlerim, oyunun daha iyi bir noktaya gelmesi ve başlangıçtaki vaatlerin yerine getirilmesi umuduyla yapılmıştır. Oyunun geliştiricileri, oyuncu geri bildirimlerine daha fazla odaklanarak ve toplulukla daha sıkı bir iletişim kurarak, başlangıçtaki vaatlerini gerçekleştirmek adına adımlar atmalıdır. Oyuncular, verdikleri paraya karşılık daha iyi bir deneyim hak ediyor.

Ayrıca yönetim şunu çok iyi biliyor yani hatalarını çok iyi biliyor o yüzden pay-to-win meselesine hiç girmiyorum bile

amacınız para kazanmak ise sürekliliği olan ürünler bulup satmalısınız geçici premiumlar ile bu olmayacak 1 ay sonra 3 ay sonra hangi premimum gelecek belli değil

aklıma geldikçe ekleme yapacağım

Oyunun çıkışından bu yana çeşitli sorunlarla karşılaşıyoruz. En çok etkileyen olaylar oyun çökmeleri. Sürekli kesilen bağlantılar, uzun bekleme süreleri ve oyundan atılmalar, oyun deneyimini ciddi şekilde olumsuz etkiliyor. Bu sorunların giderilmemesi, oyuncuların sabrını zorluyor.

Son düzenleme:

PistoleroTR

Üye
Şimdi güncellemeler oyuncuların istek ve taleplerine göre yapılıyor deniyor fakat; bence tavsiye aldıkları tek kişiler content creatorleri. Onların işi zaten 10 dönüm bostan yan gel yat osman. Oyuncuyu dinleme falan hiç birşey yok. Hikaye anlatmayı bırakın artık. Malesefki yönetime güven kalmadı diye düşünüyorum.

JohnPlane

Üye
Şuan yönetimin bir hatası var bence tamamen content creatorlerle karar alıyor bunun yerine premium u olan oyunculara Anket açıp şu güncelleme olsun mu bu güncelleme olsun mu diye anket yapsalar çok daha oyuncu dostu bir hale dönüşebilir oyun şuan Yayıncı dostu şeklinde ilerliyor. Yinede çok ciddi emek ve çaba harcıyorlar düzelene kadar takibe devam kill görevi ile dungeon girişler kalkana kadar ben başlamayacağım.

anil1991anil

Üye
Bu konuyu da yakında silerler ama yine de şunu belirtiyim: Kendi topuklarına sıkmayı çok iyi biliyor yönetim. Gelen her güncellemede daha iyi anlıyorum bunu.

Crafter DendroctonuS

Üye
1- Burhan Bey ,
Justice
03.09.2020 21:13
Discord : Yine en çok yakındığınız ve Pay2win olarak gördüğünüz noktalardan biri de bir oyuncunun para harcayarak kendini donatmasıydı. Onu da engelleyeceğiz bir miktar. Her yeni karakter belirli bir süre oyunu oynamış olacak aksi halde yüksek kalite eşya kullanamayacak ama orta seviye ve düşük seviye trade alabilecek.

Sonuç : parayı alan köprüyü geçti :D yorum bili yapmıyorum her şey ortada nft bineklerden tutun da kozmetiklere kadar daha neler neler :D

2-Premium meselesini zaten herkes biliyor. Evet oyun yönetimi başlarda çeşitlendirilebilir yazmıştı ama daha öncesinden BigJest ne yazmış bakalım :

BigJest

25.10.2020 17:37

Discord : ''Premiumlu oyuncuya oyun içerisinde çok fazla avantaj elde edebileceği şeyler verilmesi düşünülmüyor.Eğer premium satın alan kullanıcı almayan kullanıcıya göre 5-10x öne geçerse Ocholiba'nın dediği gibi herkesi premium almaya zorlamış olursunuz.O yüzden oyunu premiumsuz oynayan kullanıcılarda dikkate alınıyor.''

BigJest

25.12.2020 15:14

Discord : ''Problem şu ki siz kendinizi para vermeye zorunlu hissediyorsunuz.Oyunu oynamak için para vermenize ya da para verdiğiniz zaman rakibinizden daha çok vurabileceğiniz ya da devasa itemlar alabileceğiniz bir sistem yok. Para veren kullanıcı diğer bir kullanıcıdan sadece görünüş ve exp gibi bonuslar ile önüne geçebilecek.Bu demek olmuyor ki para vermeyen kullanıcı sezon sisteminden yararlanamayacak.Para vermeden de yine sezon ödüllerini kazanabileceksiniz sadece daha sınırlı olacak.Aynı şekilde Premium bonusları da PVP bölümüne etki etmeyecek.Pve alanlarında sizlere bufflar veren kozmetikler olabilir vs vs.''

Sonuç ve Not: Diğer arkadaşlarda bu şekilde düşünüyordu ama ne hikmetse bazı şeyler değişmiş ne değişti acaba da paraya yönelik oldu bu oyun :)

3- Hani oyun yönetimi ile genel olarak her şeyi konuşabiliyorduk ya o da bitti artık , nasıl mı bitti ? Şöyle anlatayım , discord üzerinden yazdıklarınız sürekli doğru ve yapıcı eleştri yapan arkadaşlar için yazıyorum özellikle sakın yazmayın arkadaşlar niye mi 1 hafta ban attılar dün bana artık aksi yazılanları sinirlerini bozan yorumları ve istediklerini ayrıcalıklı olarak banlıyorlar :D çok da umrumda sanki ama gerçekten YAZIK YAZIK YAZIK :D

4- Craft sistemi ne oldu abi crafta o kadar emek verdik emek verdiler ? Sonuç koca bir hiç :D

5- Hani sadece Pvp'ye yönelik olmayacaktı bu oyun şimdi bakıyorum ki

Neredeyse 2 adet solo zindan (HİÇ DROP ATMAYAN) , 1 adet darkness (AŞIRI NADİR DROP YILDA 1 BELKİ O DA) , 1 adet Dragon's Lair (NADİREN DROP YILDA 2 BELKİ 1) bu üç zindan durumu bu asıl gelelim konuya ,
Royal chest için pk atmak zorundasın
Glory chest için pk atmak zorundasın
Celestial için pk atmak zorundasın
Gold chest için pk atmak zorundasın
Kaleb zindan item güzel atıyor ne yapmak lazım girmek için pk atmak zorundasın
inferno temple gene içeriğinde pk var

EEE farm slotları droplar düştü , gold'lar düştü , premiumlar uçtu , premiumlar her şeyi birbirinden farklı , drop iyi atan şeyler hep death valley'de (gene işin içine pk giriyor farkındaysanız ahahahha :D ) solo oyuncu ne yapsın bu oyunda biri açıklayabilir mi ?

Moderatör tarafında düzenlendi:

fstab

Üye
şahsen ben oyunun asıl sahiplerinin bu gidişattan haberi olduğunu sanmıyorum onlar sadece dönemlik kar zarar raporlarına bakıp böyle devam edin veya farklı bişeyler yapın diye direktifler veriyorlar, oyunun suan özgünlük diye bir şeyi kaldığını düsünmüyorum bir kaç skill ve harita dısında hatta son gelen etkinlik tam komedi bi tek monuyu unutmuslar onuda sonraki güncellemeye eklerler sanırım hazır fx bulamamışlar :D

MusTi

Rise Online World Mod Team
Senior Moderatör
Oyun geliştirme süreci, erken erişim aşamasında genellikle oyuncu geri bildirimlerine dayanır. Geliştiricilerin başlangıçta belirledikleri vizyon, zamanla oyuncu talepleri ve pazar koşulları doğrultusunda değişebilir.

Oyuncuların beklentileri ve istekleri, geliştiricilerin stratejilerini etkileyebilir. Örneğin, başlangıçta sunulan tek tip bir oyun yapısı daha sonra farklı premium paketlerle genişletilebilir. Bu tür değişiklikler genellikle oyuncu talepleri veya pazarın değişen ihtiyaçlarından kaynaklanabilir. Geliştiriciler, oyunlarını daha geniş bir oyuncu kitlesine hitap etmek veya gelir modellerini çeşitlendirmek için bu tür değişikliklere gidebilirler.

Crafter DendroctonuS

Üye
Oyun geliştirme süreci, erken erişim aşamasında genellikle oyuncu geri bildirimlerine dayanır. Geliştiricilerin başlangıçta belirledikleri vizyon, zamanla oyuncu talepleri ve pazar koşulları doğrultusunda değişebilir.

Oyuncuların beklentileri ve istekleri, geliştiricilerin stratejilerini etkileyebilir. Örneğin, başlangıçta sunulan tek tip bir oyun yapısı daha sonra farklı premium paketlerle genişletilebilir. Bu tür değişiklikler genellikle oyuncu talepleri veya pazarın değişen ihtiyaçlarından kaynaklanabilir. Geliştiriciler, oyunlarını daha geniş bir oyuncu kitlesine hitap etmek veya gelir modellerini çeşitlendirmek için bu tür değişikliklere gidebilirler.
Kusura bakma ama kimse premiumların bu şekilde evrilmesi için ticket atmamıştır. Attım diyen varsa kanıtıyla buraya koysun

BEARFACT

Yönetici
Game Master
Son bir buçuk yıldır oyun dünyasında dikkat çeken ve iddialı bir şekilde lanse edilen Riseonline, başlangıçta özgün bir deneyim vaadiyle oyuncuları etkilemişti. Ancak, oyunun yayılması ve oyuncu sayısının artmasının ardından, verilen sözlerin ve vaatlerin gerçekleşip gerçekleşmediğini sorgulamak kaçınılmaz hale geldi.

Oyunun başında "farklı olacağız" sözü verilmişti, ancak ne yazık ki oyunun mekaniği, başka birçok online oyunda gördüğümüz standart özelliklere benziyor. Vaat edilen yenilikçi unsurların yerine, klişeleşmiş oyun mekaniği ve sıkıcı görevlerle karşılaşıyoruz.

Oyun yönetimi, başlangıçta "biz farklıyız" dedi, ancak oyunun gerçekliği hayal kırıklığı yarattı. Bu eleştirel gözlemlerim, oyunun daha iyi bir noktaya gelmesi ve başlangıçtaki vaatlerin yerine getirilmesi umuduyla yapılmıştır. Oyunun geliştiricileri, oyuncu geri bildirimlerine daha fazla odaklanarak ve toplulukla daha sıkı bir iletişim kurarak, başlangıçtaki vaatlerini gerçekleştirmek adına adımlar atmalıdır. Oyuncular, verdikleri paraya karşılık daha iyi bir deneyim hak ediyor.

Ayrıca yönetim şunu çok iyi biliyor yani hatalarını çok iyi biliyor o yüzden pay-to-win meselesine hiç girmiyorum bile

amacınız para kazanmak ise sürekliliği olan ürünler bulup satmalısınız geçici premiumlar ile bu olmayacak 1 ay sonra 3 ay sonra hangi premimum gelecek belli değil

aklıma geldikçe ekleme yapacağım

Oyunun çıkışından bu yana çeşitli sorunlarla karşılaşıyoruz. En çok etkileyen olaylar oyun çökmeleri. Sürekli kesilen bağlantılar, uzun bekleme süreleri ve oyundan atılmalar, oyun deneyimini ciddi şekilde olumsuz etkiliyor. Bu sorunların giderilmemesi, oyuncuların sabrını zorluyor.

Hala çoğu oyundan, bildiğiniz bazı oyunlardan çok farklı ve çok iyi olduğumuz yönlerimiz olduğunu düşünüyorum. Örneğin bu yazdıklarınızın yarısını bile eleştiri olarak kabul ettirebileceğiniz herhangi bir resmi oyun platformu bulunmuyor. Bunu bir lütuf olarak yazmıyorum, öyle olduğu için yazıyorum.
Her mantıklı, elle tutulur yazıyı - eleştiriyi - söylemi mutlaka kendimize alıyoruz. Ama sadece yazmak için yazılan her şeye de görüldü atıyoruz. Bu yazıyı 3 yıl önce yazmış olsan derdim ki her mesajı dikkate alıyoruz ama o aşamayı çoktan geçtik bunun için 100+ destek personeli gerek ve bu ülke şartlarında maalesef imkansız.

İletişim konusunda oyunda Alt - Tab yaptığınız anda CM dahil tüm yönetim kadrosuna basit bir etiket ile ulaşabiliyorsunuz ve kendinizi anlatabiliyorsunuz. 15 Nisan 2022 Tarihinden bugüne misyonumuzda herhangi bir değişiklik olmamıştır hala aynı düşünceler içerisindeyiz ancak kendi yaşam şartlarınızı size anlatmama gerek yok, her şeyi zaten siz de görüyorsunuz. Yine sadece Discorddan örnek verecek olursam sadece orada gördüğünüz 15+ çalışan var, bir şeylerin maliyetlerini de düşünmeniz gerekiyor.

Amacımız sadece para kazanmak olsa yapılabilecek binlerce seçenek var ancak bunların minimumunu sizlere sunuyoruz.

Oyunun çıkışından itibaren yaşanılan sorunların en azından oyun kaynaklı olan sorunların %75-80 lik bir kısmını kendi açımızdan çözdük ancak oyuncular bütün sorunu hala ve hala ısrarla bizde aradığı için %90 lara çıkamıyoruz çözümlerde. 2018 Yılına ait bios kullananlar, hiç bir güncellemesini yapmadan 2015 yılına ait windows kullanan oyuncular, en basiti işlemci macunu olmadığından işlemcisi ısınıp hata alan binlerce kullanıcı gördüm ki sizde görüyorsunuz bunları Discord - Forum üzerinde. Bu demek değil ki çok iyi sistemlerde, en güncel hallerde sıfır hata yaşayacaksınız keşke buna çok yüksek bir oran verebilsem ancak bizim de elimizde olmayan çok fazla faktör var. Unreal kendisini sürekli güncelleyen, ilerleyen bir yapı bizde ayak uyduruyoruz ancak farklı parametreler olduğundan bunları oyuna yansıtıp, sizlere sunmak maalesef zaman alabiliyor.

Ekşiye yazmak daha mantıklı buradan silinme ihtimali çok yüksek

Yanlış bir düşünce. ''Eleştiri'' olan, kurallara uyan herhangi bir mesaj silinmez.
Küfür - Hakaret - Kendince ''eleştiri'' olan ancak cümlesine dikkat etmeyen, kötü bir tabir ama kahve ağzıyla yazılmış olan her mesaj silinir ve bundan sonra da tabii ki silinecektir.

1- Burhan Bey ,
Justice
03.09.2020 21:13
Discord : Yine en çok yakındığınız ve Pay2win olarak gördüğünüz noktalardan biri de bir oyuncunun para harcayarak kendini donatmasıydı. Onu da engelleyeceğiz bir miktar. Her yeni karakter belirli bir süre oyunu oynamış olacak aksi halde yüksek kalite eşya kullanamayacak ama orta seviye ve düşük seviye trade alabilecek.

Sonuç : parayı alan köprüyü geçti :D yorum bili yapmıyorum her şey ortada nft bineklerden tutun da kozmetiklere kadar daha neler neler :D

2-Premium meselesini zaten herkes biliyor. Evet oyun yönetimi başlarda çeşitlendirilebilir yazmıştı ama daha öncesinden BigJest ne yazmış bakalım :

BigJest

25.10.2020 17:37

Discord : ''Premiumlu oyuncuya oyun içerisinde çok fazla avantaj elde edebileceği şeyler verilmesi düşünülmüyor.Eğer premium satın alan kullanıcı almayan kullanıcıya göre 5-10x öne geçerse Ocholiba'nın dediği gibi herkesi premium almaya zorlamış olursunuz.O yüzden oyunu premiumsuz oynayan kullanıcılarda dikkate alınıyor.''

BigJest

25.12.2020 15:14

Discord : ''Problem şu ki siz kendinizi para vermeye zorunlu hissediyorsunuz.Oyunu oynamak için para vermenize ya da para verdiğiniz zaman rakibinizden daha çok vurabileceğiniz ya da devasa itemlar alabileceğiniz bir sistem yok. Para veren kullanıcı diğer bir kullanıcıdan sadece görünüş ve exp gibi bonuslar ile önüne geçebilecek.Bu demek olmuyor ki para vermeyen kullanıcı sezon sisteminden yararlanamayacak.Para vermeden de yine sezon ödüllerini kazanabileceksiniz sadece daha sınırlı olacak.Aynı şekilde Premium bonusları da PVP bölümüne etki etmeyecek.Pve alanlarında sizlere bufflar veren kozmetikler olabilir vs vs.''

Sonuç ve Not: Diğer arkadaşlarda bu şekilde düşünüyordu ama ne hikmetse bazı şeyler değişmiş ne değişti acaba da paraya yönelik oldu bu oyun :)

3- Hani oyun yönetimi ile genel olarak her şeyi konuşabiliyorduk ya o da bitti artık , nasıl mı bitti ? Şöyle anlatayım , discord üzerinden yazdıklarınız sürekli doğru ve yapıcı eleştri yapan arkadaşlar için yazıyorum özellikle sakın yazmayın arkadaşlar niye mi 1 hafta ban attılar dün bana artık aksi yazılanları sinirlerini bozan yorumları ve istediklerini ayrıcalıklı olarak banlıyorlar :D çok da umrumda sanki ama gerçekten YAZIK YAZIK YAZIK :D

4- Craft sistemi ne oldu abi crafta o kadar emek verdik emek verdiler ? Sonuç koca bir hiç :D

5- Hani sadece Pvp'ye yönelik olmayacaktı bu oyun şimdi bakıyorum ki

Neredeyse 2 adet solo zindan (HİÇ DROP ATMAYAN) , 1 adet darkness (AŞIRI NADİR DROP YILDA 1 BELKİ O DA) , 1 adet Dragon's Lair (NADİREN DROP YILDA 2 BELKİ 1) bu üç zindan durumu bu asıl gelelim konuya ,
Royal chest için pk atmak zorundasın
Glory chest için pk atmak zorundasın
Celestial için pk atmak zorundasın
Gold chest için pk atmak zorundasın
Kaleb zindan item güzel atıyor ne yapmak lazım girmek için pk atmak zorundasın
inferno temple gene içeriğinde pk var

EEE farm slotları droplar düştü , gold'lar düştü , premiumlar uçtu , premiumlar her şeyi birbirinden farklı , drop iyi atan şeyler hep death valley'de (gene işin içine pk giriyor farkındaysanız ahahahha :D ) solo oyuncu ne yapsın bu oyunda biri açıklayabilir mi ?

Cevap vermek için çok bir şey yok, 2023 yılına geldiğin zaman iletirsen özelden bana karşılıklı konuşabiliriz Tolga.

DeniRo

Üye
Diğer oyunlardan çok bir farkınız kalmadı ki yapılan eleştirilerin çoğuda bunu doğruluyor.Madem ki amaç sadece para kazanmak değil kimse yeni premium istemedi çoğu insan kabul etmedi sadece sorduk dediniz neden yeni preler geldi.Durduk yere oyunun düzeni bozuldu.Skill stat sıfırlama oyun için nasıl bir handikap oluşturdu da kaldırıldı.Neden Ah Elit pre den kaldırıldı herkesi yeni premiumları almaya zorluyorsunuz.Hani amaç sadece para kazanmak değil ya.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt